Pesuvälineiden pesu

Liuottimet, foamit, shampoot, kintaat, kuivaus
sottapytty
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 11, 2014 10:51 am
Paikkakunta: Täällä Salon laitamilla

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja sottapytty » Pe Touko 23, 2014 10:31 pm

Noita liinoja pitää sitten olla aivan törkeä kasa, että saa pyykkikoneen täyteen. Vai pitäisikös nyrkkipyykille ryhtyä?
Noh, pistäkääs kommentteja kun noita kokeilette, ei sitä tiedä vaikka itsekin innostuisi...

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » Pe Touko 23, 2014 11:08 pm

No paljon pitää olla jos haluaa 7 kgn koneen täyteen. Onneksi on esimerkiksi vajaatäyttöohjelmia. Painoahan noista liinoista ei paljon kerry mutta kun ne ovat likaisia niin aivan samalla tavalla konetta ei täytetä painon mukaan. Mikrokuiduissa on paljon enemmän pinta-alaa kuin muissa materiaaleissa joten se myös imee itseensä enemmän likaa. Eli lian ja mikrokuituliinan painon ja lian määrän suhde ei ole samanlainen kuin esimerkiksi vaatteilla. En osaa sanoa mikä se sitten tarkkaan ottaen on. Kokeilemalla se selviää. Kokemus opettaa arvioimaan likaisuutta ja pesuaineen määrää. Pieniä määriä liinoja voi myös 'pestä' kattilassa. Pesuainetta kattilaan ja liinat sinne ja vähän sekoittelua ja tietysti levy päälle. Pesuaineen määrä taas likaisuuden mukaan. Sopii varsinkin liinoille jotka kestävät 90 asteen pesun. Nykypäivän koneet myös käyttävät niin vähän vettä että senkään vuoksi konettä ei voi täyttää täyteen painon mukaan.

Niin ja välillä kyllä pesen liinan käsinkin.

K70
Viestit: 2754
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 8:56 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja K70 » Pe Touko 23, 2014 11:59 pm

No ei noita liinoja nyt ihan kauheasti yhteen koneelliseen mene. Tai en mä ainakaan laita.
Kuivauspyyhkeen lisäksi taitaa yleensä mennä kymmenkunta normaalia mikroliinaa.
Ja parin kolmen viikon välein mulla ainakin kone tallissa pyörii.
Tosin tallin koneessa pestään myös koiran kuivauspyyhkeitä ja mun tallivaatteet ja myös kodin siivousliinat.

Ja on noita liinoja se 60-70kpl kaapissa ja taitaa kuusi kuivauspyyhettä olla. Ja tietty pitkänukkaisia kiillotusliinoja toistakymmentä. Ei oo heti liinat loppu, jos unohtuu kone käyttää.

hiusnaarmu
Viestit: 470
Liittynyt: Pe Elo 31, 2012 7:50 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja hiusnaarmu » La Touko 24, 2014 5:37 am

sottapytty kirjoitti:Noita liinoja pitää sitten olla aivan törkeä kasa, että saa pyykkikoneen täyteen. Vai pitäisikös nyrkkipyykille ryhtyä?
Noh, pistäkääs kommentteja kun noita kokeilette, ei sitä tiedä vaikka itsekin innostuisi...
Ite heitän jo 2 liinaa koneeseen, ettei käsin tarvi pestä.
Luultavasti menee vähemmän vettä, kuin alkaa pesemään/huuhtelemaan käsin 8-)

sottapytty
Viestit: 101
Liittynyt: Ti Maalis 11, 2014 10:51 am
Paikkakunta: Täällä Salon laitamilla

Re: Vs: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja sottapytty » La Touko 24, 2014 6:38 am

K70 kirjoitti: Ja on noita liinoja se 60-70kpl kaapissa ja taitaa kuusi kuivauspyyhettä olla. Ja tietty pitkänukkaisia kiillotusliinoja toistakymmentä. Ei oo heti liinat loppu, jos unohtuu kone käyttää.
Justjoo, mulla taitaa olla 6-7, eli on tuohon vielä matkaa...
Kuivauspyyhkeet olen heittänyt muun pyylin joukkoon, mutta likaisemmat ovat vähän ongelmallisempia.

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » La Touko 24, 2014 10:02 am

Kuten tuossa edempänä jo kirjoitin mikrokuidusta valmistettuja tuotteita ei kannata pestä minkään sellaisen kanssa josta irtoaa kuituja. Sellaisia voi toki laittaa samaan koneeseen joista ei irtoa kuituja. Mikrokuitu ei toimi suunnitellulla tavalla jos se 'täyttyy' muista kuiduista ja juuri niin käy kun pestään jonkin sellaisen kanssa josta irtoaa pesun aikana kuituja.

Mikrokuiduissahan on muuten eroja siinä mikä on tuotteessa käytetyn kuidun paksuus. Mitä ohuempi kuitu sitä kalliimpi ja käytännössäkin parempi. Kun on ohuempi kuitu niin saman painoisessa tuotteessa on enemmän pinta-alaa johon lika tarttuu puhdistettavalta pinnalta. Eli tietyllä tavalla painolla on enemmän merkitystä. Tietenkään pallon tai kuution muotoinen ei ole toimiva kun sitä vertaa liinaan. Kuivauksessa erityisesti tulee esiin liinan kuidun paksuus ja liinan paino. Saman painoinen mutta ohuemmasta kuidusta tehty liina imee itseensä enemmän vettä kuin paksummasta kuidusta tehty liina.

Avatar
Bastard
Apupoika
Viestit: 786
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 1:34 pm
Paikkakunta: Seinäjoki / Reisjärvi
Viesti:

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja Bastard » Ke Touko 28, 2014 2:09 pm

peuge kirjoitti:
Apart from that you can use all regular washing detergents.


on korjattava sen vuoksi että mikrokuidulle ei käy pesuaineeksi mikä tahansa pesuaine. Mikrokuidulle ei käy zeoliittia sisältävä pesuaine. Syystä että zeoliitti on samaa ainetta jota Biltema myy hiekkapuhallusaineeksi. Zeoliittikiteet tarttuvat kaikkiin kuituihin. Erotuksetta, myös mikrokuituihin. Kun mikrokuituliina on pesun jälkeen jälkeen täynnä zeoliittia on ihme jos maalipintaan ei synny naarmuja.
Onneksit tähän zeoliittiin on tartuttu suomenkielisissä ohjeissa ;)

Mutta mielenkiinnosta, onko joku kokeillut esim. pesupähkinöitä tms. liinojen pesuun. Näistähän irtoaa saponiiniä, mutta eroaako miten normi pesumyrkyistä? Itse olen hajauttanut pesut seuraavasti: laikat, normi mf liinat, pinnoitusliinat ja kuivausliinat kaikki erikseen :) Kiinnostaisi vain kokeilla noille kuivausliinoille jotain muuta pesuainetta normaalin (ei fosfaattia, zeoliittiä ;) ) sijaan. Toisaalta kuivaisliinoille riittäisi kenties pelkkä koneessa huuhtelu...
- 303, Autobrite Direct, Auto Finesse, Bouncer's, Britemax, Meguiar's, Microfiber Madness, Monello, Nanolex, Rupes, Scholl Concepts - www.shineld.fi
Detailing Store: Pohjankaari 4, 60120 Seinäjoki, 040 5530871, info@shineld.fi

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » Ke Touko 28, 2014 5:28 pm

Laikoissa ei pitäisi olla mitään sellaista irtoavaa joka olisi haitaksi. Tosin millaisia mahtavat olla kiillotustahnojen partikkelit? Muuten kyllä kaikki mikrokuidusta valmistetut käyvät samaan koneelliseen. Käyttäisin kyllä myös kuivausliinojen pesussa edes jonkinlaisen määrän pesuainetta.

Pitää muistaa että pesuaineella on ainakin kolme tärkeää tehtävää. Veden pehmennys, lian irrotus ja lian 'kantaminen' eli kuljettaminen. Kova vesi ei edes kastele kunnolla joten kun veden kovuutta pienennetään jollain keinolla niin jo vesi itsessään on tehokas puhdistaja. Esimerkiksi järvivesi. Varsinainen lian irrotus on se minkä jokainen ymmärtää pesuaineen tehtäväksi. Kolmas tehtävä on sitoa lika itseensä ja kuljettaa se pois eli estää irronneen lian tarttuminen takasin. Kaksi tekijää vaikuttavat tarvittavaan pesuainemäärään. Veden kovuus ja lian kokonaismäärä pestävässä materiaalissa. Ei siis koneeseen laitettavien tekstiilien paino. Sehän kertoo vain keskimääräisestä likaisuudesta tietyssä määrässä. Sekä tietenkin sen kuinka paljon määrällisesti koneeseen voi laittaa tavaraa. Oikea annostelu voidaan tehdä veden kovuuden ja lian kokonaismäärän mukaan. Se on kuitenkin aika vaikeaa. Jos esimerkiksi se mikrokuituliina tuntuu nahkealta eikä ole kuivana sähköinen niin se on todennäköisesti jäänyt likaiseksi vaikka tahrojakaan ei näkyisi. Siinä tapauksessa pesuaineen määrä ei ole ollut riittävä. Ei kannata jollei kokemus kerro muuta.

Suurin osa pesuaineiden annosteluohjeista liioittelee varsin rankasti. Yksi syy on se että jos ohjeen mukaisella annostuksella ei tule puhdasta niin kuluttaja on tyytymätön tuotteeseen. Toinen on se että valmistajan kassaan kertyy enemmän rahaa. Jotenka jos asuinpaikkasi vesi on pehmeää riittää pienempi pesuaine määrä jo sen vuoksi. Annostelua on helppo pienentää jos pesee säännöllisesti suunnilleen samalla tavoin likaisia tekstiilejä. Vaikeampaa on silloin jos likaisuus vaihtelee. On kuitenkin erittäin todennäköistä että pesuainevalmistajan ilmoittama määrä on riittävä lähes kaikissa tapauksissa. Sekin on nimittäin hyvin yleistä että pesuainetta laitetaan varmuuden vuoksi vähän enemmän.

Pesupähkinöistä en osaa sanoa sopivatko mikrokuidulle. Niistä nimittäin sanotaan ei tarvitse käyttää huuhteluainetta, vaan pyykki jää pehmeäksi. En käyttäisi. Yritän muistaa kysellä kun tapaan ihmisiä joilla pitäisi olla asiasta paikkansapitävää tietoa.

late
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2013 11:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja late » Ti Kesä 10, 2014 9:46 pm

Ostin hiljan Vikanin pesuharjan pyöränkoteloita ja moottoritilaa ym likaisia paikkoja varten. Harjakset oli uutena ja puhtaana tosi pehmeät, mutta nyt kun pesin pyöränkotelot perusteellisesti jäi harjasten päihin noin senttimetrin matkalta jotain likaa, joka ei tunnu lähtevän sitten millään irti ja harjakset on nyt liimautuneet yhteen päistä tähän tapaan. Kuva

Kokeilin liottaa harjaan fairyseoksessa yön yli, mutta se ei auttanut mitään.. Onko mitään ideoita millä ainein ja metodein saisin pelastettua harjan?

samunoz
Viestit: 4225
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ti Kesä 10, 2014 10:17 pm

Tuskinpa millään... uskoisin että harjan päät on "hioutuneet" sen verran karkeaksi että lika on imeytynyt siihen lopullisesti.

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » Ti Kesä 10, 2014 10:22 pm

Mitä pesuainetta käytit pyöränkoteloiden pesuun? Lähtikö puhtaaksi? Jos lähti niin harjan puhdistus sillä samalla. Tärpätti on myös aika toimiva pesuaine. Ehkä tuo harja kestää sen.

late
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2013 11:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja late » Ti Kesä 10, 2014 11:27 pm

Meguiar's Super Degreaserilla ja perinteisellä hiilivetyliukkarilla tuli pestyä pyöränkotelot ja puhtaathan niistä tuli. Täytyy kokeilla vaikka tuossa Megun aineessa liottaa vielä ja jos ei silläkään niin sitten vaan tärpättiin uimaan. Ei ollut ihan kertakäyttöharjan hintainen tuo (10e) niin mielellään kokeilen saada sen puhtaaksi. Miksei sillä toki "likaisenakin" pese, ei siitä ainakaan mitään irtoa. :LOL:

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja Urran » Ke Kesä 11, 2014 7:34 am

Joo siis alustan pesussa käytettävät harjat pysyy alustanpesuharjoina, meillä ainakin :D

Mut hiilivetylika ei oikeen lähde muutakun hiilivedyllä/pienpoistolla
Vain YKSI LSP!

ippe
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Touko 31, 2011 6:37 am

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja ippe » To Kesä 12, 2014 8:57 am

Ihan koko ketjua en ole lukenut läpi, ja tuomitkaa heti jos mun pesutavat menee ihan metsään :oops:
Kaikista likaisimmat liinat ja välillä myös laikat laitan likoamaan wurth tehopesu (pineline)/vesi seokseen, seoksella loraus tehopesua ja 10l lämmintä vettä, sinne likaiset liinat ja laikat likoamaan yöksi, seuraavana päivänä kuivaus puristelemalla. Jonka jälkeen:
-Laikat huuhtelen lämpimässä vedessä käsin pesten samalla vielä pinnassa olevat töhnät pois, ja huuhtelu niin moneen kertaan laikkoja veden alla puristellen että vesi alkaa pysymään puhtaana, toki tällä metodilla saa veden vaihtaa useasti.
-Liinat laitan vielä tuon liottamisen ja puristelu kuivauksen jälkeen pesukoneeseen, jonkin hellävaraisen pesuaineen kanssa(wunder washia käyttänyt aiemmin, nyt muutamia pesuja ns. normaali nestemäisillä pyykinpesuaineilla), aika tavalla samoin kuin muutkin täällä.
Puhtaammat liinat pesen vain pesukoneessa. Puhtaammat laikat käsinpesussa edellä mainitulla tavalla, ilman tuota liotusta, toki ensimmäisessä vedessä on pesuainetta...

ippe
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Touko 31, 2011 6:37 am

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja ippe » To Kesä 12, 2014 9:02 am

Vikanin likaiseksi mennyttä pesuharjaa, olen myös liotellut pitkään pineline/vesi seoksessa ja puhtaaksi on lähtenyt, toki omani ei ole ihan noin likainen ollut.

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » To Kesä 12, 2014 9:46 am

Pesukintaan, liinojen tai harjan likaantuminen on jonkin verran kiinni siitä kuinka paljon käyttää pesuainetta. Kun pesuaineen määrä suhteessa lian määrään on niin suuri että pesuaine sitoo kaiken lian itseensä, likaa ei juurikaan tartu pesuvälineeseen, syystä että silloin pesuaineen liankantokyky riittää viemään lian pois myös pesuvälineestä. Tämä tarkoittaa siis sitä että pesuvälinettä huudotaan puhtaaksi riittävän tiheään pesun aikana ja kun huuhteluvesi tai pesuaineseos muuttuu likaiseksi se vaihdetaan puhtaaseen.

Kahden ämpärin käyttö on tässä erittäin toimiva. Sitä voi siis suositella käytettäväksi muitakin välineitä kuin pesukinnasta käytettäessä. Varsinkin pesukinnasta käyttäessä olen tämän huomannut. Katson aina että kinnas puhdistuu mahdollisesta liasta kun huuhtelen sen. Yleensä kinnas puhdistuukin helposti kun siihen tarttunut lika huuhdotaan pois heti se ei ehdi juurikaan tarttua kintaaseen. Samoin voi tehdä liinan tai harjan kanssa. Todella likaisissa kohteissa harjan huuhtelu kesken pesun täysin puhtaaksi ei ehkä ole niin tarpeen. Tässä pitää toimia sen mukaan miten itse haluaa. Jos haluaa pitää pesuvälineen mahdollisimman puhtaana eikä ole niin innostunut puhdistamisesta jälkikäteen niin, sitten sitä on hyvä huuhtoa pesun aikana ja vaihtaa huuhteluvesi tiheämpään. Teillä monella on liinoja niin paljon että käytännössä kaiketi liina vaihtuu puhtaaseen. Tässäkin tapauksessa se huuhteluvesi on toki tarpeen vaihtaa jos se likaantuu kovin paljon. Ainakin silloin likaantuu jos pestävä kohde on likainen. Oman auton ylläpitopesuissa ei taida kovin paloja likaantua. :)

Juha U
Viestit: 4634
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja Juha U » To Kesä 12, 2014 9:57 am

ippe kirjoitti:Ihan koko ketjua en ole lukenut läpi, ja tuomitkaa heti jos mun pesutavat menee ihan metsään :oops:
Kaikista likaisimmat liinat ja välillä myös laikat laitan likoamaan wurth tehopesu (pineline)/vesi seokseen, seoksella loraus tehopesua ja 10l lämmintä vettä, sinne likaiset liinat ja laikat likoamaan yöksi, seuraavana päivänä kuivaus puristelemalla. Jonka jälkeen:
-Laikat huuhtelen lämpimässä vedessä käsin pesten samalla vielä pinnassa olevat töhnät pois, ja huuhtelu niin moneen kertaan laikkoja veden alla puristellen että vesi alkaa pysymään puhtaana, toki tällä metodilla saa veden vaihtaa useasti.
-Liinat laitan vielä tuon liottamisen ja puristelu kuivauksen jälkeen pesukoneeseen, jonkin hellävaraisen pesuaineen kanssa(wunder washia käyttänyt aiemmin, nyt muutamia pesuja ns. normaali nestemäisillä pyykinpesuaineilla), aika tavalla samoin kuin muutkin täällä.
Puhtaammat liinat pesen vain pesukoneessa. Puhtaammat laikat käsinpesussa edellä mainitulla tavalla, ilman tuota liotusta, toki ensimmäisessä vedessä on pesuainetta...
Tällä tavalla itse myös tehnyt. Eilen pesin laikkoja (Wurth pineline tehopesu) Loraus kodinhoitohuoneen teräsaltaseen ja ja lämmintä vettä perään. Tosin itse hetken kuluttua kun laikat ovat likoamassa käyn käsillä hieromassa jo niitä ja poistamassa enimmät tahnat niistä. Muutaman tunnin kuluttua(miten kerkeen) käyn hieromassa käsillä laikoista pesuaine ja tahna jäämät pois. Itse huuhtelen juojsevan veden alla niin kauan, että poistuva vesi on täysin kirkasta. Puristelen laikoista vedet tarkkaan pois ja laitan kuivumaan. En ole yön yli pitänyt, sillä joskus joku sanonut, et tarrapinnat saattavat irrota pitkään vedessä ollessa. Näin mulle ei oo käynyt.Liinat varastoin laatikkoon ja kun niitä on sopiva sylillinen pestäväksi pesen ne koneessa +60 Serton zeoliitittömällä pesuaineella (pulveri) en oo niitä esipessyt erikseen.

late
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2013 11:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja late » Pe Kesä 13, 2014 3:04 pm

late kirjoitti:Ostin hiljan Vikanin pesuharjan pyöränkoteloita ja moottoritilaa ym likaisia paikkoja varten. Harjakset oli uutena ja puhtaana tosi pehmeät, mutta nyt kun pesin pyöränkotelot perusteellisesti jäi harjasten päihin noin senttimetrin matkalta jotain likaa, joka ei tunnu lähtevän sitten millään irti ja harjakset on nyt liimautuneet yhteen päistä tähän tapaan. Kuva

Kokeilin liottaa harjaan fairyseoksessa yön yli, mutta se ei auttanut mitään.. Onko mitään ideoita millä ainein ja metodein saisin pelastettua harjan?
Eipä noita harjaksien päitä taida enää saada puhtaaksi millään. Olen koittanut liottaa fairyssa, Megun Super Degreaserissa ja nyt vielä läträsin litran mineraalitärpättiä eikä millään lähtenyt. En tiedä mitä ihmeen tahmaa noihin päihin on tarttunut, kun se ei liukene tai irtoa sitten millään..

Jolli
Viestit: 749
Liittynyt: Ma Touko 03, 2010 8:10 pm
Paikkakunta: Virolahti
Viesti:

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja Jolli » Pe Kesä 13, 2014 3:26 pm

Joko jätät harjan pyöränkoteloiden pesuun, tai saksilla sentti harjaksia poikki. :thumb:

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja peuge » Pe Kesä 13, 2014 5:09 pm

Minä en vielä luovuttaisi. Kun siinä ei kerran ole mitään pestäviä pintoja vaurioittaavaa niin jatkat vain käyttöä. Muutaman käyttökerran jälkeen se voi olla puhdistunut. Ei tosin välttämättä aivan puhtaaksi. Tuo kärki näyttää olevan ns pehmennetty. Siihen tarttuu lika tiukemmin kiinni eikä se siitä välttämättä enempää irtoa.

late
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2013 11:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja late » Pe Kesä 13, 2014 5:58 pm

Huvittavintahan tässä on, että olen kohta lätrännyt yli harjan arvon verran pesuaineita tähän.. :LOL:

OskuV
Viestit: 220
Liittynyt: Ti Touko 13, 2014 11:47 am
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja OskuV » Pe Kesä 13, 2014 6:02 pm

Tarviiko alustanpuhdistusharjan edes olla 100% puhdas? Ei siinä pesen sen kyllä itsekkin, en ole vaan ihan varma miksi. :lol: Kai sitä vaan tapaa olla pedantti siinä mitä auton hoitoon tulee.
"The best or nothing" - Gottlieb Daimler

late
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2013 11:08 pm

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja late » Pe Kesä 13, 2014 7:01 pm

Kyllähän se niin on kuten peuge yllä sanoi, että nuo harjat on "pehmennetty" päistään. En muistanutkaan, että sehän oli uutena samanlainen eli tuolta sentin matkalta päästä harjakset oli vähän tuuheammat. http://www.vikan.com/uk/transport/produ ... 3&gid=8111

Avatar
foam
Viestit: 213
Liittynyt: Pe Syys 14, 2012 7:41 pm
Paikkakunta: Kotka

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja foam » Su Syys 06, 2015 6:44 pm

Mitenkä on onistuuko mikrokuitu liinan pesu pinnoiteesta(gyeon q2rim) joka ehti kuivua liinaan vahingossa ennen pesukoneeseen laittoa mitenkään.

samunoz
Viestit: 4225
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Pesuvälineiden pesu

Viesti Kirjoittaja samunoz » Su Syys 06, 2015 7:15 pm

Ei onnistu riittävän hyvin.

Vastaa Viestiin