Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Lasin, kumin, muovin jne. pintojen suojaus
Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ma Heinä 28, 2014 12:22 am

Tämmönen setti tuli Projectechiltä pienessä sievässä paketissa jokin aikaa sitten. Klasuun vaihdettiin pakkauusi neitseellinen tuulilasi ja pitihän siihen jotain suojaa saada. Ei vaan osaa olla ilman mitään hylkivää kamaa tuulilasissa ja muutenkin täysin naarmuton ja neitseellinen lasi oli otollinen suojata jollain.
Alunperin oli suunnitelmissa ja sovittunakin tehdä puolet lasista tällä Gyeonin setillä ja puolet Ceramic Pron vastaavalla lasipinnoitteella liikkeen asentamana. Tämä vaan meni puihin kun ko liike ei koskaan ehtinyt pinnoitusta tehdä. Vetelin sitten koko lasin Gyeonilla ja katsotaan miten tämä kestää :lol:

Setissähän on siis:
20ml Gyeon Q2 Cleanse pullo
20ml Gyeon Q2 Repel pullo
4kpl mikrokuitulevitysliinoja, tuttuja esim CQuartzin seteistä
1kpl levitinsieni (paitsi mun paketissa oli 2kpl) myös samantyyppinen kuin CQuartzin levitintyyny
käyttöohjeet

Lyhykäisyydessään ohjeissa seisoo aika pitkälti näin:
1. Puhdista ja kuivaa lasit
2. Levitä kaikkiin käsiteltäviin laseihin Gyeon Q2 Cleanse ainetta oheisella levitysliinalla. Käytä pieniä pyöriviä liikkeitä ja käsittele koko lasiala. Pyyhi pois puhtaalla mikrokuituliinalla
3. Levitä Gyeon Q2 Repel laseille käyden alue ristiin rastiin läpi tasaisesti, käsittele pieni ala kerrallaan.
4. Anna Gyeon Q2 Repelin kiinnittyä muutama minuutti ja pyyhi pois puhtaalla mikrokuituliinalla
5. Älä anna käsitellyn pinnan kastua ensimmäisen 12 tunnin aikana

Perussettiä.
Q2 Cleanse muistutti melko pitkälti Nanolexin Glass Polishia eli siis valkeata tahnaa jolla on tarkoitus puhdistaa pinta hinkkaamalla. Miksei toimisi koneellisestikin, vaikka ohje antaa ymmärtää käsin käytettäväksi. Mulla oli niin neitseellinen lasi että käsin laitoin. On muuten paksumpaa tavaraa kuin Nanolexin tavara. Tai sitten tuolla paketin mikrokuituisella levitinliinalla se vaan levittyi paksummin :) Ärsyttävä litku hinkata irti kuivana kuitenkin. Käytin kaverina vettä, sillä irtosi paremmin.
Vaikka ohje sanookin levittämään heti Q2 Cleansen jälkeen itse pinnoitteen niin minä kyllä luuttusin lasin kerran BH:n Cleanser Fluidilla, pari kertaa 50% IPAlla ja kerran vielä Nanolexin Glass Cleanerillä. Ettei tule sitten sanomista jälkikäteen :roll:
Itse Q2 Repelin levittäminen oli äärimmäisen helppoa niinkuin näillä SiO2 pinnotteilla tuppaa olemaan. Kääräisee levittimen ympärille liinanpalan, reipas ravistus pullolle, liinaan ainetta ja pariin kertaan ristiin rastiin alue läpi. Kuivuu muuten erittäin ripeästi. Tähänasti on tottunut että puolikkaan tuulilasin saa levittää kerralla, tällä piti tehdä neljäsosa, muuten kuivui jo ennenkuin ehti tulla uudestaan yli toiseen suuntaan.
Ohje käskee odottelemaan pari minuuttia ennen pois pyyhintää. Minä odottelin savukkeen verran eli nelisen minuuttia ja oli muuten kovin hankala kiilloittaa sen jälkeen. Sai ihan oikeasti tehdä töitä että sai lasin kirkkaaksi. Ei siis kannata odottaa liian pitkään. Uusintakerrokset kun tein muutamia päiviä myöhemmin niin levitin ensin toiselle puolelle lasia, sitten toiselle puolelle ja palasin heti kiillottamaan ensimmäisen puolen jne. Toimi erittäin kivasti eikä ollut yhtään niin hankalaa.
Tuote sai kuivaa pinnassa reippaasti yli 12h kastumatta ja auto oli parkissa pihalla auringonpaisteessa että varmana paistuu kiinni kunnolla. Luonnon oma IR lämmitin :D

Käyttö on siis yksinkertaista. Onnistuisi jopa ensikertalaiselta joka ei ole pinnotteisiin ennen koskenutkaan. Voin suositella.

Miten se toimivuus sitten.
Noh, jos nyt videoiden muodossa niin ei tartte selitellä paljoa.

Eli, pari päivää ensimmäisen kerroksen jälkeen. Semilikainen tuulilasi, yksi kerros Q2 Repeliä, semmonen ärsyttävä pieni tihnusade jota ei oikein sateeksi voi edes kutsua mutta märempää kuitenkin kuin pelkkä sumu. Olkaatten hyvät:
http://youtu.be/LbAigABOm_E

Taas pari päivää edellisen jälkeen, vieläkin yksi kerros Q2 Repeliä pinnassa, nyt reippaasti puhtaampi tuulilasi ja sade jota voi jo sateeksi just ja just kutsua
http://youtu.be/9UIWW_BsIJs

Ja eilen eli sunnuntaina kuvattu tallilla, het putsauksen jälkeen. Kolme kerrosta Q2 Repeliä pinnassa
http://youtu.be/zc-vZIUsDX8

Erittäinkin kivasti toimii näin ainakin tuoreeltaan. Katsotaan miten tuo toimii parin kuukauden päästä.

Niin ja hei, riittoisuudesta. Ohjeissa sanotaan että menekki on 20ml per tuulilasi. Jossain luki että pullolla tekee tuulilasin ja molemmat etusivulasit. Minä tein kolme kerrosta omaan tuulilasiin ja kolme kerrosta emännän auton tuulilasiin... Tiedä sitten. Nuukempi mies vetelis varmaan pari kerrosta koko auton kaikkiin laseihin :)

Avatar
Peksi
Viestit: 451
Liittynyt: Pe Elo 24, 2012 7:12 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Peksi » Ma Heinä 28, 2014 12:38 am

Hyvä testi! Täytyy laittaa harkintaan tuokin, kun ainakaan vielä ei ole mikään Gyeon tuottanut pettymystä.

Ctrl-
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Touko 03, 2011 9:16 pm
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Ctrl- » To Heinä 31, 2014 5:07 pm

Tänää tuli kyseinen setti laitettua Passatin tuulilasii, kahtotaa miten toimii.
Ajattelin vielä huomen aamulla kiskaista toisen kierroksen, saa siellä tallissa nyt rauhassa kovettua yön yli.
Cleanse pamahti kyllä kiinni niin tiukasti että hiki tuli, ehkä tuo wolffin mainitsema vesi olisi auttanut hieman sen poistamisessa :)
Itse en putsaillut Cleansen jälkeen enään millään, Repel pintaan muutama minuutti ja kiillottui itsellä aika vaivattomasti.

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Wolfie » To Heinä 31, 2014 6:10 pm

Menikö sulla kuinka paljon tavaraa siitä pullosta?

Kiinnostaa lähinnä sillä että olenko mä niin nuuka noiden levittämisessä vai ilmottaako korealaiset tuttuun tyyliin vähän alimittaan aina menekin ja keston että käyttäjä on ennemmin positiivisesti yllättynyt kun tuote kestää luvattua pidempään tai sillä käsittelee luvattua enemmän pintaa :lol:

Ja juu, se cleanse tosiaan pamahti mullakin aika kivasti kiinni. Siksi mä käytinkin vettä ja cleanser fluidia ja ipaa että varmana irtoaa. Eipähän jää mitään väliin heikentämään kestoa :smile:

Kommentoihan sitten ajofiiliksiä ja kestoa :smile:

Ctrl-
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Touko 03, 2011 9:16 pm
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Ctrl- » Pe Elo 01, 2014 11:05 am

Vedin kertaalleen tuulilasin ja etuovien lasit, puolet jäi purkkiin vielä. Tänää ajattelin toisen kierroksen laittaa.
Laittelen fiiliksiä kun on keli kohdallaan ulkona tai kai niitä muutenkin voi laittaa :)

Ctrl-
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Touko 03, 2011 9:16 pm
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Ctrl- » Ke Elo 20, 2014 10:08 pm

Noniin , nyt vähän aikaa pinnote ollu lasissa :) vaatii sellaisen noin +50km/h niin alkaa pisarat poistumaan lasista ihan mukavasti. Eikä kaikki ötökät liiskaannu lasiin omasta mielestä niin pahasti, tai sitten vain kuvittelen :)
Eikä pyyhkijät pompi, siis ihan positiivinen kuva jääny tästä. Tosin tää oli eka kokeilu pinnoitteen saralta ja kyseessä perheen "kakkosauto" kilometrejä ei montaa tuhatta tule tällä hetkellä vuodessa eli kestoa vähän vaikea arvioida.

Voisin viikonloppuna tehdä työauton lasit, siinä pääsee vähän testaamaan kestoa (n. 60000km/v). Olisi tuota nanolexia kanssa hyllyssä, olisiko järkevää tehdä pieni testi, puolet tuulilasista gyeon ja toinen puoli nanolex? :)

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Wolfie » La Elo 23, 2014 2:00 am

Tossa pieni tiiseri tältä päivältä.

Kyseessä siis emännän W123 mersu, erittäinkin käytetty ja hiekkapuhallettu tuulilasi. Laittelin tuohon noin kuukausi sitten Gyeon Repelin jämät, yhteensä kolme kerrosta. Tämän jälkeen lasia on pesty tasan kerran, sekin huoltsikalla sienellä ja lastalla.
Kaikenkaikkiaan Gyeon on ollut pinnassa siis noin kuukauden ja abaut 5000km. Näistä viimisen kahden viikon, oikeastaan kymmenen päivän aikana 4000km kun oltiin Suomea kiertämässä. Tällä reissulla kerran hinkattiin lasi puhtaaksi Lapissa kun oli niin paljon ötökänraatoja lasissa ettei meinannut läpi nähdä.

Muuten on normaalia käyttöä. On pesty pissapojalla jossa pakkasen kestävää nestettä, on käytetty pyyhkijöitä, on nähnyt hellettä, sadetta, hiekkaa, pölyä jne. Eli normaalia rankkaa käyttöä, ei mitenkään säästelty :)

Tuossa videota miten pinta käyttäytyi ennen pesua. Tämä siis roadtripin liat niskassa.

http://youtu.be/AQngDc-LSps

Maalipinnalla muuten yksi kieppi Sonax BSD:tä. Laitettu samaan aikaan Gyeonin kanssa.

Huomenna dataa pesun jälkeen.

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Wolfie » La Elo 23, 2014 2:52 pm

Siinä ois sitten videota samalta päivältä, nyt pesun jälkeen

http://youtu.be/wMOcrsT5YjM

Timo_R
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Elo 06, 2014 9:41 am
Paikkakunta: PPM

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Timo_R » La Syys 27, 2014 8:38 pm

Säilyyköhän tämä avattuna minkälaisia aikoja? Kolme tuulilasia jo suttasin tuolla, kaikki kahteen kertaan ja melkein puolet jäljellä vielä. Mietin että pitääkö tuo tuhota Volovon muihin akkunoihin vai odotellakko muita uhreja..

Huomasi kyllä aika eroja eri lasien välillä vaikka pesin lasit kaikista samoilla metodeilla ensin. Ensimmäinen oli -04 200tkm ajetun Tuijotan alkuperäinen kivipieksetty lasi, Cleanse tarttui kiinni niin ettei puhettakaan ilman BH Cleanser Fluidia saada pois. Ylimääräisen Repelin kyllä sai hyvin pois. Toinen oli samanikäisen mutta vain 70tkm ajetun Citroenin alkuperäinen lasi, Cleanse lähti pois kun vain pyyhki, pyyhin vielä senkin BH CF:llä varulta. Repel tarttui tähän lujempaan ja ylimääräiset sai hinkata tosissaan pois. Kolmas oli -10 42tkm ajettu Golf ja siitäkin lähti Cleanse hyvin pois ja tähän en väliin enää muita aineita käyttänyt, Repel oli kohtuu tiukassa tässäkin. Mielenkiinnolla seurataan miten käyttäytyvät, nämä on kaikki aika kevyellä ajolla kyllä.

Avatar
Arms
Viestit: 122
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:55 am
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Arms » To Kesä 25, 2015 7:05 pm

Morjens,

Onko teillä jakaa kokemuksia nyt, kun aikaa on vierähtänyt? Ja toinen asia, joka suuresti kiinnostaa, onko teillä ollut ongelmia pyyhkijöiden kanssa tämän pinnoitteen kanssa? DW:n puolella on kommentoitu ongelmista, varsinkin pakkasella.

Avatar
Arms
Viestit: 122
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:55 am
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Arms » La Elo 29, 2015 10:42 am

Itselleni vastaten :)

Helppoa oli Gyeon Q2 Viewn levitys, en vain mitenkään saanut kulumaan ohjeessa mainittua määrää, eli pullollista. Laitoin tuulilasiin kolme kerrosta ja takalasiin yhden. Pullosta kului ehkä yksi viidesosa.

Sen vähän, mitä sateessa on päässyt ajamaan, niin toimii hyvin alkaen noin 60 km/h nopeudessa. Pyyhkijöiden kanssa ei mitään ongelmia tähän mennessä. Kaiken kaikkiaan hyvältä vaikuttava tuote ja kun tämän ketjun oli lukenut läpi, niin ei ollut puhdistuksen tai levityksen kanssa mitään ongelmia, vaikka ensimmäistä kertaa oltiin ns. liikenteessä.

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Gyeon Q2 View - Q2 Cleanse + Q2 Repel

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Pe Marras 13, 2015 12:51 am

Naapurin autoon tuli laitettua tämä noin puolivuotta sitten. Nyt kysyin pinnoitteen tilasta ja oli kuulemma heikentynyt selvästi, mutta ekat 40tkm oli toiminu hyvin. Eli varsin hyvin kun valmistaja ilmoittaa 20tkm rajan.

Vastaa Viestiin