Alottelijan kysymyksiä

Liuottimet, foamit, shampoot, kintaat, kuivaus
Avatar
Lowlife
Viestit: 979
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Touko 15, 2017 1:30 pm

m3iss3li kirjoitti:Saako Bilt Hamberin Auto foamilla ns. myllytysvalmista pintaa vai pitäisikö muka hankkia vielä Sufrex HD / jokin muu liuotin? Löytyy myös Solmaster AS30 varastosta?
Riippuu täysin kuinka paskainen pinta on pesua aloitettaessa.
Black isn't a color, it's a career.

Pilder
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2011 11:08 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Pilder » Ma Touko 15, 2017 1:37 pm

Liuotinpesu, raudan- ja pienpoisto, savetus.
Näillä saadaan puhtaaksi.
Eräs kaveri kyseli, että eikö se riitä jos käyttää konepesussa ennen myllytystä. Konepesusta muutama kilometri kotiin ja laikka kylkeen kiinni. Kiitos, mutta ei kiitos :D

Miikkav
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 16, 2017 5:37 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Miikkav » Ti Touko 16, 2017 5:54 pm

Noniin, tämän päivän nimeltä mainitsemattoman "paremman autopesulan" pesijän onnistuessa potkaisemaan oven koteloon naarmun, tulin siihen tulokseen et rupeen hoitaa tämän itse. Nopean googlailun jälkeen ajattelin tulla asiantuntijoilta kysymään hyvää "aloittelijan pakettia". Homma tietty tullaan hoitaa noissa itsepesuloissa, ja koska autotallia en omista, se asettaa omat rajoitteet. Tällä tarkoitan, että esim. tuo vaahdotin tulee olla mahdollisimman mobiili (ei painepesuriin liitettävä) jne., säilytän välineet ullakkovarastossa.
En tiedä asettaako vaatimuksia aineisiin/välineisiin, mutta autossa on sekä nanokeraaminen pinnoite että osittain keula/kyljet teipattu kiveniskuteipeillä.

Parastahan olisi, jos nämä voisi hakea jostain PK-seudulta suoraan hyllystä, mutta tilaaminen ei ole ongelma myöskään.

Saippua
Viestit: 613
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ti Touko 16, 2017 7:50 pm

Vastaan ainakin siihen ettei ole mitään syytä olla tilaamatta jos kerran saapuu jopa vuorokaudessa haettavaksi! Helpommalla pääsee ja halvemmalla ja saa vielä laatukamaa käyttöönsä.

Miikkav
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 16, 2017 5:37 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Miikkav » Ti Touko 16, 2017 7:54 pm

Saippua kirjoitti:Vastaan ainakin siihen ettei ole mitään syytä olla tilaamatta jos kerran saapuu jopa vuorokaudessa haettavaksi! Helpommalla pääsee ja halvemmalla ja saa vielä laatukamaa käyttöönsä.
Kyllä, eikä tässä ole tarvetta pestä autoa nyt varmaan viikkoon-kahteen, joten kerkeää hyvin tulla postissa. Mitä nyt nopeasti kauppoja selannut, niin valikoimaa on - se tästä tekeekin niin vaikeaa :?
Mieluummin ostan kamaa mitä jengi suosittelee kun menen ns. "kalleinta mitä löytyy, pakko olla hyvä".

Saippua
Viestit: 613
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ti Touko 16, 2017 8:22 pm

Minun kestosuosikki "brändit" ovat Bilt Hamber ja Optimum Polymer Technologies. Bilt Hamberin esipesuaine (Auto-Foam) on legenda ja bioliuotin (Surfex-HD) samoin. Itse tottunut käyttämään huuhteluvapaita pesuaineita vaahdottamisen jälkeen (eli esipesun) ja siihen löytyy Optimumilta erinomainen tuote, Optimum No Rinse (ONR) jota voi tietysti myös käyttää kuten tavallista pesuainetta, eli huuhtelee lopussa. Bilt Hamberin Auto-Wash on myös vahaturvallinen ja niin riittoisa ettei litran purkkia todellakaan tarvitse ostaa. Raudanpoistoon Bilt Hamber Korrosol/Auto-Wheel, molemmat samaa kamaa mutta Auto-Wheel hieman vähemmän valuvaa jotta ehtii tekemään enemmän töitä vanteilla. Jos joku löytää paremman aineen vanteille kuin Auto-Wheel, niin voisin antaa palkinnon. :D

Löytyy tietty tuotteita jotka toimivat hitusen paremmin tai ihan vähän huonommin mutta nuo merkit tekevät riittävän vähän tuotteita ja niitä mitä tekevät ovat mielestäni todella laadukkaita. Nyt on muiden vuoro kertoa omat suosikkinsa! :thumb:

samunoz
Viestit: 4232
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja samunoz » Ti Touko 16, 2017 8:47 pm

Bilt Hamber myös itsellä suosikki merkkejä. Muut suosikit: Bouncers, Carpro ja Nanolex. Optimum ONR täytyis kans taas ostaa.

Kese
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Marras 18, 2014 2:31 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Kese » Ke Touko 17, 2017 2:35 am

Miikkav kirjoitti:Nopean googlailun jälkeen ajattelin tulla asiantuntijoilta kysymään hyvää "aloittelijan pakettia". Homma tietty tullaan hoitaa noissa itsepesuloissa, ja koska autotallia en omista, se asettaa omat rajoitteet.
Olettaen että autossa on kunnollinen vaha tai hydrofobinen pinnoitus, voi pesun tehdä ihan bilteman viiden euron oranssilla suihkupullolla, jossa bilt-hamberin auto-foamia n. 5% liuos. Se litra riittää yhteen farmarin pesuun oikein hyvin, saa vedettyä toisenkin kierroksen. Pinnotteen vahvuudesta riippuen tuolla aineella lähtee lähes kaikki moska, niin että autoa voi jo sanoa puhtaaksi. Jos vahaa tai pinnoitetta ei ole, ei tuolla liuottimellakaan tee oikeen mitään, eli pesu lähtee kunnon pohjatöistä.

Pesun voi tehdä shellin itsepesupisteessä, eli ensin jonotellessa liuotin pintaan ja sitten yhdellä poletilla huuhtelu vaakasuuntaisesti alhaalta ylöspäin ja ylhäältä takaisin alas. Liuotin laimenee ja lika jämähtää helmoihin, jos huuhtelet suoraan ylhäältä alas. Ainut huono puoli tuossa on jonon pituuden arviointi auringonpaisteessa, kun liuotin kuivuu herkästi pintaan ja on pakko myllyttää. Hyvän vaikutuksen saa 5-10 minuutissa.

Tietysti se jäljelle jäävä liikennefilmi pitää poistaa välillä mekaanisesti. Em. pesutapa esipesuksi ja sitten kinnastelu lampaannahkakintaalla ja jollain laadukkaalla autoshampoolla, mitä laitetaan 10 litran ämpäriin kolmannes shottilasista. Tähän joku muu pesupiste, nesteen ti-halli tms. Kintaalla käydään auto läpi kerran. Aina ennen kuin kinnas koskee paneeliin, se käy vedessä, mieluiten ensin puhtaassa vedessä mihin valutetaan hiekat ja sitten saippuaämpärissä mistä otetaan pesuvedet. Pesuaine tekee lian irroittamisen, ei hinkkaaminen. Jos ei piki irtoa, niin siihen voi käyttää hiilivetyliukkareita, esim rasvan kylmäpoistoainetta. Kannattaa välttää, koska vaarana on, että pinnoite heikkenee. Vahat ainakin lähtee heti.

Melko helppo alotuskombo on siis suihkupullo ja 5 litran kannu bilt-hamberin auto-foamia. Lisäksi lampaannahkakinnas ja autoshampoo. Kannattaa ottaa vielä iso, pitkänukkainen mikrokuitukuivauspyyhe, mitä käyteään kinnaspesun jälkeen. Ja sitten oman maun mukaan pienempiä mikrokuituliinoja ovivälien ym pyyhkimiseen. Vanteille ja oviväleihin voi käyttää mikrokuituista halvempaa pesukinnasta, ei kannata sitä lampaannahkaa tärvellä.

Miikkav
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 16, 2017 5:37 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Miikkav » Ke Touko 17, 2017 8:55 am

Hyviä neuvoja, varsinkin Keseltä, kiitos! Onko noilla lampaanvillakintailla jotain muutakin eroa kun esim. tuo peukalopaikka (löytyy kaikkea 10e ja 50e väliltä)? Kese nosti myös hyvin esille tuon tekniikan, onko jossain sellaista vaiheittaista opasta miten homma tulisi toteuttaa? Ja viimeisenä, autossa on tosiaan pinnoite joka toivottavasti kestää myös pesunjäljiltä... Eli varmaan mun kandee tsekkaa jotain "miedompia" aineita (tai sekoittaa suhteessa vähemmän) jotten onnistu irroittaa sitä pinnoitetta. Miten nuo kiveniskuteipit suhtautuu noihin aineisiin?

Kiitos ja anteeksi :mrgreen:

örkinrumilus
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2014 9:21 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna (Lammi)

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja örkinrumilus » Ke Touko 17, 2017 9:34 am

Kannattaa harkita mikrokuitusen kintaan ostamista lampaanvillasen sijaan jos peset liuottimilla enempi, villakinnas ei kestä jyrkempiä liuotinseoksia.

jarnose
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Kesä 19, 2015 4:13 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja jarnose » Ke Touko 17, 2017 12:52 pm

Ja mikrokuituisen voi heittää surutta pesukoneeseen liinojen kanssa.

Kese
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Marras 18, 2014 2:31 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Kese » To Touko 18, 2017 3:27 pm

Miikkav kirjoitti:Hyviä neuvoja, varsinkin Keseltä, kiitos! Onko noilla lampaanvillakintailla jotain muutakin eroa kun esim. tuo peukalopaikka (löytyy kaikkea 10e ja 50e väliltä)? Kese nosti myös hyvin esille tuon tekniikan, onko jossain sellaista vaiheittaista opasta miten homma tulisi toteuttaa? Ja viimeisenä, autossa on tosiaan pinnoite joka toivottavasti kestää myös pesunjäljiltä... Eli varmaan mun kandee tsekkaa jotain "miedompia" aineita (tai sekoittaa suhteessa vähemmän) jotten onnistu irroittaa sitä pinnoitetta. Miten nuo kiveniskuteipit suhtautuu noihin aineisiin?

Kiitos ja anteeksi :mrgreen:
En tiedä onko kintailla eroa. Varmaan lähinnä onko se aitoa lammasta vai ei ja mikä merkki siinä lukee kuitissa. Lampaannahka sen takia, että se nostaa hiekat irti pinnasta ja kuljettaa ne sinne karvan juureen pois naarmuttamasta. Ei kannata ottaa peukalollista, koska sen kääntäminen likaannuttua on hankalampaa pesukädessä. Mikrokuitu toiminee ok, koska lampaannahan kuivattaminen on melkonen prosessi. Mutta ei sitä liuottimen kanssa käytetä silti, vaan shampoon.

Auto-foam on yksi vahaturvallisimmista ja tehokkaimmista esipesu aineista. 5% riittää, 10% on jo liikaa, mutta edelleen turvallinen. Pinnoitteet kestää periaatteessa kemikaaleja ja poistuvat vaan mekaanisesti eli myllytys, lumiharja, pesukinnas, lentävä hiekka jne. Mutta eroja löytyy pinnotteista. Mersusta hävisi kolmen pesun jälkeen hydrofobisuus groupon "600€ pinnoitteesta". Enpä laita siinä höyrypesulassa enää pinnoitteita.

Vahaturvallisista shampoista itsellä käytössä dodo juice born to be mild. Nimensä mukaan vahaturvallinen ja täälläkin ylistetty pesutehon puolesta. Todennäköisesti löytyy jo uudempia ja parempia. Kaikki laatumerkit käy, kunhan on vahaton hyvä shampoo, eikä mitään markettikamaa = autoglymiä, korrekkia jne. Käytä shampoossa valmistajan ohjeita, niin toimivat oikein ja turvallisesti. Sekoitussuhdetta ei kannata muuttaa, koska aine ei välttämättä ole yhtään turvallisempi laimeana, vaan päin vastoin kinnas voi saada heikomman liukastuksen ja naarmuttaa pinnan. Vastaavasti ylimääräinen pesuaine ei pese yhtään paremmin.

Nämä aineet sopii teippien kanssa. Hiilivetyliuottimien kanssa pitää sitten olla jo varovaisempi.

pumo
Viestit: 1
Liittynyt: La Touko 13, 2017 7:20 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja pumo » Su Touko 21, 2017 11:06 am

eka testi bilt hamber autofoam + puuilon vaahdotin kärcherille (k5 premium). ajoin n. 4% asetuksella. auto käsitelty pari vkoa sitten cure pinnoitteella.
liian vähän huuhteluako kun jäi tommosia läiskiä? joo on jo pölyinen kun tuossa on hiekkatie vieressä.
annoin vaahdon vaikuttaa n.10min.

muutenkin aloin epäilemään onkohan lähempänä 3 se seos kun kyljissä oli semmosta hiekka pölyä ja vessisateessa sitten läiskiintynyt niin ne ei lähteneet.Kuva

Soundeffect
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2017 2:07 pm

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Soundeffect » Ma Touko 29, 2017 8:03 pm

Onkohan jotain esipesu snowfoam tuotetta, joka tuottaisi paksumpaa vaahtoa tällä? https://www.autonhoitokauppa.fi/pt-vaah ... umutin-6-l" onclick="window.open(this.href);return false;

Tällä hetkellä olen käyttänyt BH autofoamia, mutta jää tuolla laitteella sellaiseksi ei vaahtomaiseksi saippuaksi. Puhdistaa toki, mutta valuu niin nopeasti pois ja alkaa kuivumaan ja siinä vaiheessa tekee jo mieli huuhtoa. jossain välissä vedin valetpron advanced snowfoamin jämät ja silloin jäi muistaakseni vaikutelma paksummasta ei niin juoksevasta vaahdosta.

ei ole enää tuota BH AF paljoaa jäljellä, niin ajattelin kokeilla jotain toista merkkiä. vaihdetaan takaisin jos joskus saa painepesurin käyttöön.

Avatar
Projectech
Apupoika
Viestit: 1185
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 10:57 pm
Paikkakunta: Laitila
Viesti:

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Projectech » Ti Touko 30, 2017 9:22 am

Melkein millä vaan saa paksumpaa vaahtoa kuin Auto-foamilla :lol: Pesutehossa tosin mennään silloin huonompaan suuntaan.

Ihan kohtuullisen pesutehon sekä erinomaisen riittoisuuden ja sen myötä käytön edullisuuden saa Obsession Waz Blizzard Snow Foamilla.

Paksua vaahtoa syntyy myös näillä:
Gyeon Q2M Foam
Gtechniq W4 Citrus Foam
Chemical Guys Honeydew Snow Foam

Auto-foamia vaahtoavimmilla tuotteilla voi linkkaamasi 6 litran vaahdottavan painesumuttimen ilmareikää pesuaineen nousuputkessa pienentää puoleen vaikka sopivalla teipinpalalla. Muuten liiallinen vaahdontuotto aiheuttaa katkoksia pesuaineen kulkuun. Samalla modauksella saadaan yhdellä pumppauskerralla pidempään vaahdotettua. Auto-foamin kanssa tuota ei kannata tehdä.
Palveleva autonhoitotuotteiden erikoisliike
Laatutuotteita pieniin ja suuriin autonhoitotarpeisiin, ohjeet ja vinkit kaupan päälle. Ota rohkeasti yhteyttä! autonhoitokauppa.fi

juho
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 8:22 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja juho » Ti Touko 30, 2017 2:09 pm

Onko se nyt valetprot, arthur kingit ja tommoiset ainoat esipesuaineet (vaahtoava) otka olisivat ns.vahaturvallisia? Löytyykö vastaavia motonetistä tai biltemalta?

Hoocee
Viestit: 49
Liittynyt: Su Touko 01, 2016 9:09 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Hoocee » Ti Touko 30, 2017 3:23 pm

Listaan voisi vielä lisätä Bilt Hamberin Autofoamin.

Lähetetty minun SM-G903F laitteesta Tapatalkilla

Saippua
Viestit: 613
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ti Touko 30, 2017 4:20 pm

juho kirjoitti:Onko se nyt valetprot, arthur kingit ja tommoiset ainoat esipesuaineet (vaahtoava) otka olisivat ns.vahaturvallisia? Löytyykö vastaavia motonetistä tai biltemalta?
Eikö tule halvemmaksi tilata (vuorokaudessa yleensä perillä) jolloin saat juuri sitä ainetta mitä haluat?

Waussiman
Viestit: 1
Liittynyt: To Kesä 08, 2017 10:52 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Waussiman » To Kesä 08, 2017 3:51 pm

Tervehdys heimolaiset ! :D

Olisi tarkoitus tehdä viikon loppuna mustaan saksalaiseen perusteellinen puhdistus ja vahaus, koska pinta katsoessa omistajalta valuu kyyneliä.
Tarkoitus piilottaa mikronaarmuja käsin ja vahata auto käsin lopuksi.

Olisin tiedustellut teiltä mielipiteitä ja ohjeistuksia ja tarvittavia hankintoa jotta suoriudun fiksauksesta kunnialla ja oikea oppisesti. Tälläiset tuotteet löytyy pussista, mutta esim kuivaukseen ei tällä hetkellä oikeanlaista tuotetta ole. Käykö forumilaisten mainitsema keltainen KENT?

1. Esihuutelua/maalipinnan kosteutus
2. Esipesuaine Solmaster AS40 v.2 vaahdottimen läpi (millasella suhteella?)
3. Huuhtelu painepesurilla
4. Esipesuaine Solmaster AS40 v.2 + pitkäkarvainen mikrokuitukinnas (millasella suhteella?)
5. Huuhtelu painepesurilla (Jossakin puhutta ph neutraloimisesta ?!)
6. Tarviiko pinta kuivata ennen seuraavaa vaihetta ?
7. Raudanpoistoaine ValetPRO Dragons Breath pintaan
8. Huuhtelu painepesurilla
10. Kuivaus
11. Savestussetti Meguiars Quik Clay Starter Kit (Huuhdellaanko pinta pelkällä vedellä käsittelyn jälkeen?)
12. Pohjustusaine Dodo Juice Lime Prime Plus, 250 ml (Tarkoitus käydä käsin läpi, jonka jälkeen huuhtelu vai pesu)
13. Autovaha Soft99 Fusso Coat Black, 200 g pintaan ja kiillotus (Kiillotusliina King Carthur Red Ruby)


Suuri kiitos jo etukäteen ken auttaa voi, jotta saadaan maailmaan lisää kiiltoa ;)

samunoz
Viestit: 4232
Liittynyt: La Marras 06, 2010 2:40 pm
Viesti:

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja samunoz » To Kesä 08, 2017 9:23 pm

Jättäisin kohdan yksi pois kokonaan. Saveen en myöskään koskisi jos kyse mustasta autosta ja käsin teet koko homman etkä käytä mitää fillaavaa tuotetta puhdistavana ennen vahaa.

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ti Kesä 13, 2017 12:10 pm

samunoz: Tuossahan nimenomaan on tuo Lime Prime ennen vahaa...

Kohta 2: Vaahdottimen pulloon laimentamattomana ja sitten vaan vahvana läpi - tulee tod.näk. n. 10% saisi olla vaikka vahvempikin.

Kohta 4: Käyttäisin suhteena jotain 1:200 ni tulee tehoa.

Kohta 5: Ei tarvitse, mutta voi vähän valutella vettä pois ja antaa kuivahtaa minuutin niin että ei ole ihan litimärkä auto.

Kohta 7: Hyvä, mutta lisäisin vielä tätä ennen tai tämän jälkeen myös pienpoistoaineen

Kohta 11: Hellästi savea käyttämällä (älä paina yhtään) ja paljon liukastetta.

Kohta 12: Pieni alue kerrallaan ja ainejäämät heti perään pois pyyhkien.

Varmasti tulee merkittävästi lähtötilannetta parempi. Aikaa ja vaivaa toki vaatii.
"Urku auki, pelti kii"

Hoocee
Viestit: 49
Liittynyt: Su Touko 01, 2016 9:09 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Hoocee » Ma Kesä 26, 2017 4:12 pm

Tervehdys,

Mitenkäs olette hoitaneet farkun kattokaiteiden ja katon välistä koivun siemenien yms. männynneulasten putsailut?

Saippua
Viestit: 613
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ma Kesä 26, 2017 5:26 pm

Hoocee kirjoitti:Tervehdys,

Mitenkäs olette hoitaneet farkun kattokaiteiden ja katon välistä koivun siemenien yms. männynneulasten putsailut?
Joku pieni pehmeä brushi (harja)? Itselläni ei tuota ongelmaa kun on talli ja katos mutta varmaan käyttäisin vielä lisäksi jotain ONR:n (Optimum No Rinse) tapaista spray-kannusta ennen kuin koskisin pienellä harjallakaan. :geek:

Avatar
jannes
Viestit: 56
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2010 10:11 pm
Paikkakunta: Koria

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja jannes » Ma Kesä 26, 2017 8:48 pm

Paineilmalla on tullut puhalleltua.

Hoocee
Viestit: 49
Liittynyt: Su Touko 01, 2016 9:09 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Alottelijan kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Hoocee » Ti Kesä 27, 2017 10:16 am

Kiitoksia vastauksista. Onneksi tuo ongelma ei tule eteen, kun mökillä käydessä, kotona auto suojassa katoksen alla. Täytyypi siis lähteä brushi ostoksille, koska paineilmaa ei ole (vielä) saatavilla.

Vastaa Viestiin