Koneen valinta?

Kiillotuskoneet ja välineet
Avatar
Zoppa
Viestit: 14
Liittynyt: Su Loka 09, 2011 10:29 pm

Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Zoppa » Ma Joulu 19, 2016 6:01 pm

Moi.
Olen tässä useamman vuoden myllytellyt omaa ja parin kaverin autoa tuolla das-6 pro koneella, ja joka kerta myllytyksen jälkeen kirronnut että "ei enään ikinä tällä koneella!!!" siitä huolimatta en ole saanut aikaiseksi hankittua uutta konetta. Nyt voisi ryhdistäytyä ja hankkia jotain vähän tehokkaampaa, ja olisi kiva kuulla ihmisten mielipiteitä.
Kovassa huudossa näyttää tällä hetkellä olevan noi rupes kopiot 15mm ja 21mm heitolla olevat koneet.. Koska kone olisi tulossa ainoaksi koneeksi niin ajattelin että tuo 15mm heitolla olisi parempi, jotta mahtuisi paremmin ahtaisiin paikkoihin? Ensisijaisena kohteena on tuo e92 bmw, eli kova lakka tuntuu olevan.

http://www.in2detailing.co.uk/products/ ... isher.html
http://www.autonhoitokauppa.fi/pt-da15- ... llotuskone
http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing ... _1391.html
Mitä mieletä muut ovat noista koneista? vai olisiko jollain ehdottaa jotain ihan muuta konetta?

-Henry-

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ma Joulu 19, 2016 6:14 pm

Kun sulla kerran jo on epäkesko niin miksei kaveriksi rotskua? Ero kuitenkin 8mm vs 15mm heitolla limppuepäkeskolla on melko kyseenalainen. Tottakai tehokkuutta on enemmän isommalla heitolla ja silti viimeistely on helppoa, mutta rotskulla ja 8mm epäkeskolla saat tehtyä tulevaisuudessakin auton kuin auton oli sitten kyseessä pehmeä japski tai kivikova germaani.

Rotskun puolesta puhuu tietysti myös vaihdettavat alustallat jolloin voit laajentaa laikkavalikoimaa liki mihin tahansa kokoon ja mahtuu niihin ahtaisiinkin paikkoihin ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Avatar
Zoppa
Viestit: 14
Liittynyt: Su Loka 09, 2011 10:29 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Zoppa » Ma Joulu 19, 2016 7:14 pm

Wolfie kirjoitti:Kun sulla kerran jo on epäkesko niin miksei kaveriksi rotskua? Ero kuitenkin 8mm vs 15mm heitolla limppuepäkeskolla on melko kyseenalainen. Tottakai tehokkuutta on enemmän isommalla heitolla ja silti viimeistely on helppoa, mutta rotskulla ja 8mm epäkeskolla saat tehtyä tulevaisuudessakin auton kuin auton oli sitten kyseessä pehmeä japski tai kivikova germaani.

Rotskun puolesta puhuu tietysti myös vaihdettavat alustallat jolloin voit laajentaa laikkavalikoimaa liki mihin tahansa kokoon ja mahtuu niihin ahtaisiinkin paikkoihin ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Toi nykyinen kone on kaverin kanssa aikoinaan ostettu puoliksi :| . Ajattelin jättää sen koneen kaverin käyttöön ja hankkia oman.

Juha U
Viestit: 4591
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ma Joulu 19, 2016 7:21 pm

Wolfien kanssa samoja mietteitä. Flexinrotary, vaikka autohoitokaupasta, kun on vielä tarjouksessa ja siihen tallat ja laikat, niin ei tule ongelmia minkäänlaisen naarmuisen auton kanss. Sulla, kun on kuitenkin epäkesko jolla voi viimeistellä ne hankalammat pehmeälakkaiset autot. Kovalakkaset menee helposti rotaryllä. Rotaryn ku opettelee, niin sillä saa kauheistakin tapauksista hyviä, jos ei muuten niin karvalaikalla aloittaen. :buffer:

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ti Joulu 20, 2016 8:37 am

Jos ainoaksi koneeksi meinaa ostaa niin silloin joko rotsku tai pakotettu epäkesko. Vaikka noissa isoheittoisissa limppukoneissa on puruvoimaa erilailla kuin pienissä niin taitaa silti jäädä jälkeen reippahasti pakotetulle epäkeskolle. Niissä on sopivalla laikalla ja tahnalla jo leikkaavuutta liki rotskun verran. Mutta silti se perustavan laatuinen ongelma on se laikkakoko jota ei paljoa vaihdella. Rotarylla taas ei sitä ongelmaa ole.

Jos on tarkoitus ajella enimmäkseen 1-steppejä niin kallistuisin epäkeskon suuntaan. Se on sitten enemmän mielipidekysymys ottaako isompiheittoisen limpun vai pakotetun.
2-steppejä ja muita ajellessa rotsku tai pakotettu epäkesko.

Hintapolitiikan kun ottaa vielä mukaan niin laadukas kone maksaa suurinpiirtein saman verran, oli se pyörintäpolitiikka mikä hyvänsä. Mutta taas esim shinematea saisit todennäköisesti rotaryn ja 8mm limppukeskon molemmat samaan hintaan eikä ne ole lainkaan huonoja koneita. Mutta ei tietysti ihan niin mediaseksikkäitä kuin isompien nimien masiinat ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jokke79
Viestit: 150
Liittynyt: To Maalis 24, 2016 1:51 am

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Jokke79 » Ti Joulu 20, 2016 12:07 pm

Eikös tuo Flexin pakotettu vs Rupes ole moneen kertaan todettu Rupesin voitoksi. Rupes Mk2 mikrokuitulaikalla kyllä melkosen tehokas vehje ja varsinkin tuo 21 Mk2 on kova peli ja jaksaa pyöriä mitenpäin vain. Tuon Flexin teho perustuu vain ja ainoastaan siihen että sitä saa painaa ja se ei hyydy, mutta ei hyydy 21Mk2:kaan. Itse ostaisin 21 Rupes Mk2 ja siihen 5" tallan ja sitten pieniniin paikkoihin olisi Das.

Siinä vähän samplea Rupesin tehosta. Autona kovalakkainen Audi ja koneena Rupes 21 Mk2, Chemical Guys 6,5 leikkaava mf laikka ja Nanolex Heacy cut.

Kuva

RcH86
Viestit: 107
Liittynyt: Su Elo 23, 2015 8:00 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja RcH86 » Ma Tammi 09, 2017 5:11 pm

Vaikka itsekin olen tykästynyt Rupesin epäkeskoihin,niin on tuolla rotarylla myös paikkansa omassa arsenaalissa. Motonetin Das kopio on myös ihan pätevä laite,siihen olen ostanut pienempiä talloja ahtaampien paikkojen kiillottamista varten. Samoin rotskuun on myös useampi talla olemassa. Se on sitten tosiaan makukysymys,että ottaako epäkeskoksi limppu vai pakotetun epäkeskon.

Wolfien kanssa samaa mieltä,että 1-steppi mieluiten epäkeskon kanssa,ainakin omalla kohtaa,2-steppi on mennyt vähän pinnasta riippuen epäkesko+rotsku yhdistelmällä. Rupesia hehkutetaan yli kaiken ja ehdottomasti pätevä laite,mutta ei tuo motonetin das kopio missään nimessä surkea ostos ole. Paljon silläkin saa aikaan. Täriseehän se,on tullu tuollakin 1-steppi vedettyä useamman kertaa,mutta elossa silti ollaan :D

Seuraava ostos epäkeskojen kohdalla voi olla tuo pakotettu Flex... pitäis vaan testisavut päästä ottamaan jossain.

Fromi
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2016 6:19 pm

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Fromi » Ke Tammi 11, 2017 10:48 pm

Mä oon hyörinyt rotskulla ja DASSIN pikkuepäkeskolla tässä jo jonkin aikaa, mutta nyt tilasin ihan kokeeksi 1-step hommiin Vertoolin pakotetun epäkeskon. Jos ssaan sen perjantaina niin tulee ekat ajot lauantaina. Saas nähdä millanen peli on. Aika paljon siitä lueskelin ennen tilausta, enkä huonoa sanottavaa löytänyt. Kokemuksia?

Avatar
Jusu
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 16, 2014 11:51 pm
Paikkakunta: Savonlinna, Kuopio

Re: Koneen valinta?

Viesti Kirjoittaja Jusu » Ke Helmi 01, 2017 8:08 pm

Multa löytyy hyllystä tuollainen das 6 pro+, joka on kyllä ihan kelpo peli. Leikkaa kivasti oikeilla aineilla ja puhtia riittää, mutta kovalakkaisten kanssa vaatii useja vetoja per paneeli, että syvimmätkin naarmut saavat kyytiä. Tärisee myös aikalailla kierroksilla ajaessa.
Löytyy myös feinin rotary kone, joka kyllä pieksee leikkaavuusessa tuon Dassin mennen tullen, mutta ei toki ole yhtä helppo käsitellä ainakaan mun mielestä, kun epäkesko.
Sit löytyy myös vertoolin mini epäkesko, jota en suosittele kenellekään..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mercedes Benz CLS 500 "AMG" -05
Ford Escort MK1 2.0IS -70

Vastaa Viestiin