Scholl Concept

Kiillotustahnat ja laikat
Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Syys 12, 2011 12:49 pm

Jossain muistan nähneeni topicin tästä aiheesta, mutta kiilloituksen alta sitä ei ainakaan löytynyt, joten aloitanpa sitten uuden...

Hetken aikaa on nyt tullut tutustuttua näihin Schollin tuotteisiin. Lähinnä DW:n puolella tämä tuoteperhe on ollut viimeaikoina melkoisen hypetyksen kohteena! Osittain aiheesta ja osittain kyllä ilman mitään perusteita... :roll: Joskus tuntuukin, että nämä ns. ammattilaiset, jotka siellä näitä nostavat pintaan, niin hyötyvät itsekin siitä jollain tapaa. Eli kriittinen kannattaa olla KAIKEN suhteen, mitä siellä kirjoitellaan... ;)

Tuoteperhehän on erittäin laaja ja kannattaa tutustua oheisen linkin takaa, mikäli ko. perhe kiinnostaa

http://www.schollconcepts.com/en.html

Omien kokeilujen alla ovat toimineet kiilloitusaineista
- S17+
- S3 gold


sekä laikoista

- valkoinen spider
- oranssi spider
- lamb wool fast cutting
- SOFTouch polishing


Kuva

Kuva

Kuva

S3 GOLD

Kyseinen aine on tarkoitettu karkeaksi hionta-aineeksi, joka poistaa aina P1200 hiontanaarmua aika vaivattomasti, mutta jättää jälkeensä kirkkaan pinnan. Testi alustana toiminut allekirjoittaneen auto piti sisällään vaihtelevasti P800 - P4000 vesihiontanaarmua. Karvalaikkana toimivat Schollin lamb wool fast cutting pad ja SOFTouch polish pad. Lähinnä ensin mainittu.

Kuva

Auto on siis kesällä maalattu ja nyt tehtiin sopivasti vesihiontaa testialustaksi

Kuva

Aine puree todella hyvin naarmuihin ja pahimpien P800 naarmujen pois saaminen vaati keskimäärin kaksi pyyhkäisyä

Kuva

Kuva

Jälkeensä aine jättää erittäin hienoa pintaa, vaikka laikka oli mallia karva. Itse asiassa oli pakko jäädä vähäksi aikaa tuijottamaan syntyneen kiillon määrää... :shock:

Kuva

Kuva

Kuva

Tietystikään tuolla kombolla ei saada vahavalmista pintaa, pl. ammattimeikkarit, minkä huomaa huolellisen IPA -pyyhinnän ja tarkemman tutkailun jälkeen. Eli tuttua hologrammia, mikä oli ihan odotettavissa agressiivisen kombon jäljiltä.

Kuva

Kuva

Jälki on kuitenkin jo siinä määrin hyvää, että jälkityöstöstä selvitään helposti viimeistyaineella ja laikalla, kuten sininen HEX + RD85 / Megu 205. Tarkennukseen valitsen testimielessä HEX + 205 kombon, jolla tulikin peilin tarkka pinta

Kuva

S17+

Tämä aine on tarkoitettu varsinaiseksi joka paikan höyläksi... :lol: Kykyä löytyy leikkaavuutteen helposti aina P1500 hiontanaarmun poistoon, mutta ominaisuuksiensa puolesta viimeistelee tarvittaessa vahavalmiin pinnan. Riippuu siis käytettävästä laikasta. Testiautosta poistettiin melko vaivattomasti samaa vesihionta huttua LC:n oranssilla (light cutting) kompressor padilla työstäen. Sellaisenaan syntynyt pinta olisi kelvannut suurimmalle osalle työstäjiä, ja pienen harjoittelun jälkeen allekirjoittaneellekin. Testipelti käsiteltiin LC:n valkoisella (polishing) kompressor padilla.

Kuva

Kuva

...ja koko pelti käsiteltynä...

Kuva

(vähän opti-coatia talven varalle... 8-) )

Kuva

Kuva


Hionta-aineista ja työskentelystä

Molemmat aineet ovat koostumukseltaan jäykähköjä, laastimaisia. Eivät siis vetistä litkua, mikä on allekirjoittaneen mielestä pelkkää plussaa. Varsinkin, kun työskennellään karvalaikan kanssa, jolloin roiskuminen ja sotkeminen on minimoitu. S17+ on jopa esteettisesti kehitettyä, violettia ja hyvälle tuoksuvaa... :lol: Molemmat aineet leikkaavat tiukasti tarvittaessa, ennen kaikkea S3 GOLD. S17+ on taas luonteeltaan one - step tuote, koska kykenee viimeistelmään vahavalmista pintaa. Ehkä tätä lähinnä on kaikille tuttu Menzernan RD85 3.02.

Yhteneväisyydet päättyvätkin sitten tuohon. Schollin tuotteiden kanssa on pakko muuttaa perinteistä Zenith tyyppistä työstöä, koska siitä seuraa ainoastaan ongelmia. Tuotteet levitetään kevyesti pintaan pienillä kierroksilla, jonka jälkeen työstö aloitetaan välittömästi antaen keskikovaa painetta laikalle, mutta pitäen kierrokset maltillisina. Noin 1500 rpm on ihan riittävä. Itse työstöaika on lyhyt, max 1 minuutti. Tarvittaessa S17+ voidaan vielä keventää paino ja ajaa pienillä kierroksilla alue pari kertaa läpi. Mikäli näitä aineita yritetään väkisin ajaa kovilla kierroksilla pitempään, niin tuloksena on kiinnipamahtaminen ja hologramminen pinta. Aineilla ei ole ja on taipumusta pölyyntyä... Eli pölyyntyminen on merkki liian pitkälle edenneestä työstöstä ja tuloksena on jälleen hologrammeja... :roll: Ainetta pitäisi jäädä kevyt huntu pintaan, minkä pois pyyhkiminen on kuitenkin helpohkoa tässä vaiheessa. Alta paljastuu varsin maukas vahavalmis pinta.

Aineen määrä laikalla on tärkeä tekijä. Laikan pitää olla hyvin kostutettu kauttaaltaan aloitettaessa työstäminen. Tämän jälkeen ainetta lisätään maltillisesti, pari nokaretta kertaalleen. Näin ollen laikat eivät mene herkästi tukkoon ja pinnasta tulee hyvä. Liiallinen aine aiheuttaa taas hologrammeja...

Yksi vaarallinen tekijä on aineen maskaus / peittämisominaisuus. Vaatii huolellisen IPA -pyyhinnän, jotta voi varmistua pinnan hologrammittomuudesta.

Yhteenvetona voi sanoa, että erittäin hyvistä aineista on kyse, mikäli osaa ja oppii aineita käsittelemään. En voi missään nimessä suositella aloittelijoille, koska melko kinkkisistä aineista on kyse. Vaatii harjaantumista ja totuttelua, mutta osaavissa käsissä tekee erittäin nopeasti pistämätöntä jälkeä... 8-) Menzernathan ovat tyypillisiä Zenith tapaan nojautuvia, pitkän työstöajan omaavia aineita. Schollin tuotteiden kanssa ajatusmaailmaa täytyy muuttaa. Lyhyttä ja agressiivista työstämistä.

Aineet ovat siitä hyviä, että sopivat varmaan kaikentyyppisille pinnoille ja kaikentyyppiseen työstämiseen. Käsin työstäminen onnistuu varsin hyvin S17+ aineella. Hiovina aineina tässä tuoteperheessä ovat alumiinioksidit.

Laikoista

Yksi iso osa-alue tätä kokonaisuutta ovat laikat. Scholl nojaa vahvasti omiin laikkoihinsa ja osa työskentelymetodeista perustuu varmasti laikkojen omalaatuisuuteen. Vaahtomuovilaikat (spider) ovat rakenteeltaan harkkomaisia, aivan kuten LC:n kompressor padit. Tämä tarkoittaa sitä, että annettaessa painetta laikalle, kennot aukeavat ja hiontapartikkelit pääsevät täyteen kosketukseen ja työstöön pinnan kanssa. Vastaavasti, kun painetta vähennetään, kennot sulkeutuvat ja työstämätön materiaali jää laikan sisään. Näin ollen on mahdollista saada nopeammin, lyhyemmällä työstöajalla vahavalmista pintaa. Perinteisesti esim. Menzernan aineilla työstöajan täytyy olla riittävän pitkä, jotta hiontakomponentit hajoavat ja näin ollen voidaan lopuksi viimeistellä pinta, kun lakan ja laikan välissä ei enää "pyöri" rikkoutumatonta hionta-ainetta. Käytettäessä kompressor padeja, tämä "odottelu" voidaan jättää välistä...

Schollin karvalaikat ovat allekirjoittaneen mielestä erittäin hyviä. Ainakin fast cuttin laikka. Leikkaa terävästi, mutta käsiteltävyys on erinomainen. Ei vetele turhia. SOFTtouch laikka taas on selkeästi hellempi ja rakeenteeltaan vähän erilainen. Ilmeisesti keinokuitutyylinen laikka :?: Ei leikkaa kovinkaan terävästi ja vähän särmättömän oloinen laikka... :roll: Lisäksi allekirjoittaneen laikkaa vaivaa karvojen irtoilu, mikä on erittäin epämiellyttävä ominaisuus karvalaikalle...

Spider laikat tekevät sen mitä lupaavat, eli leikkaavat ja viimeistelevät. Viimeistelyyn laikat ovat kuitenkin omaan makuun aivan liian jäykkärunkoisia. Toimivat toki hyvin isoilla ja suorilla peltipinnoilla, mutta ahtaiden paikkojen, kulmien/pokkausten kanssa tulee helposti ongemia. Näiden korvaajana itse suosin kyllä rehellisesti sanottuna noita LC:n kompressor laikkoja... ;)

Päivittelen tätä ensimmäistä postausta taas joskus, kun tulee uusia kokemuksia ja ajatuksia. Lähinnä tuon S3 GOLDin viimeistelykyky on seuraavana listalla. Melko vakuuttavaksi aineeksi kohoaa siinä tapauksessa, että yhdellä aineella saa noin vakuuttavaa naarmunpoistoa ja viimeistelee vielä samaan rahaan... :shock: Olisiko vastaus noissa LC:n kompressor laikoissa... ;)

Alla olevan linkin takaa löytyy saarivaltion hypettäjien tekemä teos aiheesta. Siitä on hyvä syventää tietoa ja työskentelymetodeja.

http://hynde.kuvat.fi/kuvat/e36+projekt ... e.pdf/full

- Henkka -
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
sonikk
Viestit: 3357
Liittynyt: To Heinä 15, 2010 10:11 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja sonikk » Ma Syys 12, 2011 1:06 pm

Kiitokset tästä, näitä tekijämiesten juttuja on kyllä helvetin mukava lukea!

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4532
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja TKe_ » Ma Syys 12, 2011 1:11 pm

Kiitoksia tästä! Varsinkin tuo s17+ on kiinnostavan oloinen aine. Eniten noissa kiinnostaa se oman työajan vähentyminen. Tosin luulen, että alkuun noilla mennään peräedellä puuhun, kun on menzernaan tottunut. Pitääpä ensin käytellä vanhat tahnat loppuun ja sitten harkita tuota s17+.

Avatar
-JP-
Viestit: 2307
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Jääli

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja -JP- » Ma Syys 12, 2011 6:27 pm

S3 Gold on tilauksessa tännekin. Mukava päästä vertaamaan M105:een, saman tyyppisiä aineita kun ovat. Harmittavasti Eliteltä ei löytynyt tuota leikkaavampaa Schollin villaa mutta pitää yrittää pärjätä sillä SOFTouchilla.

Allekirjoitan myös tuon pikku kinkkisyyden ainakin S17+ osalta. Muutaman paneelin olen sillä tehnyt ja kyllä tuntumaksi jäi että opeteltavaa riittää vielä. Sitä kun on niin tottunut näihin zenith point-litkuihin, niin työstö tahtoo mennä pitkäksi aika helposti.

Mutta niinkuin Hynde joskus tokaisit, niin "näissä aineissa se totuus piilee...". Ainakin minulla on tuntuma sellainen, että kunhan nämä aineet opettelee kunnolla käyttämään niin entisiin aineisiin ei ole paluuta.
"Polishing paint is polishing paint, detailing is getting the wax out of the cracks" -Mike Phillips

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » Ma Syys 12, 2011 10:23 pm

Kattavaa faktaa ja muutenkin ei jää oikein mitään epäselväksi että miten aine+laikat toimii!
Tekis mieli tilata näitä, mutta mennään vielä vanhoilla komboilla kunnes loppuvat.
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Lurtsipatukka
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 7:49 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Lurtsipatukka » Ke Syys 14, 2011 3:23 pm

Eikös Scholl ole joku jalkojenhoitotuotefirma, tai ehkä noilla voi kantapäätkin hioa?
-Hitaasti mutta epävarmasti-

Avatar
-JP-
Viestit: 2307
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Jääli

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja -JP- » To Syys 15, 2011 11:36 pm

Näin on, kovettumat pois kantapäästä karvalaikalla :)
Huomasin muuten joku aika itekkin tuon, meillä oli kans kylppärissä Schollin jalkarasvaa :D
"Polishing paint is polishing paint, detailing is getting the wax out of the cracks" -Mike Phillips

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » To Syys 15, 2011 11:38 pm

Se on Schollin vaha eikä jalkarasva, kokeile sitä konepellille 50/50 ja otahan beadingistä kuva :D
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

samunoz
Viestit: 4232
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ma Loka 10, 2011 5:16 pm

Eikö olis nimenomaan hyödyllistä opetella näiden aineiden kanssa työstäminen niin säästyis sitten aikaa ja vaivaa kun ei tarvitse taas kohta opetella uusia kujeita? Jos kerran työstöajat ovat 60 sekunnista 90 sekunttiin keskimäärin niin aikaahan säästyis reilusti kun ei tarvitse loputtoman kauan ajella pintoja. Kun vielä olis tarkoitus työstää ulkona niin kuulostais hyvältä ettei mene kokopäivää auton myllyttämiseen. Olosuhteet pysyis silloin paremmin vakioina. S17+ ja S30 tai S40 varmaan toimis hyvin kun vain muutamalla purkilla haluaa tuloksia.

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Loka 10, 2011 7:00 pm

Oman mielipiteeni ilmaisinkin jo toisaalla samaan kysymykseen...
Kaikki liha tottelee kuria...

pyyda
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 5:19 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja pyyda » To Loka 27, 2011 8:42 pm

Tänään tuli puolikas auto myllytettyä tuolla S3 goldilla ja schollin leikkaavalla karvalla (tai sellaisen ainakin tilasin aikoinaan).
Pikku vaikeuksia oli tehdä nopeasti aluetta tarkasti jos yritti pysyä noin minuutin rytmissä per alue, toinen juttu oli myös aineen määrän mitoittaminen karvaan oikeaksi ja luulenkin että laitoin ainetta liikaa mutta toisaalta en halunnut kuivalla karvallakaan ajella.
Kiiltoa tuolla S3:lla tulee kyllä suhkot helposti, mutta itselläni ainakin tuolla kombolla vielä jäi aika selvät holot.

Huomenna pitäisi sitten viimeistellä pinta joko Menzeran RD 85:lla tai Schollin s40:lla, laikkana hex logic sininen ja koneena rotary tai das pro epäkesko.
Onko kellään muuten käytännönkokemuksia tuosta S40:stä miten eroaa esim. verrattuna RD85:een?

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » To Loka 27, 2011 8:52 pm

pyyda kirjoitti:toinen juttu oli myös aineen määrän mitoittaminen karvaan oikeaksi ja luulenkin että laitoin ainetta liikaa mutta toisaalta en halunnut kuivalla karvallakaan ajella.
Kyllä se aine aika nopeasti sotkeutuu sinne karvojen sekaan koko alueelle, en usko että ajoit kuivalla laikalla. Jos epäilet niin vähän ruuttaat vettä laikalle niin saat mielenrauhaa.
pyyda kirjoitti: Huomenna pitäisi sitten viimeistellä pinta joko Menzeran RD 85:lla tai Schollin s40:lla, laikkana hex logic sininen ja koneena rotary tai das pro epäkesko.
Onko kellään muuten käytännönkokemuksia tuosta S40:stä miten eroaa esim. verrattuna RD85:een?
Kokeile ensin miten Das Pro puree holoihin, jos nopeasti niin jatka sillä, se on kuitenkin niin nopea ja tekee varmasti holotonta pintaa vs. rotary.
RD85 on ainakin mun mielestä kiva aine, koska se ei ole tarkka työstöajasta vaan sillä voi rauhallisesti työstää alueen loppuun, jos alkaa kuivahtaa niin sumutus lakkapinnalle niin homma jatkuu taas, erittäin monipuolinen aine tänä 85RD.
En tiedä S40 mitään, mutta jos on yhtään samanlainen kun S3 Gold ja S17+ niin on varmasti pätevä aine, tosin huomattavasti nopeampi ja tosiaan erilaisempi kun Menzernan tahnat.
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

pyyda
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 5:19 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja pyyda » To Loka 27, 2011 9:40 pm

Pakkohan tuota s40:tä on koeiltava jollekin pinnalle kun tullut tuollainen ostettua, onneksi on muutama sininen hexi laatikossa.

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » To Loka 27, 2011 9:58 pm

Kyllä, ei Schollia pidä hyllyssä pantata, ehdottomasti testaat sitä vaan, mutta muista että työstöaika saattaa olla hyvinkin lyhyt eikä se vedellä jatkamalla parane, kuten Menzut.
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » To Loka 27, 2011 10:18 pm

pyyda kirjoitti:Tänään tuli puolikas auto myllytettyä tuolla S3 goldilla ja schollin leikkaavalla karvalla (tai sellaisen ainakin tilasin aikoinaan).
Pikku vaikeuksia oli tehdä nopeasti aluetta tarkasti jos yritti pysyä noin minuutin rytmissä per alue, toinen juttu oli myös aineen määrän mitoittaminen karvaan oikeaksi ja luulenkin että laitoin ainetta liikaa mutta toisaalta en halunnut kuivalla karvallakaan ajella.
Kiiltoa tuolla S3:lla tulee kyllä suhkot helposti, mutta itselläni ainakin tuolla kombolla vielä jäi aika selvät holot.

Huomenna pitäisi sitten viimeistellä pinta joko Menzeran RD 85:lla tai Schollin s40:lla, laikkana hex logic sininen ja koneena rotary tai das pro epäkesko.
Onko kellään muuten käytännönkokemuksia tuosta S40:stä miten eroaa esim. verrattuna RD85:een?
Ei tuo työstöaika ole niin oleellinen, kun puuhaillaan karvan kanssa. Jossain vaiheessa aine loppuu, niin lisää pellille tai jos saavutetaan haluttu lopputulos ja naarmujen poisto, niin lopetellaan. Holoja jää, se on varma, mutta niistähän päästään eroon seuraavassa vaiheessa. Oleellista on, että aine toimii todella tehokkaasti, nopeasti ja jättää jo varsin mukavan lähtökohdan viimeistelyyn. Niin, ja jämäkän koostumuksensa asiosta, ei sotke kauheasti... ;)

S40:stä ei itsellänikään ole kokemusta, mutta kohtahan siitä saadaan kuulla sinulta... :) Jossain varoiteltiinkin tuon veden käyttämisestä tämän aineen kanssa. Ei kuulemma sovi, vaan aiheuttaa paakkuuntumista vast... mene ja tiedä sitten...
Kaikki liha tottelee kuria...

pyyda
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 5:19 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja pyyda » Pe Loka 28, 2011 8:42 pm

No niin, auton maalipinta mun puolesta valmis ja optitcoat 2.0 pinnassa suojaamassa talven olosuhteita.
Pää-asiassa viimeistelyn tein kumminkin RD85:llä Scholin S40:en sijaan, koska se tuntui lyhyen testaamisen jälkeen jotenkin turvallisemmalta valinnalta kun vielä tuon pinnoitteen laitoin.
Kokeilin siis ensin S40:stä takalokasuojaan, das + sininen hex ja ajoin varmaan jollain 3-4 säädöillä alueen 4 kertaan ja kiiltäväähän sillä sai, sen huomasin että vesi paakuttaa aineen välittömästi. Testi meni sinänsä aluiks vituiks kun mulla oli säästeltynä uusia pestyjä pitkäkarvaisia Dodon sinisiä liinoja viimeistelyyn, mutta ne ei ottanut pinnalta kamaa sisään ollenkaan ja aluksi luulinkin että vika on aineessa kun jää rasvaksi pinnalle, teki aluksi saman myös Rd85:llä ja sit meni usko itseen ja aineisiin ja onneksi kokeilin toisia liinoja.

Jotenkin sit tää liina ja aineiden vaihtamis sekoilu ja oma väsymys ajoi sit siihen et ajelin suurimman osan autosta tuolla RD 85:lla ja sinisellä hexillä, kai siitä ihan hyvä tuli mut jotenkin oli koko homma tänään hapuilua.
Muutaman kohdan ajelin aina välillä tuolla das+S40 mut jotenkin ei vaan löytynyt varmuutta tähän komboon tänään. Loppusuoralla kumminkin ajattelin kokeilla rotaryllä etulokasuojan ja takapuskurin S40 + sininen hex kombolla about 900 kierroksilla (rupesin lh18:n kakkonen) sillein että ajoin joka kohdan läpi noin neljään kertaan ja tämä yhdistelmä tuntui toimivan hyvin, holot hävis ja pinta näytti työvaloissa hyvältä ja ennen kaikkea aine oli jotenkin varman oloista työstää.
Lopputuloksen näkee sitten kun saa auton ajettua syys-auringon armoille ja korjaillaan sitten virheita jos niitä jäi. Mutta jotenkin tuolla rotarylla hiljaisilla kierroksilla viimeistely tuntui kyllä hyvältä ja tämän aineen testailua kyllä pitää jatkaa.

edit: niin tuo S40 on huomattavasti notkeampaa kuin esim. S3gold tai jopa hyvälle tuoksuva S17

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » La Marras 05, 2011 10:30 am

Jos karvalaikalla ajelee S3 Goldia niin löytyykö S40 tai S30+ tarpeeksi potua että tulee laakista vahavalmista pintaa sinisellä Hex-Logic laikalla?
Vai onko kuitenkin S3 + PO85RD parempi setti?

EDIT: näköjään tuo S30+ on kans mielenkiintoinen aine, mutta peittääkö sekin naarmuja?

..oon vaan niin skeptinen siitä kun S40/S30+ taitaa olla erittäin nopea aine niin sillä pitäis tehdä vahavalmista pintaa, no kyllähän siihen varmasti tottuu mutta nyt näin nopeasti ajatellen niin jotenkin tuntuu oudolta.

Peittääkö tuo S40 ja S30+ miten paljon naarmuja jotka vilkkuu sitten IPA pyyhinnän jälkeen (kuten S17+)?
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » Ma Marras 07, 2011 10:20 am

Ei oo vissiin kauheesti kenelläkään kokemuksia noista S40/S30+ viimeistelyaineista?
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Marras 07, 2011 3:18 pm

Joku täällä viimeisteli tuolla aineella jonkin projektin, koska keskusteltiin tuon aineen ominaisuuksista, ja ennen kaikkea siitä, ettei se kestä vettä, vaan paakkuuntuu. En vain kuollaksenikaan muista, että kuka / missä topikissa... :roll:
Kaikki liha tottelee kuria...

pyyda
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 5:19 pm

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja pyyda » Ma Marras 07, 2011 3:25 pm

Jep, minähän tuossa pari viestiä ylempänä kommentoin jotain tuosta S40:stä, kyllä sillä holot ihan ok lähtee tuossa ajassa mitä sitä voi työstää ja en itse huomannu kiillon eroa RD85:een. Kuten yllä kirjoitinkin niin ei ollut mun päivä silloin kun omaani viimeistelin ja nyt ei ole ollut projektia missä olisin voinut kokeilla S40:stä enemmän.

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Marras 07, 2011 3:36 pm

:lol: Voi helvetti sentään... :lol: Silmä käteen... :oops:
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » Ma Marras 07, 2011 3:53 pm

pyyda:n kokeilu vaan jäi vähän lyhyeeksi rättisekoilujen takia :lol:
Lähinnä se että riittääkö S30+ leikkaavuus S3 Goldin jälkien poistoon?
..kohta lähtee tilaus niin joku varmuus pitää saada, S3 Goldia olen kokeillut ja vaikutti pätevältä, mutta ei mitään hajua S30+ ominaisuudesta.
Peittääköhän sekin jäljet kuten S17+, eli IPA pyyhinnän jälkeen näkee totuuden?

Mielessä siis Scholl S3 Gold + S30+, mitä mieltä arvo raati on tästä kombosta?
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Marras 07, 2011 4:16 pm

No tuo Gold jättää jo itsessään niin hyvää pintaa, että näillä perinteisillä RD85 ja M205 viimeistelee helposti. Riippuu tietysti myös sen karvan laadusta. Näin ollen olen vakuuttunut, että Schollin omakin riittää ja niin taisi myös tuo valmistaja mainita. Jos haet nopeaa viimeistelyainetta niin M205 on vastaus etsimääsi. Eilen viimeistelin tuon puimurin sillä alta aikayksikön... ;) Oli kiire, niin valitsin tuon RD85:n tilalle. Jälkihän sillä on ihan huippua. Mutta otappa sinä kokeiluun tuo Schollin viimeistelyaine? Voidaan sitten tarvittaessa vertailla sitä tuohon M205:een.
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
Dani
Viestit: 6242
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:02 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Dani » Ma Marras 07, 2011 4:28 pm

Pölyttikö tuo M205 paljonkin? Pystykö sillä miten isoja alueita työstämään? ..kun en muista, en edes sen vertaa että kokeilinkohan mä sitä silloin sun tallissa kun E46 takalokaria paikkailtiin :oops:

Joo-o, vtuttaa vaan viimeistelyaineet jotka peittää mikronaarmut, ei sovi meikäläisen makuun pätkääkään. Siks vähän pelottaa ostaa 1kg tuubi S30+ jos silläkin aineella on taipumus tämmöseen jekkuun...
"The beginning is always difficult, in the end stands the thank."

Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Re: Scholl Concept

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ma Marras 07, 2011 4:32 pm

Maskaus on minimaalista eikä pölise. Jokainen ainehan hitusen peittää. Erittäin helppo käyttää ja pyyhkiä pois. Tautisen nopeaa, mutta kuitenkin toimivaa. Vähän niin kuin tuo P1, mutta kuitenkin pitempi työstöaika ilman mitään vesiä. Niin ja ei tarvitse vettä viimeistelyyn, vaan toimii ihan tuollaisenaan. Tuolta JP:n aloittamasta ketjusta löytyy minun ja JP:n kommentteja ja vinkkejä ko. aineeseen.
Kaikki liha tottelee kuria...

Vastaa Viestiin