Kromiosat

Lakka, suorakiilto, metalli, lasi jne. sekä niiden kiillotustekniikat
Avatar
HKDetailer_FIN
Viestit: 76
Liittynyt: La Touko 28, 2011 6:05 pm

Kromiosat

Viesti Kirjoittaja HKDetailer_FIN » La Kesä 11, 2011 8:42 pm

Kromiosien kiillottelusta olen lueskellut ja ilmeisesti esim. Turtle waxin silver chromea on täällä jotkut niiden kiilloitteluun käyttäneet. Mites nämä nykyautoissa olevat, ilmeisesti muovia olevat kromit, onko niissä joku kromimaali vai ihanko aitoa kromia?

Omassa autossani (Opel Astra -08) kromeissa näkyy sellaisia "roiskejälkiä", olisiko niiden kiillottamisen tuollainen Silver Chrome paras tuote vai joku tavanomainen maalipinnalle käytettävä myllytysaine/cleaner? Onko varsinaiset krominhoitotuotteet tarkoitettu enemmän klassikkoautojen puskureihin. Kannattaako noita kromiosia vahata, kävisikö esim Collinite 476s vahaukseen?

Oltza
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Touko 10, 2011 8:02 pm
Paikkakunta: Seinäjoki/Janakkala

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja Oltza » Su Kesä 12, 2011 12:52 pm

Muoviahan ei voi kromata, eli niissä on kromimaali päällä...

Avatar
Projectech
Apupoika
Viestit: 1171
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 10:57 pm
Paikkakunta: Laitila
Viesti:

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja Projectech » Su Kesä 12, 2011 1:10 pm

Muovia voi kyllä kromata, mutta siihen tarvittavia tuotantolinjoja ei juuri taida Suomesta löytyä. Oraksen hanatehdas Raumalla lienee yksi harvoista, ellei ainoa. Arvelisin vahvalla mutulla, ettei nykyautojen kiiltäviä muoviosiakaan sentään jätettäisi kromijäljitelmämaalin varaan :)

Tietävämmät voivat kommentoida, miten esim. saavutettavat kerrospaksuudet eroavat metalli- ja muoviosien kromauksessa. Tuntuu, että 80-luvun autojen perämerkkien 2.0 GLX -tekstit eivät täysin olisi ajan hammasta kestäneet.
Palveleva autonhoitotuotteiden erikoisliike
Laatutuotteita pieniin ja suuriin autonhoitotarpeisiin, ohjeet ja vinkit kaupan päälle. Ota rohkeasti yhteyttä! autonhoitokauppa.fi

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja Hynde » Su Kesä 12, 2011 3:19 pm

Noista Jannen mainitsemista kerrospaksuuksista ei itselläkään kyllä sen tarkempaa tietoa ole. Itse olen näitä kromisia osia lähestynyt niiden kovuuden mukaisesti.

Näihin nykyisiin kromattuihin muoviosiin riittää yleensä hyvä peruspuhdistus ja suojaus. Ultiman tuotteet tässäkin toimivat mainiosti suojaukseen tai vaikka kysyjän mainitsema vaha... ;) Mikäli ei peruspuhdistus riitä, niin ne kestävät kyllä kevyesti hioviakin aineita, joihin voi siirtyä seuraavaksi. AG SRP, LP, 3M scratch remover, Werkstat Prime Strong (jättää suojankin jälkeensä...) näiden työstäminen esim. käsin sopivalla vaahtomuovipadilla. Jos noista ei jollain pääse toivottuun tulokseen, niin sen agressiivisemmista kiillotuksista en pysty sanomaan näiden pehmeämpien osien osalta.

Tuollainen perinteiden vanhanliiton kromipuskuri sitten nöyrtyy jo perinteisempien kone + laikka kombinaatioden edessä. Tai jotkin yleisesti käytössä hyväksi todetut metallinkiilloitusaineet.

Joku kromiguru jaktkakoot tästä... :lol:
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
HKDetailer_FIN
Viestit: 76
Liittynyt: La Touko 28, 2011 6:05 pm

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja HKDetailer_FIN » Su Kesä 12, 2011 4:07 pm

OK, eli voisin siis kevyesti mylläyttääkin noita "kromeja", elleivät sitten lähde pelkällä cleanerilla puhdistumaan, sitten vain vahaa pintaan...

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja Hynde » Su Kesä 12, 2011 4:40 pm

Ota ensin jokin cleaneri ja vaikka tuollaisella german applikatorin (vaimikäsoli) valkoisella puolella hinkkaamaan. Luulen kyllä, että kuvailemasi "tahrat" lähtevät niillä, jos eivät jo IPA:llakin saa kyytiä. No jos oikein varovasti kevyillä aineilla myllyttää järki kädessä, niin varmasti onnistuu silläkin tavalla. Kyllähän sitä myllytellään muovisia osia tuon tuostakin. Kokeilet varovasti. Hyvä siitä tulee!!! Ja sitten kuvia tarinoineen esille... ;)
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Tonis
Viestit: 1440
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 9:34 pm
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti:

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja Tonis » Su Kesä 12, 2011 7:42 pm

VW merkkiä kokeilin huvikseni myllyttää, mutta ei seitit lähtenyt mihinkään. Tuo ilmeisesti kromattua muovia? Ideoita millä sais paremmaksi, vai laittaako fillereitä sisältävän vahan peittämään niitä?
Wannabe-OCD

Avatar
sonikk
Viestit: 3357
Liittynyt: To Heinä 15, 2010 10:11 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja sonikk » Su Kesä 12, 2011 7:54 pm

Mattamusta teippi ;)

Avatar
HKDetailer_FIN
Viestit: 76
Liittynyt: La Touko 28, 2011 6:05 pm

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja HKDetailer_FIN » Su Kesä 12, 2011 10:10 pm

Tonis kirjoitti:VW merkkiä kokeilin huvikseni myllyttää, mutta ei seitit lähtenyt mihinkään. Tuo ilmeisesti kromattua muovia? Ideoita millä sais paremmaksi, vai laittaako fillereitä sisältävän vahan peittämään niitä?
Omassa Ouppelissani varsinkin keulassa oleva leveä maskin kromilista on ottanut muutamista harvoista konepesuista seittiä kunnolla, toinen leveä lista on sitten takaluukussa, jotka tarttis hoitoa...

Mutta kuten Hynde pyysi, kunhan saan tässä koko myllytysoperaatioon kaikki aineet hankittua ja sen tehtyä, luvassa on kuvia myös noiden kromien kiillottelusta.

TheShining
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Huhti 14, 2017 7:38 pm

Re: Kromiosat

Viesti Kirjoittaja TheShining » Ti Heinä 18, 2017 1:55 pm

Eilen illalla viikon vanhan auton pesin ensimmäistä kertaa (Solmaster AS40 + Born to be mild) ja katselin jo pesun jälkeen, että kyljen kromatuissa muoviosissa oli sellainen pieni harso päällä. Ajattelin, että "vahalla" (Fusso) se siitä lähtee, vaan eipä lähtenyt.

Milläs noita kannattaisi lähestyä nyt, että niistä saisi puhtaan kiiltävät?

Vastaa Viestiin