Ajovalojen kirkastus

Lasin, kumin, muovin jne. pintojen suojaus
Henkk-a
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2016 9:29 am

Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Henkk-a » Pe Helmi 12, 2016 9:43 am

Muutaman vuoden ajan on tullut täällä vieraana katseltua, mutta ajattelin että nyt olisi aika tulla mukaan. :geek:

Eli, olisi taas aika kiillottaa umpiot, aiemmin olen tehnyt 1,5 vuotta sitten Turtlen sarjalla ja omilla papereilla, ja tulos oli silloin ihan kohtuullinen, ainoastaan kesto tuossa sarjassa ei kovin hyvä ollut, umpiot alkaa taas kellastua. Sarja löytyy edelleen, täydellisenä, mutta enää ei pinnoiteainetta ole jäljellä. Onko parempaa keinoa kun tuo, toki jonkinlainen pinnoite pintaan olisi saatava, kalvon kannalla en oikein ole.

Itse ajattelin seuraavalla kokoonpanolla:
- Mahd. vesihionta n. 1000 -luokkaa olevalla paperilla
- Hiomatahna kuivana (esim. Farecla G3) rätillä
- Hiomatahna märkänä rätillä
- Kiillotus puhtaalla rätillä
- Vahaus?

Ollaanko ihan hakoteillä? Sopivaa ainetta lähinnä tuohon vahaukseen etsin, Megua ensin ajattelin mutta ilmeisesti se ei kovin kummoista ainetta ole ja voi jopa olla haitaksi pinnoille? Samalla voisi vahata lasitkin, mikäli aine sopii myös siihen.

Avatar
Demon
Viestit: 1966
Liittynyt: Ke Elo 25, 2010 2:55 pm
Paikkakunta: Lahti City
Viesti:

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Demon » Pe Helmi 12, 2016 9:54 am

Kyllä se kannattaa ihan koneella tuo kiillotus tehdä. Voihan sen käsipelilläkin, mutta saa jynssätä kohtuu kauan.

Vahan voi vetää umpioihin, mutta paremman suojan antaa umpioiden päälle asennettava lamppukalvo.
Optimumilla löytyy ihan umpioille tarkoitettu pinnoite.
Instagram: ahoneja
Instagram: detailcave

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Pe Helmi 12, 2016 10:18 am

Ja jos käsin on oikeesti hinkkaamassa niin ehdottomasti vesipapereilla hionta niin hienoksi asti kuin vain papereita löytää. 2000grit asti löytyy vaikka paikallisesta motonetistäkin mutta jos piipahtaa maaliliikkeessä niin saa helposti 4000grit asti. Mitä hienommaksi menee papereilla, sitä helpompi se kiillottaa.

Avatar
Kylli-täti
Viestit: 394
Liittynyt: Ke Helmi 13, 2013 12:49 am

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Kylli-täti » Pe Helmi 12, 2016 5:50 pm

"Komppaan" mitä Wolfie sano. Käsin saa hangata aivan jumalattomasti jos vaan tonnisella paperilla vetelee. Ite vedän aina koneella ja aika usein vesihion eka tonnilla, kahella ja sit neljällä tonnilla, kolmella tonnillakin joskus. Kahden tonnin päälle ei saa kauheen monesta paikasta noita papruja, mut abralonin tosi hyviä pädejä saa automaalikaupoista ja on ihan hintansa verosia. Kahden tonnin yli ei oo mitenkään pakollinen jos koneella vetää, mut ite tykkään et on paljon vaivattomampaa viimeistellä tulos. Käsin jos aiot hinkata niin sanoisin et vähintään tohon 4000 asti vetäminen on ihan minimi, ellet oikeesti halua tuskastua. Se kymppi ekstraa parista pädistä auttaa myös tulevissa projekteissa :thumb: Paperien tarve on tietty ihan umpiokohtasta ja riippuu eniten siitä lähtökunnosta.

Henkk-a
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2016 9:29 am

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Henkk-a » Pe Helmi 12, 2016 7:15 pm

Kiitos neuvoista, juu, vähän jäi huonolle selostukselle tuo aloitusviesti, tarkoitus oli aloittaa tuolta 1000 tienoilta ja siitä sitten eteenpäin. Tuosta Turtlen sarjasta on jäljellä pienet sormipadit, ja niillä kyllä yhdessä omien papereiden kanssa sain kohtuu hyväksi jo ilman kiillotustakin edellisellä kertaa, mutta muistelen että ainakin 2000 asti löytyy paperia. Tuli silloin myös ostettua akkukoneeseen käyvä vaahtomuovilaikka, onko tuolla sitten parempi vetää hiomatahna pintaan, ja tällöin ainoastaan kuivana?

Tuohon optimumin pinnoitteeseen olenkin jo tutustunut, mutta mielestäni tuo 60 euroa on vähän turhan tyyris hinta pinnoitteesta mikä myös vuoden kuluessa kellastuu, vai onko palstalaisilla erilaisia kokemuksia? Tuota vaha asiaa sen takia lähdin miettimään, mutta ei tuohon optimumiinkaan talous kaadu. Kuinka sitten vahojen kanssa lie uv-kesto?

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Pe Helmi 12, 2016 7:29 pm

Tahnan käyttö riippuu tahnasta. Mikä tahansa nykyaikainen tahna käytetään "kuivana" koska ovat vesiliukoisia ja sisältävät itse tarvitsemansa liukasteet. Joku mallia fareclan G3 taas on jo niin aataminaikuinen ettei täällä varmaan kovin moni ole edes kokeillut semmoista että osaisi kommentoida sen käytöstä :)
Mutta loogisesti ajatellen märkänä leikkaa vähempi ja viimeistelee nätimmin. Eli kokeilemalla selviää.

Hyvät vahat sisältää UV suojaa mutta eivät kestä varsinkaan muovin päällä läheskään niin pitkään kuin siihen tarkoitettu pinnoite. Vahalla jos vetelee kolme neljä kertaa vuodessa niin pärjää, pinnoitteella kerta pariin kolmeen vuoteen. Eli on aikamoinen ero kyllä. Plus että pinnoite kestää kemikaaleja kuten lasinpesunestettä ja yleensä mekaanistakin kosketusta kuten pesemistä paljon paremmin.

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Pe Helmi 12, 2016 10:41 pm

NIin jos on varaa panostaa rahallisesti esim. Optimumiin, niin sitten voi harkita myös lakkausta. Primer+2K lakka painepurkit taitaa mennä samoihin hintoihin. Saa ainakin kestävän suojan. Omiin valoihin tuli vedettyä aika ronskilla kädellä lakka kerroksia, tyyliin muutaman enemmän mitä ohjeistuksessa oli. Hieman tietysti appelsíinipintaa löytyy nyt, mutta saahan senkin tasoitettua tarvittessa.

Henkk-a
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2016 9:29 am

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Henkk-a » La Helmi 13, 2016 9:50 am

Jep, eiköhän nuo koneellisesti tule sitten kiillotettua, tuo vaahtomuovilaikka tuohon tarkoitukseen käy varmasti hyvin. Taidan ensin koittaa vahalla ja katsotaan miten se kestää. Onko Collinite 476 tuohon hyvä? Lakkausta katselin kanssa ja ei sekään pois suljettu vaihtoehto ole.

Klasu81
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:16 pm
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja Klasu81 » Pe Helmi 19, 2016 10:14 pm

Taitaa nyt olla väärässä ketjussa iivon tarjoukset. Eikös nämä sopisi ennemmin myydään osioon?
Bad company corrupts

iivo.holtta
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2016 7:41 pm

Re: Ajovalojen kirkastus

Viesti Kirjoittaja iivo.holtta » Ma Helmi 22, 2016 6:28 pm

Kumma kun pahoittelut poistetaan?
Noo papereilla 2000 asti ja sitten tahnat ja kun riittävä jälki olen laittanut pinnoitteen ainakin 2v kestänyt ja myös toiminut..

Lähetetty minun SM-J500FN laitteesta Tapatalkilla

Vastaa Viestiin