Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

Palautetta ja asiakaspalvelua koskeva keskustelualue.

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja vesil » Ti Touko 23, 2017 9:02 pm

samunoz kirjoitti:Olisko SiFinish jäänyt pintaan pilveilemään? Tai sitten liinoja liian vähän kun pyyhit pois Si3D. Kosteutta ei siis ollut liikaa?

Muuten uskoisin tuohon SiFinish mahdollisuuteen, mutta jäljet vastaavat paremmin pinnoitteen kanssa käytettyä levitystyyny-liina yhdistelmää.
Si3D Pois pyyhinnän taisin tehdä kahdella eri liinalla, mutta ongelmakohtia taisi oli jo alkupäässäkin tehdyissä paneeleissa. Kosteus oli pieni, kuten sanottu. Pinta kuivui levitettäessä nopeasti.
vesil
 
Viestit: 180
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 10:44 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja √∂rkinrumilus » Ke Touko 24, 2017 9:23 am

Asiasta kolmanteen, miten tuo laitto, kun vain 30x30 alue kerrallaan?
Eikö mene isompina alueina?


Rajahan menee laitolle käsittääkseni siinä, että minkä saa vartissa valmiiksi voi laittaa kerralla. Ja pakkohan esim. Konepelti & katto on laittaa varttiin, eli ei tuo 30x30 levitys pakollista ole.

Itse vedin volvosta ovet kahdessa osassa, konepellin & katon neljässä. Muistaa vaan laittaa ekalla overlapilla ainetta riittävästi levittimeen niin tasoittaminen onnistuu helpommin :).
örkinrumilus
 
Viestit: 150
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2014 9:21 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna (Lammi)

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja Nanolex » Pe Touko 26, 2017 11:36 am

Terve vesil ja muut.

Pahoitteluni hieman viivästyneestä vastauksesta, olin lomailemassa alkuviikon ja päätin ihan emäntäkokelaan pienestä painostuksesta johtuen jättää työasiat sikseen loman ajaksi.

Yleisimmät ongelmat joilloin levitysjälkiä jää näkyviin on liian paljon pinnoitetta levittimessä alueen kokoon nähden, liian vähäinen levittely tai liian vanha levitysliina.
Liian paljolla pinnoitteella sitä on miltei mahdoton levitellä tarpeeksi tasaisesti ja täysin kirkkaaksi asti jolloin hyvin helposti jää juurikin tuommoisia levittimen jälkiä.
Samoin taas jos pinnoitetta ei levitellä tarpeeksi kauan, jää tuommoisia paksumpia kohtia helposti.
Liian vanhalla levitysliinalla taas on mahdoton saada pintaa täysin kirkkaaksi asti ja yleensä se esiintyy semmoisena öljyisen, rasvaisen näköisenä liki hologrammina pinnassa.

Mutta semmoinen kysymys, huomasitko nuo jäljet ennen vai jälkeen SiFinishin?
Koska tuo konepeltikuva näyttää enemmänkin SiFinishin jäljiltä kuin Si3D:n jäljiltä. Jos huomasit nämä jäljet SiFinishin jälkeen niin silloin vastaus on helppo, SiFinish on kranttu liian paljolle tavaralle pinnalle ja jättää herkästi tuommoisia levitysjälkiä jos sitä käyttää liikaa. Reilusti vähemmän tavaraa seuraavalla kerralla. Varsinkin kun levitykseen käytetty rätti alkaa olemaan jo valmiiksi kostea taikka märkä niin SiFinishiä ei tarvitse lisätä välttämättä edes lainkaan seuraavalle paneelille. Tämän kanssa todellakin vähemmän on enemmän.

Jos jäljet ovat ennen SiFinishiä niin sitten todennäköisesti nuo kolme ylempää seikkaa saattavat olla vastaus.
Vinkkinä levittelyyn voin kertoa että Si3D:tä ei ole pakko semmoisissa 30x30cm neliöissä levitellä. Itse pyrin aina levittelemään paneelin luonnollisten pokkauksien mukaisille alueille. Toki esimerkiksi katossa ja yleensä konepellissä tämä on mahdotonta, mutta niissäkin kannattaa levitellä suikaleissa pellin laidasta toiseen ja kapeammissa suikaleissa. Eli esimerkiksi tuulilasin reunasta maskin reunaan koko matkalta mutta semmoisissa 15-20cm leveissä alueissa ja käyttää hitusen enemmän pinnoitetta liinassa. Tällöin alueiden välisiä rajoja ei tule niin paljoa ja nekin ovat kulkusuunnan mukaisia rajoja. Kuitenkin ehkä tärkeimpänä ja parhaimpana vinkkinä olen havainnut että kannattaa ehdottomasti levitellä mahdollisimman pitkin vedoin. Eli aivan alueen laidasta laitaan eikä semmoista pientä edestakaista hinkkausta. Näin tehdessä saa mahdollisimman helposti mahdollisimman tasaisen kerroksen ja ne high spotit tulee yleensä aina sinne missä levittimen kulkusuunta vaihtuu, joten näin tehdessä ne high spotit on siellä pellin reunoissa. Silloin on myöskin helpompi seurata milloin pinnoite on tasaisesti ja varmasti täysin kirkas kun koko aluetta ei tarvitse niinkään seurata vaan pitää katseen siellä pellin reunoilla missä levittimen suunta vaihtuu. Silloin kun nämä high spotitkin ovat kadonneet ja kirkkaat voi olla melkolailla satavarma että keskellä aluetta se on myös kirkas.
Ja ehdottomasti seuraavan alueen levitellessään kannattaa muutaman sentin verran ainakin mennä edellisen levitetyn alueen päälle, muuten se alueiden välinen raja saattaa jäädä näkyviin.
Jo levitellylle alueelle uudestaan osuminen levittimellä ei ole ongelma, kunhan se edellinen alue ei ole kuivunut noin varttituntia pidempään. Noin vartin päästä se levitelty alue on jo niin pintakova että se tuoreempi pinnoite ei tartu mihinkään ja pyyhkiytyy pois. Alle vartissa se sulautuu siihen aikaisempaan kerrokseen ilman ongelmia, mutta tottakai sekin pitää levitellä kirkkaaksi asti.

Viimeisenä vinkkinä varsinkin isompien paneelien tekoon. Jahka koko paneelin on saanut leviteltyä alue kerrallaan, kannattaa koko pelti käydä kertaalleen vielä läpi pelkällä puolimärällä levittimellä eli ei lisätä tavaraa levittimelle vaan sillä mitä levittimessä jo on riittää mainiosti. Koko pelti kertaalleen vielä läpi ja mahdollisimman pitkin vedoin laidasta laitaan ja ristiin rastiin jos vain käsi ylttää. Tämä myös osaltaan varmistaa ettei ole jäänyt huomaamatta mitään kohtaa missään.

Levittelyssä valaistus on se tärkein. Vieläkään en ole löytänyt minkäänlaista keinovalaistusta joka vastaisi ulkoilman valaistusta. Millään taskulampulla, rupeksen kynällä, scangripin valoilla, loisteputkilla tai lediputkilla, millään en ole saanut aikaiseksi yhtä hyvää valaistusta kuin pihalle ajamalla. Toisinaan se on erittäin hankalaa nähdä keinovalossa mitä ikinä yrittääkään tehdä. Mutta Si3D:n levittelyssä se ei ole se ainut keino, pinnoitteen levittelyn tuntee myös sormissa levitellessään. Paksummat kohdat ja kuivemmat kohdat tuntee helposti näpeissä levittelyn aikana, molemmat ovat hiukan tahmeammat tai tarraavammat kuin valmis kohta. Kun koko alue tuntuu levittimeen samanlaiselta, se on hyvinkin todennäköisesti myös tasainen ja kirkas. Toki silmillä sen joutuu tarkistamaan ja tässä se valaistus astuu esille.

Toivottavasti tästä nyt on edes jotain apua.
Kuva Kuva Kuva Kuva
Avatar
Nanolex
Apupoika
 
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 8:31 pm
Paikkakunta: Saarbr√ľcken

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja vesil » La Touko 27, 2017 11:15 am

Kiitos pikästä ja perusteellisesta vastauksesta! :good:

Huomasin jäljet vasta SiFinishin jälkeen, joten syyllinen on nyt 98% varmuudella selvillä: SiFinnishin yliannostus. Tätä tukee myös se, että sain jäjet helposti pois kevyellä viimeistelysetillä. Todennäköisesti koko pinnoite ei edes tuolla setillä poistunut, vaan lähinnä sen pinnalla olleet ylimääräiset jäljet/kerostumat hävisivät. Toki pinnoite varmasti oheni ja kärsi merkittävästi, joten täytyy tehdä nuo alueet vielä kunnolla uusiksi paremmalla ajalla.

Si3Dhen osasin suhtautua asian vaatimalla hartadella ja huolellisuudella, mutta SiFinnishiä tuli käytettyä vesipohjaisena aineena perinteiseen malliin, turhan huolettomasti. :oops: Eipä tullut mieleen, että se voisi kasaantua tällä tavalla.

Tuossa tuli myös minulle, Pilderille ja muille hyviä, uusia vinkkejä Si3d levitykseen. Thanks! Olen samaa mieltä, että levitys kannattaa ehdottomasti tehdä ulkona sään vain salliessa, mutta kuivumaan auto toki pitää saada sisälle.
vesil
 
Viestit: 180
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 10:44 pm

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja Pilder » La Kes√§ 03, 2017 6:19 pm

Laittelin ensimmäistä kertaa Si3D pinnoitetta.
Puoli autoa meni aivan liian vähällä määrällä, kunnes loppua kohden älysin lisätä annostelua.
Ison farmarin maalipinnoille meni aikalailla 15ml, ehkä hitusen enemmän :D
Vaikuttaako tämä vähäinen määrä nyt suoraan kestoon?
Pilder
 
Viestit: 806
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 12:08 pm
Paikkakunta: Kemi

Re: Kysymyksiä ja kommentteja Nanolexille

ViestiKirjoittaja Nanolex » Ti Kes√§ 06, 2017 9:49 am

Pilder kirjoitti:Laittelin ensimmäistä kertaa Si3D pinnoitetta.
Puoli autoa meni aivan liian vähällä määrällä, kunnes loppua kohden älysin lisätä annostelua.
Ison farmarin maalipinnoille meni aikalailla 15ml, ehkä hitusen enemmän :D
Vaikuttaako tämä vähäinen määrä nyt suoraan kestoon?

Kyllä se saattaa hitusen vaikuttaa, mutta vaikuttaako se muutaman tuhat kilometriä vai kymmenen tuhatta kilometriä on vaikea sanoa. Todennäköisesti jonkunmoista eroa huomaat puolen ja toisen välillä joskus tuossa puolentoista vuoden päästä :)
Kuva Kuva Kuva Kuva
Avatar
Nanolex
Apupoika
 
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 8:31 pm
Paikkakunta: Saarbr√ľcken

Edellinen

Paluu Asiakaspalvelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

x