Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Palautetta ja asiakaspalvelua koskeva keskustelualue.
vesil
Viestit: 210
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 9:44 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja vesil » Ti Touko 23, 2017 9:02 pm

samunoz kirjoitti:Olisko SiFinish jäänyt pintaan pilveilemään? Tai sitten liinoja liian vähän kun pyyhit pois Si3D. Kosteutta ei siis ollut liikaa?
Muuten uskoisin tuohon SiFinish mahdollisuuteen, mutta jäljet vastaavat paremmin pinnoitteen kanssa käytettyä levitystyyny-liina yhdistelmää.
Si3D Pois pyyhinnän taisin tehdä kahdella eri liinalla, mutta ongelmakohtia taisi oli jo alkupäässäkin tehdyissä paneeleissa. Kosteus oli pieni, kuten sanottu. Pinta kuivui levitettäessä nopeasti.

örkinrumilus
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2014 9:21 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna (Lammi)

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja örkinrumilus » Ke Touko 24, 2017 9:23 am

Asiasta kolmanteen, miten tuo laitto, kun vain 30x30 alue kerrallaan?
Eikö mene isompina alueina?
Rajahan menee laitolle käsittääkseni siinä, että minkä saa vartissa valmiiksi voi laittaa kerralla. Ja pakkohan esim. Konepelti & katto on laittaa varttiin, eli ei tuo 30x30 levitys pakollista ole.

Itse vedin volvosta ovet kahdessa osassa, konepellin & katon neljässä. Muistaa vaan laittaa ekalla overlapilla ainetta riittävästi levittimeen niin tasoittaminen onnistuu helpommin :).

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Pe Touko 26, 2017 11:36 am

Terve vesil ja muut.

Pahoitteluni hieman viivästyneestä vastauksesta, olin lomailemassa alkuviikon ja päätin ihan emäntäkokelaan pienestä painostuksesta johtuen jättää työasiat sikseen loman ajaksi.

Yleisimmät ongelmat joilloin levitysjälkiä jää näkyviin on liian paljon pinnoitetta levittimessä alueen kokoon nähden, liian vähäinen levittely tai liian vanha levitysliina.
Liian paljolla pinnoitteella sitä on miltei mahdoton levitellä tarpeeksi tasaisesti ja täysin kirkkaaksi asti jolloin hyvin helposti jää juurikin tuommoisia levittimen jälkiä.
Samoin taas jos pinnoitetta ei levitellä tarpeeksi kauan, jää tuommoisia paksumpia kohtia helposti.
Liian vanhalla levitysliinalla taas on mahdoton saada pintaa täysin kirkkaaksi asti ja yleensä se esiintyy semmoisena öljyisen, rasvaisen näköisenä liki hologrammina pinnassa.

Mutta semmoinen kysymys, huomasitko nuo jäljet ennen vai jälkeen SiFinishin?
Koska tuo konepeltikuva näyttää enemmänkin SiFinishin jäljiltä kuin Si3D:n jäljiltä. Jos huomasit nämä jäljet SiFinishin jälkeen niin silloin vastaus on helppo, SiFinish on kranttu liian paljolle tavaralle pinnalle ja jättää herkästi tuommoisia levitysjälkiä jos sitä käyttää liikaa. Reilusti vähemmän tavaraa seuraavalla kerralla. Varsinkin kun levitykseen käytetty rätti alkaa olemaan jo valmiiksi kostea taikka märkä niin SiFinishiä ei tarvitse lisätä välttämättä edes lainkaan seuraavalle paneelille. Tämän kanssa todellakin vähemmän on enemmän.

Jos jäljet ovat ennen SiFinishiä niin sitten todennäköisesti nuo kolme ylempää seikkaa saattavat olla vastaus.
Vinkkinä levittelyyn voin kertoa että Si3D:tä ei ole pakko semmoisissa 30x30cm neliöissä levitellä. Itse pyrin aina levittelemään paneelin luonnollisten pokkauksien mukaisille alueille. Toki esimerkiksi katossa ja yleensä konepellissä tämä on mahdotonta, mutta niissäkin kannattaa levitellä suikaleissa pellin laidasta toiseen ja kapeammissa suikaleissa. Eli esimerkiksi tuulilasin reunasta maskin reunaan koko matkalta mutta semmoisissa 15-20cm leveissä alueissa ja käyttää hitusen enemmän pinnoitetta liinassa. Tällöin alueiden välisiä rajoja ei tule niin paljoa ja nekin ovat kulkusuunnan mukaisia rajoja. Kuitenkin ehkä tärkeimpänä ja parhaimpana vinkkinä olen havainnut että kannattaa ehdottomasti levitellä mahdollisimman pitkin vedoin. Eli aivan alueen laidasta laitaan eikä semmoista pientä edestakaista hinkkausta. Näin tehdessä saa mahdollisimman helposti mahdollisimman tasaisen kerroksen ja ne high spotit tulee yleensä aina sinne missä levittimen kulkusuunta vaihtuu, joten näin tehdessä ne high spotit on siellä pellin reunoissa. Silloin on myöskin helpompi seurata milloin pinnoite on tasaisesti ja varmasti täysin kirkas kun koko aluetta ei tarvitse niinkään seurata vaan pitää katseen siellä pellin reunoilla missä levittimen suunta vaihtuu. Silloin kun nämä high spotitkin ovat kadonneet ja kirkkaat voi olla melkolailla satavarma että keskellä aluetta se on myös kirkas.
Ja ehdottomasti seuraavan alueen levitellessään kannattaa muutaman sentin verran ainakin mennä edellisen levitetyn alueen päälle, muuten se alueiden välinen raja saattaa jäädä näkyviin.
Jo levitellylle alueelle uudestaan osuminen levittimellä ei ole ongelma, kunhan se edellinen alue ei ole kuivunut noin varttituntia pidempään. Noin vartin päästä se levitelty alue on jo niin pintakova että se tuoreempi pinnoite ei tartu mihinkään ja pyyhkiytyy pois. Alle vartissa se sulautuu siihen aikaisempaan kerrokseen ilman ongelmia, mutta tottakai sekin pitää levitellä kirkkaaksi asti.

Viimeisenä vinkkinä varsinkin isompien paneelien tekoon. Jahka koko paneelin on saanut leviteltyä alue kerrallaan, kannattaa koko pelti käydä kertaalleen vielä läpi pelkällä puolimärällä levittimellä eli ei lisätä tavaraa levittimelle vaan sillä mitä levittimessä jo on riittää mainiosti. Koko pelti kertaalleen vielä läpi ja mahdollisimman pitkin vedoin laidasta laitaan ja ristiin rastiin jos vain käsi ylttää. Tämä myös osaltaan varmistaa ettei ole jäänyt huomaamatta mitään kohtaa missään.

Levittelyssä valaistus on se tärkein. Vieläkään en ole löytänyt minkäänlaista keinovalaistusta joka vastaisi ulkoilman valaistusta. Millään taskulampulla, rupeksen kynällä, scangripin valoilla, loisteputkilla tai lediputkilla, millään en ole saanut aikaiseksi yhtä hyvää valaistusta kuin pihalle ajamalla. Toisinaan se on erittäin hankalaa nähdä keinovalossa mitä ikinä yrittääkään tehdä. Mutta Si3D:n levittelyssä se ei ole se ainut keino, pinnoitteen levittelyn tuntee myös sormissa levitellessään. Paksummat kohdat ja kuivemmat kohdat tuntee helposti näpeissä levittelyn aikana, molemmat ovat hiukan tahmeammat tai tarraavammat kuin valmis kohta. Kun koko alue tuntuu levittimeen samanlaiselta, se on hyvinkin todennäköisesti myös tasainen ja kirkas. Toki silmillä sen joutuu tarkistamaan ja tässä se valaistus astuu esille.

Toivottavasti tästä nyt on edes jotain apua.
Kuva Kuva Kuva Kuva

vesil
Viestit: 210
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 9:44 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja vesil » La Touko 27, 2017 11:15 am

Kiitos pikästä ja perusteellisesta vastauksesta! :good:

Huomasin jäljet vasta SiFinishin jälkeen, joten syyllinen on nyt 98% varmuudella selvillä: SiFinnishin yliannostus. Tätä tukee myös se, että sain jäjet helposti pois kevyellä viimeistelysetillä. Todennäköisesti koko pinnoite ei edes tuolla setillä poistunut, vaan lähinnä sen pinnalla olleet ylimääräiset jäljet/kerostumat hävisivät. Toki pinnoite varmasti oheni ja kärsi merkittävästi, joten täytyy tehdä nuo alueet vielä kunnolla uusiksi paremmalla ajalla.

Si3Dhen osasin suhtautua asian vaatimalla hartadella ja huolellisuudella, mutta SiFinnishiä tuli käytettyä vesipohjaisena aineena perinteiseen malliin, turhan huolettomasti. :oops: Eipä tullut mieleen, että se voisi kasaantua tällä tavalla.

Tuossa tuli myös minulle, Pilderille ja muille hyviä, uusia vinkkejä Si3d levitykseen. Thanks! Olen samaa mieltä, että levitys kannattaa ehdottomasti tehdä ulkona sään vain salliessa, mutta kuivumaan auto toki pitää saada sisälle.

Pilder
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 11:08 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Pilder » La Kesä 03, 2017 6:19 pm

Laittelin ensimmäistä kertaa Si3D pinnoitetta.
Puoli autoa meni aivan liian vähällä määrällä, kunnes loppua kohden älysin lisätä annostelua.
Ison farmarin maalipinnoille meni aikalailla 15ml, ehkä hitusen enemmän :D
Vaikuttaako tämä vähäinen määrä nyt suoraan kestoon?

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ti Kesä 06, 2017 9:49 am

Pilder kirjoitti:Laittelin ensimmäistä kertaa Si3D pinnoitetta.
Puoli autoa meni aivan liian vähällä määrällä, kunnes loppua kohden älysin lisätä annostelua.
Ison farmarin maalipinnoille meni aikalailla 15ml, ehkä hitusen enemmän :D
Vaikuttaako tämä vähäinen määrä nyt suoraan kestoon?
Kyllä se saattaa hitusen vaikuttaa, mutta vaikuttaako se muutaman tuhat kilometriä vai kymmenen tuhatta kilometriä on vaikea sanoa. Todennäköisesti jonkunmoista eroa huomaat puolen ja toisen välillä joskus tuossa puolentoista vuoden päästä :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Kiukas
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Elo 28, 2013 8:19 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Kiukas » Su Heinä 16, 2017 11:18 pm

https://youtu.be/3gPQLH98D94

Joku ihme heppu esiintyy videolla Nanolexin verkkareissa :D

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ma Heinä 17, 2017 9:37 am

Kiukas kirjoitti:https://youtu.be/3gPQLH98D94

Joku ihme heppu esiintyy videolla Nanolexin verkkareissa :D
Kuka liene :D

Mutta sama tyyppi heiluu tässäkin videossa https://www.youtube.com/watch?v=-fMz5HAA3PI
Kuva Kuva Kuva Kuva

Saippua
Viestit: 644
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ma Heinä 17, 2017 10:53 am

Hei! Älkää postatko näitä videoita kun minulla olisi tarkoitus juuri mennä autotalliin :buffer: ! :mrgreen:

Arcticaz
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 8:18 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Arcticaz » La Heinä 22, 2017 6:05 am

Näyttäisi siltä että autoon tulossa Nanolexin SI3D pinnoite joten olisi kysymys koskien tulevaisuutta. Nanolexin tuotteista kasattu täydellinen autopesusetti pinnoitteen tulevaisuutta ajatellen? (esipesusta aina pien ja raudan poistoon)

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ti Heinä 25, 2017 6:07 pm

Arcticaz kirjoitti:Näyttäisi siltä että autoon tulossa Nanolexin SI3D pinnoite joten olisi kysymys koskien tulevaisuutta. Nanolexin tuotteista kasattu täydellinen autopesusetti pinnoitteen tulevaisuutta ajatellen? (esipesusta aina pien ja raudan poistoon)
Hei Arcticaz
Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Viime viikonlopun Waxstock valmistelut ja itse näytös veivät sen verti tehokkaasti kaiken ajan ettei torstain jälkeen ole ehtinyt edes sähköposteihin vastailla :)

Mutta vastaten kysymykseesi:
Esipesuun: PreWash Concentrate - Toimii niin sumutepullosta 1:10-1:30 lantringilla kuin foam lancellakin. Foam lanceen riittää yleensä 50ml PreWashia ja 450ml vettä puhdistamaan pinnoitettu pinta
Hyönteisjäämien poistoon: Insect Remover - Reagoi pelkästään ötökkäjäämiin ja liottaa ne irti harvinaisen tehokkaasti
Pienpoistoon: Tar Remover - Hiukan hitaampi kuivamaan kuin vastaavat, mutta aivan yhtä tehokas.
Raudanpoistoon: Wheel Cleaner & Iron Remover - Väriään vaihtava raudanpoisto, niin vanteille kuin maalipinnallekin. Ph-neutraali ja soveltuu kaikille pinnoille. Hyvin mieto tuoksukin
Kinnasteluun: Pure Shampoo - Nimensä mukaisesti puhdas shampoo, ei sisällä kuivausapuja eikä vahoja.
Muuhun likaan kuten esimerkiksi pihkaan: Race Film Remover - täysin haihtuvista liuottimista koostuva, melkein kaikkeen mahdolliseen likaan toimiva yleispuhdistusaine. Tehoaa kaikkeen orgaaniseen kuten öljypohjaisiin tuotteisiin, kumiin, pihkaan, pikaliimaan yms. Tuote itsessään haihtuu täysin 100%:sti eikä vaadi huuhtelua. Toki voi huuhdellakin pois jos tahtoo.

Sitten mielen mukaan jos tahtoo:
Kuivausapuna: Final Finish - Muutama suihkautus kuivausliinaan auttaa rikkomaan vesihelmien pintajännitteen ja liina imaisee veden helpommin itseensä. Toimii myös erittäin näppärästi tuoreiden waterspottien poistoon, sormienjälkien poistoon, kevyen pölyjen pyyhintään yms.
Boostausspray Si3D pinnoille: SiFinish - täysin vesipohjainen sumutettava sealantti joka sisältää hiukan samoja raaka-aineita kuin Si3D. Sumuta, levitä, pyyhi. Suojaa Si3D ja Si3D HD pintoja noin kuukauden puolitoista, pidentäen pinnoitteen elinikää varsinkin säännöllisesti käytettynä. Ei kuitenkaan tietystikään pakollinen tuote, Si3D lunastaa uhkaukset kestosta ilman tätä ;)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Arcticaz
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 8:18 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Arcticaz » Ti Heinä 25, 2017 10:03 pm

Nanolex kirjoitti:
Arcticaz kirjoitti:Näyttäisi siltä että autoon tulossa Nanolexin SI3D pinnoite joten olisi kysymys koskien tulevaisuutta. Nanolexin tuotteista kasattu täydellinen autopesusetti pinnoitteen tulevaisuutta ajatellen? (esipesusta aina pien ja raudan poistoon)
Hei Arcticaz
Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Viime viikonlopun Waxstock valmistelut ja itse näytös veivät sen verti tehokkaasti kaiken ajan ettei torstain jälkeen ole ehtinyt edes sähköposteihin vastailla :)

Mutta vastaten kysymykseesi:
Esipesuun: PreWash Concentrate - Toimii niin sumutepullosta 1:10-1:30 lantringilla kuin foam lancellakin. Foam lanceen riittää yleensä 50ml PreWashia ja 450ml vettä puhdistamaan pinnoitettu pinta
Hyönteisjäämien poistoon: Insect Remover - Reagoi pelkästään ötökkäjäämiin ja liottaa ne irti harvinaisen tehokkaasti
Pienpoistoon: Tar Remover - Hiukan hitaampi kuivamaan kuin vastaavat, mutta aivan yhtä tehokas.
Raudanpoistoon: Wheel Cleaner & Iron Remover - Väriään vaihtava raudanpoisto, niin vanteille kuin maalipinnallekin. Ph-neutraali ja soveltuu kaikille pinnoille. Hyvin mieto tuoksukin
Kinnasteluun: Pure Shampoo - Nimensä mukaisesti puhdas shampoo, ei sisällä kuivausapuja eikä vahoja.
Muuhun likaan kuten esimerkiksi pihkaan: Race Film Remover - täysin haihtuvista liuottimista koostuva, melkein kaikkeen mahdolliseen likaan toimiva yleispuhdistusaine. Tehoaa kaikkeen orgaaniseen kuten öljypohjaisiin tuotteisiin, kumiin, pihkaan, pikaliimaan yms. Tuote itsessään haihtuu täysin 100%:sti eikä vaadi huuhtelua. Toki voi huuhdellakin pois jos tahtoo.

Sitten mielen mukaan jos tahtoo:
Kuivausapuna: Final Finish - Muutama suihkautus kuivausliinaan auttaa rikkomaan vesihelmien pintajännitteen ja liina imaisee veden helpommin itseensä. Toimii myös erittäin näppärästi tuoreiden waterspottien poistoon, sormienjälkien poistoon, kevyen pölyjen pyyhintään yms.
Boostausspray Si3D pinnoille: SiFinish - täysin vesipohjainen sumutettava sealantti joka sisältää hiukan samoja raaka-aineita kuin Si3D. Sumuta, levitä, pyyhi. Suojaa Si3D ja Si3D HD pintoja noin kuukauden puolitoista, pidentäen pinnoitteen elinikää varsinkin säännöllisesti käytettynä. Ei kuitenkaan tietystikään pakollinen tuote, Si3D lunastaa uhkaukset kestosta ilman tätä ;)
Kiitos erinomaisesta vastauksesta! Olinkin lueskellut noista aineista ja kokoan niistä itselleni paketin. Uskaltaako noilla pestä kaverin autoa jossa nimeltämainitsemattoman suomalaisen firman kehittämä "pinnoite"?

Ps. Seurailinkin vähän Instagramissa Waxstcokin tapahtumia.

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ke Heinä 26, 2017 12:41 pm

Arcticaz kirjoitti:
Nanolex kirjoitti:
Arcticaz kirjoitti:Näyttäisi siltä että autoon tulossa Nanolexin SI3D pinnoite joten olisi kysymys koskien tulevaisuutta. Nanolexin tuotteista kasattu täydellinen autopesusetti pinnoitteen tulevaisuutta ajatellen? (esipesusta aina pien ja raudan poistoon)
Hei Arcticaz
Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Viime viikonlopun Waxstock valmistelut ja itse näytös veivät sen verti tehokkaasti kaiken ajan ettei torstain jälkeen ole ehtinyt edes sähköposteihin vastailla :)

Mutta vastaten kysymykseesi:
Esipesuun: PreWash Concentrate - Toimii niin sumutepullosta 1:10-1:30 lantringilla kuin foam lancellakin. Foam lanceen riittää yleensä 50ml PreWashia ja 450ml vettä puhdistamaan pinnoitettu pinta
Hyönteisjäämien poistoon: Insect Remover - Reagoi pelkästään ötökkäjäämiin ja liottaa ne irti harvinaisen tehokkaasti
Pienpoistoon: Tar Remover - Hiukan hitaampi kuivamaan kuin vastaavat, mutta aivan yhtä tehokas.
Raudanpoistoon: Wheel Cleaner & Iron Remover - Väriään vaihtava raudanpoisto, niin vanteille kuin maalipinnallekin. Ph-neutraali ja soveltuu kaikille pinnoille. Hyvin mieto tuoksukin
Kinnasteluun: Pure Shampoo - Nimensä mukaisesti puhdas shampoo, ei sisällä kuivausapuja eikä vahoja.
Muuhun likaan kuten esimerkiksi pihkaan: Race Film Remover - täysin haihtuvista liuottimista koostuva, melkein kaikkeen mahdolliseen likaan toimiva yleispuhdistusaine. Tehoaa kaikkeen orgaaniseen kuten öljypohjaisiin tuotteisiin, kumiin, pihkaan, pikaliimaan yms. Tuote itsessään haihtuu täysin 100%:sti eikä vaadi huuhtelua. Toki voi huuhdellakin pois jos tahtoo.

Sitten mielen mukaan jos tahtoo:
Kuivausapuna: Final Finish - Muutama suihkautus kuivausliinaan auttaa rikkomaan vesihelmien pintajännitteen ja liina imaisee veden helpommin itseensä. Toimii myös erittäin näppärästi tuoreiden waterspottien poistoon, sormienjälkien poistoon, kevyen pölyjen pyyhintään yms.
Boostausspray Si3D pinnoille: SiFinish - täysin vesipohjainen sumutettava sealantti joka sisältää hiukan samoja raaka-aineita kuin Si3D. Sumuta, levitä, pyyhi. Suojaa Si3D ja Si3D HD pintoja noin kuukauden puolitoista, pidentäen pinnoitteen elinikää varsinkin säännöllisesti käytettynä. Ei kuitenkaan tietystikään pakollinen tuote, Si3D lunastaa uhkaukset kestosta ilman tätä ;)
Kiitos erinomaisesta vastauksesta! Olinkin lueskellut noista aineista ja kokoan niistä itselleni paketin. Uskaltaako noilla pestä kaverin autoa jossa nimeltämainitsemattoman suomalaisen firman kehittämä "pinnoite"?

Ps. Seurailinkin vähän Instagramissa Waxstcokin tapahtumia.
Muiden valmistajien pinnotteiden kestosta on mahdotonta kommentoida kokeilematta ;)
Mutta noin yleisesti voin kyllä sanoa että meidän puhdistustuotteet ovat harvinaisen helliä niin pinnoitetuille kuin pinnoittamattomillekin pinnoille. Joten tuskin tulee ongelmia :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Arcticaz
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 8:18 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Arcticaz » Ke Heinä 26, 2017 3:52 pm

Selvä homma :) Satsi aineita jo tilattu ja isäukko halusi myös testata aineet joten hänellekkin paketti tulossa testiin.

Thetic
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Touko 21, 2014 8:40 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Thetic » Ma Marras 27, 2017 7:21 pm

Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ke Marras 29, 2017 2:33 pm

Thetic kirjoitti:Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?
Teknisesti ajateltuna Si3D Headlight antaa paremman suojan. Si3D Headlight sisältää paremman UV blokkauksen kuin Si3D HD. Plus HD:n sisältämät kiillon lisäykset, värin voimistamiset jne ovat aika tarpeettomia umpioissa.
Toisaalta taas Si3D HD suojaa pidempään kuin Headlight. Ja Suomen olosuhteissa UV säteily on hiukan eri lukemissa pitkin vuotta kuin esimerkiksi Kreikassa tai vastaavissa niin Si3D HD ajaa kyllä asiansa. HD suojaa tarpeeksi pohjolan olosuhteissa kyllä UV säteilyltä.

Eli ihan puhtaasti teknisesti ajateltuna Si3D Headlight paremman suojauksen kantilta, Si3D HD taas keston kantilta.

Si3D Headlight muuten soveltuu erinomaisesti maalaamattomille muoviosille suojaksi, joten hukkaan sekään ei mene vaikka HD:n päättäisit laitattaa ajovaloille ;)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Thetic
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Touko 21, 2014 8:40 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Thetic » Ke Marras 29, 2017 3:56 pm

Nanolex kirjoitti:
Thetic kirjoitti:Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?
Teknisesti ajateltuna Si3D Headlight antaa paremman suojan. Si3D Headlight sisältää paremman UV blokkauksen kuin Si3D HD. Plus HD:n sisältämät kiillon lisäykset, värin voimistamiset jne ovat aika tarpeettomia umpioissa.
Toisaalta taas Si3D HD suojaa pidempään kuin Headlight. Ja Suomen olosuhteissa UV säteily on hiukan eri lukemissa pitkin vuotta kuin esimerkiksi Kreikassa tai vastaavissa niin Si3D HD ajaa kyllä asiansa. HD suojaa tarpeeksi pohjolan olosuhteissa kyllä UV säteilyltä.

Eli ihan puhtaasti teknisesti ajateltuna Si3D Headlight paremman suojauksen kantilta, Si3D HD taas keston kantilta.

Si3D Headlight muuten soveltuu erinomaisesti maalaamattomille muoviosille suojaksi, joten hukkaan sekään ei mene vaikka HD:n päättäisit laitattaa ajovaloille ;)
Millaistakos kestoa headlightilta voi odottaa? Käsittääkseni tuolla purkillisella pinnoittaa umpiot kuitenkin moneen kertaan. Auto tulee olemaan max. 3 vuotta minulla, siksi HD, koska arvelin että se kestää koko sen ajan kun auto minulla on. Sifinish tulee myös "buustailuun" silloin tällöin fiilistelyä varten. Jos Headlight kestää vaikka vuoden tai 1,5 niin voin kyllä helposti puolessa välin omistusta viskata pelkkiin umpioihin pinnoitteen uusiksi.

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ke Marras 29, 2017 4:17 pm

Thetic kirjoitti:
Nanolex kirjoitti:
Thetic kirjoitti:Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?
Teknisesti ajateltuna Si3D Headlight antaa paremman suojan. Si3D Headlight sisältää paremman UV blokkauksen kuin Si3D HD. Plus HD:n sisältämät kiillon lisäykset, värin voimistamiset jne ovat aika tarpeettomia umpioissa.
Toisaalta taas Si3D HD suojaa pidempään kuin Headlight. Ja Suomen olosuhteissa UV säteily on hiukan eri lukemissa pitkin vuotta kuin esimerkiksi Kreikassa tai vastaavissa niin Si3D HD ajaa kyllä asiansa. HD suojaa tarpeeksi pohjolan olosuhteissa kyllä UV säteilyltä.

Eli ihan puhtaasti teknisesti ajateltuna Si3D Headlight paremman suojauksen kantilta, Si3D HD taas keston kantilta.

Si3D Headlight muuten soveltuu erinomaisesti maalaamattomille muoviosille suojaksi, joten hukkaan sekään ei mene vaikka HD:n päättäisit laitattaa ajovaloille ;)
Millaistakos kestoa headlightilta voi odottaa? Käsittääkseni tuolla purkillisella pinnoittaa umpiot kuitenkin moneen kertaan. Auto tulee olemaan max. 3 vuotta minulla, siksi HD, koska arvelin että se kestää koko sen ajan kun auto minulla on. Sifinish tulee myös "buustailuun" silloin tällöin fiilistelyä varten. Jos Headlight kestää vaikka vuoden tai 1,5 niin voin kyllä helposti puolessa välin omistusta viskata pelkkiin umpioihin pinnoitteen uusiksi.
Headlight jakselee helposti 30.000km taikka kaksi vuotta, kumpi ikinä tulee ensin täyteen. Tähänastiset raportoinnit pitkin maailmaa kertovat kyllä että huomattavasti pidempäänkin menee helposti, ja tämä siis ilman mitään boostailuja. Jos SiFinishiä jaksaa käytellä säännöllisesti myös umpioihin maalipintaa vedellessään niin vähän kilometreistä ja boostailun tiheydestä riippuen menee aika helposti tuon kolmekin vuotta kertapinnoituksella :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Thetic
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Touko 21, 2014 8:40 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Thetic » Ke Marras 29, 2017 4:54 pm

Asia kunnossa, Headlight menee siis umpioille. Kiitoksia nopeista täsmävastauksista, loistava tällainen suora kanava valmistajalle :good:

hiusnaarmu
Viestit: 470
Liittynyt: Pe Elo 31, 2012 7:50 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja hiusnaarmu » Ti Joulu 05, 2017 8:22 am

Nanolex kirjoitti:
Thetic kirjoitti:Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?

Si3D Headlight muuten soveltuu erinomaisesti maalaamattomille muoviosille suojaksi, joten hukkaan sekään ei mene vaikka HD:n päättäisit laitattaa ajovaloille ;)
Eli tuollaisille korin muoviosille käy? Vai onko jokin muu tuote tuohon parempi?
Kuva

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Ti Joulu 05, 2017 9:40 am

hiusnaarmu kirjoitti:
Nanolex kirjoitti:
Thetic kirjoitti:Uusi auto menossa Si3d HD pinnoitukseen ja innostuksissani tilasin ikkunoille Ultra Glassia ja Si3d headlightin sitten valoumpioita varten. Mutta aloin tuossa miettimään että olisiko ajovaloumpioille sittenkin ihan tuo Si3d HD itsessään parempi suoja kuin Si3d headlight?

Si3D Headlight muuten soveltuu erinomaisesti maalaamattomille muoviosille suojaksi, joten hukkaan sekään ei mene vaikka HD:n päättäisit laitattaa ajovaloille ;)
Eli tuollaisille korin muoviosille käy? Vai onko jokin muu tuote tuohon parempi?
Käy kyllä ja varsin mainiosti. Kaikki Si3D tuoteperheen tuotteet tarraavat muoville kyllä. Ainoastaan Si3D BC on näistä se joka ei tummenna muoveja eikä elvytä niitä, kaikki muut kyllä sen tekevät. Si3D Headlight on kuitenkin suunniteltu toimimaan parhaiten polykarbonaattipintojen kanssa ja samalla se toimii myös parhaiten muiden muovipintojen kanssa. Yhden kerran tähän asti olen kuullut tapauksesta jossa normaali Si3D ei soveltunut yhden ulkoisen pinnan kanssa ja se oli NIssan Qashqain B-pilari. Tosin kyseessä ei ollut aivan muovipinta vaan enemmänkin kumimaisen tyyppinen pinta. Si3D Headlight taas toimi tämänkin pinnan kanssa täydellisesti. Siksi tuppaan suosittelemaan tuota Si3D Headlightia muoviosille.

Jokainen noista kuitenkin kestää muovilla pidempään kuin maalipinnalla. Ensinnäkin siksi että muovi on huokoisempaa kuin maali jolloin pinnoitteet pääsevät kiinnittymään paremmin ja toisekseen muovipinnat tuppaavat olemaan tekstuuripintoja eivätkä aivan sileitä kuten maalipinnat, tekstuuripinnoilla on enemmän pinta-alaa pinnoitteelle tarttua taas paremmin kiinni. Si3D ja Si3D Headlight uhkaillaan kestävän sen 30.000km ja Si3D Headlight on jaksellut umpioiden pinnoilla tuntuvasti pidempäänkin joten mustilla muoveilla kestää melko kiitettävän pitkään. Toki Si3D HD kestäisi kaikista pisimpään. Kaikkien näiden tummennusefekti on kyllä mallia pysyvä vaikka hydrofobisuus antautuisikin jossain vaiheessa.
Kuva Kuva Kuva Kuva

Avatar
Modifier
Viestit: 2145
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Modifier » Pe Maalis 09, 2018 8:47 pm

Minkäslaista ainetta tämä uusi SiShield on ja mihinkä väliin se asettuu nykyisessä valikoimassa ?

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » La Maalis 10, 2018 10:06 pm

Modifier kirjoitti: Pe Maalis 09, 2018 8:47 pm Minkäslaista ainetta tämä uusi SiShield on ja mihinkä väliin se asettuu nykyisessä valikoimassa ?
SiShield on ns aloittelijatason pinnoite joka asettuu valikoimassa siihen Si3D:n alapuolelle.
Kesto on noin 20.000km vähintään yhdellä kerroksella ilman buustaustuotteita.
Hydrofobisuus, kiilto ja värien buustaus on kuitenkin aivan samaa tasoa kuin Si3D:llä.

Isoimpana erona kuitenkin Si3D:hen verrattuna on erittäin helppo asennus. SiShieldiä voi laitella samalla lailla kuin Si3D:täkin, levitellä ja jatkaa levittämistä kunnes pinta on täysin kirkas. Työskentelyaikaa tällä vaan on aika reilusti, eli pitkään saa levitellä jos näin haluaa laitella. Mutta SiShieldin voi laitella myös paksummalti pintaan kunhan filmi on suht tasainen, antaa liuottimien haihtua 30-60 sekuntia ja pyyhkiä mikrokuituliinalla jämät pois. SiShield ei ole läheskään niin kranttu annostelulle kuin Si3D eikä myöskään ns flash timelle eli ajalle jossa liuottimet haihtuvat pinnasta. Parin minuutin odottelun jälkeenkin pinnan saa kivuttomasti pyyhittyä kirkkaaksi ja pienet unohdukset sekä huonosti pyyhityt alueet saa pyyhittyä kirkkaaksi vielä kymmenenkin minuutin jälkeen.

Kaikki muut ominaisuudet ja ohjeet ovat samat kuin Si3D:llä, niin kerrostamisen kuin kuivumisaikojen, kovettumisaikojen ja jälkihoidonkin osalta.

Tämä on siis erityisesti suunnattu niille jotka haluavat kokeilla itse laitella keraamispohjaista pinnoitetta autonsa suojaksi mutta on ehkä ensimmäistä kertaa näitä kokeilemassa ja hiukan jännittää se asennusosuus. SiShield on erittäin anteeksiantava asennuksessa, mutta lopputulos on silti melkolailla täysin sama kuin Si3D:llä, vain aivan karvan lyhkäsemmällä kestolla.
Kuva Kuva Kuva Kuva

Juha U
Viestit: 4645
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Juha U » La Maalis 10, 2018 11:23 pm

Onko tuo aine jo markkinoilla suomessa ?

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Su Maalis 11, 2018 12:33 am

Juha U kirjoitti: La Maalis 10, 2018 11:23 pm Onko tuo aine jo markkinoilla suomessa ?
Kohtapuoliin pitäisi ensimmäiset pullot saapua Suomen kamaralle. Ainakin mitä huomasin itse eilen kun hiki hatussa pakattiin tilauksia pitkin maailmaa niin Suomeen päin osoitetulle lavalle oli SiShieldiä myös lastattu :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Vastaa Viestiin