Kangaskaton pesu ja impregnointi Sonax / Dr. Wack

Lasin, kumin, muovin jne. pintojen suojaus
Avatar
MarkoV
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2014 1:03 pm

Kangaskaton pesu ja impregnointi Sonax / Dr. Wack

Viesti Kirjoittaja MarkoV » Pe Heinä 25, 2014 10:02 pm

No niin, ensimmäinen työnkuvaus tälle foorumille ;-)

Eli laitoin tänään autoni kangaskattoon impregnointiaineen tai oikeammin kahta eri ainetta...

Pesin eilen katon Sonaxin kangaskatonpesuaineella ja annoin kuivua autohallissa yön yli. Harjasin vielä ennen käsittelyä kuivan katon puhtaaksi, jonka jäkeen aloitin Sonaxin impregointiaineen laittamisen katon takaosasta. Tämä Sonaxin aine on partavaahtomallista ja se levitetään mukana tulevalla vaahtomuovisienellä katon pintaan. Sonaxilla on myös nestemäistä sienellä levitettävää ainetta. Ilmeisesti katon edellisestä käsittelystä on aikaa reilusti, sillä katto imi ainetta kuin sieni... Jo eilisen pesun aikana huomasin, että katossa ei ole minkäänlaista vedenhylkimistaipumusta. Sonaxin pullollinen ei siis riittänyt kuin puoleen kattoon. Muutenkin aineen levittäminen ei ole ihan yksinkertaista, tasaisen levityksen aikaansaaminen vaatii aikalailla hieromista.

Kun sitten piti ostaa lisäainetta, niin ajattelin, että tehdään testi ja kokeillaan toista saatavilla olevaan ainetta eli Dr. Wackin A1 spraytyyppistä ainetta, joka sai paremmat arvostelut eräässä Saksalaisessa lehdessä suoritetussa testissä kuin Sonax. Spray-versio olikin luonnollisesti helppoa levittää ja yksi purkillinen riittää kahteen käsittelyyn yhden katon osalta. Kannattaa tosin suojata ikkunat ja pellit katon lähettyviltä sprayn epätarkkuuden vuoksi.

Ennen pesua ja käsitelyä vesi siis imeytyi heti kattoon ja linkin videosta voi sitten nähdä impregnointikäsittelyn vaikutuksen....

https://www.youtube.com/watch?v=-wpZUoN ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Seurataan käsittelyjen kestävyyttä tässä matkan varrella ja yritän muistaa raportoida kumpi oli loppujen lopuksi parempi ostos.

Marko

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Kangaskaton pesu ja impregnointi Sonax / Dr. Wack

Viesti Kirjoittaja Hynde » La Heinä 26, 2014 3:47 am

No niin, aivan loistava raportti! Kattosi on kuin esimieheni, pelkkää teflonia... :D

Mutta kerrohan kokemuksia, kun saat kilometrejä alle ja auto joutuu kunnon vesisateeseen.
Kaikki liha tottelee kuria...

Vastaa Viestiin