Nanolex Si3D BC

Palautetta ja asiakaspalvelua koskeva keskustelualue.
Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Nanolex » To Maalis 30, 2017 12:38 am

Uutta tuotetta pukkaa jälleen markkinoille. Joten ladataan nyt jo hiukan etukäteen infoa esille uutuudesta :)

Si3D BC:n virallinen tarina lontooksi:
By using our expertise, development techniques and innovative raw materials, Nanolex Car Care expands its unmatched and uncompromised protection system with a new coating; the Nanolex Si3D BC.

This semi-hydrophobic coating incorporates all the benefits that come along with today's glass coatings, but adding to their performance and durability with its key feature; the flexibility. The Si3D BC coating is highly suited to layering, therefore delivering an outstanding finish.

Hard, amorphous but flexible layers combined with crosslinked, balanced straight-chain structures simultaneously provide both the desired flexibility and improved bonding power.

Contrary to conventional, silane-based coatings, where volatility decreases the crystal formation during the conversion, Nanolex Si3D BC’s sophisticated formulation delivers solid, strong and extremely dense glass layers which even increase during the curing time.

The used carriers for the glass and ceramic precursors are safe, non-aggressive, slow-evaporating solvents, guaranteeing compatibility with freshly painted cars and sensitive paints, alongside simple, unproblematic application of the product.

Product features:

- Exceptionally hard and scratch-resistant, flexible coating
- Outstanding durability of 3-5 years
- Improved substrate bonding
- Trouble-free application
- Highly compatible with Si3D and Si3D HD as a top coat

Kuva
Tätä tulee tarjolle 30ml ja 50ml pulloissa

Ja sitten se hiukan epävirallisempi allekirjoittaneen mielipide ja lyhennelmä tuotteesta:

Si3D BC kehitettiin toimimaan vähän niinkuin primerina tai pohjusteena Si3D:n ja Si3D HD:n alla. Pointtina oli ylipäätään mahdollistaa ja tehdä helpommaksi laitella pinnoitteita yyberpehmeille, uusiksi maalatuille, lakattomille ja muille ongelmallisille maalipinnoille.

Vaikka Si3D BC periaatteessa toimii yksinkin omana pinnoitteenaan, se ei oikeastaan ole hydrofobinen. Se ei juurikaan saa vettä helmeilemään vaan enemmänkin sheettaa. BC:n päälle suosittelenkin aina laittamaan Si3D:n, ei pelkästään hydrofobisuuden vuoksi vaan samalla saa myös syvemmän värin ja paremman kiillon Si3D:lla.
BC ei vaikuta Si3D:n ja HD:n kestoon negatiivisesti. Testit on vielä kesken parantaako BC niiden kestoa ainakaan huomattavasti, mutta ei se ainakaan huononna niiden kestoa lainkaan.

BC on fyysisesti kovempi ja kemiallisesti kestävämpi kuin Si3D ja HD, kuitenkin samalla ollen erittäin joustava. Si3D BC soveltuu kaikille samoille pinnoille kuin Si3D:kin eli kaikille maalatuille osille, maalamattomille muoviosille sekä kaikille paljaille metallipinnoille.

BC:n käyttö on erittäin helppoa. BC:n voi levittää aivan samaan tapaan kuin Si3D:kin eli levitellä alueelle niin pitkään kunnes se on täysin kirkas ja pinnalla ei näy mitään mitä tarvitsisi pyyhkiä mikrokuituliinalla pois.
Toisaalta taas niillä ongelmallisilla pinnoilla jotka ottavat naarmua itseensä jopa pehmeimmillä mikrokuituliinoilla pyyhkiessä, olisi ehkä fiksumpaa hinkata pintaa mahdollisimman vähän. Siksipä BC toimii myös niinkin että voit levittää BC:tä hiukan paksumman kerroksen, levittää vain muutaman kerran ristiin rastiin jotta pinnoitetta on koko alueella, odotella sen aikaa että liuottimet haihtuvat ja BC on likimain täysin kirkas ja pyyhkäistä ihan kevyesti liinalla ylimääräiset pois. Pointtina on yrittää hangata pintaa mahdollisimman vähän ja näinollen minimoida riski aiheuttaa marringia.
Jahka BC on kovettunut hiukan, tarkoittaen minimissään yhden tunnin verran levityksestä, se on jo sen verran kova että voit laittaa päälle kierroksen Si3D:tä ilman ongelmia.
Suosittelen kuitenkin laittamaan kaksi kerrosta BC:tä jotta siitä saa maksimaalisen hyödyn. Kunhan muistaa antaa jokaisen BC kerroksen asettua vähintään tunnin verran ennen seuraavaa kerrosta tai Si3D:tä.

Pinnoitteen kulutus on melkolailla täysin samaa luokkaa kuin Si3D:lläkin. Eli 30ml pullolla saa tehtyä hatchbackin tai normikokoisen porrasperän, 50ml riittää farkuille ja kaupunkimaastureille sun muille vastaaville.

Si3D BC:n toimitukset maahantuojille alkanee ensi viikolla joten ostettavissa Suomen tantereella se pitäisi olla piakkoin :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Ytrew
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Touko 19, 2014 6:51 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Ytrew » To Maalis 30, 2017 11:33 am

Mitenkäs tämä eroaa si2:sta? :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Nanolex » To Maalis 30, 2017 3:31 pm

Ytrew kirjoitti:Mitenkäs tämä eroaa si2:sta? :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Si2 oli tämän eräs kehitysversio joka osoittautui toimimattomaksi ja resepti heitettiin romukoppaan ja aloitettiin alusta :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Avatar
Petteri
Site Admin
Viestit: 878
Liittynyt: La Touko 01, 2010 12:07 am
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Petteri » Pe Maalis 31, 2017 9:55 am

Ihan mielenkiinnosta kysyn:

Jos testit ovat kesken että parantaako BC Si3D:n kestoa niin miten on todennettu ettei se sitä huononna?
- Worst Class Shampoo Junkie -

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Pe Maalis 31, 2017 4:13 pm

Petteri kirjoitti:Ihan mielenkiinnosta kysyn:

Jos testit ovat kesken että parantaako BC Si3D:n kestoa niin miten on todennettu ettei se sitä huononna?
Nopeutetuilla testeillä laboratorio olosuhteissa, kemian perusteella sekä pikaisilla testeillä oikeassa maailmassa.

Esimerkkinä omaan autoon levittelin Si3D BC:tä muutamille paneeleille, päälle SiFinishiä ja toiseen paikkaan Nano Onea ja kolmanteen Spray Sealantia jne sekä niiden vierelle vastaavat aineet ilman Si3D BC:tä alla. Normaalia ajoa ja normaalia tiuhempaan pesuja sekä tujuja pesuja ja katselemaan koska alkaa hydrofobisuus pettämään.

Labraolosuhteet tietysti asia erikseen, kiihdytetyt sääkaapit ja suolasuihkukaapit jne on aika yleisiä tämmöisiä testatessa :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Avatar
Petteri
Site Admin
Viestit: 878
Liittynyt: La Touko 01, 2010 12:07 am
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Petteri » Pe Maalis 31, 2017 5:05 pm

Asia kunnossa. Näin maalaisjärjellä, kun ajattelee niin eikös nuo molemmat asiat olisi selvinnyt samalla testillä? Jos se ei huononna kestoa niin testaa labrassa pidempään ja kattoo mitä tapahtuu. Jos ymmärrät pointin. Vaikkakin on ihan perusjamppa-päättelyä.
- Worst Class Shampoo Junkie -

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Pe Maalis 31, 2017 8:41 pm

Petteri kirjoitti:Asia kunnossa. Näin maalaisjärjellä, kun ajattelee niin eikös nuo molemmat asiat olisi selvinnyt samalla testillä? Jos se ei huononna kestoa niin testaa labrassa pidempään ja kattoo mitä tapahtuu. Jos ymmärrät pointin. Vaikkakin on ihan perusjamppa-päättelyä.
Labratestit on labratestejä eikä vastaa oikeaa maailmaa kovinkaan lähelle. Esimerkkinä sanottakoon että Si3D kesti laboratoriotestien mukaan suurinpiirtein 100tkm ajosuoritteita vastaavia määriä elämää ja HD lähelle suuntimaa 300tkm. Tuommoisilla kestoilla jo laboratoriotesteissäkin alkaa tuloksien hajonta olemaan jo aikamoista.

Vaikka testien perusteella voitaisiin jotain parannusta uskaltaa väittääkin niin haluamme mielummin todellisen maailman testaustuloksia ennenkuin uhkaillaan mitään. Meillä on testipenkkinä esimerkiksi eräs automaattipesukoneiden valmistaja joka mielellään antaa meidän laittaa heidän testiautoihinsa milloin mitäkin ja he pesevät niitä ahkeraan tahtiin omissa koneissaan milloin testeinä ja milloin käytön vuoksi, he saavat omia testituloksiaan samalla ja me saamme omia testituloksia samalla :)
Samoin on muutamia luottoasiakkaita pitkin poikin maailmaa joiden kuukausittaiset ajosuoritteet ja pesusuoritteet ovat noin kymmenkertaisia tavan kadun tallaajaan verrattuna niin heiltä saadaan myös nopeampaan tahtiin vähän normaalin maailman tuloksia.

Aina kuitenkin testataan ja katsellaan kuinka käy, uhkaillaan konservatiivisesti 30-50% vähemmän kuin mitä testit antavat olettaa, ihan vain varmuuden vuoksi :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » La Huhti 01, 2017 1:43 am

Heräsi ajatus....

Eli kun et maininnut sitoutumisajoista mitään niin tarttuuko BC myös vanhaan si3d:n pintaan. Tällainen skenaario sitten varmaan mahdollistaa si3d-bc-si3d kerroskakun?

Kun sidin uusinta on tähän mennessä vaatinut vanhan poistoa niin onko tämä mahdollinen porsaanreikä? :D

Vai onko tämä vain primeri eli ei tartu toisinpäin laitettuna?

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Nanolex » La Huhti 01, 2017 2:45 am

Si3D BC ei sovellu normaalin Si3D:n päälle. Ongelmana on edelleen se että Si3D kovetuttuaan hylkii kaikkea, myös muita pinnotteita ja vahoja jne.

Ideana hyvä mutts ei auta. Mekaanisesti ne vanhan Si3D:n jämät on poistettava ennenkuin mitään voi päälle laittaa :)

Mutta maksimiaikaa jonka jälkeen Si3D BC:n päälle ei enää voisi mitään laittaa ei ole vielä löytynyt. Ja teoriassa ei löydykään. Teoriassa Si3D BC pysyy hyvänä pohjusteena ja tarttumapintana niin kauan kuin se vain pinnassa on. Itse testasin esimerkiksi kolme viikkoa BC:n jälkeen laittaa Si3D:tä ja HD:ta päälle ja toimi ongelmitta.
Kuva Kuva Kuva Kuva

vilhokustaa
Viestit: 10
Liittynyt: Su Maalis 10, 2013 10:09 pm

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja vilhokustaa » Pe Touko 19, 2017 7:17 am

Milloinkas tätä BC:tä saa kaupoista?

Avatar
Bastard
Apupoika
Viestit: 789
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 1:34 pm
Paikkakunta: Seinäjoki / Reisjärvi
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Bastard » Pe Touko 19, 2017 7:57 am

vilhokustaa kirjoitti:Milloinkas tätä BC:tä saa kaupoista?
Löytyy jo hyllystä:
SPOILERSPOILER_SHOW
Kuva
- 303, Autobrite Direct, Auto Finesse, Bouncer's, Britemax, Meguiar's, Microfiber Madness, Monello, Nanolex, Rupes, Scholl Concepts - www.shineld.fi
Detailing Store: Pohjankaari 4, 60120 Seinäjoki, 040 5530871, info@shineld.fi

vesil
Viestit: 210
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 9:44 pm

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja vesil » Pe Touko 19, 2017 11:53 am

Mikäs tässä oikein oli pointtina pistää BC uuteen Bemariin ? :?:

Nanolex sanoi "Pointtina oli ylipäätään mahdollistaa ja tehdä helpommaksi laitella pinnoitteita yyberpehmeille, uusiksi maalatuille, lakattomille ja muille ongelmallisille maalipinnoille."

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja _paffa » Ti Touko 30, 2017 12:45 pm

BC antaa lisää kerrospaksuutta pinnoitteelle ja se ei ainakaan heikennä pinnoitteen kestoa, joka päälle laitetaan. Hyödyttää siis monellakin tapaa laittaa aina Si3D:n tai HD:n alle.

samunoz
Viestit: 4235
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja samunoz » Pe Kesä 29, 2018 11:55 pm

Nyt kun BC on ollut markkinoilla jo vuoden niin miten on testit mennyt? Parantaako Si3D kestoa vai ei?

http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... 3d-bc.html

Tuossa väitetään beadingin olevan yhtä hyvä kuin Si3D mutta näin ei ilmeisestikkään ole?

Wolfie
Viestit: 2750
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Wolfie » La Kesä 30, 2018 11:08 am

Juu Si3D BC on semihydrofobinen, omaan silmään melkein enempi hydrofiilinen kuin hydrofobinen. Ei siis beadaa juuri lainkaan. Juuri siitäkin syystä se on nimenomaan pohjuste muille pinnoitteille, hydrofobisen pinnoitteen päälle kun ei meinaa mikään tarttua :)

Ilmeisesti Polishedbliss tarkoittaa tuolla hydrofobisuudella sitä lopullista tulosta jahka BC:n päälle laittaa Si3D:n, SiShieldin tai Si3D HD:n.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


samunoz
Viestit: 4235
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ma Heinä 02, 2018 8:36 am

Entä miten vaikuttaa kestoon?

Wolfie
Viestit: 2750
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Nanolex Si3D BC

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ma Heinä 02, 2018 3:48 pm

samunoz kirjoitti:Entä miten vaikuttaa kestoon?
Ei ainakaan huononna lainkaan. Saattaa tapauksesta riippuen jopa parantaa kestoa, mutta muuttujia on sen verran paljon ettei sitä voi oikein määritellä paljonko.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Vastaa Viestiin