Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Vahat, sealantit, pinnoitteet, QD, glaze jne
qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » Ti Kesä 14, 2016 9:52 pm

Nyt pitää kysyä neuvoa, kun täältä löydetyt opit ei meinaa riittää.

Kyseessä on kesäauto, jenkeissä viimeisen 10 vuoden sisällä uudestaan (huonosti) maalattu, musta metalliväri ja erittäin pehmeä lakka. Suurimpana ongelmana on, että meillä on kaksi kissaa, jotka tykkää istua auton konepellillä tai katolla. Muihin perheen kahteen autoon (myös mustia, toinen ei edes metalliväri) eivät ole mainittavia jälkiä saaneet, mutta tähän kesäautoon jää käytännössä sormella hipaisemallakin naarmut.

Käytössä on ollut BH Auto-Balm kun ajattelin, että sillä saa tarpeen mukaan noita naarmuja peitettyä, mutta ei kärsivällisyys riitä sen käyttöön vähän väliä. Muuten kun auton saisi pidettyä puhtaana pelkällä Auto-Foamillakin (+ kuivatessa BSD). Se siis on kesäauto, jolla käytännössä ei ajeta edes sateella, eli lika on lähinnä hiekkatien pölyjä.

Pitäis löytää joku pinnoite, millä saisi tuon pinnan kestämään normaalin lakan tapaan. Tai sitten helpommin käytettävä fillaava vaha tms. Helpolla tahtois päästä. Ja viimeseks sais olla sellanen, joka ei aiheuta ylitsepääsemätöntä ongelmaa, kun autoa aikanaan tarvii maalata.

samunoz
Viestit: 4150
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ti Kesä 14, 2016 10:43 pm

Kalvo taitaa olla ainoa varma jos kerran kissat sillä istuskelee.

qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » Ke Kesä 15, 2016 9:36 am

Mietinkin, kannattaako kissoja edes mainita, kun siihen tartutaan heti epäolennaisena asiana. Ongelma ei siis ole pelkästään kissat, vaan tuohon jää jäljet ihan kaikesta. Kumarrut tutkimaan puhtaan auton konehuonetta, niin lokasuojaan jää jäljet päällä olevasta fleecepaidasta. Ei paljon naurata.

Kuvissa on autojen maalipinta puhdistettuna ja sen jälkeen kun puhdasta pintaa on pyyhkäisty sormella. Ekassa kuvaparissa on tämä jälkikäteen maalattu kesäauto (Dodge) ja jälkimmäisessä kuvaparissa Jeep, jossa käsittääkseni alkuperäinen tehtaan maalipinta.

Kuva

Wolfie
Viestit: 2743
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ke Kesä 15, 2016 9:55 am

Pinnotteilla saa hiukan kovemman pinnan, pikkusen paksuutta lisää ja helpommin puhdistuvan pinnan. Mutta itsekin suosittelisin teippiä vähintäänkin kovimmalla rasituksella oleville pinnoille. Koko keula ja helmat ainakin laadukkaalla suojakalvolla kuten Xpel, säästää paljon harmaita hiuksia jatkossa.
Yyberpehmeään pintaan ei pinnoitteetkaan oikein ole kunnollinen ratkaisu. Toki ne auttaa, mutta ei ratkaise ongelmaa. Nykypäivän suojakalvot on parempi ratkaisu.

Toki budjetista ja omista taidoista riippuen pinnoite on yleensä halvempi vaihtoehto, mutta taas jos pinnoite ei riitäkään niin sen päälle ei ilmeisesti kannata kalvoa laittaa vaan pinnoite pitäisi poistaa ensin.

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Ke Kesä 15, 2016 1:31 pm

Kun kysymyksen taustalla oli naarmujen vähennys tulevaisuudessa ja kun kyseessä musta pehmeä lakka, niin kuulostaa siltä että toimintatavan muutoksellakin voisi ehkä saada jotain aikaan. Sanoit käyttäväsi BSD:tä kuivauksessa, joka tarkoittaa periaatteessa kuivausta sivuttaisliikkeellä. Jos jätät kuivaus qd:t, uhraat muutaman minuutin kuivaukseen enemmän ja täpyttelet auton kuivaksi ilman sivuttaisliikettä niin eroa syntyy. IMO Pehmeän lakan ongelma tietenkin säilyy, mutta tämä on enemmänkin asiaan mukautumista.