Soft99 Fusso Coat

Vahat, sealantit, pinnoitteet, QD, glaze jne
Supe
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2016 9:02 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Supe » Pe Heinä 22, 2016 9:07 pm

Onkohan tuolla edellä mainitulla venäjän pojalla originaalia tuo vaha,ei tulis kun n22e kotia toimitettuna?! Ainakin kaikki palautteet on ebayssa positiivisia! Sisältääkö tämä fusso itsessään jotain puhdistavia aineosia,vai täytyykö käyttää jotain puhdistavaa ensin..

mj2014
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 2:20 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja mj2014 » Pe Heinä 22, 2016 9:34 pm

Joo, pinta pitää ensin puhdistaa huolellisesti (vanha vaha pois liuottimella, pien ja raudan poisto, savella loput paskat, ipa-pyyhintä). Fusson kuten monen muunkaan alle ei laiteta mitään...

juho
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 8:22 am

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja juho » Su Heinä 24, 2016 5:42 pm

Soft99 mirror shine wax. Kokemusta tästä?
http://www.autonhoitokauppa.fi/soft99-m ... ight-200-g" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Kun haetaan helppokäyttöisyyttä ja kuitenkin peilinkiiltoa niin olisko tämä sitten parempi kuin fusso coat light 12months?

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Juha U » Su Heinä 31, 2016 12:12 pm

Kuukausi sitten vesihion ja myllytin 2 steppinä hopeisen Primeran ja laitoin pintaa Fusson darkversion. Auto on ollut ulkona koko ajan ja sillä on ajettu vain hiekkatiellä hieman, kun kilpiä ei enää ole. Tänään viikonloppulaatikosta hain lehden ja päätin sen jälkeen pestä auton. Motox vaahtopesua lancesta pintaan ja Fusso hylki tehokkaasti tuota kurafoamia. Erittäin hyvin hylki auton pinta vettä :) Olis luullu et joku pinnoite siinä on, jos ei ois tienny Kinnastelin auton ja kuivasin sen ja ajoin takaisin omalle paikalleen. Siellä se kiiltelee hienosti. Pitää myöhemmin syksyllä (ennen talven tuloa) pestä vielä uudestaan, niin näkee et miten toimii. Nyt vaikuttaa erittäin hyvälle

My.Ai.Hu
Viestit: 27
Liittynyt: Su Touko 22, 2016 8:27 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja My.Ai.Hu » Su Elo 28, 2016 9:54 pm

_paffa kirjoitti:Fusso Dark koeajettu. Kokemuksia siis saatu.

Erittäin liukas levitettävä, todella riittoisa ja haisee vahvasti. Helppo kiillottaa, kunhan ei levitä liian paksulti. Saa oikeasti ihan todella ohuen pinnan laittaa. Antaa jumalattoman kiillon.

Vastaan tuli kuitenkin eräs ongelma. Auto vahattiin ja kiillotettiin automaalaamossa. Samaan aikaan kun Fusson kanssa tehtiin töitä, tuotiin maalauskammiosta ulos paikkamaalattu sininen transporter. Ja hieman tästä myöhemmin myös E61 bemarin ajovaloumpiot, joihin oli laitettu ajovaloille tehty suojalakka. Osia oli uunitettu sen aikaa, mitä niitä maalaamossa yleensä pidetäänkin.

Vahattavan auton ja Transporterin välinen etäisyys oli noin 1.5-2m. Ajovaloihin ja muihin kuivuneisiin osiin hieman enemmän.

Kuva

Kuva

Tuossa oma pirssi oli taas pajalla konepellin oikomisessa....
Niin homma viivästyi päivällä kun kuulemma oli ruvennut pelti kuplimaan maalauksessa. Ei kuulemma ole koskaan käynyt
niin. En kysellyt tarkempaan asiasta mutta hymyilin ja muistin jutun joka on lainattu tuohon yläpuolelle.
Pellissä oli nimittäin fussoa ainakin puolet joka oli laitettu jussin aikoihin.

olikohan pohjat tehty huonosti

Nuo kuvissa näkyvät pistemäiset jäljet ovat mitä todennäköisemmin silikonin aiheuttamia, joka on ilmasta käsin laskeutunut maalatulle pinnalle.

Tähän voi olla kaksi syytä:

A) Fusson sisältämä silikoni (tai vastaava ainesosa) irtautui ilmaan ja laskeutui maalatuille pinnoille.

TAI

B) Maalatusta autosta levisi silikonia suojauksia poistaessa.

Tosin vahtoehto B voidaan poissulkea hyvinkin helposti, Suojaukset poistettiin kammiossa, eikä sen jälkeen vielä kammiossa ollessa nuo oireet tulleet esille. Samoin umpiot lakattiin suojauksen poiston jälkeen, eikä maalatessa tullut mitään reaktiota pintaan. Pahimmat jäljet ilmenivät myös lähinnä Fussoa olleissa osissa.

Kysyin Fusson maalaamoturvallisuudesta Shineldiltä ja Antin kautta tämä asia on jossain selvityksessä. Kysyin asiaa myös Nippon Shine:sta, joka on Brittein Saarilla Soft99-jälleenmyyjä (ja ilmeisesti myös maahantuoja).

Keskustelu meni karkeasti näin.

Kysyin Fusson bodyshop safe:sta / silikonista.

Hi Pasi for sillcone we talk about airborne or non airborne Fusso coat is safe to use, you will need to be careful if it in liquid type

Lähetin heille nuo samat kuvat ja pyysin MSDS:n nähtäväksi.
We will send you a Msds when we get back to computer. Fusso does have silicone and yes it is was raised about bodyshop questions and it was Japan confirmed it is safe to use. We could Douboe check and forward your case with them
For our product in nipponshine we definitely do not recommend black black to be use in bodyshop

We have sold many Fusso to detailers and they have similar heat light facilities doesn't have this problem

No problem we will forward this to Soft99

Tässä vaiheessa he kysyivät mistä olen Fussoni hankkinut. Nämä Fussot oli hankittu Shineldiltä ja pohjassa oli puolalaisen myyjän paperitarrat (josta en tosin muistanut mainita Nippon Shinelle)
No problem we will help you out regardless you get it from us or not! We find particular problems with Russian products

Tässä vaiheessa he lähettivät pari kuvaa koskien näitä venäläisiä tuotteita (piraatteja?)
Not to worry we will get official answers as far as I know some coatings does contain silicone too

Please be patient as this will take awhile to come back with an answer as we need to speak to Japan about it


Joten mielenkiinnolla odotan nyt vastauksia eri tahoilta. Sillä välin koitan tehdä testin laboratorio-olosuhteissa, jossa testataan tuoreen maalipinnan vieressä levitettyä Fussoa ilman riskiä että silikoni päätyisi osiin mistään muualta.

EDIT: Nippon Shinella eivät usko että puolalaiset Fussot olisi mitenkään liitoksissa venäläisiin versioihin. Purkin pohjassa maahantuojan tarra soft99.pl.

Howler88
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 9:04 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Howler88 » Su Syys 04, 2016 10:23 am

Mikähän tuossa fussossa on, että vaahdottamalla ei lähde puhtaaksi, vaan vaatii aina kinnastelun? Toukokuussa laitettu ja muuten kyllä hyvin toimii, mut ei tosiaan lähde puhtaaksi pelkällä vaahdolla.
Ennen fussoa pinnassa oli collinite 476s, joka oli laitettu edellisenä kesänä edellisen omistajan toimesta. Se toimi vielä seuraavana keväänäkin niin hyvin, että vaahto vaan niskaan ja huuhtelu riitti eikä kinnastelua joka kerta tarvinnut. Onko se fusson ominaisuus, vai olenkohan tehnyt jotain väärin sitä laittaessa? Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla ja sitten itse löin vaan tuon fusson pintaan siinä samalla.

Nyt olis ensi viikolla tarkoitus kiillottaa auto ja mietin et vieläkö laitan tuota fussoa pintaan talveksi vai tilaisko colliniten. Onko muilla samanlaisia kokemuksia fusso vs collinite?

Edit. Autona vm 2004 A4 avant, jos sillä nyt jotain merkitystä on.

Avatar
Arms
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:55 am
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Arms » Ma Syys 05, 2016 4:59 pm

Howler88 kirjoitti:Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla ja sitten itse löin vaan tuon fusson pintaan siinä samalla.
Yhdessä autossa keväällä laitettu Fusso coat light. Koko kesän pesty pelkällä Auto Foam + painepesurilla huuhtelu tekniikalla. Vast ikään pesty lisäksi kintaalla. Ei suurempia ongelmia.

Voisitko tarkentaa, mitä tarkoittaa tuo "Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla"?

Howler88
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 9:04 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Howler88 » Ma Syys 05, 2016 5:43 pm

Arms kirjoitti:
Howler88 kirjoitti:Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla ja sitten itse löin vaan tuon fusson pintaan siinä samalla.
Voisitko tarkentaa, mitä tarkoittaa tuo "Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla"?
Ei kun ajattelin vaan jos joku epäilee et huonoissa pohjissa vois olla syy. Ihan siis kunnon pesut ja savestukset ym on suoritettu ennen vahausta.
Toisellakin foorumilla tästä kirjoittelin ja oli siellä jollain toisellakin tuo fusso ollut semmonen paskamagneetti et oli lähtenyt aine vaihtoon.

Vaikka suoritan pesun vähintään kerran viikossa, niin ilman kinnastelua ei lähde kaikki paska. ValetPRO:n foamilla olen pessyt, ennen fusson laittoa siis 10kk ikäisestä colliniten 476s pinnoitteestakin lähti pelkällä tuolla foamilla ja huuhtelulla kaikki.
Tilasin jo colliniten ja fusso joutaa siis nurkkaan häpeämään.

Juha U
Viestit: 4644
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ma Syys 05, 2016 10:10 pm

Olisit kokeillut BH- Autofoamia, sillä tuo valetpro ei kummoista ole. On nimittäin noita eri foameja tullut vuosien saatossa eräskin testattua. En ota kantaa fusson ja 476 eroihin, kun en ole vierekkäin testannut.

JaniH
Viestit: 1732
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja JaniH » Ti Syys 06, 2016 8:24 am

Ja se tahtoo jäädä se "liikennefilmi" eli se harmaa paskakerros pintaan pikkuhiljaa jos pelkästään vaahdolla pesee, ihan vaahdosta riippumatta. Tokihan semmosiakin aineita löytyy millä tuota filmiä ei jää mutta menee sen verta jytkyksi aineeksi ettei taida vahaakaan juuri pintaan jäädä. Valet Pron vaahdosta ei taida itselläni olla kokemuksia mutta monia on tullut kokeiltua ja todettua että parhaat on BH Auto-Foam ja JL-Tuotteiden RK-24.
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

Howler88
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 9:04 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Howler88 » Ti Syys 06, 2016 7:39 pm

Nyt on 476s ja bh autofoam tilattu. Kerkeän tuota autofoamia kokeilee fussonkin kanssa ennen colliniten laittamista. Saa nähdä onko eroja.
Joo toi traffic film on juuri se joka jää nyt fusson kanssa vielä pintaan. 476s + valetPRO snowfoam yhdistelmällä sitä ei jäänyt kun joka toinen kerta kinnasteli ja joka toinen sit pelkällä foamilla. Fussosta tuo traffic film ei ole lähtenyt kertaakaan pelkällä foamilla, vaan vaatii aina kinnastelun.

Huomannut joskus kuivatessa kun liinasta lähtee vielä ihan ruskea vesi, toisin kun colliniten kanssa vaahdotellessa.
Sunnuntaina kiillottelen pesunaarmut pois ja laitan tuon colliniten pintaan.

Juuzo
Viestit: 723
Liittynyt: La Elo 20, 2011 10:09 am
Paikkakunta: Lahti

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Juuzo » Ti Syys 06, 2016 8:24 pm

Howler88 kirjoitti: Huomannut joskus kuivatessa kun liinasta lähtee vielä ihan ruskea vesi, toisin kun colliniten kanssa vaahdotellessa.
Et varmaankaan kuivaa autoa tai ainakaan liinalla pelkän vaahdotuksen jälkeen..? Kuva

Howler88
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 9:04 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Howler88 » Ti Syys 06, 2016 8:35 pm

Juuzo kirjoitti:
Howler88 kirjoitti: Huomannut joskus kuivatessa kun liinasta lähtee vielä ihan ruskea vesi, toisin kun colliniten kanssa vaahdotellessa.
Et varmaankaan kuivaa autoa tai ainakaan liinalla pelkän vaahdotuksen jälkeen..? Kuva
En tietenkään hinkkaa koko autoa hiekkaisella liinalla pelkän vaahdotuksen jälkeen. Jostain "huomaamattomasta" kohdasta olen sen verran pyyhkäissyt et ohut liina kastuu ja katsonut tuliko puhdasta. :D
Eipä oo paljoa tuon fusson kanssa pelkkiä vaahdotuksia tehtykään alun jälkeen kun huomasin et ei lähde yhtä helposti puhtaaksi kuin edellisellä tuotteella.

1031
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Touko 19, 2015 10:26 am

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja 1031 » To Syys 08, 2016 1:57 pm

Howler88 kirjoitti:Mikähän tuossa fussossa on, että vaahdottamalla ei lähde puhtaaksi, vaan vaatii aina kinnastelun? Toukokuussa laitettu ja muuten kyllä hyvin toimii, mut ei tosiaan lähde puhtaaksi pelkällä vaahdolla.
Ennen fussoa pinnassa oli collinite 476s, joka oli laitettu edellisenä kesänä edellisen omistajan toimesta. Se toimi vielä seuraavana keväänäkin niin hyvin, että vaahto vaan niskaan ja huuhtelu riitti eikä kinnastelua joka kerta tarvinnut. Onko se fusson ominaisuus, vai olenkohan tehnyt jotain väärin sitä laittaessa? Pohjat tehty hyvin fiksaamossa kaverin toimesta kunnon aineilla ja sitten itse löin vaan tuon fusson pintaan siinä samalla.

Nyt olis ensi viikolla tarkoitus kiillottaa auto ja mietin et vieläkö laitan tuota fussoa pintaan talveksi vai tilaisko colliniten. Onko muilla samanlaisia kokemuksia fusso vs collinite?

Edit. Autona vm 2004 A4 avant, jos sillä nyt jotain merkitystä on.
Itsellä hieman saman suuntaisia fiiliksiä Fussosta (vrt Colli 915) Keväällä vahasin Fussolla ja jotenkin tuntuu(vahvaa mutua) että ei ihan yhtä liukkaasti Autofoamilla puhdistu kuin Collin kanssa.
Fusso toimii muuten kuin vasta laitettuna. Tosin kinnastelun (CG CWG) jälkeen on tullut monesti kuivattua Sonaxin BSD:n kanssa. En tiedä onko tuolle BSD:lle tarvetta Fusson kanssa, mutta asuinalueellani on niin kalkkinen vesi että parempi saada kaikki pisarat pois maalilta nopeaan.
Jotenkin sellainen kuva on tuosta Fussosta tullut että joka kinnaspesun jälkeen se herää "uudestaan loistoon" (tämä kommentti siis ilman tuota BSD:llä kuivausta)

JaniH
Viestit: 1732
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja JaniH » Pe Syys 09, 2016 11:57 am

Kannattaa myös ottaa huomioon että jo BSD itsessään kestää viikkokausia jopa useita kuukausia pinnassa.
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

Supe
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2016 9:02 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Supe » Pe Syys 09, 2016 3:01 pm

Oletteko laittaneet fussoa yhden vai useamman kerroksen?!

Avatar
_paffa
Viestit: 1552
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:06 pm
Paikkakunta: Kuopio

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja _paffa » Pe Syys 09, 2016 10:04 pm

Supe kirjoitti:Oletteko laittaneet fussoa yhden vai useamman kerroksen?!
Yksi riittää.

Supe
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2016 9:02 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Supe » Ti Syys 13, 2016 6:27 pm

Voiko tätä ainetta laittaa ihan normisti vahan tapaan teipatun pinnan päälle? Omassa teipattu pilarit kiiltävän mustalla quartz kalvolla.

Divine--
Viestit: 11
Liittynyt: La Tammi 03, 2015 4:26 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Divine-- » Ma Syys 19, 2016 1:09 pm

Supe kirjoitti:Voiko tätä ainetta laittaa ihan normisti vahan tapaan teipatun pinnan päälle? Omassa teipattu pilarit kiiltävän mustalla quartz kalvolla.
Ainakin quartzin tummentavan kalvon päällä on toiminut niin en nää mitään syytä miks ei toimis mustan päällä.

Avatar
_nixu_
Viestit: 2615
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2011 11:27 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja _nixu_ » Ma Syys 19, 2016 5:48 pm

Noin niinkuin yleisesti teipatuille pinnoille on omat aineet..
E53 X5 3.0D

Avatar
myyrä
Viestit: 203
Liittynyt: La Marras 03, 2012 1:10 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja myyrä » Ma Syys 19, 2016 6:34 pm

Pienenä ot:na, paremmin mulla toimii esim. fk1000p teipatulla pinnalla, kuin maalatulla. Että miksei tämäkin toimisi.

Divine--
Viestit: 11
Liittynyt: La Tammi 03, 2015 4:26 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Divine-- » Ti Syys 20, 2016 5:36 pm

_nixu_ kirjoitti:Noin niinkuin yleisesti teipatuille pinnoille on omat aineet..
Kyllähän noita mattapintasia teippejä varten on mutta kiiltäville teipeille en ole nähnyt koskaan mitään aineita? :shock:

Supe
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2016 9:02 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Supe » Su Syys 25, 2016 9:22 pm

Onko turhaa vetästä pohjille ennen fussoa esim.autoglymin srp? Vai suoraan liukkaripesun jälkeen heti fussoa!?

Supe
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2016 9:02 pm

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Supe » Ma Syys 26, 2016 2:59 pm

No niin nyt on fusso pinnassa! En tiedä mikä meni vikaan vai menikö mikään,mutta olipa aika kovatöinen kiillottaa!? En tiedä laitoinko liikaa vai oliko liian kauan pinnassa(vahasin koko auton +odotin vielä päälle 15min),mutta mitä on noita colliniten 915/476 ruukannut käyttää,niin noihin verrattuna jämähti kyllä pintaan,valkoinen auto vielä,niin kyllä on hankala toi vaha saada tasaisesti
Ja haju oli kyllä aika voimakasta,kunnon vanhanajan liuottimelle haisi..

Juuzo
Viestit: 723
Liittynyt: La Elo 20, 2011 10:09 am
Paikkakunta: Lahti

Re: Soft99 Fusso Coat

Viesti Kirjoittaja Juuzo » Ma Syys 26, 2016 6:01 pm

Helpompi toi on oman kokemuksen mukaa kiillottaa ku collinite, ja jos colliniten antaa jämähtää vartin levityksen jälkeen niin tietää kyllä vahanneensa

Vastaa Viestiin