Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Käyttäjien tekemät testit
Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » Ma Heinä 06, 2015 8:40 pm

No niin. Paljon on vettä virrannut Seinäjoessa, mutta vihdoin saatiin tämäkin polkaistua käyntiin. Elikkä kyseessä viime vuoden lopulla foorumilla ollut "kilpailu" jossa ilmaisin halukkuuteni testata nasiolin tuotteita. Erinäisten vaiheiden jälkeen tuotteet hieman vaihtuivat ja lopulta käsiini päätyi ZR53 pinnoite ja Glasshield ikkunapinnoite. Nanolex julkaisi tänä aikana uuden Si3D:n ja monien muiden tavoin päätin myös itsekkin tutustua tähän aineeseen.

Tein autolle liukkaripesun ja sen jälkeen pien ja raudan poisto sekä claybarilla vielä kyljet läpi. Sen jälkeen 1-2 step koneella ja vielä liukkarilla pesu.
Kuivauksen jälkeen cleanser-fluidilla pinnat vielä pyyhkien. Laseista poistettiin vanhat Nanolexit Nanolexin Glass Polishilla ja varmistettiin niiden puhtaus.Lasit pyyhittin myös lopuksi cleanser-fluidilla.

Pakkaus päältä päin.
Kuva

Paketissa tulee itse aineen lisäksi levitykseen käytettäviä lappuja jotka olivat hieman perinteisiä meikkilappuja isompia ja tukevampia. Nukkaa näistä ei liioin lähtenyt, kuten joistain halvoista marketin meikkilapuista joskus saattaa irrota.

Kuva

Lisäksi paketissa on 1 pari hanskoja ja 2kpl lyhytkuituisia mikrokuituliinoja.

Kuva

Kokonaisuutena kaiken kattava paketti. Olin aiemmin lukenut Petterin kommentit V60:n pinnoituksesta ja noudatinkin samoja annostelu määriä, elikkä vähän paneelista riippuen 2-3 kostutus kertaa lapulle ja menoksi. Itse levitys oli hyvin samantapainen kuin monella muullakin aineella ja se jätti näkyvän jäljen ja oli näin hyvinkin helppo seurata että tuli levitettyä joka paikkaan. Alue muutamaan kertaan läpi tasoitellen ja ohjeen mukaan pois pyyhintä ilman sen kummempia odotteluja.
Aine kiillottui ilman mitään ongelmia ja jätti jälkeensä hyvin tyypillisen terävähkön peilauksen ja erittäin liukkaan pinnan. V70:n konepellillä ei meinannut mikrokuituliina pysyä :)
Tästä aineestahan Oulun pojat mainitsivat, että ellei pohjat ole puhtaat niin tämä saattaa vetää harmaaksi pinnan.
Moista reaktiota ei näkynyt, elikkä ilmeisesti olin onnistunut tavoitteessa. Crowie itseasiassa demosi saman firman sumuttettavalla aineella, Metalcoatilla tätä ominaisuutta Shineldin järjestämässä miitissä/demopäivässä Seinäjoella ja kyllähän siihen harmaa kalvo ilmeistyi. Ainahan toki pintojen pitäisi olla mahdollisimman puhtaat, mutta hyvä esimerkki kumminkin että lopputulos saattaa olla ei toivottu, jos tässä ei ole onnistuttu ja että pinnoitteet pitävät sisällään aikamoisiakin myrkkyjä.

Kuskin puoli siis sai tämän pintaansa ja apukuskin puolelle valikoitui jo aiemmin mainittu Nanolexin Si3D.
Nanolexin levitin CarPron levitintä ja liinoja käyttäen. Tätä en tässä sen tarkemmin rupea läpikäymään, kun topicin pääasiallinen kohde on nuo Nasiolit.
Aineesta löytyy jo kohtalaisesti tarinaa Nanolexin omasta topicista. Todettakoon, että tämänkään kanssa ei ollut mitään ongelmia laitossa ja pois pyyhinnässä.
Taitaa olla turha laittaa enää lottoa vetämään :) Hienosti tämä tummensi pintaa ja kun kohdan tietää, niin konepellissä näkyy suht selvä raja.
Kameralla en sitä onnistunut taltioimaan, mutta voisin kokeilla sitä vielä paremmalla ajalla uusiksi.

Sitten se Nasiolin Glasshield.
Tavallisuudesta poiketen tämä onkin pieni sumutinpullo. Pullon kyljessä olevassa ohjeessa sanotaan kulutukseksi 5ml/neliö metrille ja kehotetaan laittamaan 50-70 painallusta neliölle jonka jälkeen levitetään/pyyhitään välittömästi puuvillaisella liinalla. Ohje kieltää käyttämästä mikrokuituliinaa.

Kuva

Laitoin ainetta sivulaseille n.10-11 painallusta jolloin koko lasi oli melkotasaisen märkä ja sen jälkeen aloin levittämään meikkilapulla ainetta. Tässä piti olla suht hyvin asialla, koska aine rupesi samantien haihtumaan pinnasta ja silloin meinasi jäädä pisaroita jotka vaativat selkeästi jo enemmän voimaa poistuakseen. Tästä viisastuneena levitin isommat ikkunat hieman pienemmissä osissa ja silloin ei ollut ongelmia. Aine haihtui sitä levittäessä ja varsinaista pois pyyhinnän tarvetta ei ollut.
Jälkiviisana voisi todeta, että ainetta olisi voinut kokeilla laittaa myös sumuttamalla suoraan levittimeen ja sen jälkeen lasille, mutta eipä tullut ajoissa mieleen.

Näitä olisi sitten tarkoitus seurata tässä syksyn ja talven yli. Laittohetkellä oli 20.5 lämmintä ja kosteus oli soppelit 46%. Kuivukoon nyt vuorokauden pari ja jahka tulee ensimmäisen pesun aika niin koitetaan ottaa jotain kuvaa/videota.

Mursumanni
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Huhti 14, 2014 9:23 pm

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Mursumanni » Ti Heinä 14, 2015 11:20 am

Mielenkiintoista seurata miten toimivat, erityisesti kiinnostaa itseä tuo Nanolex Si3D että miten pärjäilee, ehkä tulossa nimittäin itsellekkin hankintaan jossain vaiheessa, pistä raporttia kuvia ym pesuista. Seurataan mielenkiinnolla :taputapu:

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » Ti Heinä 14, 2015 11:40 am

Kuvia ja videota on kyllä tulossa. Si3D on melko monella foorumilaisella pinnassa, että eiköhän siitä saada melko hyvä käsitys ajan mittaan.

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » Su Syys 27, 2015 9:40 pm

Talvea kohti mennään ja se hetki, kun omat pesut pihalla loppuu rupeaa lähestymään.
Tuossa linkkinä pari videota tämän päiväisen pesun jäljiltä. Eihän nuo uuttaansa kummemmat ole, mutta jonkinlaisena referenssinä talvea varten. Kertauksena että kuskin puoli Nasiol ja apparinpuoli Nanolex.

http://mikan.galleria.fi/kuvat/Detailing/Video-2.MOV
http://mikan.galleria.fi/kuvat/Detailing/video.mov
http://mikan.galleria.fi/kuvat/Detailing/Video.MOV

samunoz
Viestit: 4135
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja samunoz » Su Syys 27, 2015 9:50 pm

Vähän näyttäis et Nanolex sheettaa paremmin kun Nasiolilla on enemmän beading taipumusta. Näkyykö tuo sävyero konepellissä vielä?

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » Su Syys 27, 2015 9:56 pm

Joo samaa oon ite katellut. Näkyy se. Nyt rupes jo hämärtämään, niin en edes kokeillut ottaa kuvaa, mutta pitää yrittää jos saisin sen kuvattua.
Himoksella sitä ohi kulkijoilta kyselin, että löytävätkö rajan ja kyllä sen kaikki bongas.
Tuossa beading kuva yölliseltä työmaan parkkipaikalta sateen jälkeen. Nanolex puoli kyseessä.

Kuva

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » Su Joulu 20, 2015 3:51 pm

Otetaas pieni suullinen väliraportti, kun tuolla pihalla on pimeä kuin... niin kuvamateriaalia ei ole tarjota. Tässä välissä on ollut yksi pelkkä autofoam pesu ja kilometrejä on tullut aika tarkkaan 4000km. Suolakylpyjä auto on saanut enemmän kuin tarpeeksi, kun nämä kelit on ollut täällä päin nollan tienoilla ja suolaa on kylvetty tielle kokoajan. Pesut oli 2x autofoam ja 2x kinnastelu Monellon Lavarella. Sen mitä tuolla näki, niin veden käytös ennallaan, mutta Nanolexin puolella ovien alaosassa tuntui ihan pientä karheutta sormin koittaessa.
Lasien toiminta ennallaan, vaikka näistä kurakeleistä johtuen pyyhkimiä on joutunut käyttämään aika paljon ja Lasolia on kulunut enemmän kuin naftaa.

Edit: en tiedä onko täällä suolan koostumusta muutettu, mutta tein sellaisen huomion, että joka ikinen jarrulevy oli yön aikana vetänyt pinnan ihan ruosteeseen. Ei ole omalle kohdalle osunut tuollaista ennemmin.

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Nasiol ZR53/Glasshield ja Nanolex Si3D

Viesti Kirjoittaja Modifier » To Maalis 10, 2016 6:14 am

Tämä testi päättyikin ennen aikaisesti ja syynä siihen on auton vaihtuminen. Tarkoitus ei ollut vaihtaa, mutta sain sen verran kohtuullisen tarjouksen että tartuin siihen. Tai näin sen ainakin itselleni perustelin :)
Viimeisin pesu oli hieman alle 20000 ajetun kilometrin jälkeen ja molemmat puolet toimivat edelleen hyvin, niin kuin tietysti pitääkin. Hiilivety liukkaria käytettiin kerran ja kumpikaan puoli ei siitä kerrasta ollut moksiskaan. Nyt kevättä kohti mennessä pahimmat kelit taitavat olla ainakin täällä jo takanapäin, eli voisi olettaa että toimivuus olisi pysynyt vielä hyvällä mallilla. Nasiolin ikkunapinnoitteet olivat täysin uutta vastaavassa kunnossa vaikka tuulilasia kiusasin tarkoituksella pyyhkimillä enemmän kuin olisi ollut oikeasti tarvetta.
Vaikka tämä nyt jäi vajaaksi niin ainakin omalla käytöllä kumpikin suoriutui talven yli mallikkaasti. Lupauksiin nojaten tietysti pitääkin, mutta todellisuushan on se että harva aine täällä pohjolassa pääsee edes lähelle niitä.

Vastaa Viestiin