Mercedes ilmasuuttimien puhdistus ongelma

Sisätilojen ylläpito
Wolwerine
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Touko 26, 2017 10:57 pm

Mercedes ilmasuuttimien puhdistus ongelma

Viesti Kirjoittaja Wolwerine » Pe Touko 26, 2017 11:07 pm

Terve kaikille!
Kuten otsikossa lukee olen tässä yrittänyt epätoivoisesti puhdistaa mersun ilmasuuttimia ja niitä ympäröiviä renkuloita. Nämä ovat siis jonkunlaista kumia ja edellinen omistaja on onnistunut tahmaamaan ne jollain aineella todella pahasti. Tarttuu siis ihan sormeen kun kosket. Viimeisin mitä tänään kokeilin oli höyrypesuri laihoin tuloksin. Vahvin mitä olen kokeillut on varmaan isopropanoli mutta tahmainen pinta ei tunnu vain hellittävän. Olisiko kenelläkään kokemusta samanlaisesta tai muuten vinkkejä millä voisi saada puhtaaksi? Kiitos jo etukäteen!
Jari

Avatar
Daatta
Viestit: 425
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:43 pm
Paikkakunta: Salo

Re: Mercedes ilmasuuttimien puhdistus ongelma

Viesti Kirjoittaja Daatta » Pe Loka 06, 2017 1:02 pm

Vanha veisti mutta vastaan kuitenkin. Jos kyseessä on soft touch -pinta niin se on todennäköisesti lähtenyt kesimään. Varsinkin jos isopropanolilla ei lähde tahmeus pois. Silikonin- eli rasvanpoistoainetta voi myös kokeilla. Vaihtoehtoina on hankkia uudet suulakkeet tai yrittää poistaa pinta kokonaan. Jälkimmäiseen hiominen ja maalaus voisi olla toimiva kombinaatio.

Avatar
jannes
Viestit: 56
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2010 10:11 pm
Paikkakunta: Koria

Re: Mercedes ilmasuuttimien puhdistus ongelma

Viesti Kirjoittaja jannes » Su Loka 08, 2017 2:02 pm

Komppaan, varmaankin yritetty puhdistaa liian kovilla aineilla. Yhdessä aiemmassa autossani oli sisäpuoliselle ovenkahvalle käynyt vähän samalla tavalla, vaikka kyseessä oli melko kova muovi pinta oli pysyvästi sellainen niljakas eikä siihen mikään enää auttanut.

Vastaa Viestiin