Aloittelijan kysymyksiä

Vahat, sealantit, pinnoitteet, QD, glaze jne
Jepa
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 10:08 am

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Jepa » La Joulu 01, 2018 9:23 pm

Itsehän olen täysi amatööri, mutta jos nyt keskustelua herättääkseni vastaan. Sulla on tossa paria eri autoshampoota, toinen joka sisältää suoja-ainetta ja toinen ilman. Oletan, että Sonus Gloss on ylläpitopesuun ja Auto-wash ennen vahausta tehtävään pesuun? Ostit myös Colliniten vahaa, mutta et itsekin mainitsemiasi pien-(bh clenser fluid, gyeon tar, ym) ja raudanpoistoaineita(dragons breath, Korrosol, ym) tai liuotinta(surfex hd, pineline, motox tehopesu, ym). Ostitko vahan vaan varastoon vai meinaatko tehdä sillä jotain? Jonkun viimeistelyaineen voit hankkia vahauspesua varten ja miksei myös quick detailerin kuivausavuksi/boostaamaan pintaa, vaikka se onkin osittain päällekäinen tuote tuon Sonusin kanssa.

zimo
Viestit: 6
Liittynyt: Su Huhti 21, 2013 7:43 pm
Paikkakunta: satakunta

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja zimo » Ke Huhti 17, 2019 7:06 pm

Terve, olisi suunnitelmissa pääsiäisenä vahailla autoa mitenkäs seuraava kombo toimii autoglym srp pohjalle ja fk1000p päälle,aluksi tietysti esipesut,raudan- ja pien poistot srp tulisi lähinnä siksi että jos sillä saisi mikronaarmuja hieman peittoon,savea koitan toistaiseksi välttää.
Voiko heti samana päivänä laittaa srp:n päälle fk1000:n,entä mitkä on kyseisen kombon plussat/miinukset?

Avatar
Jusu
Viestit: 116
Liittynyt: Ke Huhti 16, 2014 11:51 pm
Paikkakunta: Savonlinna, Kuopio

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Jusu » Su Huhti 21, 2019 9:24 am

zimo kirjoitti:Terve, olisi suunnitelmissa pääsiäisenä vahailla autoa mitenkäs seuraava kombo toimii autoglym srp pohjalle ja fk1000p päälle,aluksi tietysti esipesut,raudan- ja pien poistot srp tulisi lähinnä siksi että jos sillä saisi mikronaarmuja hieman peittoon,savea koitan toistaiseksi välttää.
Voiko heti samana päivänä laittaa srp:n päälle fk1000:n,entä mitkä on kyseisen kombon plussat/miinukset?
En tiedä tuleeko vastaus nyt vähän myöhässä, mutta kyllä toki voi samana päivänä laittaa srp:n niskaan fk1000p. En vaan itse nää tuon srp:n käytössä mitään järkeä, koska vaikuttaa negatiivisesti vahan kestoon. Eli itse pesisin vaan kunnolla raudan- ja pienpoistoaineilla ja tujulla liuotinpesulla (esim. Pineline) ja tarkan kuivauksen jälkeen vaha niskaan.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mercedes Benz CLS 500 "AMG" -05
Ford Escort MK1 2.0IS -70

Koppiautomies
Viestit: 6
Liittynyt: Su Huhti 14, 2019 7:11 pm

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Koppiautomies » To Touko 30, 2019 10:15 pm

Morot!

Minulla on uusi auto, johon laitatin suoraan luovutuksesta Keraamisen nanoseal pinnoitteen.
Tänään pesin auton valmistajan suosittelemalla Reload-pesuaineella, ja yllätyin hieman, ettei pinta ole lasimaisen liukas.
Oletin näin olevan tuon pinnoitteen ansiosta.

No, hyllyssä oli Fusso Quick detailer, jolla pyyhin auton vielä pesun jälkeen, jotta sain liukkaan pinnan.

Huomasin, että somessa joku kommentoi, että pinnoite menee noilla vahoilla ”tukkoon”.

Nyt sitten se aloittelijan kysymys:
Meneekö tämä nanoseal Fusson quick detailerilla ”tukkoon”?
Mitä käytännössä tarkoittaa, että pinnoite menee ”tukkoon”??


Olen ymmärtänyt, että tuollainen keraaminen pinnoite tekee yhtenäisen, muutaman molekyylin paksuisen, sileän kerroksen auton pinnalle. Miten se voi mennä ”tukkoon”, ja mitä se käytännössä tarkoittaa?

samunoz
Viestit: 4290
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja samunoz » To Touko 30, 2019 10:25 pm

Kuinka kauan pinnoite on ollut? Miten usein ja millä tavoin oot pessyt autoa pinnoituksen laiton jälkeen?

Koppiautomies
Viestit: 6
Liittynyt: Su Huhti 14, 2019 7:11 pm

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Koppiautomies » To Touko 30, 2019 10:40 pm

Pinnoite on ollut reilut 2 kk.
Auto on käynyt kiireiden vuoksi 2 kertaa harjattomassa automaattipesussa ja nyt tänään pesin käsin.
Ensimmäiset 2 viikkoa meni pesemättä, kun siinä pinnoitteessa oli joku varoaika, jona aikana ei pesua suositeltu. Tosin silloin kelitkin suosi, eikä auto kastunut ainakaan reiluun viikkoon pinnoitteen laiton jälkeen.

samunoz
Viestit: 4290
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja samunoz » To Touko 30, 2019 11:42 pm

Voi olla että automaattipesun jäljiltä on pinnassa jotain joka on tukkinut pinnan. Tee yksi liuoitinpesu ja sitten puhtaalla vahoja sisältämättömällä vahalla perään. Katso muutuuko pinta paremmaksi. Oikein laitettu pinnoite ei tarvitse mitään lisäsuojia noin nopeasti.

Saippua
Viestit: 667
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » Pe Touko 31, 2019 9:46 am

Väitän kyllä että tarvitsee ylläpitoa, riippuu ihan pinnoitteesta, ellei ole Optimumin (Pro) tapainen pinnoite joka ei vaadi mitään ainetta ylläpitoon. Tämä ei ole kokemuksen perusteella kirjoitettua, vaan mitä olen ahkerasti lueskellut ja opiskellut. Joku oikeasti kokenut haluaa kommentoida?

Avatar
seatts
Viestit: 1757
Liittynyt: Ti Kesä 22, 2010 10:58 am
Paikkakunta: Sauvo

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja seatts » Pe Touko 31, 2019 10:02 pm

Laitoin keraamisen nanoseal pinnoitteen :?:
Merkki auttaisi aika paljon mutta luultavasti Korrekin nanoseal ja se menee kyllä tukkoon muista ns vaha pesuaineista kuin reload ja suihkutettavista qd tai vastaavat, polymatrix on ainoa mitä siihen kannattaa suihkia.
Nämä ohjeet koskivat siis Korrek nanoseal pinnoitetta.
Facebookissa Sauvon Autopinnoitus

Turponieminen
Viestit: 17
Liittynyt: To Syys 12, 2019 8:12 pm

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Turponieminen » Ma Syys 30, 2019 3:26 pm

Tuli tuossa parempi pesu tehtyä ja talvivahaus Fusso Coatilla. Tuli näistä vahauskeleistä mieleen että kuinkahan kostea ja n. 10 asteen kieppeillä oleva ilma vaikuttaa vahan kestoon? Vahauksen loppupuolella tihkui ilmassa pikkuisia pisaroitakin. Ajattelin että koska vaahtomuovisieni yleensä vahojen kanssa kastellaan vedelläkin ja sitten puristetaan niin kuivaksi kun saa, niin muutama nuppineulanpään kokoinen pisara ei haittaa? Lisäksi paneelien raoista silloin tällöin mukaan tarttui hieman vettä sieneen. Vahauksen loppupuolella sienessä oleva tavara on kuitenkin aika pehmeän oloista emulsiota jossa varmaan jonkinverran vettä on sotkeutunut vahan kanssa. Hienosti pinta hylkii nyt vettä, mutta mikähän siis on vaikutus kestoon?

Avatar
Jokke
Viestit: 134
Liittynyt: Su Helmi 03, 2013 3:50 am

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Jokke » Ma Syys 30, 2019 4:20 pm

Fusso on sellasta myrkkyä että jaksan epäillä pienen kosteuden haittaavan sen asettumista. tässä vuosien saatossa on tullut fussoa leviteltyä vähän missä olo suhteissa tahansa suorassa auringon paisteessa aina lumisateeseen eikä koskaan ole ollut ongelmia etteikö aine jättäisi suoja kerrosta, mutta tohon sun kysymykseen vaikuttaako kestoon? sitä ei kannata murehtia ton levityksessä tapahtuneen perusteella vaan ennemminkin miten aiot pestä sitä jatkossa vaikuttaa enemmänki siihen kestoon. olosuhteet kuinka suolakylvyssä auto talvella on vaiko sunnuntaisin hyvällä säällä kauppaan ja kotiin. autoshampoolla kun peset niin paras kesto jos peset vahvoilla aineilla kuten liuottimilla tms niin ei varmaan montaa pesua kestä pinnassa. fusso kestää jonkin verran tujuilla aineilla pesua mutta ne aina lyhentää kestoa. JA 12kk en oo ikinä sitä saanu pysymään. vaikutusta voi olla myös että pesen kerran viikossa ja jos talvisin suolaa kertynyt pesen ne kovemmilla aineilla pois ja kun esim oven alareunoista alkaa näyttää että fusso katoaa lisään uuden kerroksen. Pakkasella en oo tota laittanut mutta nolla kelissä olen ja toimii eli voi lisätä talven aikana jos tarvii. joku jatkakoon jos lisättävää

jokuvan
Viestit: 1
Liittynyt: To Huhti 09, 2020 2:38 pm

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja jokuvan » To Huhti 09, 2020 2:51 pm

Tarkoitus olisi kokeilla sealant tuotetta ja olen täysi aloittelija, en ikinä ole vahannut mitään autoani.

Kysymys kuuluukin, kumpi näistä tuotteista olisi parempi ja idioottivarmempi:

https://www.autonhoitokauppa.fi/soft99- ... urs-300-ml

https://www.autonhoitokauppa.fi/optimum ... eal-237-ml

Varmaankin molemmissakin on sama idea, laitetaan levittemelle, odotetetaan hetki ja pyyhitään mikrokuituliinalla (joka ostetaan erikseen)?

Saippua
Viestit: 667
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Aloittelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » To Huhti 09, 2020 4:05 pm

Opti-Seal on niin ihana myös kuivausapuna, eli joka kerta kun peset auton voit sitä käyttää täydentämään suojaa ja se "kutittelee" mukavasti jäljellä olevan veden liinaan. Less is more on erittäin totta tuolla tuotteella (riittoisa!) ja kun sen oppii ei jää high spottejakaan ja on niin nopeata levittää kun ei tarvitse edes pyyhkiä jälkeenpäin mitään (WOWA = wipe on, walk away). Alussa jää varmaan poispyyhittävää mutta se tehdään todella, todella kevyesti, ei hinkata. Ei se paras aina ole joka ominaisuudeltaan mutta ai kun on kiva käyttää. Voi vapaasti muokata lookkia (peili vs lämmin) käyttämällä välillä Optimum Car Waxia, koska pelaavat yhteen kummin päin tahansa teet.

Olinkohan tästäkin https://www.autonhoitokauppa.fi/ultima- ... lus-118-ml kuullut hyvää?

Vastaa Viestiin