Dodo Infinity Sealant vanteille

Käyttäjien tekemät testit
Avatar
Bdh
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2012 8:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja Bdh » To Huhti 17, 2014 12:07 pm

Tuote Dodon Infinity Sealant kit: http://detailingshop.fi/index.php?route ... uct_id=342

Sivuilta lainattua:
Supernatural Infinity on uudenaikainen kvartsinanopinnoite, joita on aiemmin ollut saatavana vain ammattikäyttöön. Nyt saatavana myös entusiastien käyttöön, joten pääset kokemaan itse sen veden hylkimisen, keston, naarmuuntumisen eston ja liuottimien vastustamisen. Ei ole ihan halpaa mutta pinnoite saattaa kestää 1-2 vuotta joten tätä ei tarvitse uusia muutaman kuukauden välein.
Aiempaa kokemusta lähinnä Opti-Coat 2.0, joka on ollut ihan asiallinen vanteilla, mutta kuten monesti mainittu, menettää vedenhylkimis yms. kykyään suhteellisen nopeasti. Tonis tätä mulle tarjos, joten ajattelin kokeilla. Tarkoituksena pistää myös myöhemmin Rouvan Civic:iin.

Pesut:

- Motox tehopesua suihkepullosta + brush
- Wolfs decon gel raudanpoistoon
- TarX muutaman pikitahraan
- Lopulta pinttyneisiin pintoihin Biltema vannepesu (oksaalihappoa, ei lähtenyt 4 x decon gel, joten joutui tähän turvautumaan...)

Valmistelut:

- Kuivaus + 1vrk kuivumista tallissa
- IPA pyyhintä

Laitto:

Ohjeen mukaisesti levitys mukana tulleella kankaanpalalla, joka oli tähän ihan sopiva. Pyyhe oli joku synteettinen tms., joka luovutti ainetta hyvin pinnoille eikä imenyt kaikkea itseensä. Toimi tämän mallisissa vanteissa ihan ok. Ohjeessa sanottiin, että "avoid foams in case of solvent reaction", joten en uskaltanut muulla tuota ruveta levittää. Kuitenkin yleisesti tuollainen liina ei ole mielestäni hyvä näihin levityksiin isoille pinnoille, vaan joku paremmin käteen sopiva (kuten optin levitystyyny) on parempi. Laitoin yhden vanteen kerrallaan ja annoin kuivua ohjeen mukaan "2-5 minuuttia". Käytännössä ~4min paikkeilla oli kuivumisaika, jonka jälkeen mikrokuituliinalla tasoittelin ylimääräiset. En hinkannut pintaa, vaan pyyhin rauhassa, jotta aine levittyy eikä pyyhkiinny pois. Tämä onnistui aika helposti. Ohjeesssa sanotaan, että pinnalle muodostuu kuplia kuivuessa, mutta en tätä ilmiötä havainnut. Ehkä isommilla pinnoilla tämän voi huomata paremmin. Joissain paikoissa meni vähän tahmeaksi, että oltiin lähellä liian pitkää kuivumisaikaa. Ohjeen mukaan jos aine pääsee kuivumaan pinnoille, niin laitetaan tuotetta uudestaan päälle ja kiillotetaan liinalla tasaiseksi. Jatkohoitoon suositellaan Dodon btbm shampoota tai muuta "pH neutraalia" pesuainetta. Pitäisi kestää myös pienpoistoa, claytä ja QD:ta. Liian vahvoja pesuaineita tulisi välttää.

Yleisesti ottaen helppo laittaa. Jättää märän näköisen pinnan jälkeensä, joten näkee hyvissä valoissa, että missä tuotetta on. Tuo ohjeen 2-5min on aika häilyvä, kannattaa itse tunnustella mikä on kussakin olosuhteissa sopiva aika kuivumiseen, voi vaihdella hyvinkin paljon. Haju on karmea, joten suosittelen hengityssuojainta. Joku tinnerin ja hiusvärin yhdistelmä. Ainetta kuluu hyvin maltillisesti, vaikka nuo vanteet olivatki haastavat laittaa ja tulee laitettua vähän liikaa. Veikkaan, että tuosta pullosta tekee ~5 autoa, jos hyvissä valoissa laittaa. Vedenhylkiminen oli uutena hyvin samanlaista kuin Optilla, eli hyvää.

Vanteet kuivui tallissa 5vrk, josta 2 ekaa lämmöt @24c. Pääsen seuraamaan kestävyyttä myös, joten päivittelen sitten vaikka syksyllä miten ovat kestäneet.

Reilusti kuvia perään:

Lähtötilanne:

Kuva
Kuva
Kuva

Levitykseen:

Kuva
Kuva
Kuva

Levitetty ja poispyyhitty, näkyy tummalla pinnalla pilveilyä ja häviää pyyhinnän jälkeen:

Kuva
Kuva

Sitten etupuolelta sama tilanne:

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Ainetta kului tuon verran:

Kuva

Sitten vesitestiä ja alle:

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Joku kysyy kuitenkin, niin vanteet Vossen, mallia en muista, edessä 9,5" takana 10,5". Ja omistajalla on tarkoitus laittaa keuliminen kuriin. :)

Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Re: Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » To Huhti 17, 2014 12:35 pm

Kiitos testistä, itselläkin oli meininki laittaa yhdet mustat vihtorit melkein samalla aineella pääsiäisenpyhinä. Tavoitteena olisi helpottaa ylläpitoa kun noihin näyttää tarttuvan ihan kaikki ja lujasti. Vanteet pesty nyt kolmeen kertaan eikä vieläkään kaikki p--ka irronnut. Jos saan yleensäkään jotain aikaiseksi niin laitan kuvia ja ainakin jotain kommenttia tähän ketjuun.

Tarkennuksena sen verran että tuote on siis Dodo Juicen valmistama, mutta tässä testailtu on tarkkaan ottaen Supernatural Infinity Sealant Kit, itse kokeilen Supernatural Wheel Sealant Kit. Mahtaako noissa siis olla mitään eroa käytännössä, en tiedä...pahasta hajusta ainakin molemmissa varoitellaan...

JaniH
Viestit: 1725
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja JaniH » Pe Huhti 18, 2014 5:33 am

Tuosta Infinitystä on aika vähänlaisesti täällä mitään puhetta ollut. Itse tykkään tuota käyttää. Pullo riittää 2-4 autoon riippuen siitä että minkä kokoisia autoja käsittelee. Oma metodi tuon levitykseen on sellainen että levitän 2 osaan autoa, esim lokasuoja ja ovi ja sitten tasoitan liinalla. Ja tuon kanssa vaikuttaa se että millainen liina on käytössä niin erittäin paljon, mie käytän tuon kanssa sellaista lähes sileää mikrokuituliinaa. Vähän tuon tyylistä mutta vielä hieman lyhyemmällä nukalla:
Kuva
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

Avatar
Posambique
Viestit: 2745
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja Posambique » Pe Kesä 06, 2014 12:04 am

Bdh kirjoitti: Pääsen seuraamaan kestävyyttä myös, joten päivittelen sitten vaikka syksyllä miten ovat kestäneet.
Eiku päivittele nyt jo, jooko, jooko? :roll:
"Urku auki, pelti kii"

Avatar
Bdh
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2012 8:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja Bdh » Pe Kesä 06, 2014 8:42 pm

eeeeeeeeeei pysty. Tulee tässä kesän aikaan kiillotettavaks, niin pistän sitten updatee.

samunoz
Viestit: 4221
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Dodo Infinity Sealant vanteille

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ke Syys 30, 2015 8:25 pm

Miten tämä Infinity pinnoite toimii verrattuna muihin esim. CQUK, Nanolex jne... On meinaan selkeästi halvempaa.

Vastaa Viestiin