Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Liuottimet, foamit, shampoot, kintaat, kuivaus
Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » La Elo 15, 2015 4:12 pm

Ajattelin käynnistellä tällaista keskustelua vaikka meillä täällä Suomessa onkin vettä yllin kyllin. Huomasin kyllä että vedettömälle pesulle on oma ketjunsa mutta nyt siis kyse huuhteluvapaista pesuista (rinseless wash). Syynä se, ettei meillä kaikilla ole omakotitaloa tai ettei kunnassa/kaupungissa ole edes sallittua pestä autoa omalla pihalla käyttäen perinteisiä pesumenetelmiä ja talvi asettaa omat haasteensa. Ajattelin että tässä ketjussa voisi antaa vinkkejä siitä miten toimia jottei maalipinta turhaan kärsisi (huonot menetelmät) ja toivoisi että kommentit olisivat rakentavia koska tämä on selvästi haastavampi tapa säilyttää auto tip-top kunnossa kuin perinteisillä pesumenetelmillä. Ennustan että jatkossa kieltoja perinteiselle pesutavalle tulee lisää. Keskustelu alkakoon!
http://www.iltalehti.fi/asuminen/201503 ... 9_an.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja _paffa » La Elo 15, 2015 8:33 pm

Tuostapa ensialkuun hieman luettavaa. Käsittelee pääasiassa Optimum No Rinse -pesuainetta, mutta samat jutut pätee käytännössä lähes kaikkiin huuhteluvapaisiin pesuaineisiin.

viewtopic.php?f=47&t=358&

Ja tässä vielä juttua Wolf's Chemicalsin Mean Green-pesuaineesta.

viewtopic.php?f=57&t=2532&p=78992&

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » La Elo 15, 2015 8:47 pm

Katos perhana! Olin minä tuon ONR-ketjun jo bongannut mutta ehtinyt jo unohtaa, kiitos!

Itse olen onnistuneesti ja turvallisesti pessyt esisumuttamalla rinseless pesuainetta yhdelle paneelille kerrallaan. Tämän jälkeen kahden sangon taktiikalla (jossa myös huuhtelusangossa hieman tätä pesuainetta) käyttäen joko "Microfiber Madness IncrediSponge" tai "Chemical Guys Microfiber Wash Sponge" mikrokuituisia pesusieniä siten että ne huuhtelee riittävän usein toisessa sangossa. Kuivaus todella hellästi pitkänukkaisella mikrokuituliinalla, ja tämä vaihe on mielestäni se tärkein jossa voi saada tuhoja aikaiseksi verrattuna tavalliseen pesuun, jossa shampoo (ja sen mukana myös miltei kaikki lika) huuhdellaan lopuksi pois, ellei ole riittävän varovainen. Helmoja varten oma mikrokuituinen pesukinnas.

Aluksi pesu oli yhtä hidasta kuin perinteisellä menetelmällä mutta kun autoa alkoi riittävän usein pesemään (koskaan ei liian likainen), niin tämän menetelmän avulla nopeus on jo aivan eri luokkaa (ja auto aina puhdas). Tarkkana pitää silti olla ettei ala hosumaan! Talvella TI-hallissa pelkkä liuotin-esipesu+huuhtelu ja kotitallissa huuhteluvapaalla pesulla loput, tai vaihtoehtoisesti käy harjattomassa automaattipesussa esipesemässä ensin. Näin lopputulos on ollut todella hyvä. Tietysti jos olisi hyvä TI-halli käytettävissä suorittaisin ns. perinteisen pesun mutta kun ei, niin ei...

Vanteet pesen rinselessillä siten että kietasen vähän huonomman mikrokuituliinan "Wheel Woolies" pesimien ympärille (jostain syystä en ole niitä sellaisenaan halunnut käyttää, näinköhän jostain esimerkin? :lol: ) ja käytössä myös oma mikrokuitukinnas vanteita varten.

Yksi etu tuli vielä mieleen, pesun voi helpommin jättää kesken koska vaan ja nopeasti, jos emäntää tarvii yllättäen kuskata kauppaan tms.

Mietteitä?

Mark77
Viestit: 69
Liittynyt: Su Joulu 04, 2011 1:07 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Mark77 » Ma Elo 17, 2015 1:28 pm

Luin jossain että auton huuhtelu pelkällä vedellä on sallittua missä perinteinen pesu ei ole.
Jos voi painepesurilla esi pestä irtolika pois ja sitten tehdä ONR pesu niin toimisi aika hyvin.
Käytän itse ONR kun esim vain takaluukku on pölyinen tai jos auto on melko puhdas, ihan toimiva aine ja en ole huomannut mitään naarmuja.

Avatar
crowie
Viestit: 378
Liittynyt: Su Huhti 29, 2012 8:34 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja crowie » Su Elo 23, 2015 12:11 am

Onkos kukaan testaillut Garry Deanin aineita ja tyyliä? Eli https://www.detailjuice.com/ ja https://www.youtube.com/user/premiumdet ... ture=watch Aivan loistavia videoita :rolf:

samunoz
Viestit: 4247
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja samunoz » Su Elo 23, 2015 6:03 pm

Amerikan tapaan hehkuttaa itseään ihan rasittavuuteen asti. :x

samunoz
Viestit: 4247
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja samunoz » Su Elo 23, 2015 11:17 pm

Onko Jannella tietoa tuosta Bilt-Hamberin rinseless pesuaineesta? Tuleeko kohta markkinoille??

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ti Marras 17, 2015 9:44 pm

Nyt on rohkeasti kokeiltu Zymöl Sponge (http://detailingshop.fi/) Optimum No Rinse Wash & Wax -versiolla. Syy miksi kokeilla on se että tätä on suositeltu mikrokuituisten sijaan koska vapauttaa helpommin kaikki lian (ne isommat jotka naarmuttaa) sekä ei sisällä silikonia (ei tarraa samalla tavalla kuin perinteinen silikoni sieni). Positiivisena asiana juuri se miten helposti vapauttaa lian ONR-sangon pohjalle ja negatiivisena kenties se ettei kuitenkaan liu niin hyvin kuin olin toivonut mutta syynä tässä voi olla että jääräpäisenä puristin kenties jatkuvasti liikaa siitä sitä pesuvettä (kuten esimerkiivideoissa tehty)? Hirvittikö? Toden totta hirvitti, en ole sientä autolle näyttänyt vuosiin! :mrgreen: Uskon nyt että Optimumin myymä (sikakallis) Big Red Sponge olisi vielä parempi ONR-käytössä. Onko Lake Country Big Blue Sponge yhtä hyvä? Jostain luin ettei ole lainkaan yhtä kestävä. EDIT: Käytin Bilteman 8l paineruiskua viewtopic.php?t=1196 ja annoin hetken vaikuttaa pinnalla ennenkuin näytin autolle sientä.

Yksi vinkki ONR-käyttäjille. Annosteluohjeet on tehty jenkkilää varten joten Suomessa kannattaa sekoittaa ainetta vähemmän, testaamalla selviää, niin ei jää etenkään ikkunapintoihin mitään kalvontapaista. Tämän kun hoksasin, niin homma parani entisestään. :good:

hiusnaarmu
Viestit: 470
Liittynyt: Pe Elo 31, 2012 7:50 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja hiusnaarmu » Ke Marras 18, 2015 11:22 am

Saippua kirjoitti: Yksi vinkki ONR-käyttäjille. Annosteluohjeet on tehty jenkkilää varten joten Suomessa kannattaa sekoittaa ainetta vähemmän, testaamalla selviää, niin ei jää etenkään ikkunapintoihin mitään kalvontapaista. Tämän kun hoksasin, niin homma parani entisestään. :good:
Itse kyllä laitan enemmän, kun oletan että meillä on keskimääräisesti huomattavasti likaisemmat autot, vs Jenkkilässä :o

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ke Marras 18, 2015 4:13 pm

Testieni mukaan ei auta pesutulokseen vaikka laittaisi enemmän (meillä huomattavasti pehmeämpi vesi), esisumutus on mielestäni ainut asia minkä ei saa jättää välistä (ja sitäkään en nykyään sekoita niin vahvaksi kuin mitä ohjeistettu = QD-tasoista, pikemmin Clay-tasosta).

EDIT: Tuo taidettiin optimumforumsillakin "vahvistaa" ettei ehkä ole hyötyä käyttää liikaa.
http://optimumforums.org/index.php?showtopic=892
"7. My car is really dirty, should I use more of the concentrate?: Using significantly more than the recommended dosage won't multiply ONR's performance; it will work effectively with the recommended amounts. You can still fine-tune the dosage to your exact needs (soiling of the vehicle, water hardness, wash media type, etc.)."

PS. Vielä en liputa tuon Zymöl Spongen puolesta mutta kerron kyllä jos mieli muuttuu.

samunoz
Viestit: 4247
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ke Marras 18, 2015 4:35 pm

Eli millä laimennuksella olet sitten käyttänyt?

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » La Marras 21, 2015 10:58 am

Sangolliseen (11,5-12l vettä) kaksi korkillista (korkillinen = 15 ml ja suhde tuossa noin 1:380) ONRWW:tä. Painereuiskussa olinkin merkannut tarraan 30 ml/l sekoitussuhteeksi (= 2 korkillista / litra), eli Clay-tasoisen (15,6 ml/l) ja QD-tasoisen (62,5 ml/l) välille tuo osuu. Huom! Meillä vesi on todella pehmeää ja tulee omasta porakaivosta. Suosittelen kokeilemaan eri suhteita koska kaikkialla ei vesi todellakaan ole samanlaista, älkää siis ottaka näitä ohjeita pohtimatta asiaa.

Käytän, tilanteesta riippuen, myös toista huuhtelusankoa jossa vähemmän vettä ja korkillinen ONR:ia.

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » La Marras 21, 2015 4:33 pm

Toimiikohan tämä idea? Talvella ovien ala-osiin APC:tä, tai muuta suosikkituotetta, ja sen jälkeen sitä ei huuhdellakaan pois vaan päälle sumutetaan ONR:ia ja pesu ONR:lla? Tämä siis jos auto ei ole superlikainen ja vaatisi huuhtelua. ONR, kuten mikään shampookaan, ei itsekseen pysty talven paskaa poistamaan.

markok
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Touko 05, 2010 6:22 pm
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja markok » Su Marras 22, 2015 7:23 pm

Onko kukaan uskaltanut kokeilla naarmuttomaan kunnolla likaiseen pintaan ONR pesua? Jotenkin ei vakuuta nuo jenkkien videot ja hehkutukset aineesta.

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Urran » Ma Marras 23, 2015 12:05 pm

Ei mutta virheettömäksi myllytetyn perusmustan olen kerran pessyt perus pinta pölystä. Minäkään en usko ONR toimintaan oikein missään pesussa...
Vain YKSI LSP!

vanhempi_veivaaja
Viestit: 30
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 6:16 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja vanhempi_veivaaja » Ti Huhti 12, 2016 9:59 am

Ajattelin itse koittaa näitä tuotteita mutta lähinnä kysyn, että mikä on nyt se "The tuote" vai onko se sama minkä aineen ostaa?
Täällähän -> viewtopic.php?f=57&t=2532&p=78992&" onclick="window.open(this.href);return false; Wolfsin Mean Green Wash&Wipe todettiin ONR:ää paremmaksi mutta tuostakin on jo 3 vuotta aikaa.

vanhempi_veivaaja
Viestit: 30
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 6:16 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja vanhempi_veivaaja » To Huhti 14, 2016 10:53 am

Runsaiden vastauksen inspiroimana tein valinnan joka on Wolfsin Mean Green Wash&Wipe

samunoz
Viestit: 4247
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja samunoz » To Huhti 14, 2016 10:58 am

Hyvä tuote kyllä.

juho
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 8:22 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja juho » To Huhti 14, 2016 2:18 pm

Siis eikö tämmöinen pesutapa naarmuta maalinpintaa?

Wolfie
Viestit: 2751
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Wolfie » To Huhti 14, 2016 2:58 pm

Naarmuttaa kyllä. Aina kun pintaan kosketaan tulee naarmua. Sitä se kitka teettää. Myös peseminen vaikka kuinka pehmeällä lammaskintaalla ja liukkaalla shamppoolla naarmuttaa pintaa. Se on sitten eri asia kuinka paljon mikäkin naarmuttaa ja minkälaisiin välineisiin ja metodeihin on itse kullakin mahdollisuus.

vanhempi_veivaaja
Viestit: 30
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 6:16 pm

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja vanhempi_veivaaja » To Huhti 14, 2016 4:50 pm

Mulla on pyrkimyksenä saada auto pestyä aina viikonloppuisin ja itse ajattelin tätä huuhteluvapaata pesua ainoastaan lisänä en korvaavana. Idea olisi viikolla työpaikan parkkihallissa silloin tällöin auto ja/tai valkoiset vanteet rykästä puhtaaksi pikkuliasta/pölystä. Emmä tätä oikein talvella tai kunnolla likaiseen autoon voisi kuvitella käyttäväni.

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ke Heinä 27, 2016 5:10 pm

DeTalks: Waterless & Rinseless Washing - Featuring Junkman & Levi Gates
https://www.youtube.com/watch?v=wsbpIdzjiiE" onclick="window.open(this.href);return false;

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » Su Loka 30, 2016 9:58 pm

Huh! Olipa sienellä hintaa!!! Big Red Sponge € 34,95 ja toimituskulut Suomeen € 18,50.
http://www.optimumcarcare.nl/index.php? ... duct_id=91" onclick="window.open(this.href);return false;

Saippua
Viestit: 646
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ma Marras 21, 2016 7:51 pm

Tänään tuli vedettyä ensin Bilt Hamber Auto Foamilla ja sen jälkeen open hose "kuivaus" ja auto talliin jossa Optimum No Rinse pesu (kaksi sanko varmuuden vuoksi, ei olisi tarvinnut) käyttäen Chemical Guys Microfiber Wash Spongea. Ensin pinnalle wash-tasoista ONR-sekoitusta koko auto kerralla läpi koska ei ole vaarana että kuivuisi pintaan. Sen jälkeen pesu ylhäältä alaspäin (snake like pattern). Pelkäsin ettei kyljet tule puhtaiksi koska autoa ei ole pesty nyt yli kuukauteen (koskas etelä-Suomeen tulikaan pakkaset?) mutta kyllä ne lähti puhtaaksi kun ne kävi kaksi kertaa läpi. Syy miksi pesin autotallissa oli että pihalla on pimeää. :mrgreen:
Tallissa on lattiakaivo mutta se vie vain ulos katoksen alle joten en halua suurta määrää vettä lattialle. Hyrräämässä pesun aikana on kosteudenpoistaja. Lopputulos oli erinomasta ja olin yllättynyt ettei kylkiin jäänyt mitään jota tuntisi jälkeenpäin kädellä. Kuivausapuna laimennettua Bilt HamberAuto-QD:ta joka toimii todella hyvin myös ONR-pesun yhteydessä. Syysvahaus suoritettu Bilt Hamber Finis Waxilla.

Pilder
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 11:08 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Huuhteluvapaa pesu - Rinseless wash

Viesti Kirjoittaja Pilder » Ma Marras 21, 2016 8:52 pm

Minä kokeilin kesällä, eräänä sateisena päivänä Ultima Waterless Wash Plus pesuainetta.
Auto tallissa ja pinnalla pieni kesäinen pöly.
Ämpäriin tein satsin ohjeiden mukaan, siitä sitten märällä mikrokuituliinalla pinnat pyyhkien ja kuivalla perään.
Puhdasta tuli ja kyllä siihen pintaakin jotain jäi.
Miksei kesäisiä pölyjä voisi tällä tyylillä välillä pyyhkiäkkin. Auto oli menossa kiilotukseen, niin rohkenin kokeilla. :D
Tuota Ultimaa voi käyttää myös QD:näkin, pitäisi se vielä testailla. :)

Vastaa Viestiin