vaharoiskeiden poisto muoveista/ikkunoista (kuva)

Pienpoisto, raudanpoisto, claybar jne.
Starba
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2016 3:59 pm

vaharoiskeiden poisto muoveista/ikkunoista (kuva)

Viesti Kirjoittaja Starba » To Syys 08, 2016 5:47 pm

juuh elikkäs,

auton ulkopuolella on takaikkunoissa ja b-pilarin muoveissa kuvan kaltaisia roiskeita. Tarkkaa tietoa aineesta ei ole, mutta epäilisin sen olevan jotain vahaa? Mekaanisesti koitin hinkata ja Ikkunasta koitin asetoonillakin pyyhkästä, mutta ei mitään vaikutusta.

Millähän noita kannattaisi alkaa putsailemaan?


Kuva

Avatar
Daatta
Viestit: 425
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:43 pm
Paikkakunta: Salo

Re: vaharoiskeiden poisto muoveista/ikkunoista (kuva)

Viesti Kirjoittaja Daatta » Su Syys 11, 2016 6:32 pm

Ikkuna on helpompi, tai miten sen nyt ottaa. Tuskin on mitään vahaa, koska se olisi jo lähtenyt pesussa tai viimeistään asetonilla. Taitaa olla perus valumajälkeä, ilmansaasteet tms. Ikkunan syväpuhdistuksen voi aloittaa clay barilla, sitten partakoneen terällä (sellainen varren päässä oleva). Jos vielä näkyy jälkeä, niin sitten Gtechniq G4 Glass Nano Polish käsittely. Kun ikkunan on saanut kirkkaaksi, niin päälle kannattaa vetää Gtechniq G1 ClearVision Smart Glass pinnoite. Muuten jäljet tulevat takaisin, yllättävän nopeasti.

Muovi on toinen juttu, ensin voimakas (25%) APC pesu pensselillä vaahdottaen. Samalla lähtee myös tuo mönjä tiivisteiden raoista. ;) Rasvanpoistoaineella pyyhkäisy, se ei sulata muovia toisin kuin asetoni. Muovinhoitoaineista Gtechniq C4 Permanent Trim Restorer lienee parasta, mutta hankala sanoa peittyykö jäljet sillä.

Itse huomasin että Fusso Coat toimii ainakin Leonin mustille muoveille. Oli vahajäämiä muoveissa ( :roll:), vahingossa pyyhkäisin Fussoa päälle niin jäljet hävisivät! Muuten nuo eivät lähteneet millään kokeilemallani aineella. Sitten vahasin loputkin vahajäämät Fussolla, muovi on edelleen mustaa eikä parissa viikossa ole tapahtunut mitään epätoivottavaa reaktiota. Saa kokeilla, omalla vastuulla.

Starba
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2016 3:59 pm

Re: vaharoiskeiden poisto muoveista/ikkunoista (kuva)

Viesti Kirjoittaja Starba » Ti Syys 27, 2016 5:22 pm

heps kukkuu!

Ensinnäkin kiitokset seikkaperäisistä vinkeistä! :thumb:

viikonloppuna jynssäilin valumajälkiä as40+brushilla jynssäten, ipalla, savella ja Gtechniq G4 tahnalla, mutta ei lähtenyt jäljet mihinkään. Tulee mieleen onkohan jäljet voinut jotenkin palaa/syöpyä pintaan :twisted:

pitääpä koittaa vielä jonain iltana vähän lisää hinkutella.

Vastaa Viestiin