Sivu 1/1

Avaimella tehdyt naarmut autoon

Lähetetty: Su Marras 27, 2016 8:14 pm
Kirjoittaja juffa
Hei!
Tämä on ensimmäinen viestini, koitin etsiä olisiko ollut vastaavaa ketjua muualla, mutta en löytänyt. Ongelmani on seuraava, eli omistan A4:sen Audin, mikä on ympäriinsä ilkivallalla vedetty avaimella. Naarmut eivät mielestäni ole kovin syviä eikä suurin osa ole mennyt pohjiin asti. Autossa on hiukan ruostettakin. Olen nähnyt youtubessa videoita kun avaimella naarmutettua maalipintaa korjataan, mutta kun kyseessä on koko auton mittaan vedetty naarmut niin onko tuhoon tuomittu ajatus? Maalauksen hinta oli kokonaisuudessaan 1500€. Onko teillä ehdotuksia minun tilanteeseeni?

Re: Avaimella tehdyt naarmut autoon

Lähetetty: Ma Marras 28, 2016 8:29 am
Kirjoittaja Sampo N.
Yleensä avainnaarmut ovat aika syviä. Hyvä keino on kokeilla kynnellä poikittain naarmuun nähden. Jos tunnet naarmun kynnessäsi, se tuskin poistuu ihan kiillotuskoneella. Naarmun reunat toki hieman loivenevat mikä silmissäsi tarkoittaa, että naarmu häviää jonkun verran, mutta kokonaan se ei todennäköisesti poistu. Pykälää syvemmälle kuin kiillotuskoneella pääsee vesihiomalla naarmut, mutta siltikään tulos ei välttämättä tyydytä täydellisyyteen tähtäävää omistajaa.

Itse olen korjannut yhden avainnaarmun poistamalla pohjalta ensin ruosteet yms ja laittamalla sitten auton omaa väriä naarmuun. Tämän jälkeen kuivatus ja vesihionta niin, että naarmu jälki jäi pikkaisen montulle. Sitten lakka päälle ja taas kuivatus ja hionta. Kyllä se metrin päästä näytti ihan hyvältä, mutta ei nuo lähempää tarkastelua kestä.

Re: Avaimella tehdyt naarmut autoon

Lähetetty: Ti Marras 29, 2016 3:27 pm
Kirjoittaja Daatta
Tuosta videosta saa osviittaa miten paikkamaalaaminen onnistuu:

https://www.youtube.com/watch?v=S2aC_oseMe4

Ei siitä saa täydellistä. Onko tuo riittävä taso, sitä pitää itse miettiä. Oletus tässä on, että välineet ja menetelmät ovat yhtä hyvät kuin Larrylla.

Re: Avaimella tehdyt naarmut autoon

Lähetetty: To Joulu 01, 2016 6:45 pm
Kirjoittaja juffa
Kiitos vastauksista. Sain hilattua hiukan ylimaalauksen hintaa alaspäin, joten siihen varmaan päädyn sitten. Maalipinnan tosiaan voi korjata, mutta kun vielä kyseessä on kauttaaltaan autossa naarmuja, niin voi olla että lopputulos ei olisi kovin hyvä.