Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan päällä

Pienpoisto, raudanpoisto, claybar jne.
sdfsd
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 9:48 pm

Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan päällä

Viesti Kirjoittaja sdfsd » Ke Joulu 25, 2013 10:13 pm

Olen aika uusi näissä hommissa, joten kysytään viisaammilta.

Eli, auto on mahdollisesti seissyt jossain jonkun aikaa, ja kaikissa vaakasuorissa maalipinnoissa on semmonen matta "näljä" päällä. Eli kun vetää kynnellä siitä pinnasta, tulee kynnen perässä jälki. Pinta tuntuu tahmealta ja karhealta (suhina kuuluu) . Pesemällä toi ei tosta lähde. Prestan Taxi cleanerilla yritin. Auto on metallihohto vihreän värinen. Auto on tehty 70-luvun lopulla, eikä välttämättä päällemaalattu kertaakaan.

Eli, voisiko toi lähteä tosta claybarilla, vai lieneekö myllyttäminen ainoa vaihtoehto?


Kuvaa tulee, jos on tarvis.

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Ke Joulu 25, 2013 10:28 pm

Kuulostaa lakattomalta suorakiiltomaalilta joka on ajan myötä hapettunut.
Sen mähmän saa claybarilla kyllä yleensä, riippuen vähän tapauksesta, mutta kiiltämään sitä ei saa kuin kiillottamalla.
Jos siitä siistin haluaa niin tältä foorumilta löytyvillä ohjeilla pinnan perusteellinen syväputsaus ja sen jälkeen ajan, rahan, työkalujen ja mielenkiinnon puitteissa joko peittävillä aineilla hetkellisesti pinta siistiksi tai sitten kunnollinen kiillotus ja pitkäikäinen suoja päälle.

sdfsd
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 9:48 pm

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja sdfsd » Ke Joulu 25, 2013 11:49 pm

Mielenkiintoa kyllä riittääkkin perusteellisemman kiillotuksen tekemiseen, mutta tarttisi mun tilanteessa saada tehtyä sellanen budjettikorjaus. Eli mahdollisimman hyvää mahdollisimman halvalla, ja nurkista löytyvillä aineilla. Multa löytyy nurkista tuota Meguiarssin #80 ainetta, jolla noin vuosi sitten yhtä valkosta autoa parantelin. Ihan kohtuullinen siittä tuli, joskin olisi siitä paremminkin saanut jollei aika olisi loppunut kesken.

Olisi siis ilmeisesti kaksi vaihtoehtoa: Joko ostan jonkun Biltema yms. halpis kiillotuskoneen, ja vedän pelkästään tolla Megun 80- aineella. Sen jälkeen pesu jollain liukkarilla (BH Surfex), tai IPA:lla jos sellasta jostain järkihintaan löydän. Pesun jälkeen Auto Glymin punanen+kultanen pintaan.

Tai sitten halppis kiillotuskoneen sijaan ostan claybarin+aineet, ja noilla putsaan auton. Lopun teen samalla tavalla mitä ekassakin vaihtoehdossa.

Wolfie
Viestit: 2742
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja Wolfie » To Joulu 26, 2013 1:32 am

Tai sitten kysäset olisko lähettyvillä ketään toista harrastelijaa jota kiinnostais jeesata ja tulla harjottelemaan sun autoosi kiillottamista. Varsinkin jos sulta löytyy paikka jossa pääsee tekemään niin joku voisi ottaa siitä hyvän harjoittelukohteen itselleen. Tai tulla lainaamaan konetta ja laikkoja ja neuvomaan ja jeesaamaan sua.

Puhtaaksihan se tarttee jokatapauksessa saada. Eli tujua liukkaria tarttet, mielellään pienpoistoon ainetta ja raudanpoistoonkin. Nuo lakattomat tuppaa olemaan sen verti huokoisia pintoja että siellä on tiukassa lika. Ja syvällä. Claybar on melko ehdoton erittäin pinttyneeseen pintaan. Ja nämä siis ennen kiillottelua.

Sitten jos pinta siltä näyttää ja puhtia riittää niin millä vaan mitä käsiin saa, niillä kiillottamaan. Vaihtoehtoja on niin miljoona ja hinnat sen mukaiset etten nyt lähde sen enempää ottamaan kantaa mitä kannattaa ja mitä ei. Kone, pari eri leikkaavuuden laikkaa ja todennäköisesti pari eri leikkaavuden nestettä niin pääsee alkuun. Lakattomat pinnat on myös yleensä melko pehmeitä eli hirveän karkeita laikkoja ja litkuja ei kannata katsella.
Megun #80:sestä ei itsellä ainakaan ole kokemusta. Melko vähän leikkaava se kuitenkin on ja puolittain ehkä jopa enemmän peittävä kuin leikkaava. Mainostavatkin sen poistavan erittäin pieniä naarmuja ja hentoista hapettumaa, joten aivan kauheaan pintaan ei välttämättä pure. Kokeilemalla se tietysti selviää. Karkeammalla laikalla voi saada vähän parannettua leikkaavuutta. Tietysti paranee se pinta todennäköisesti vaikka minkä tekisi joten siinä mielessä kokeile toki.

Kiillotuksen jälkeen putsaukseen suosittelen liukkaripesua varsinkin lakattomaan pintaan. IPA tuppaa pehmentämään lakkapintaa ainakin vähän, jota sinun tapauksessa ei todennäköisesti ole, joten IPA pääsee suoraan maaliin asti ja pehmentää sitä. Saattaa tuo jopa reagoida jotenkin muutenkin hassusti varsinkin jos on alkuperäinen -70 luvun maali. Mielummin liukkaripesua niin ei tapahdu mitään odottamatonta.

Vahaus sitten riippuu aivan täysin minkälaiseen kuntoon saat pinnan. Glymin punainen on tietysti peittävä tuote varsinkin koneella käytettynä hellällä laikalla joten sillä voi saada vielä vähän parannettua pintaa. Tosin jos pinnan saat jo kiillottamalla hyväksi niin tällä et saavuta juuri mitään hyötyä.
Glymin kultainen taas ei kestä juuri mitään. Toki se on parempi kuin ei suojaa ollenkaan, mutta kesto lasketaan muutamissa pesuissa tai kuukausi kaksi. Paremman puutteessa käytä toki, mutta kevääseen asti se tuskin kestää millään jos autolla yhtään ajetaan.

Noin nyt ihan mielenkiinnosta, jos kerran pystyt, niin nakkaa muutama kuva tänne esille niin päästään paremmin kärryille missä mennään ja arvotaan sitten paremmin :)

JaniH
Viestit: 1725
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja JaniH » To Joulu 26, 2013 9:51 am

Wolfie kirjoitti:Kiillotuksen jälkeen putsaukseen suosittelen liukkaripesua varsinkin lakattomaan pintaan. IPA tuppaa pehmentämään lakkapintaa ainakin vähän, jota sinun tapauksessa ei todennäköisesti ole, joten IPA pääsee suoraan maaliin asti ja pehmentää sitä. Saattaa tuo jopa reagoida jotenkin muutenkin hassusti varsinkin jos on alkuperäinen -70 luvun maali. Mielummin liukkaripesua niin ei tapahdu mitään odottamatonta.
IPA voi myös vetää sen kovalla vaivalla kiilloitetun lakattoman pinnan uudelleen himmeäksi.
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

sdfsd
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 9:48 pm

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja sdfsd » Ke Tammi 01, 2014 10:08 pm

Nonniin, nyt olisi tossa se kuva: http://oi43.tinypic.com/4ui4k3.jpg Putsasin pölyä pois tosta kohtaa missä toi kiilto on. Tarkkaan kun kattoo, näkyy myös tossa valon kohdalla noita raitoja mitä saa kynnellä vedettyä. Paljon näkyvämpiä todellisuudessa mitä valokuvassa. Kiilto tossa on tommonen samea kaikissa pinnoissa, mitkä on jossain kulmassa edes ylöspäin. Kyljissä taas on tähän verrattuna hyvä pinta.

Avatar
Kylli-täti
Viestit: 394
Liittynyt: Ke Helmi 13, 2013 12:49 am

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja Kylli-täti » Ke Tammi 01, 2014 11:19 pm

Vanhoissa jenkeissä näkyny just tollasta. Maalipinta on vaan vanha, kulunu ajan saatossa. Vaatii laikkakonetta. Selkeesti paras tulos hintalaatu-suhteeltaan tulee sillä sun AG:n punasella ilman myllyttämistä. Selkeesti paras tosin tulee myllyttämällä, mutta se vaatii jo enemmän rahkasammalta ja selkeesti enemmän tunteja töitä. Pese auto huolellisesti vähintään liottimella ja vaikka Fairyllä (kerta budjetilla haluat tehdä. löytyy varmaan kaapista jo), jonka jälkeen vedät teipin viipaleen johonkin paneeliin ja teipin toiselle puolelle laitat AG:n punasen ja toisen puolen jätät ilman. Näin näät saatko miellyttävän lopputuloksen vai haluatko ostaa kamat myllytystä varten.

Disclaimer: AG:n punanen ei kauaa pinnassa kestä enkä vastaa itkupotkuraivareista kun pesun tai kahden jälkeen sen peitto-ominaisuudet on sulanu pois pinnalta. Mut hei, voit laittaa sen aina uudestaan ;) Myllytyskään ei välttis tuu oleen kauheen hauskaa ensikertalaiselle, koska pinta voi olla aivan jäätävän paskaa työstää jotta saa oikeesti kliinin lopputuloksen. Täydellisestä pesusta puhumattakaan ennen myllytystä...

Lukemista: http://www.protectall.com/artpaints.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autogeekonline.net/forum/sho ... paint.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autogeekonline.net/forum/ask ... aints.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; <-- nopeella silmäyksellä tää taitaa olla aika hyvä artikkeli sulle

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja Urran » To Tammi 02, 2014 10:44 am

Juu ei budjettikorjaukselle. Ei tuo nyt mitenkään erikoinen pinta ole, hapettunut vain. Itse lähtisin liikkeelle vesihionnasta, tai jos pelkällä myllytyskoneella niin farkkulaikalla. Kandee varaa litra jotain hyvin liukastavaa leikkaavaa kamaa farkun kanssa kokonaiseen autoon. Sit vaan niitä tunteja..

Tosiaan noi fillausjutut ei tuota pintaa paranna. Itse kyllä jättäisin sen punaisen omien kokemuksien mukaan hyllyyn ja ostaisin vaikka Projectechiltä joko Auto-Balmia (ei omia kokemuksia) tai Cleanser Polishia (omia kokemuksia, parempi AIO kuin punainen).
Vain YKSI LSP!

JaniH
Viestit: 1725
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja JaniH » Ma Tammi 13, 2014 7:57 am

Hapettunut pinta ja useita kerroksia Auto balmilla:
Kuva

Vaihtoehto 2 eli myllytys: (pikainen 1-steppi)
Kuva

Tässä 3-steppiä:
Kuva
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

samunoz
Viestit: 4103
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Vanha maalipinta mattana, outo "näljä" maalipinnan pääll

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ke Touko 03, 2017 10:29 pm

Tänään tein pikaehostuksen "maitovalkoiseksi" mattaantuneelle punaiselle puntolle. BH Cleanser Polish cg hex valkoisella ja da. Päälle Obsessionwax Dynasty. Suht hyvä tuli muta saa nähdä miten nopeasti on taas samannäköinen. Jos nyt kesän kestäis.

Vastaa Viestiin