Biggest Quick Detailer Test Ever!

Käyttäjien tekemät testit
Avatar
Posambique
Viestit: 2740
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Biggest Quick Detailer Test Ever!

Viesti Kirjoittaja Posambique » To Elo 04, 2011 7:43 am

Biggest Quick Detailer Test Ever!
Kaikki kommentit sille varattuun topicciin, eli tänne ei kiitos yhtään kommenttia.

Kuva

No niin termospullo vaan kaikille!
Urranin luvalla lainaan hänen konseptiaan, ja toteutan se tutkiskellen mahdollisimman laajasti markkinoilta tällä hetkellä löytyviä Quick Detailereita. Moderaattorit voisivat ystävällisesti siirtää kaikki tänne vahingossa tulevat kommentit, niille varattuun topicciin. Koettakaa kuitenkin kansakin olla huolellisia, jotta ne menisivät kerralla oikeaan paikkaan, niin ei tarvitse moderaattorien koko ajan olla sormi napilla. Testi-osion alta löytyvään kommentointi-topicciin voi sitten kirjoitella vapaasti mitä mieleen juolahtaa. Siellä voi kertoa omia kokemuksiaan aineista, arvostella arviointimenetelmääni ja vaikka ehdotella/tarjota uusia aineita testiä varten.


Lyhyesti:
Tässä testissä pyritään esittelemään ja arvioimaan mahdollisimman kattavasti markkinoilta löytyvät Quick Detailer -tuotteet. Näitä on olemassa kuitenkin hyvin erilaisia, joiden eroista tarkemmin historiaa-osiossa, joten käyttötarkoitus pyritään tuomaan mahdollisimman selkeästi esille. Toivottavasti tulevasta testiosiosta on lukijalle mahdollisimman suuri hyöty. Kehitysehdotuksiahan saa laittaa kommentointitopicciin.


Historiaa:
Quick Detailer on englantia eikä sille löydy mitään kovin järkevää suomennosta. Alun perin se on kehitetty amerikassa niitä autoja varten joita säilytetään tallissa ja käytetään hyvin harvoin (jos koskaan). Auton päälle kerääntyy pölyä, ja tämän pölyn, ja mahdollisten sormenjälkien, pyyhkimiseen haluttiin aine, joka samalla toisi liukkaan ja kiiltävän pinnan. Näin siis syntyi Quick Detailer (=QD). Harrastajat huomasivat, että hieman tavallisempaankin autoon sai nopeasti kiiltoa vain suihkimalla pesun jälkeen hieman QD:tä pintaan ja tietenkin myös pyyhkien sen oikeaoppisesti mikrokuituliinalla pikaisesti pois. Pikavahoja on sitten taas kehitelty jo pidemmän aikaa. Yritykset ovat pyrkineet jo pitkän aikaa luomaan mahdollisimman helppokäyttösiä vahoja kuluttajia varten. Kuitenkaan niin sanotut "spray-vahat" eivät ole levinneet kovin kauan aikaa sitten kuluttajien suureen tietoisuuteen. Jostain syystä viimeaikoina on tullut markkinoille valtavasti pikavahoja, joita kuitenkin myydään Quick Detailer-nimellä. Monet kuluttajat tuntuvatkin nykyään odottavan Quick Detailerilta nimenomaan suojaavia ja kestäviä ominaisuuksia. Omasta mielestäni nämä tuotteet ovat enemmänkin spray- ja pikavahoja. Kun niitä kuitenkin markkinoidaan Quick Detailer-nimellä, niin nekin on syytä ottaa mukaan testiin, ja ovathan nekin kiehtovia tuotteita. Vertailussa täytyy kuitenkin huomioida aina minkälaisesta tuotteesta on kyse. Näiden kahden tyypin lisäksi on olemassa ns. kuivaus detailereita. Näitä on siis tarkoitus suihkuttaa kostealle pinnalle, jolloin ne rikkovat veden pintajännityksen, ja näin ollen pois valuva vesi vähentää kuivaustarvetta, ja täten nopeuttaa kuivausprosessia.Testissä tärkeää:
Tässä testissä ei suoriteta varsinaista pisteytystä, eikä tuotteita ole niinkään tarkoitus laittaa paremmuusjärjestykseen, vaan tärkeintä olisi, että jokainen voisi löytää sen oman tuotteensa tästä isosta massasta. Arviointia ei kuitenkaan tulla suorittamaan laboratorio-olosuhteissa, joten tarkat tulokset olisivat sula mahdottomuus. Uskon kuitenkin, että tämän testin myötä saadaan riittävän tasapuolinen ja käyttökelpoinen arvio tuotteiden keskinäisistä eroista. Kyseessä on kuitenkin loppupeleissä ehdottomasti vain allekirjoittaneen mielipide, eikä sitä voi yleistää yleispitäväksi totuudeksi. En ota minkäänlaista vastuuta testin tuloksien oikeellisuudesta.Esittely/Arviointi:
 • Taustatietoja
 • Käyttötarkoitus
 • Ekonomisuus
 • Esteettisyys
 • Käytön helppous
 • Pinnan liukkaus
 • Beading/Sheeting
 • KestoTestin kulku:
1) Esipesen auton Bilt-Hamberin Auto Foamilla (@ n.4%)
2) Pesen auton Dodo Juicen Born To Be Mildilla (@1:800) kahden ämpärin menetelmällä ja lammaskintaalla
3) Kuivaan auton (mikäli kuivausdetailer, niin siirryn suoraan kohtaan 4) )
4) Pyyhin konepellin käsitellyn puolen IPA:lla jotta siinä ei varmasti ole jäämiä edellisestä QD:stä
5) Levitän Quick Detailerin ja pyyhin pinnan Sonaxin punaisella mikrokuituliinalla yksi paneeli/pieni alue kerrallaan koko autoon*
* Jätän kuitenkin puolet konepellistä käsittelemättä vertailupinnaksi.
6) Mikäli pinta näyttää vaativan toisen pyyhinnän, niin viimeistelen pinnan puhtaalla/kuivalla puolella pyyhkimällä
7) Odotan 5 vuorokautta
8) Aloitan uudelleen kohdasta 1)Arvosteltavat tuotteet:
Lista päivittyy aina kun muutoksia tulee

Bilt Hamber Britemax
 • Britemax #6S (_nixu_)
Cartec Chemical Guys
 • Hybrid V7 (Rauhallinen Erkki)
 • Pro Detailer
 • Speed Wipe (S@mpp@)

Dodo Juice Finish Kare Meguiars
 • Last Touch (Hynde)
Poorboy's World
 • QD+
Sonax
 • Pikavaha ( RTU)
Sonüs Stjärnagloss Turtle Wax
 • Wax It Wet (Hynde)
Ultima ValetPro
 • Citrus Bling
Victoria Wax
 • Quick Detail (TKe_)
Zaino Tästä listasta tulee myös löytymään suorat linkit kaikkiin arvosteluihin sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Tuotteet listassa ovat valmistajan mukaan aakkosjärjestyksessä ja siitä pyritään pitämään kiinni. Päivitän kommentointi-topicciin tietoja mikäli tulee lisäyksiä/muutoksia listaan. Sitä seuraamalla tulee siis varmasti pysymään ajan tasalla tämän testin edistymisestä myös jatkossa.

110804 Lisätty pesuvälinekuva piristämään topiccia
110804 Ensimmäinen testi keskeneräisenä CG:n Pro Detailer julkaistu linkkeineen
110808 Lisätty yksi unohtunut tuote: Turtle Wax
110809 Lisätty Chemical Guysin Speed Wipe
110816 Pro Detailer -testi muokattu lopulliseen asuunsa
110816 Ultiman testi valmistui
110817 Victoria Wax lisätty listaan
110821 Silke Detailer testi on luettavissa
110824 Basics: Detailing Spray lisätty listaan
110918 Testi julkaistu ja testissä olevien aineiden listaa päivitelty
111026 Zaino -testi julkaistu
111228 Sonüs quick detailerit listattu, ja Carnauba Spritz arvostelu lisätty
"Urku auki, pelti kii"

Avatar
realexlex
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Tammi 27, 2014 12:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Biggest Quick Detailer Test Ever!

Viesti Kirjoittaja realexlex » Su Touko 04, 2014 7:25 pm

Saisiko listaan mukaan Autobriten Berry Blast quick detailerin.

Vastaa Viestiin