sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Sisätilojen ylläpito
Tyyppi!
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 3:41 pm

sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Tyyppi! » Ma Syys 05, 2016 8:24 pm

Juu terve. Miul on multi-sisäilmaongelma autossa ja itse oon hyperherkkä kemikaaleille ja homehille; eli kehkot tilttaa, kupoli menee sekasi ja muuta mikä sit liikenteessä varsinkaan ei oo turvallista. Jos täältä yhyttäis jonkun vastaavasti vammautuneen tai muuten näiden asioiden asiantuntijan ni JESH! Oon iha kusessa enkä randomilla tohdi johonkin autopesulaan viedä, kun vaiva ei oo ihan hirveen yleinen ja ymmärrettävissä ettei sit mee viel pahemmaxi.

Oletan edelleen et auto on ennen miulle myyntiä (vuosi sitten) sumutettu jollai hajusteella ja/tai pesty jollai huonosti haihtuvalla paskalla. Kun oven avaat, se haiskahtaa (ei sinällää paha haju) ja lämpö potensoi hajun ja olon, kumimatot piti heittää mäkee. Auto oli pesty sen verta huonosti että imurointiyrityksilläni löysin takajalkatilasta useemman lusikallisen navetalle haisevaa ruskeeta möhnää, kuskin jalkatilassa hieman myös, sitä irrottelin sooda-etikkakuohulla mitä en sit saanu pestyy kunnolla pois. Takakonttiin on vararenkaan ympäristöön kaatunu jotai auton öljymäistä nestettä jota koittanu hinkkailla fairilla joka seki vähä huonosti haihtuu. Poistin sieltä kaiken mitä irti sain. Auto siis näyttää puhtaalta päällisin puolin paitsi sen paskan kohdalta, katosta en ny tiiä.. Tuo hajustemainen lempsa kenties hämää, ja en osaa sanoo, onko myös tunkkaista, silkkaa hometta en ainakaa haista.. Oon tuuletellu luukut auki auringossa, oon kokeillu kahvitsii, etikatsii, soodatsii, pyyhkimisii, imurointii, huudattanu sisäilmanlämmitintä, tyhjäkäyttänyt lämmöt ja puhallukset täysillä, mut ei oo aivan hävinnyt ongelma..

Ilmanvaihtoräppänät totesin rätillä pyyhkiessäin mustuneix (suodattimen vaihdoin 4 kk. sitten ja oli pikimusta että onko sieltä kautta kertynyt törkyä rööreihin mistä pitäs tulla se raitisilma..ja mitäs sille voi tehdä? rassasin hieman kuusiokoloavainta ja rättiä käyttäen, sit alko heittelee kupolissa et se ei ollu toimiva hoito) Tää on eka ilmastoinnillinen auto, aikasempi oli vanha kunnon MB. Ilmastointi kaiketi toimii, tulee kylmää ja lämmintä ilmaa. Löysin tuulilasin alta ulkopuolelta 4 pikkuruista ilmanottoreikää jotka oli tukossa. En tiiä, onko niitä subarussa muuallakin. Ehkä vähä huonosti huollettu ja hoidettu? Oon siis nainen enkä tiiä uuemmista autoista (vm.2004) mitään enkä vanhoistakaan paljoa. Ratti on vasemmalla puolella.

Joku sanoi että tenu ois turvallisin vaihtoehto johonkin toimenpiteisiin et mahtaako joku firma tenuttaa autoja :? Auton vaihtoki mielessä käy mutta onnistunkos vaihtaria löytämään kun tuolla suballa pitäs kuitenkin kaupoilla käydä eikä se innosta yhtään. Pitäs kai sillä kyetä rytyyttämään silloin tällöin ettei iha totaalimärkäne, epäilen jo että oonko tullu myös pöhköksi, että korpee vähän :wall:

Kiitokset jos jaksoit lukea loppuun, kommentteja ja ajatuksia otetaan vastaan.

tols
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 18, 2013 11:55 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja tols » Ma Syys 05, 2016 10:20 pm

Ihan kaikesta tekstistä en ottanut selvää :roll: , mutta koitan vastata ainakin johonkin, kun aiheen kanssa on joutunut itsekin paljon painimaan.

Yksinkertaisesti sanottuna helpoin tapa on se auton vaihto :( , mutta jos kuitenkin haluat yrittää vielä puhdistusta niin suosittelisin tekemään sen itse, tarvittavan hengityssuojaimen kanssa ja lähtemään siitä ilmastoinnin puhdistuksesta. Ensin kannattaa vaihtaa ne ilmansuodattimet + käyttää ilmastoinnin desinfiointiaine ohjeiden mukaan (esim. Bilt Hamber Air Con Bomb tms.). Tämän jälkeen sisustan pesu lattiasta kattoon (kaikki pinnat) sellaisella pesuaineella, jota itse sietää (suihkepulloon mieto seos (liuotinpesuaineilla riittää 5% seos), suihkutus pintaan ja esim. mikrokuituliinalla pyörivällä liikkeellä saa likaa irtoamaan myös verhoilusta). Jalkatilan verhoilun puhdistuksessa voi tarvittaessa käyttää myös pehmyttä harjaa. Tietämättä tarkemmin mitä tuossa vararenkaan ympäristössä (peltipinnalla?) on niin yleensä noihin on tepsinyt jokin pienpoistoaine tai Britemaxin Grime Out (nämä toki tuoksahtavat, joten pesu/tuuletus heti perään). Aina parempi mitä enemmän saa sisätilasta verhoiluja poistettua ja kunnolla puhdistettua.

Kangaspenkkien puhdistus samalla tavoin miedolla pesuaineseoksella ja lisäksi painehuuhtelulaitteella huuhtelu pelkällä vedellä. Hyvä tuuletus toki koko puhdistuksen ajan. Lisäksi olen puhdistanut yleensä kaikki pinnat sisältä vielä höyryllä 3-5 kertaa.

Käytännössä kuitenkin kaikki sisäpudistuksetkin ovat aina tapauskohtaisia ja yliherkkyyksiäkin on lukuisille eri kemikaaleille sekä niiden yhdisteille, joten täyttä varmuutta tietyllä konstilla hajujen neutralisoinnista ei voi antaa vaikka homman tekisi kuinka hyvin.

Lisäksi markkinoilta löytyy esim. CarPro So2Pure hajunpoistoon tarkoitettu tuote, jonka pitäisi soveltua myös herkemmille henkilöille. Tämä ei kuitenkaan korvaa perusteellista sisätilanpuhdistusta.

Tyyppi!
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 3:41 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Tyyppi! » Ti Syys 06, 2016 2:54 pm

Okei, kiitoksia vastauksesta =). Meinasin vähän siistiä ed. viestiäni mutta muokkaus ei onnistukaan..

Olisiko tarpeen vaihtaa myös ilmansuodatin, joka on konepellin alla pelkääjän puolella? Suodatin joka on hanskalokeron takana, on helppo vaihtaa. Tuleeko sisäilma siis näiden kahden suodattimen kautta? Auto siis subaru legacy station wagon vm.2004.

Voisin kokeilla tuota Bilt Hamber Air con Bomb:ia, jos sitä löytyy esim biltemasta, motonetistä? Onhan siinä myös tarkat suomenkieliset ohjeet? Tämä sanojensa mukaan tuhoaa myös mikrobikasvustot? Jossakin keskustelussa sain käsityksen että raitisilmasuodatin kannattaa poistaa operaation ajaksi? Aine varmaan haihtuu pois nopeammin kunhan tyhjäkäytän autoa ja ilmastointia ja pidän ovet auki?

Jos ilmastointi/ilmanvaihto on ollut huonolla huollolla, tai käytetty väärin, otaksun että rööreihin kertynyt törky on käytännössä levinnyt koko autoon, ja suosittelitkin pestä koko auton sisustan. Mutta jos voimat ei riitä siihen pommin laukaisun ja suodattimien vaihdon jälkeen, on autoon tuleva ilma kuitenkin puhdasta ja auton käyttö toivoakseni vähän helpottaa?.. Voi olla että häviän tän taistelun mutta yritetään vielä, voihan se olla että tällä hetkellä moni muukin auto osoittautuu hankalaksi..

Jos joku tietää linkata esim subarun ilmanvaihtoon liittyviä videoita tai muita huoltovideoita, kiittäisin. Pitäisi ymmärtää tuo järjestelmä. Tässä tuntuu olevan kaikenlaisia nesteitäkin enemmän kuin vm.82 mersussa. Tällä hetkellä aivot on vähän jumissa mutta kun tutkii asiaa tarpeeks monta kertaa niin jotain selvinnee.

Thetic
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Touko 21, 2014 8:40 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Thetic » Ti Syys 06, 2016 3:11 pm

Otsonointi voisi olla myös yksi hyvä noiden edellämainittujen jälkeen. Poistaa tehokkaasti hajut.

Tyyppi!
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 3:41 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Tyyppi! » Ti Syys 06, 2016 4:55 pm

Otsoni on kyllä niin vaarallista tavaraa että auton vaihto turvallisempi veikkaan.. Sain vihjeen asialliselta autokauppiaalta että kaupanpurkua/vian poistoa voi vaatia vielä vuodenkin jälkeen jos kyseessä terveyshaitta, ja onhan se. Olo muuttuu aika rajuksi pian autoon hyppäämisen jälkeen.. Kumimattojen alle jäänyt *aska on tietyst ihan ilmeisin, silminnähtävä vika mitä kunnon autoliikkeiden autoissa ei varmaan löydy.. Eli kuluttajasuoja-asiamieheen otan yhteyden ja toivon että sitä kautta asia etenis, minulle auton myynyt kauppias oli sitä kaliberia etten hänen kanssa varmaan pärjää vaikka olis oikeudet selvillä..

Avatar
seatts
Viestit: 1715
Liittynyt: Ti Kesä 22, 2010 10:58 am
Paikkakunta: Sauvo

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja seatts » Ti Syys 06, 2016 7:32 pm

Mitä jos Kertoisit mistä päin olet ja kyselisit jos joku forumilainen vaikka pesisi sen sisustan sinulle maksua vastaan ja niillä aineilla mitä sinä siedät voit olla vaikka itse valvomassa.
Helpompi tapa se on kuin autoa vaihtaa.

Thetic
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Touko 21, 2014 8:40 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Thetic » Ti Syys 06, 2016 8:19 pm

Tyyppi! kirjoitti:Otsoni on kyllä niin vaarallista tavaraa että auton vaihto turvallisempi veikkaan.. Sain vihjeen asialliselta autokauppiaalta että kaupanpurkua/vian poistoa voi vaatia vielä vuodenkin jälkeen jos kyseessä terveyshaitta, ja onhan se. Olo muuttuu aika rajuksi pian autoon hyppäämisen jälkeen.. Kumimattojen alle jäänyt *aska on tietyst ihan ilmeisin, silminnähtävä vika mitä kunnon autoliikkeiden autoissa ei varmaan löydy.. Eli kuluttajasuoja-asiamieheen otan yhteyden ja toivon että sitä kautta asia etenis, minulle auton myynyt kauppias oli sitä kaliberia etten hänen kanssa varmaan pärjää vaikka olis oikeudet selvillä..
On toki vaarallista hengitettynä otsonoinnin aikana, mutta nimenomaan sitä käytetään poistamaan hajuja ja allergianaiheuttajia.
Tuossa nyt nopeasti yksi linkki jonka aiheesta löysin http://www.raikasilma.fi/tietoaotsonoinnista/

Itsellä on kokemusta autoista joissa on ollut vahva tupakanhaju ja otsonointi on viime kädessä ollut se tehokkain tapa poistaa hajut lopullisesti tehokkaan pesun jälkeen toki.

tols
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 18, 2013 11:55 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja tols » Ti Syys 06, 2016 8:28 pm

Otsonointia ei tosissaankaan pidä käyttää kemikaaliyliherkille. Usein vaihtoautot on otsonoitu esim. edellisen omistajan tupakoinnin tms. hajujen vuoksi, joka yleensä aiheuttaa kemikaaliyliherkille pahempia oireita. :?

Suodattimista sen verran, että auton sisäilmalle riittää se raitisilmasuodattimen vaihto, mutta moottorin ilmansuodatin toki kannattaa myös jossain välissä vaihtaa, erityisesti jos sen edellisestä vaihdosta ei ole tietoa.

Ilmastoinnin puhdistimia löytyy sekä tämän alueen apupojilta, että myös esim. motonetista.

Seatts:n kanssa samaa mieltä eli suosittelisin laittamaan ilmoitusta tuonne foorumin Ostetaan -osiolle, jos löytyisi läheltä joku kinnaslainen (jolla on tarvittavat välineet) tekemään sisäpuolen puhdistuksen. Sopii vaikka, että puhdistaa sisustan esimerkiksi aluksi 2 kertaa ja kokeile sen jälkeen poistuuko/lieveneekö oireet. Tämän jälkeen voi toki Autoliikkeet ja fiksarit eivät yleensä ymmärrä näiden päälle mitään, joten niiden kanssa on vaarana, että auto menee sisältä vielä pahempaan kuntoon. :roll:

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja _paffa » Ke Syys 07, 2016 11:29 am

Missäpäin Tyyppi vaikutat, voidaan vinkata tutuille detailereille, jos sattuu olemaan lähellä sua.:)

Tyyppi!
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 3:41 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Tyyppi! » Ke Syys 07, 2016 1:25 pm

juu.. Lappeenrannan seutuvilla oleilen. Olishan se erinomaista, et löytys joku joka vois vaikka paikan päällä käydä tutkailemassa ongelmistoa. Täl hetkel en jaksa yrittää ajaa tuolla metriäkään.

Avatar
Daatta
Viestit: 425
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:43 pm
Paikkakunta: Salo

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Daatta » Ti Syys 27, 2016 10:09 pm

Le Chat eli kissasaippua sopii monille yliherkille. Sillä voi periaatteessa pestä kaikki materiaalit autossa. Kunnon painehuuhtelun tuo vaatisi. Ongelma on varmaankin tiedostettu myyntitilanteessa ja siksi sisusta on kuorrutettu hajusteella..

Jos jalkatilaan on kipannut kananmunakenno tai vastaava niin sitten ei auta mikään muu kun verhoilumateriaalien vaihto, peltiin saakka...

Tyyppi!
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 3:41 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Tyyppi! » To Syys 29, 2016 3:41 pm

Kiva ku joku viel vastas =) Nonii.. Nyt on uutta tietoa.. Auto kävi vko sitten 88 asteen vesipesussa, ja sisustan haju oli vähentyny mut paikat jäi märäx. Pohdin reklamoinko, mutta: äsken auto tuli ilmastoinnin huollosta ja tuulilasin alta löyty ritilästä 10-15 vuoden paskat, eli ihan multaa, ja sieltä ois pitäny ilmaa tulla. Kosteutta oli ottanu myös suodatin ja muut paikat =( et ei tarvi enää ihmetellä et mix on todella kaoottinen olo autossa ja mielenterveydessä ei oo mitää vikaa.

Olin sanonu aamulla että älkää nyt kuitekaa laittako desinfiointiainetta, sisusta ois pitäny muovittaa sitä varten ja pelkään etten kestä sitä ainetta. Poju oli kuitenkin laittanu, wyrthin ainetta, sitä joka laitetaan letkulla kennoon asti. Olis todella tärkeetä saaha tietää, onko muut kemikaaliherkät kestäny tätä ainetta ja onko se tarpeex tykkiä kamaa että on tappanu kaiken eloperäisen kennostossa sun muualla..? Poistuuko tää aine ja törky jostain pohjan raosta vai jääkö sinne sisuksiin? Jättää ilmeisesti jonkun kalvon kennoon? Olisko nyt viisainta tyhjäkäyttää sitä autoa, tuuletukset täysillä vai mitä?

On kai hankittava suodatinkangasta mikä on tarkoitettu asunnon tuuletusräppänään, askarrella ne tuloilmaventtileihin..Niiku ensiavuksi.

D5GT
Viestit: 76
Liittynyt: Ma Huhti 08, 2013 10:04 am

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja D5GT » To Syys 29, 2016 7:36 pm

Vaikea tietämättä sanoa, muuta kuin, että Wurth:in käyttöturvallisuustiedotteet lienevät kaikki netissä - eli kun tiedät aineen niin haku esim. googlella antaa jotain kättä pidempää.

Herkkyys lienee kuitenkin yksilöllistä ja jotenkin tuntuu, että asiasta on melkoisen vähän tietoa tarjolla mitä ainetta kukin on sietänyt?

Avatar
Daatta
Viestit: 425
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:43 pm
Paikkakunta: Salo

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Daatta » Ti Loka 04, 2016 7:49 pm

Ilmeisesti tuo:

Desinfiointiaine 0893 764 10
- Tehoaa bakteereihin, viruksiin, homesieniin ja itiöihin.
- Desinfioi, puhdistaa ja suojaa.
- Sumutetaan ja annetaan vaikuttaa 15 min.
- Hellävarainen, ei tahraa.
- Silikoniton. Väritön.

http://www.wurth.fi/site/media/pdf/ktt/ ... 033141.pdf

Alkaa kuulostaa siltä, että koko ilmanvaihtojärjestelmä pitäisi purkaa atomeiksi ja puhdistaa. Tai sitten pistää auto kiertoon ja ostaa uudempi tilalle. Uudehko auto mistä on "uuden auton tuoksu" jo kadonnut. Ei tupakointia, lemmikkejä, hajusteita yms. sotkuja. Mieluiten yksityiseltä, niin välttää fiksaamon tuoksu- ja silikonikäsittelyn.

jph79
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Marras 21, 2016 2:13 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja jph79 » Ma Marras 21, 2016 2:53 pm

En avannut uutta keskusktelua kun asiani voisi liittyä tähän keskusteluun. Auto on seissyt lähes 8 kk ja sinä aikana ajettu n. 100km. Eli autoon on nyt tehty sisäpesu, otsonointi (n. 2 viikkoa sitten) ja ilmastointilaitteen desinfiointi viime viikolla. Haju oli vähän imelää ja itselläni nenässä alkoi tuntumaan aivan kuin se olisi todella kuiva (vähän niin kuin kutittaisi). Puolisolla aiheutti taasen kovan päänsäryn ja heti autosta poistuttaessa päänsärky hävisi. Nyt desinfioinin jälkeen haju muuttui sitruunaiseksi, mutta nyt taas sitruunan tuoksu on hävinnyt. Mutta tuo imelä ja pistävä haju on paljon miedompana vielä auton sisällä. En tiedä häviääkö haju ajon aikana vai tottuuko nenä siihen, mutta n. 10 min ajon jälkeen en enään hajua haista. Haju tulee oikeastaan voimakkaimmin esille silloin kun autossa on käytetty sisätilan lämmitintä. Auto on BMW 520dA Touring vm. 2013 ja ajettu n. 78tkm. Ilmastointilaite toimii mielestäni ihan normaalisti. Onkohan vielä jotain miten voisin hajua yrittää saada pois? Lähinnä tulee mieleen että pitäisikö autolle vielä tehdä sisäpesu (aineita voi suositella)? Raitisilmasuodattimet vaihdettiin ilmastoinnin desinfioinnin yhteydessä.

mj2014
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 2:20 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja mj2014 » Ma Marras 21, 2016 8:44 pm

Miten ilmastointi desinfioitiin?

jph79
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Marras 21, 2016 2:13 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja jph79 » Ti Marras 22, 2016 12:24 am

mj2014 kirjoitti:Miten ilmastointi desinfioitiin?
Viime viikon torstaina oli ilmastoinnin desinfioinnissa. Hajua saatiin tuolla kyllä pois, mutta edelleen on hajua kun auto on seissyt esim. yön. Joko totun nopeasti hajuun tai sitten se häviää kun autolla ajaa n.10-15min. Tuonkin jälkeen siellä on pieni haju, mutta ei selkeästi niin voimakas kun lähtiessä liikkeelle. :wall:

jph79
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Marras 21, 2016 2:13 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja jph79 » Ti Marras 22, 2016 9:51 am

kannattaisikohan auton sisusta pestä vielä esim. Autoglym:in interior shampoolla??

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ti Marras 22, 2016 11:09 am

Kai raitisilmansuodatin on vaihdettu? Se nyt ainakin heti ensimmäiseksi mikäli ei ole.

Ennemminkin käyttäisin esimerkiksi Bilt Hamberin air con bomb tms. tai jotain hajuntappajaa.
Nanolexin uutuus voisi olla hyvä kokeilla.
Nanolex kirjoitti:ODEX - Nanolex ODEX on hajuton, nopeasti toimiva hajunpoistaja. ODEX sitoutuu kemiallisesti epämiellyttäviin hajua aiheuttaviin orgaanisiin yhdisteisiin ja neutralisoi ne erittäin nopeasti peittämättä niitä. Tupakan haju, lemmikkien hajut, läikkynyt maito, oksennus ja muut yleiset hajujen aiheuttajat neutralisoituvat minuuteissa. Sumuta vain Nanolex ODEXia suoraan hajun lähteelle. Nanolex ODEX on vesipohjainen seos ja on siksi turvallinen käyttää kaikilla pinnoilla.
"Urku auki, pelti kii"

jph79
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Marras 21, 2016 2:13 pm

Re: sisätilapesu ym kemikaaliyliherkälle, onko tietäjiä?

Viesti Kirjoittaja jph79 » Ti Marras 22, 2016 12:04 pm

kiitos vastauksista :D Ilmastoinnin desinfioinnin yhteydessä raitisilmasuodatin vaihdettiin. Tällaisen kerkesin jo tilata, mutta en ole autossa tuota käyttänyt (http://www.autonhoitokauppa.fi/bilt-ham ... rus-150-ml" onclick="window.open(this.href);return false;). Ymmärsin jotenkin että tuo olisi myös desinfioiva tuote, joten sen takia tuota en ole vielä käyttänyt, kun auto tosiaan oli viime torstaina ilmastoinnin desinfioinnissa.

Vastaa Viestiin