Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Vahat, sealantit, pinnoitteet, QD, glaze jne
qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » Ti Kesä 14, 2016 9:52 pm

Nyt pitää kysyä neuvoa, kun täältä löydetyt opit ei meinaa riittää.

Kyseessä on kesäauto, jenkeissä viimeisen 10 vuoden sisällä uudestaan (huonosti) maalattu, musta metalliväri ja erittäin pehmeä lakka. Suurimpana ongelmana on, että meillä on kaksi kissaa, jotka tykkää istua auton konepellillä tai katolla. Muihin perheen kahteen autoon (myös mustia, toinen ei edes metalliväri) eivät ole mainittavia jälkiä saaneet, mutta tähän kesäautoon jää käytännössä sormella hipaisemallakin naarmut.

Käytössä on ollut BH Auto-Balm kun ajattelin, että sillä saa tarpeen mukaan noita naarmuja peitettyä, mutta ei kärsivällisyys riitä sen käyttöön vähän väliä. Muuten kun auton saisi pidettyä puhtaana pelkällä Auto-Foamillakin (+ kuivatessa BSD). Se siis on kesäauto, jolla käytännössä ei ajeta edes sateella, eli lika on lähinnä hiekkatien pölyjä.

Pitäis löytää joku pinnoite, millä saisi tuon pinnan kestämään normaalin lakan tapaan. Tai sitten helpommin käytettävä fillaava vaha tms. Helpolla tahtois päästä. Ja viimeseks sais olla sellanen, joka ei aiheuta ylitsepääsemätöntä ongelmaa, kun autoa aikanaan tarvii maalata.

samunoz
Viestit: 4099
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ti Kesä 14, 2016 10:43 pm

Kalvo taitaa olla ainoa varma jos kerran kissat sillä istuskelee.

qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » Ke Kesä 15, 2016 9:36 am

Mietinkin, kannattaako kissoja edes mainita, kun siihen tartutaan heti epäolennaisena asiana. Ongelma ei siis ole pelkästään kissat, vaan tuohon jää jäljet ihan kaikesta. Kumarrut tutkimaan puhtaan auton konehuonetta, niin lokasuojaan jää jäljet päällä olevasta fleecepaidasta. Ei paljon naurata.

Kuvissa on autojen maalipinta puhdistettuna ja sen jälkeen kun puhdasta pintaa on pyyhkäisty sormella. Ekassa kuvaparissa on tämä jälkikäteen maalattu kesäauto (Dodge) ja jälkimmäisessä kuvaparissa Jeep, jossa käsittääkseni alkuperäinen tehtaan maalipinta.

Kuva

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ke Kesä 15, 2016 9:55 am

Pinnotteilla saa hiukan kovemman pinnan, pikkusen paksuutta lisää ja helpommin puhdistuvan pinnan. Mutta itsekin suosittelisin teippiä vähintäänkin kovimmalla rasituksella oleville pinnoille. Koko keula ja helmat ainakin laadukkaalla suojakalvolla kuten Xpel, säästää paljon harmaita hiuksia jatkossa.
Yyberpehmeään pintaan ei pinnoitteetkaan oikein ole kunnollinen ratkaisu. Toki ne auttaa, mutta ei ratkaise ongelmaa. Nykypäivän suojakalvot on parempi ratkaisu.

Toki budjetista ja omista taidoista riippuen pinnoite on yleensä halvempi vaihtoehto, mutta taas jos pinnoite ei riitäkään niin sen päälle ei ilmeisesti kannata kalvoa laittaa vaan pinnoite pitäisi poistaa ensin.

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Ke Kesä 15, 2016 1:31 pm

SPOILERSPOILER_SHOW
Kun kysymyksen taustalla oli naarmujen vähennys tulevaisuudessa ja kun kyseessä musta pehmeä lakka, niin kuulostaa siltä että toimintatavan muutoksellakin voisi ehkä saada jotain aikaan. Sanoit käyttäväsi BSD:tä kuivauksessa, joka tarkoittaa periaatteessa kuivausta sivuttaisliikkeellä. Jos jätät kuivaus qd:t, uhraat muutaman minuutin kuivaukseen enemmän ja täpyttelet auton kuivaksi ilman sivuttaisliikettä niin eroa syntyy. IMO Pehmeän lakan ongelma tietenkin säilyy, mutta tämä on enemmänkin asiaan mukautumista.

Avatar
Posambique
Viestit: 2722
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Posambique » To Kesä 16, 2016 9:42 am

Niintota... Siis tosta viestistähän jäi kuva et hän tekee kesäisin pelkän foamihuuhtelun ja rupeaa sen jälkeen hinkuttamaan pintaa kuivausliinalla. Ei ois ihme jos tulee jälkiä...
"Urku auki, pelti kii"

qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » To Kesä 16, 2016 11:46 am

Kuivauksesta syntyvät naarmut ei ole ongelma, tai ainakaan en niitä ongelmaksi asti näe. Kesäisin autolla ajetaan ehkä kerran-kaksi viikossa hyvällä säällä. Huuhdellaan pölyt pois foamin kanssa ja kuivataan vetämällä paksua mikrokuituliinaa omalla painollaan auton pinnalla. Tämän jälkeen olen joitakin kohtia käynyt tarkemmin mikrokuituliinan ja QD:n kanssa läpi, välillä isompiakin pintoja. Kinnaspesu autolle tehdään ehkä joka kolmas kerta, mutta eihän mustaa autoa kuivaamattakaan voi jättää pelkän foamipesun jälkeen, kun muuten se on ihan tolkuttomien pisarajälkien peittämä. Ehkä ei menetelmäni täytä tämän foorumin kaikkia kriteerejä, mutta minulle on se jälki kelvannut.

Mutta nuo naarmut, mitkä silmää häiritsee on kaikki vähän isompia jälkiä. Ne saa kyllä kevyellä cleanerin käytöllä melkein kokonaan pois ja auto balmilla minun silmille täysin näkymättömiin. Mutta tämä on tolkuttoman työlästä.

Koitan nyt vielä uudestaan selittää. Eli ongelma on, jos auton pintaan vähänkään koskee jollain muulla, kuin pesuvälineillä tai kuivausliinalla. Muihin perheen autoihin ei tällaisesta jää mitään mainittavia jälkiä (tai varmaan jää, jos riittävän tarkkaan katsoo, mutta minä en näe, vrt kuvat edellä), mutta tähän yhteen jää.

Siksi koitin kysellä, onko olemassa jotain pinnoitetta tai vastaavaa, mikä olisi kovempi kuin tuo älyttömän pehmeä lakka, jotta saataisiin naarmuuntuvuus "normaalien" maalipintojen tasolle. Tai sitten huomattavasti auto balmia helppokäyttöisempää fillaavaa vahaa, detaileria tms.

Ja ennen kuin joku sanoo käskee olla sormeilematta autoa, niin ei noita jälkiä tahallaan ole tehty, mutta aina kaiken maailman tapahtumissa joku onnistuu kädellä nojaamaan tai vastaavaa ja taas jäi iso jälki. Samoin jälkiä jää normaalista toiminnasta, kuten ovien, konepellin ja takaluukun sulkemisesta. Ja sitten tietty ne kissat :oops:. Tuota on ehkä vähän hankala käsittää ennen kuin itse kyseisen auton näkee, en ole koskaan ennen törmännyt noin pehmeään lakkapintaan.Niin ja koko auton kalvotus ei ole kovin realistinen vaihtoehto :shock:

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Wolfie » To Kesä 16, 2016 12:34 pm

Jos ei kalvottamaan tahdo ryhtyä niin sitten jäänee pinnoite ainoaksi vaihtoehdoksi. Pinnoitteet yleensä kyllä lisäävät pinnan kovuutta ja helpottavat puhdistamista sekä vähentävät naarmuuntumista. Mutta todella pehmeästä pinnasta niilläkään ei oikein saa kuin nornaalipehmeän ja keskikovan pehmeän pään välimaastoon.

Mä suosittelisin Nanolex Si3D:tä tai Si3D HD:ta mutta jälkimmäinen ei ole yksityisille myynnissä vaan ainoastaan hyväksytyille asentamoille.
Gtechnicin Crystal Serum Light saattaa olla myös suht toimiva.
Gyeonin MOHS on myös ihan toimiva.

Avatar
_nixu_
Viestit: 2611
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2011 11:27 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja _nixu_ » To Kesä 16, 2016 1:57 pm

Teoriassa sen kai vois vesihioa ja lakata uusiksi, joku maalari voinee kommentoida onko käytännössä mahdollista..

Tai sitten joku mahdollisimman kova pinnoite. Itse en kuivaisi vain foamilla huuhdeltua pintaa, mutta jokainen toki tyylillään.
E36 318ti + E30 318i cab

samunoz
Viestit: 4099
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja samunoz » To Kesä 16, 2016 3:30 pm

_nixu_ kirjoitti: Itse en kuivaisi vain foamilla huuhdeltua pintaa, mutta jokainen toki tyylillään.
En mäkään ainakaan paksulla kuivausliinalla. Korkeintaan QD:avustuksella kevyellä pienemmällä liinalla.

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja _paffa » To Kesä 16, 2016 10:50 pm

Japen Audi RS4:ssa on saatu hyviä kokemuksia erittäin pehmeän mustan pinnan kanssa käytetystä Nanolex Si3D:stä. Auto on vain hyvän kelin auto ja pestään lähes jokaisen ajokerran jälkeen kintaalla. Hyvänä se on pysynyt ja Japekin on ollut tyytyväinen valintaan kun pinnoite on toista kesää käytössä.

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Modifier » Pe Kesä 17, 2016 4:34 am

Ja jos tuo pinta halutaan kuivata vastoin suosituksia, niin melkein mieluummin sitten painelemalla tapahtuva kuivaus kuin liinaa vetämällä.

Pilder
Viestit: 824
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 11:08 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Pilder » Pe Kesä 17, 2016 9:23 am

Täältä löytyy myös erittäin pehmeä lakkapinta.
Tarpeeksi jo haastetta, että saisi sen kiilloteltua pinnoite kuntoon. :D

qaw
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 09, 2016 4:20 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja qaw » Pe Kesä 17, 2016 9:50 am

Ihmeellinen tarve usealla ihmisellä arvostella kuivaustapaa, vaikkei sen aiheuttamista naarmuista ole missään vaiheessa ollut kyse. Kai se pitää jossain päästä pätemään? Ei siinä, arvostan kyllä neuvoja, mutta saman jankkaaminen tuntuu melko tarpeettomalta.

No anyway, kiitoksia asiallisista vastauksista. Nanolex Si3D on saanut useamman suosituksen ja sen hinta sekä täältä & muualta kaivetut käyttäjäkokemukset viittaisivat, että voisi olla tähän tarpeeseen oikea aine. Siispä täytynee vetäistä moinen pintaan.

Pari kysymystä:

Tuolle Nanolex Si3D:lle luvataan 24kk kesto. Vaikuttaako tähän kestoon eniten pesut, uv-säteily vai ihan vaan aika? Jos autoa säilytetään talven yli tallissa, onko pinnoitteen keston kannalta aivan sama laitetaanko se syksyllä vai keväällä, vai meneekö syksyllä laittaessa eka puoli vuotta "hukkaan"?

Kuinka paljon sitä oikeasti kuluu? Jotkut sanoo tehneensä 10ml:llä koko auton ja toiset sanoo että pieneenkin autoon on saanut melkein 30ml menemään. Mulla auto on -74 Dodge Charger, joten peltipintaa on paljon. Riittääkö 30ml?

Kun auto kuitenkin todennäköisesti muutaman vuoden sisällä tullaan maalaamaan uudestaan, muodostuuko pinnoitteen jämistä ylitsepääsemätön ongelma? Tällaisiakin kauhukertomuksia löytyy netistä (joskaan en ole nähnyt juuri tätä pinnoitetta mainittavan).

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja _paffa » Pe Kesä 17, 2016 10:16 am

Paras vastaus tulee nimimerkiltä Nanolex, mutta mutuilen hetken sillä välin omiani.

Kestoon vaikuttaa eniten sen pinnan fyysinen kulutus eli pesut. Ajalla on aika minimaalinen vaikutus kestävyyteen, joten ihan sama tekeekö sen syksyllä vai keväällä. Tekisin sen silloin kun on parhaiten aikaa tehdä homma huolella alusta loppuun.

Charger on verrattain iso auto ja peltipinta-alaa riittää. Varaisin sinuna jopa 50ml pullon, mutta voi olla, että hikiseen 30ml riittää (loppuaineella voi pinnoittaa vanteet tai polkupyörän!). On täysin levittäjästä kiinni paljonko sitä kuluu, mutta 10ml ei oikeasti riitä tekemään tarpeeksi paksua kalvoa pintaan mihinkään autoon, kuin miten Si3D on suunniteltu. Sitä saa ja kannattaa levittää aika reilusti, muistaen että rajansa kaikella. Se sopiva määrä täytyy etsiä kokeilemalla itse.

Maalauksessa pinnotteen ei pitäisi olla ongelma, jos pinta hiotaan kunnolla puhki. Si3D kuitenkin häviää pinnasta jo kevyellä kiillottamisella, joten karhunkielellä kun kunnolla karhentaa niin pinnassa ei pitäisi olla enää Si3D:tä. Toki se kannattaa pitää mielessä kun hioo, joten tekee mieluummin sitten kerralla kunnolla ettei tule komplikaatioita.

Esipesu + kuivaus avustaen QD:llä on hieman "pesukinnas-etiikan vastaista" ja siksi siitä moni mainitsee, koska se naarmuttaa aina maalipintaa, foami kun ei poista kaikkea likaa pinnasta vaikka se puhtaalta näyttäisikin. =)

Avatar
Nanolex
Apupoika
Viestit: 93
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2015 7:31 pm
Paikkakunta: Saarbrücken
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Nanolex » Pe Kesä 17, 2016 10:52 am

qaw kirjoitti:Ihmeellinen tarve usealla ihmisellä arvostella kuivaustapaa, vaikkei sen aiheuttamista naarmuista ole missään vaiheessa ollut kyse. Kai se pitää jossain päästä pätemään? Ei siinä, arvostan kyllä neuvoja, mutta saman jankkaaminen tuntuu melko tarpeettomalta.

No anyway, kiitoksia asiallisista vastauksista. Nanolex Si3D on saanut useamman suosituksen ja sen hinta sekä täältä & muualta kaivetut käyttäjäkokemukset viittaisivat, että voisi olla tähän tarpeeseen oikea aine. Siispä täytynee vetäistä moinen pintaan.

Pari kysymystä:

Tuolle Nanolex Si3D:lle luvataan 24kk kesto. Vaikuttaako tähän kestoon eniten pesut, uv-säteily vai ihan vaan aika? Jos autoa säilytetään talven yli tallissa, onko pinnoitteen keston kannalta aivan sama laitetaanko se syksyllä vai keväällä, vai meneekö syksyllä laittaessa eka puoli vuotta "hukkaan"?

Kuinka paljon sitä oikeasti kuluu? Jotkut sanoo tehneensä 10ml:llä koko auton ja toiset sanoo että pieneenkin autoon on saanut melkein 30ml menemään. Mulla auto on -74 Dodge Charger, joten peltipintaa on paljon. Riittääkö 30ml?

Kun auto kuitenkin todennäköisesti muutaman vuoden sisällä tullaan maalaamaan uudestaan, muodostuuko pinnoitteen jämistä ylitsepääsemätön ongelma? Tällaisiakin kauhukertomuksia löytyy netistä (joskaan en ole nähnyt juuri tätä pinnoitetta mainittavan).
Terveisiä sateisesta Saksasta!

Normaalissa käyttöautossa Si3D kestää noin kaksi vuotta tai 30tkm, kumpi ensin tuleekaan täyteen. Ja tämä ei ole takuuseen verrattava lupaus vaan enemmänkin ohjeellinen oletus ;) Monissa tapauksissa on jo havaittu että Si3D kestää pidempäänkin kilometrejä. Ajallisesti ei ole vielä tietoa kuinka kauan se kestää, Si3D on ollut kuitenkin markkinoilla vasta alle puolitoista vuotta. Ajalla ei sinällään ole pahemmin merkitystä jos autoon ei kosketa ja se ei seiso auringonvalossa. Toki aikakin hiukan tekee pinnoitteelle jotain mutta se on niin marginaalista ettei sillä ole väliä. Periaatteessa jos pinnoitettu auto seisoisi kuplan sisällä eristyksissä UV valolta ja kosketukselta, saattaisi Si3D kestää pinnassa kymmenenkin vuotta tai pidempään.

Normaalisti eniten Si3D:n kestoon vaikuttaa UV säteily ja mekaaninen kuluminen pesemällä jne. Kemikaaleja Si3D kestää liki äärettömästi. Mutta UV säteily hajottaa suoja-aineksia ja mekaaninen kulutus yllättäen kuluttaa pinnoitetta.
Sinun tapauksessa kuitenkin, riippuen missä autoa säilytetään (tallissa uskoisin) väittäisin että UV säteily ei ole se huolenaihe. Eikä varmaankaan kilometritkään. Todennäköisesti sinun tapauksessasi Si3D tulisi kestämään reippahasti pidempään kuin kaksi vuotta. Melkolailla mahdotonta veikkailla kuinka pitkään se loppuviimein oikeasti kestäisi.
Ja käytännössä sinun tapauksessasi lienee melko yhdentekevää laittaisitko pinnoitteen keväällä vai syksyllä, tuskin kerkeää pinnoite kuitenkaan pettämään ennenkuin viet sen maalaukseen teit sitten kummin päin tahansa. Itse suosittelisin että teet pinnoituksen jo tänä kesänä. Itse pinnoittamiseen ei kuitenkaan päivää pidempään mene jos ei tarvitse kiilloitella. Pinnoituksen jälkeen vaan kannattaa parkkeerata auto talliin yön yli, Si3D ei tykkää kosteudesta ensimmäisen 24h aikana. Eli jos lauantaina iltapäivällä saat pinnoitteen leviteltyä niin sunnuntaina pääset jo ilta-ajelulle :) Samalla saat jo tälle kesälle hieman helpotusta pesemiseen ja naarmuihin.

10ml ei riitä pinnoittamaan riittävän paksulla kerroksella autoa. Lahelaiset tämän kokeilivatkin samplepullolla ja pinnoittivat Seat Leonin kokonaisuudessaan 10ml määrällä ja kyseisessä autossa alkoi suoja pettämään kuluvimmista paikoista noin 11-12kk kohdalla. Sen kokoluokan autoon olisi kuulunut käyttää oikeasti lähelle 30ml jolloin pinnoitteen paksuus olisi ollut sopiva ja todennäköisesti kestokin olisi ollut sen uhatun 24kk.
Tuon kokoiseen klassikko jenkkiin sanoisin että kannattanee varata 50ml pullo. 30ml saattaisi juuri ja juuri riittää, mutta 50ml riittää varmasti ja kuten _paffa mainitsikin niin loput voi käyttää vaikkapa vanteisiin, myös ovienväleihin, konehuoneeseen jne. Si3D nimittäin sitoutuu suurinpiirtein kaikkiin paljaisiin metallipintoihin joten sillä voi suojata vaikkapa moottorinkin. Ja toimii myös äärettömän hyvin kovamuoviosilla jos semmoisia on klassikkoosi eksynyt. Kumiosille ja lasille ei suositella.

Maalaamisen kanssa ei tule olemaan ongelma. Maalari kuitenkin joutuu vähintäänkin mattaamaan vanhan pinnan ja varsinkin kun mainitset että lakka on äärimmäisen pehmeä ja haluat siitä eroon niin todennäköisesti hioo vielä syvemmällekin. Tuoreeltaankin kovetutttuaan Si3D poistuu pinnasta normaalisti 2500grit vesissä hioen mataksi ja sinun tapauksessasi parin vuoden jälkeen saattaisi poistua ihan karkealla kiilloituksellakin.

Sen verran mainitsen vielä että jos päädyt Si3D:hen niin testaa pienelle huomaamattomalle alueelle ensin miten maalipinta reagoi pinnoitteeseen. Ylipehmeät ja uusiksi maalatut (eli ei tehdasmaalaukset) ovat toisinaan käyttäytyneet hiukan hassusti Si3D:n kanssa. Si3D:n sisältämät liuottimet saattavat olla hiukan rankkoja ongelmallisille pinnoille. Mutta toisaalta tämä pätee myös likimain kaikkiin pinnotteisiin oli valmistaja kuka hyvänsä, kunhan vaan muistutan ettet aloita keskeltä konepeltiä ja havaitse että lakka alkaa pahimmassa tapauksessa kiehumaan irti.

Jos voidaan millään tavalla auttaa enemmän niin kysy toki pois. Myöskin sähköpostia saa laittaa ja tarvittaessa järjestyy vaikka puhelinpalaverikin, sitävarten täällä ollaan :)
Kuva Kuva Kuva Kuva

Deadbeat111
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 1:00 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Deadbeat111 » Pe Kesä 17, 2016 5:06 pm

Mun vanhempien autossa, jonka pesut on ulkoistettu minulle, on nyt ollu vuoden päivät Si3D ja olen ollut tyytyväinen pesunaarmujen vähyyteen. Ei mikään tieteellinen testi tietenkään, mutta on mun omaan vahapintaiseen autoon selvästi vähemmän naarmuja syntynyt. Tämän takia voisin suositella myös Nanolexia, vaikka onkin hyvinkin mutuilua, koska eri autot kyseessä.
SPOILERSPOILER_SHOW
Ei tosiaan mulla ollut ainakaan tarkoitus alkaa pätemään tuosta kuivaus hommasta. Päätin vain jakaa omia huomioita, jotka olen huomannut oman auton naarmujen syntyvyydestä. Kokoajan tässä yrittää kehittää omiakin pesutapoja hellempään suuntaan ja jos joku keksii jonkin uuden jipon, niin aina parempi. Mut mulla tosiaan on jääny nuo QD:t aika lailla hyllyyn seisomaan, aiemmin mainituista syistä. Vaalea auto jos olisi, niin voisi ehkä olla asteen kova kouraisempi (tai sitten ei :lol: )....

Avatar
Modifier
Viestit: 2129
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 12:53 am
Paikkakunta: sjk
Viesti:

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Modifier » Pe Kesä 17, 2016 6:34 pm

Taisi olla meikäläisen tuo viimeisin kommentti kuivaukseen liittyen ja ei todellakaan ollut tarkoitettu pätemiseksi eikä mitenkään negativiiseen sävyyn muutenkaan.
Ymmärrän halusi kuivata nuo vesipisarat pois ja vaikka et pesuun liittyviä naarmuja tässä tarkoittanutkaan, niin tuo tapa kuivata on taas yksi askel naarmuttomampaan pintaan. Varsinkin jos kerran auto maalataan niin silloinhan se pysyykin sitten parempana.

Liityn myös kuoroon tuosta Si3D pinnoitteesta. Omassakin autossa tuo oli ja ei siitä voi pahaa sanaa sanoa. 50ml pullo voisi olla tosiaan varmempi kokonsa puolesta ja ainahan sillä ylijäämällä voi sitten pinnoittaa vanteita ym. kuten jo todettukin.

Dr P.
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2016 3:28 pm

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Dr P. » La Kesä 18, 2016 12:09 pm

Tein itse jonkin aikaa sitten pienen testin pehmeään muovipalaan. Ensin testasin miten paljon erilaiset mikrokuituliinat tekevät naarmuja, sitten kokeilin pinnoitteen vaikutusta. Kyseessä Sonaxin Profiline Lack Prepare, Nano Lack Protect , Polymer Netshield ja Brilliant Shine Detailer. Nanolex vastaavat tuotteet lienevät EX, Si3D ja Final Finish, joista Final Finish voinee jättää pois?

Tulos oli, että oikein tehtynä pinnoite vähentää merkittävästi naarmuuntumista.
Mikrokuitutesti

Mielestäni, tuon testin perusteella, kannattaa ottaa joku valmis setti missä on tarvittavat aineet ja välineet:
1. Jos lähtee levittämään ainetta jota on tarkoitettu käytettävän muutamia tippoja per paneeli ja yrittää levittää "paksulla" vaahtomuovilevittimellä niin se levitinhän imaisee jo puolet pullosta.
2. Jos ohittaa maalipinnan puhdistuksen oikeilla aineilla, olettaen pinnan olevan ok, on mahdollisesi odotettavissa samanlainen epäonnistuminen kuin tuossa testissänikin kävi ensimmäisellä yrityksellä.

Avatar
Lowlife
Viestit: 704
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Pehmeä lakkapinta kovemmaksi?

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Pe Heinä 08, 2016 10:13 pm

Mitäs jos kokeilisit tota:

http://www.theultimatefinish.co.uk/kami ... tches.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Siihen vielä ISM ja IW päälle niin vois hetken jopa toimia. Hyvin tuntuu toimivan.

https://m.youtube.com/watch?v=SO-QP4WLY_s" onclick="window.open(this.href);return false;
Black isn't a color, it's a career.

Vastaa Viestiin