Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I & II

Tee se itse
Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I & II

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Kesä 20, 2011 6:36 pm

PART I

Tietyt firmat kunnostavat nahkasisustoja melko brutaalista kunnosta lähes uutta vastaavaksi. Tämä tuntuu olevan kuitenkin heidän osaltaan jotain salatiedettä, niin kuin aikaisemmin tuosta Jyrkiboyn viestistä havaitsimme. Oli sitten pro tai non pro, niin työskentymetodit eivät tässä esitetystä paljoa poikkea. Riippuu vähän siitä, että mitä / kenen valmistajan tuotteita käyttää... ;)

Tämän ohje on tarkoitettu KAIKILLE julkisesti hyväksikäytettäväksi kunnostaessaan omia tai jonku muun sisustoja. Pekka perus jamppakin onnistuu tässä, mikäli vain itse haluaa. Tuotteet on tarkoitettu idiootti varmoiksi, siksi minäkin näitä käytän... :D

Kunnostamiseen käytetään vain ja ainoastaan Furniture Clinicin tuotteita. Heiltä saa hyvällä asiakaspalvelulla tilattua kohtalaiseen hintaan korjauksessa tarvittavat tuotteet aivan sama minkä värisiin nahkasisustoihin.

Ensimmäisessä osassa käsitellään nahkapenkin peruskunnostaminen. Suurimmalle osalle tuttu näky kulumineen, mutta reikiä ja erittäin pahoja halkeamia ei vielä löydy. Näihin palataan myöhemmissä osissa.

Projektipenkit näyttivät alussa tältä, ennen mitään operaatioita.

Kuva

Hyvin tyypillisiä kulumia ja halkeamia monessa vanhemmassa Bemarissa. Varsinkin näissä e30 mallin vanhoissa raadoissa... Ko. sisusta on vuoden -94 BMW e36 M3 hellgrau nahkasisusta.

Kuva

Tyypilliset paikat, jotka hankautuvat. Kuskin penkistä lähtenyt koko pinta...

Kuva

Kuva

Homma aloitettiin perus pesulla hyvillä pesuaineilla. Pesuun käytin Bilt-Hamberin Surfex HD pesuainetta, harjaa ja puuvillakangasta pyyhkimiseen, mutta ihan sama mikä perus pesuaine kelpaa tässä vaiheessa. Paskan ja kuonan alta paljastui entistä lohduttomampi näky...

Kuva

Kuva

Puhtaus on tärkeää tämänkin projektin onnistumisessa, joten siitä pitää huolehtia kaikissa väleissä!!!

Puhdistuksen jälkeen alkaa varsinainen kunnostamisprosessi. Nahkapenkithän ovat kaikki maalattuja ja samaan tekniikkaan perustuu tämäkin kunnostaminen. Vähän saman tyylinen prosessi, kuin autonkin maalaaminen... ;)

Ensin poistetaan vanha viimeistely huolellisesti penkin päältä ja matataan pinta. Leather prep vanutupolla pintaan ja perään vihreää karhunkieltä.

Kuva

Irronnut paska pois pyyhitään puuvilla liinalla. Lopuksi on hyvä hioa pahimman paikat 1200 hiomapaperilla. Näin saat tasaisen pinnan jatkoa varten ja lopputuloksesta tulee entistä parempi.

Kuva

Pyyhi pinta lopuksi puuvilla liinalla, joka on kostutettu mukana tulleella alkoholipitoisella puhdistusaineella. Hiottuna ja pyyhittynä kohti seuraavia vaiheita.

Kuva

Kuva

Tässä kohtaa pitää tehdä päätös, että tarvitseeko suurimmat halkeamat "pakkelia" vai mennäänkö pelkällä maalilla. Tässä tapauksessa edettiin vielä perustyöllä, ilman täytteitä. Palataan niihin täytteisiin seuraavissa osissa.

Seuraavana levitetään maalia penkeille vaahtomuovin palalla pyörivin liikkein. Tarkoitus on saada täytettyä halkeamia ja maalattua peruskerros penkkeihin. Useita ohuista kerroksia edellisen kuivattua. Kuivausta kannattaa nopeuttaa kuumailmapuhaltimella tai vaikka hiusten kuivaajalla. Tarkoitus ei ole tässä vaiheessa saada täydellistä pintaa aikaiseksi vaan huolehtia, että maalia on joka paikassa. Mikäli tehdään värin vaihto penkeille, niin tässä vaiheessa pitää laittaa useampi kerros, mutta 1-3 kerrosta riittää penkkien kunnosta riippuen. Huonoihin kohtiin vähän enemmän. Käytä ainetta VÄHÄN kerrallaan!!!

Muista, että viimeiset kerrokset tehdään myöhemmin ruiskuttamalla, eli älä yritä saada täysin valmista pintaa!!!

Kuva

Ja värjättynä vaahtomuovilla

Kuva

Ennen kuin siirrytään ruiskulla maalaamiseen, niin anna penkin kuivahtaa vähintään 15 minuuttia. Itse jatkoin seuraavana päivänä tallin puolella.

Tilauksen mukana tulee maalaukseen soveltuva pieni ruisku, jolla jälki on varsin hyvää. Englannista ei kuitenkaan lähetetä aerosoleja, joten joudut noutamaan ponneilmaa vaikka Biltemasta tai jostain muusta puuhastelukaupasta.

Kuva

Mikäli vain omistat paineilmalaitteiston, niin tässä kohtaa olet voittaja... 8-) Pieni maaliruisku on aivan lyömätön viimeistelymaalaamiseen. Maalithan ovat vesiliukoisia ja tulevat valmiiksi ohennettuina ja sekoitettuina suoraan käyttövalmiina. Itse käytin jotain Motonetin halpis Sata:n kopio ruiskua, joka on oikeastikin aika hyvä ruisku kaikkeen maalaamiseen ja ei maksa kuin pari kymppiä... ;)

Kuva

Rohkeasti ruisku kouraan ja ruiskimaan. En mene maalaustekniikkaan vaan oletan, että joka tätä tekee, niin osaa ruiskumaalauksen perusteet. Vaikka et osaisikaan, niin rohkeasti kokeilemaan. Vähän kerrallaan maalia ensin pintaan niin hyvä tulee. Maali on erittäin helppoa maalata, eikä ole sillä tavalla herkkä kerrosten paksuudelle, niin kuin automaalit. Huomattavasti helpompaa. Aina kun liipaisin on pohjassa, niin ruisku liikkuu!!!

Sieltä sitä pintaa muodostuu...

Kuva

...ja aivan, niin kuin automaalauksessakin vedetään lakka pintaan lopuksi... :lol: Tässä tapauksessa puhutaan sidosaineesta ja viimeistelyaineestä. Itse valitsin satiinin lopputuloksen, mutta valittavana on kaikkea gigolo kiillosta mattaan.

Kuva

Ja valmiina ottamassa aurinkoa... 8-) Tulipa hienot... :o

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Että sellaista tällä kertaa... :lol: Hommahan perustuu tuon maalin ja sideaineiden koostumukseen. Ne ovat erittäin elastisia ja pinnasta tulee aivan uuden nahkapenkin tuntuinen. Pehmeä ja sileä... 8-) Suurin osa tuotteista, joita myydään maailmalla, hoitavat homman tuohon vaahtomuovilla levittämiseen asti, mutta kunnari lyödään tällä tavalla. Toki se vaahtomuovilla levittäminenkin on ihan kelpo ja hyvä tapa.

Joku kuitenkin kysyy, että kauanko tämä kestää... :roll: KESTÄÄ. Kestohan on suhteellinen käsite, joka riippuu täysin hoidosta ja ylläpidosta, eli kestoksi on hyvä luvata se mitä penkkisi kestivät tähän asti. Todennäköisesti pitempään...

Tuolta voi ihmetellä, että mihin kaikkeen näillä pystytään:

http://furnitureclinic.co.uk/Gallery.ph ... mit=Search

Tässä fiksauksessa käytettiin tätä settiä:

http://furnitureclinic.co.uk/Leather_Co ... php#prices

Leather Colourant Kit - Medium - 55 puntaa + rahti.

Ei muuta kuin kokeilemaan ja korjaamaan. Halpaa kuin saippua... :lol: Toinen penkki vaatii vähän kovempaa käsittelyä, mutta siitä osassa kaksi...
Viimeksi muokannut Hynde, To Kesä 23, 2011 12:47 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Anzafin
Viestit: 469
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 10:06 pm
Paikkakunta: Kajaani

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Anzafin » Ma Kesä 20, 2011 6:49 pm

Ihan älytöntä! :shock:

Todella loistavaa työtä!!! Mykäksi vetää...

- Antti -

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ma Kesä 20, 2011 6:51 pm

Ai jumalauta, että tuli upeaa jälkeä!
"Urku auki, pelti kii"

Avatar
JUMA
Viestit: 2196
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 6:49 pm
Paikkakunta: Vantaa, Martinlaakso

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja JUMA » Ma Kesä 20, 2011 6:59 pm

Ei voi sanoa muuta kuin WOW! :shock:

Pari kyssäriä...

Jäikö penkin yläosa jonnekkin muualle kuivumaan, kun ei näy noissa valmiissa kuvissa?

Teitkö nyt yhden penkin, vai kaikki? Etu- ja takapenkit?

Kauanko sulla meni tuossa operaatiossa. Tiedän, että työaika vaihtelee, aivan kuten autojen myllytyksissäkin. Riippuu monesta asiasta, mutta kauanko sulla meni tuossa operaatiossa?

Nyt voisi käyttää sitä paljon kulutettua OOSSOMia! :lol:

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Kesä 20, 2011 7:22 pm

Kiitos palautteesta!!!

En katsonut aikaa, että kauanko meni, mutta jokunen tunti on vierähtänyt. Ei mitään hirveitä kuitenkaan. Sisustasta tehtiin / tehdään etupenkit, ratti, ovipahvit ainakin. Laitoin tämän esille nyt, koska tästä mennään tavallaan loogisesti kohti vaativampaa korjaamista. Eli tarina jatkuu tässä taas. Niskaosa on tuolla loppujen osien seassa ja kyllä sekin tuolta kuviin vielä tulee. Eiköhän ne lopulliset kuvat ole sitten auton sisältä, kun koko sisusta on valmis... :roll:

Toista penkkiä teen samalla. On pestynä ja puunattuna ja odottaa jatkoa. Halusin laittaa tämän teille esille jo tässä vaiheessa, kun nämä minun projektit saattavat aina venyä... :lol:
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Modifier
Viestit: 2145
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Modifier » Ma Kesä 20, 2011 8:04 pm

Härregyyd :o
Pikkuisen tyylikästä jälkeä kyllä tullut. Hyvät kuvat ja hyvää tekstiä. Kun projekti etenee, niin tästähän voisi sitten harkita tehdä ihan oman topicin josta poistettuna nämä meidän hämmästely postaukset. Vähän kuin Urranin shampoo testit.

Avatar
sonikk
Viestit: 3357
Liittynyt: To Heinä 15, 2010 10:11 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja sonikk » Ma Kesä 20, 2011 9:03 pm

:o Todella hienoa jälkeä ja mielenkiintoista luettavaa vaikken nahkoja omistakaan.

Avatar
Tonis
Viestit: 1440
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 9:34 pm
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Tonis » Ma Kesä 20, 2011 9:13 pm

Näitä lisää! Tuli kuin uudet. Olispa itselläkin nahkajakkarat mitä kunnostaa niin sais taas syyn hommata lisää tavaraa... :lol:
Wannabe-OCD

Jonas_
Viestit: 343
Liittynyt: La Elo 21, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Paimio/Turku

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Jonas_ » Ma Kesä 20, 2011 9:21 pm

Tonis kirjoitti:Olispa itselläkin nahkajakkarat mitä kunnostaa niin sais taas syyn hommata lisää tavaraa... :lol:
+ 1 :D

Erittäin hienoa jälkeä !

Tuosta maalauksesta, ymmärsinkö oikein, eli tuohon maalaukseen käy myös tuo mukana tuleva pikkuruisku vai täytyykö homma tehdä isolla ruiskulla ?

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Kesä 20, 2011 9:57 pm

Homma onnistuu ihan hyvin tuolla mukana tulleella ruiskulla, mutta ymmärrettävästi se on huomattavasti työläämpää isoissa projekteissa, kuin maalausruiskulla. Jos kunnostat vaikka oman penkkisi pienempää aluetta, niin siihen ihan soppeli. Etupenkit + takapenkit = työlästä ja hidasta tuolla ruisku + ponnekaasu pullolla, mutta onnistuu kyllä ja jälki on ihan hyvää.

Täytyy kyllä sanoa, että tämä on ollut palkitsevimpia projekteja ikinä... 8-) Toivottavasti tästä on apua muillekin ja saamme nähdä tulevaisuudessa enemmänkin näitä sisustan kunnostus projekteja.
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ti Kesä 21, 2011 12:07 am

Niin ja pidetään tämä topic ihan tällaisena toistaiseksi. Katsotaan sitä siistimistä sitten joskus, eli jos kysymyksiä / ajatuksia tulee, niin rohkeasti vain tähän perään!!!
Kaikki liha tottelee kuria...

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 7:54 am

Ohhoh. Tuli kerralla uudet 8-) On noi setit kuitenkin vielä sen hintasia ettei yhen mustan ratin takia viitti tilata :lol: Mut täytyy kyllä nostaa hattua. Kannattaa melkein harkita laittaa omien harrastajien pariin postaamista omien yhteystietojen kera? :D Tommosesta hommasta vois veloittaakkin jokusen doublonin..
Vain YKSI LSP!

Avatar
_nixu_
Viestit: 2615
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2011 11:27 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja _nixu_ » Ti Kesä 21, 2011 8:58 am

Komeaa jälkeä kyllä. Jos täydelliset haluaisi niin itse vaihtaisin vaahtomuovit ainakin noihin pahimpiin paikkoihin. Näköjään tulisi alaosa kokonaisena ja selkänoja kokonaisena nuo pehmusteet.

Ps. Urrani multa saat rattia varten mustaa nahkamaalia jos tarviit.
E53 X5 3.0D

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 9:11 am

^Hyvä tietää ;) Täytyypi kattoa mimmonen aikataulu on kesälomilla, jos kerkeis kunnostaa sen siinä ohessa. :)
Vain YKSI LSP!

Avatar
_nixu_
Viestit: 2615
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2011 11:27 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja _nixu_ » Ti Kesä 21, 2011 9:33 am

No siinä menee se 10-15 min että ehkä sen just lomalla ehtii jos on edes 3 viikkoa aikaa :D
E53 X5 3.0D

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 9:45 am

^Menee siinä vähän pidempään kun pitää ensin saada ratti bägeineen irti, hioo onkelmakohdat tasasiks yms. Siis jos kys. väriainekkin ruiskutetaan? En tiiä tuottaako ongelmia kun tossa on päällä tommosta "reikänahkaa" eli on noita hengitysholeja.
Vain YKSI LSP!

JS_84
Viestit: 193
Liittynyt: To Syys 09, 2010 11:03 am
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja JS_84 » Ti Kesä 21, 2011 10:43 am

Just se mitä mun etupenkki, tai etupenkit kaipaa! :o Osaako Hynde kertoa että miten onnistuu täsmälleen oikean värisävyn arpominen maaliin? :roll: Koska sisustassa on tuota samaa penkkien väriä siellä sun täällä, niin sävyeroa en mielelläni haluaisi, edes kovinkaan pientä. :)
Jostain olen kuullut että terracotta olis värisävy nimeltään näissä, mutta who knows...
Kuva

Avatar
_nixu_
Viestit: 2615
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2011 11:27 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja _nixu_ » Ti Kesä 21, 2011 11:18 am

Urran kirjoitti:^Menee siinä vähän pidempään kun pitää ensin saada ratti bägeineen irti, hioo onkelmakohdat tasasiks yms. Siis jos kys. väriainekkin ruiskutetaan? En tiiä tuottaako ongelmia kun tossa on päällä tommosta "reikänahkaa" eli on noita hengitysholeja.
Ei kun tää vaan hierotaan vaahtomuovisienellä. Eka putsaus ja karhennus.
Oman ja sonikin ratin tolla jo pikaisesti fiksasin. Voisi vielä toisen kerroksen laittaa joskus..

Kokeillaan tuota ja jos ei jälki kelpaa niin sitten ruiskutus?
E53 X5 3.0D

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 12:25 pm

^Tottakai. Kuulostaa hyvältä :)
Vain YKSI LSP!

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ti Kesä 21, 2011 1:28 pm

Värisävy natsasi just eikä melkein. Tuli suoraan auton sisustan alkuperäisellä värikoodilla ja mikäli sitä ei heiltä löydy (erittäin harvinaista), niin lähettämällä pikku pala nahkaa, tekevät juuri oikean sävyn maalin.

Tuon reikänahkan käsittely vaahtomuovilla on hankalaa ja se pitäisi ruiskia. Miksi? Koska vaahtomuovilla pyritään täyttämään juurikin koloja ja railoja. Ruiskulla saa niin hienon sumun, ettei se täytä edes reikänahkan reikiä. Löytyy multa tuota mustaakin väriä varastotuotteena hyllystä... ;)

Ja jos aiot Urran tehdä näitä muillekin, niin suosittelen paineilmalaitteiden ja oikeiden ruiskujen hommaamista.
Kaikki liha tottelee kuria...

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 1:30 pm

^Mä tarkotin että sun pitäs alkaa tekee :D En mä tee. Onhan mulla pelit ja vehkeet mut kun ei oo enää tiloja :( Ne makaa tällä hetkellä broidin kellarissa.
Vain YKSI LSP!

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ti Kesä 21, 2011 1:48 pm

Juu siis teenkin sen mitä kerkeää ja olen jo luvannut. En sen enempää kellekään mainosta, koska aika on aina kortilla näistä minun työkuvioista johtuen... Sen takia haluankin laittaa ihan julkisesti nämä ohjeet esille, että kaikki voivat tehdä ja harjoitella. Ei kuulu minun tapoihin pimitellä työmetodeja... ;)

Minua yleensäkin ärsyttää sellainen metodien salailu ja tiisereiden näyttäminen lopputuloksesta... :evil:
Kaikki liha tottelee kuria...

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ti Kesä 21, 2011 1:57 pm

^Se on ihan oikein. Ei niitä kuulukkaan pimitellä :) Arvostan tosi isolti että viittit tehä tämmösiä ohjeita.
Vain YKSI LSP!

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4540
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja TKe_ » Ti Kesä 21, 2011 8:20 pm

Hynde kirjoitti:Juu siis teenkin sen mitä kerkeää ja olen jo luvannut. En sen enempää kellekään mainosta, koska aika on aina kortilla näistä minun työkuvioista johtuen... Sen takia haluankin laittaa ihan julkisesti nämä ohjeet esille, että kaikki voivat tehdä ja harjoitella. Ei kuulu minun tapoihin pimitellä työmetodeja... ;)

Minua yleensäkin ärsyttää sellainen metodien salailu ja tiisereiden näyttäminen lopputuloksesta... :evil:
Vautsi miten hienot noista tuli!

[offtopic]
Jonkun verran IT -maailman projekteja nähneenä paras mitä olen kuullut asiakkaan suusta: "Kunhan teette sen minkä lupaatte". Tämä lause näyttäisi pätevän sun toimintaan. Iso peukku siitä. Ja yhtä iso tietämyksen / ohjeiden jakamisesta. Suomalaisilla on tämä perusluonne sisäänrakennettuna valitettavan usein: Prkl, se on mun marjapaikka, sinne on turha muita neuvoa...
[/offtopic]

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Nahkasisustan kunnostaminen - DIY - Part I

Viesti Kirjoittaja Urran » Ke Kesä 22, 2011 8:20 am

^Joo parhaat kalapaikatkin löytyy siten et maanomistajat/paikalliset sanoo ettei sielt nouse mitään :lol:

Hynde jatkoa odotellessa ;)
Vain YKSI LSP!

Vastaa Viestiin