Feynlab Self heal- pinnoitteet

Vahat, sealantit, pinnoitteet, QD, glaze jne
Valttu
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2017 9:19 pm

Feynlab Self heal- pinnoitteet

Viesti Kirjoittaja Valttu » La Kesä 17, 2017 10:51 am

Onko jollain kokemuksia Feynlabin tuotteista? Törmäsin sattumalta kyseisen firman tuotteisiin detailingworldin sivuilla ja todella mielenkiintoinen tuo Self heal pinnoite.
Eli nimensä mukaisesti korjaa pienet vauriot lämmön avulla (60°celciusta). Tässä lainaus heidän sivuiltaan:
"The mechanism behind the healing effect involves using nano scale magnets on the end of the ceramic chains, that when heated vibrate at very high frequency causing the ultimate self leveling effect to occur. It does not turn into a liquid when it heals, but rather a type of superfluid (solid with fluidic properties)." http://www.feynlab.com/product/self-heal_17/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovatko samankaltaiset tuotteet jo "rantautuneet" Suomen markkinoille ja onko niistä kokemuksia?

Wolfie
Viestit: 2748
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Feynlab Self heal- pinnoitteet

Viesti Kirjoittaja Wolfie » La Kesä 17, 2017 4:54 pm

Mitään kokemusta ko firmasta ja heidän tuotteistasn mulla ei ole.

Mutta heti ensimmäisenä silmään pomppasi nuo nano skaalan magneetit... Nojoo, onhan noita vaikka ja mitä aineksia markkinoitu laitettavan pinnotteiden sisälle, mutta että magneetteja? Tavaraan joka on tarkoitettu levitettäväksi maalatulle metallille? Olkoot vaikka kuinka pienenä pulverina siellä pinnoitteen joukossa niin luulisi noin ihan maalaisjärjellä ajateltuna että ne magneetit pyrkii vetäytymään klimpeiksi sinne tänne eikä tasaiseksi kerrokseksi. Ja läpinäkyviä magneetteja? Eipä ole tullut ennen vastaan.
Sitten vielä tuo lämmittäminen ja magneettien värinä lämmön vaikutuksesta. Joo periaatteessa kyllä pitää paikkansa että magneetin molekyylit alkavat vibraamaan lämmitettynä mutta menettävät samalla magnetoitumisensa. Eikä se että magneetin molekyliit värisevät tarkoita sitä että koko magneetti värisisi siihen malliin että se tekisi yhtään mitään ympäröivälle materiaalille. Vähän sama kuin sanoisit että jos sata tuhatta ihmistä polkisi jalkaa jalkapallostadionilla se aiheuttaisi maanjäristyksen ;)

Mutta mitä noin yleisesti tulee noihin self healing pintoihin niin tavalla tai toisella ne on toteutettu thermoplastisilla aineksilla. Thermoplastiset ainekset siis pehmenevät lämmön kanssa sen verti pehmeiksi että pyrkivät tasoittumaan itsekseen. Tämä tosin tarkoittaa myös sitä että koko pinta kyseisessä lämmössä on sen verti pehmeä että tasoittumista voi ylipäätään tapahtua, mutta samalla tietysti se on niin pehmeä että naarmuuntuu erittäin helposti. Myöskin thermoplastiset ainekset tuppaavat menettämään joustavuutensa ajan myötä.
Pinnotteissahan tämä kaikki tarkottaisi sitä että ensinnäkin lämpötila jolloin tasoittumista tapahtuu tarvitsisi olla sen verran korkea ettei sitä tapahdu kokoajan eli pinnoite ei olisi normaalissa käytössä pehmeä kokoajan, mutta samalla lämpötila ei saa olla niin korkea etteikö sitä voisi saada lämmitettyä semmosiin lämpötiloihin tarvittaessa ja mielellään vahingoittamatta maalia ja ympäröiviä materiaaleja kuten muoveja jne. Ja tässähän se isoin ongelma onkin. Nykyiset maalit ja materiaalit kestää sen +80C mutta paljoa sen yli ollaan jo riskialueella. Ja kuumana kesäpäivänä mustan tai tumman auton maalipintaa koskiessa sen havaitsee nopeasti että auringossa seisonut maalipinta on kyllä polttavan kuuma, likimain +60-80C. Eli esimerkiksi tämän tuotteen kohdalla tuo self healing tapahtuisi jo itsestään auton seistessä auringossa, mutta silloin pinta on myös kokoajan hyvin pehmeä ja uusia naarmuja syntyy helpommin ja syvempiä. Tietysti vielä kuuluu kysymyksenä kuinka kauan tuommoinen ominaisuus jatkuu?

Tähän asti ei vielä ole oikeasti toimivaa self healing pinnoitetta tullut vastaan. Eikä myöskään oikeasti toimivas self healing maalia, muunmuassa Nissan tätä aikoinaan kokeili ja kauhutarinoita näistä on netti pullollaan. Erinäisissä PPF kalvoissa on myös self healing ominaisuus mutta niistäkään ei vielä ole kokemuksia pitkällä aikavälillä kauanko ne toimii. Uutena ja tuoreena on näkynyt PPFiä ja pinnotteita joissa tämä toimii kyllä, mutta ainakin kaikki joita itse olen havainnut ja kuullut tarinaa, self healing ominaisuus on loppunut kuukausissa tai max puolessa vuodessa.

Mutta kuten sanottu, tästä kyseisestä lafkasta ei ole mitään kokemuksia joten en osaa kommentoida tästä tuotteesta. Kaikki tuo ylläoleva on ihan omia kokemuksia ja yläasteen kemian ja fysiikan opeilla pääteltyä.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Valttu
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2017 9:19 pm

Re: Feynlab Self heal- pinnoitteet

Viesti Kirjoittaja Valttu » La Kesä 17, 2017 10:23 pm

Kiitos kattavasta vastauksesta, samoja pohdintoja kävin itsekkin läpi tuoteselostusta lukiessani. Mutta luulisi kenellä tahansa heräävän pieni epäluulo, kun puhutaan nanomagneeteista, mutta luulen sitä lähinnä markkinointikikaksi ja asian vääntämistä ns plain-english versioksi potentiaaliselle asiakkaalle.

Lähinnä mielenkiintoista kokea/lukea mihin ollaan menty maalipinnan suojauksessa ja kuinka se muuttuu hienoista sanoista-ja aineista-käytäntöön.

Vastaa Viestiin