Fairy

Liuottimet, foamit, shampoot, kintaat, kuivaus
shinyass
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 11:07 pm

Fairy

Viesti Kirjoittaja shinyass » To Elo 30, 2012 10:57 pm

Liityykö otsikon mukainen aine mitenkään autonpesuun, vai löytyykö pakistasi?
Pitääkö fairypullon pysyä tiukasti tiskipöydällä?
Onko fairy liian heikkotehoinen pesuaine vai viekö vahat mennessään?
Jos käytät fairya, niin mihin se mielestäsi soveltuu?

Itse olen käytänyt fairyä viimeksi auton sisäpintojen putsailuun. Pari tippaa fairya viiteen litraan vettä ja vie mukavasti rasvasista näpeistä jääneet tahrat kojetaulusta, tai karkkipussista pudonneet sokerijäämät keskikonsolista. Tmämän jälkeen levittelin pearlit sisä osille. Heti suraavalla pesulla ei viitsi fairyä käyttää, kun tuppaa syömään kaikki lisäaineet pinnoilta.

Aika useasti käytän fairyä myös ennen vahausta. Jotenkin fairy on ainut pesuaine johon luotan 100%:sti. Ensiksi solmaster tai pineline pesu 1:5 ja sitten fairypesu. Muistaakseni viimeksi taisin autoshampoon joukkoon lorauttaa mielenrauhan saavuttamiseksi fairyä. En tiedä edes onko tämä järkevää sekoittaa useempaa pesuainetta, vaiko neutraloivatko ne toinen toistaan... Fairy on halpaa, mutta voiko fairyn korvata jollain muulla?

Lisäksi tunnettuja käyttökohteita ovat ikkunan pesu. Talojen ikkunoita olen pessyt paljon fairy seoksella tippa:1l pieni tilkka etikkaa joukkoon. Toimisi varmasti auton ikkunoissakin, jos käyttäisi kuivaamiseen lastaa. Lisäksi joku käyttää fairyllä tehostettua ipaa. Fairy liuottaa myllytystahnojen rasvajäämiä tehokkasti....

Juha U
Viestit: 4642
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Juha U » To Elo 30, 2012 11:03 pm

Autoa en ole Fairyllä pessyt mutta ikunoihin kokeillut, silleen ,että tilkka ainetta pesuveteen ja hangannut sillä ja puhdasta on tullut

JaniH
Viestit: 1732
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja JaniH » Pe Elo 31, 2012 5:30 am

Fairy on ihan hyvä yleispuhdistusaineena monessakin paikassa, jopa auton pesussa. Just viime viikonloppuna piti käyttää fairya kun puunasin yhtä skoodaa ja sen edellisen vahaajan pikkuinen apuri oli levitellyt vahaa mustaan muovipuskuriin ja pineline ei tehonnut siihen lainkaan. Reilusti fairyä puolen litran suihkepulloon (varmaan 1-2 cm pohjalle) ja vettä perään (taisin sekoittaa tosin toisinpäin) ja suihkimaan, lisäksi harjalla samalla jynssäten pääsin ihan kohtuulliseen tulokseen =)

Monesti myös kun sattuu liukkarit olemaan loppu niin tulee laitettua fairya pumppupulloon ja puhdasta tulee, annostus vain täytyy olla reilu.

Toisiin pesuaineisiin en tuota sekoittelisi kun suurin osa autonpesuaineineista on peehooltaan neutraalista happamaan päin ja fairy taas on emäksinen. Ja suosittelen myös että jos auton pesee fairylla niin ehdottomasti heti perään pesu jollain ph-neutraalilla pesuaineella.
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

shinyass
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 11:07 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja shinyass » Pe Elo 31, 2012 8:44 am

Happoa ja emästä, niin sittähän tulee oikea myrkkyjen myrkky. Vai miten se olikaan...

Wolfie
Viestit: 2749
Liittynyt: Ke Touko 12, 2010 7:12 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Pe Elo 31, 2012 9:30 am

Tippa kaks IPA seoksen perään puteliin niin toimii kivasti :)
Samoin tallin edusta tulee kostuteltua laihalla fairyvedellä konehuoneen pesun jälkeen, fairy kun sitoo öljyä ihan kivasti niin ei jää pahoja jälkiä asvalttiin.

Avatar
sonikk
Viestit: 3357
Liittynyt: To Heinä 15, 2010 10:11 am
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja sonikk » Pe Elo 31, 2012 10:31 am

Joskus oon pessyt ennen vahausta/myllytystä Fairylla. Samoin sisustaa joskus putsaillut, mutta siellä ärsyttävää kun miedoinkin seos vaahtoaa.

Detailingshop
Viestit: 264
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 10:17 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Detailingshop » Pe Elo 31, 2012 10:44 am

Dodo Juicen neuvo asiasta nettisivujensa detailing-ohjeissa: "washing up liquid contains salt and aggressive detergents, so don't be tempted to use it". Tarkoittaa siis nimenomaan maalipinnan pesua tiskiaineella.

Joku joskus muistutti asiasta siten, että tiskiaine on tarkoitettu mm. lasitetuille pinnoille jotka eivät ole huokoisia kuten maalatut pinnat ovat.

Tarttis joskus kokeilla mitä mamma sanoisi kun tiskais astiat BTBM:lla, varmaan: :taputapu:

shinyass
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 11:07 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja shinyass » Pe Elo 31, 2012 12:12 pm

Muistan joskus jonkun vertauksen, että "älä pese autoasi fairyllä, kun et pese tiskejäsikään autoshampoolla" tai jotain sinnepäin..... Tälläisten asioiden rinnaistaminen on aika moista..... Vastaavia esimerkkejä on paljon, kuten hammasharja voi olla esim moottorin pesuun ihan ok väline tietyissä paikoissa, vaikka ei sitä moottorin pesuainetta suuhun sovikkaan laittaa....

Maikel
Viestit: 57
Liittynyt: Su Kesä 19, 2011 10:20 am
Paikkakunta: Korso

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Maikel » Su Syys 02, 2012 1:11 pm

shinyass kirjoitti:Muistan joskus jonkun vertauksen, että "älä pese autoasi fairyllä, kun et pese tiskejäsikään autoshampoolla" tai jotain sinnepäin..... Tälläisten asioiden rinnaistaminen on aika moista..... Vastaavia esimerkkejä on paljon, kuten hammasharja voi olla esim moottorin pesuun ihan ok väline tietyissä paikoissa, vaikka ei sitä moottorin pesuainetta suuhun sovikkaan laittaa....
Eikös toi menis näin päin: hammasharja voi olla moottorin pesuun ok, vaikka et painepesurilla suuta huuhtelis?

Aika monella on mielipiteenä ettei käytä fairya auton pesuun, mutta perustelut heittelee laidasta laitaan. Itse en käytä fairya (tiskiainetta) auton pesussa, koska vie viimesetkin vahat pinnasta pois. Ja tosta huuhtelusta saanut mielikuvan että vaatii tuhottomasti vettä, jotta saa kaiken pois, vrt. lautasen huuhteluun käytettävä vesimäärä vs. auton pinta-ala.

Toinen jännä juttu, yhessä dokkarissa tjsp. oli fairysta ja sen koostumuksesta puhetta, eri maissa fairyt on erilaisia, ko. jutussa kerrottiin kuinka itänaapurimme tulevat hakemaan Suomesta fairya, koska on paljon "parempaa" kuin heillä. Jutussa haastateltiin myös jotain Suomen pään "johtajaa" joka kertoi fairyjen olevan erilaisia maakohtaisten pesutottumusten takia...
Luulin osanneeni pitää autoa puhtaana, mutta tämähän on välineurheilua..

harrik
Viestit: 922
Liittynyt: Ke Kesä 13, 2012 12:45 am

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja harrik » Su Syys 02, 2012 2:36 pm

Ei haittaa jos harvemmin käyttää esim. ennen myllytystä /vahausta on erittäin tehokas rasva ym. muiden tahrojen poistaja.
Täytyy vain huuhdella erittäin hyvin.
Pitkä aikaisessa käytössä saattaa jopa liuottaa kotelon suoja aineita, ruostuttaa peltiä esim. kiven iskujen kohdalta (sisältää mm. suolaa) eikä ainakaan sisällä
ruosteen estoaineita niinkuin hyvät shamppoot.
Ja niin kuin tiedetään ipan joukkoon muutama tippa tehostaa ipaa kiillotus jäämien poistossa.
Ainiin tekee käsistä silkin pehmeitä :lol:

Avatar
Posambique
Viestit: 2746
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 5:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Posambique » Ma Syys 03, 2012 5:19 pm

Dodoshop on mielestäni jäljillä.
Itse olen ehdottomasti samaa mieltä. Kaukana pidän auton maalipinnan pesusta.
"Urku auki, pelti kii"

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Urran » To Syys 06, 2012 11:35 am

Sama homma Posan ja Simon kanssa. Mä itseasiassa mielummin korvaan noi talon sisällä käytettävät aineet paremmilla, autoon tarkoitetuilla tuotteilla (esim. Surfex HD APC on talon yleispesuaine) kuin toisinpäin. Fairystä on niin s**tanasti esim. DW:llä juttua missä puhutaan nimenomaan siitä kun se EI jätä mitään jälkeensä ja kuinka se kuulemma sisältää suoloja. Itse en asiasta mitään tiedä kun en ole kemisti, mutta näiden perusteella siis väitetään että jos peset autosi fairyllä niin pintaan ei jää sitä käytännössä kaikista shampoista jäävää, pientä rasvakerrosta, ja esim. peltiin asti oleva mikroskooppinen reikä maalipinnassa aloittaa ruostumisen tämän jälkeen hyvinkin tehokkaasti.

En mä mistään mitään tiedä mut Fairy on toistaseks pysyny kaukana autotallista, poislukien IPA:n seassa (kerran kokeillu, juurikaan mitään eroa huomannu) ja joskus vesihionnassa.
Vain YKSI LSP!

Juuzo
Viestit: 723
Liittynyt: La Elo 20, 2011 10:09 am
Paikkakunta: Lahti

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Juuzo » To Syys 06, 2012 8:59 pm

IPA:n seassa on täälläkin kokeiltu, ei havaittavaa eroa jos tahnat ajaa loppuun.. Laikat lähtee kyllä fairyllä hyvin puhtaaks :good:

shinyass
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 11:07 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja shinyass » To Syys 06, 2012 9:56 pm

En sisältöä tunne, mutta voi hyvinkin sisältää suoloja. Suolahan pehmentää vettä ja näin ollen parantaa veden tunkeutumiskykyä ja lian irrotus kykyä. Okei. Jos ämpäriin laittaa 5ml fairyä ja fairy sisältäisi 10% suolaa. niin suolaa on ämpärillisessä 0.5g. Sen kun levittää auton pinnalle, niin sillä ei todellakaan ole mitään merkitystä sen rinnalle, mitä sitä on maanteillä. Millä te suolaa pelkäävät sitten autonne pesette? Akkuvedelläkö? Hanasta tulevassa vedessä on myös paljon suolaa/suoloja.

Kaikkihan tietää, että eri alueilla veden laatu on erilaista, on kovaa sekä pehmeää vettä. Tämähän tarkoittaa juurikin sitä, että pehmeässä vedessä on enemmän suoloja kuin kovassa vedessä. Veden kovuus vaikuttaa tarvittavan pesuaineen määrään. Tämä voi selittää myös sitä eroa, että jollekin riittää samaa pesuainetta 5ml ja toinen on sitä mieltä että tarvitaan 10ml.. http://fi.wikipedia.org/wiki/Veden_kovuus

Mielestäni fairyn idea on juurikin siinä, ettei jätä mitään siihen auton pinnalle, kuin monet shampoot.

En tiedä että kukaan muu tuntemani "ryhmä" olisi yhtä mainoksen orjia sekä joukkosuuntautuvia, kuin auton puunauksen harrastajat. Näitä asioita kannattaa funtsia joskus ihan päissäänkin.... :thumb:

Juha U
Viestit: 4642
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Juha U » To Syys 06, 2012 10:10 pm

No itse en fairyä käytä mutta 80 luvun puolivälissä, kun olin hesassa töissä raksalla ja meillä oli kimppa parakki työmaalla niin keväällä eräs työkaveri käski mua ja toista nuorta pesemään hänen Datsun sunnynsä. Työmaalla ei ollut pesuainetta ja auto oli suolat ja bitumit yllään karmean likainen talven jäljiltä. Auton omistaja haki Fairypullon keittiöstä ja laittoi sitä pesuveteen ja me kaverin kanssa hangattiin auto sillä läpi. kova homma oli, eikä se kaikki paska siitä lähtenyt mutta suurin osa kuitenkin.
En ole tuon kerran jälkeen autoja fairyllä pessyt enkä pese.
Kyllä tehopesuaineet on hoitaneet asiansa niin hyvin, että mun puolesta fairy saa pysyä keittiössä ;)

Avatar
pellepoliisi
Viestit: 715
Liittynyt: To Elo 09, 2012 7:13 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja pellepoliisi » To Syys 06, 2012 10:16 pm

En pitäisi ihan niin mahdottamana ajatuksena käyttää fairya auton pesuun, mutta kun ei lopulta autoshampoot ole kalliita per pesu kerta niin pysyn niissä mielellään. :thumb:

ots
Viestit: 33
Liittynyt: To Touko 24, 2012 7:16 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja ots » Pe Syys 07, 2012 12:37 am

shinyass kirjoitti:Tämähän tarkoittaa juurikin sitä, että pehmeässä vedessä on enemmän suoloja kuin kovassa vedessä.
Miten päin se nyt oikein meni? :?
Linkittämässäsi wikipedian artikkelissa on asia kuvattu juuri päinvastoin:
Veden kovuudella tarkoitetaan sen sisältämien kalsium- ja magnesiumsuolojen määrää. Mitä enemmän kyseisiä suoloja, sen kovempaa vesi on.

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Urran » Pe Syys 07, 2012 8:20 am

Joo ja mä en sanonut että mä en käyttäisi fairyä kys. suolapitoisuuden takia, vaan yksinkertaisesti sen takia että autolle on omat tuotteensa mitkä, ennen kaikkea, JÄTTÄÄ niitä rasvoja.

Koko auton säännöllinen pesu enemmän ja vähemmän perustuu siihen että saadaan epäpuhtaudet pinnalta pois, ja suojaava (ei pitkään kestävä) rasva päälle. Näin ei korroosio pure.

Asia ei muuksi muutu edes hyvän viskilasin seurassa. Fairy jää sisälle, edelleenkin. Juu piti muuten sanoa että pesen mä fairyllä laikat, sisällä nekin tosin :)

P.S. Omasta vesiputkesta pitäisi tulla n. 3.5dH ja pH 7,7 vettä. Jos se jollekkin jotain kertoo. Selkeestihän täällä on jotain kemistejä keskustelussa? Mulle noi desiHenryt ei kerro mitään.
Vain YKSI LSP!

masaf2
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Huhti 27, 2012 11:16 am

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja masaf2 » Ti Syys 25, 2012 9:24 am

Pakko kertoo esimerkki K11 vm. 1999 Micrasta, jonka vaimoni isovanhemmat uutena ostivat tuona vuonna. Ko. autoa ei ikinä vahattu, vaan aina vaan pestiin Fairylla. Kun vaimoni papan kortti loppui, sai vaimoni tuon auton. Senkin jälkeen pesi Fairylla, eikä vieläkään vahattu. Minä vahasin sen ensimmäistä kertaa vasta joskus v. 2010 kun sitä alettiin myymään. Silloinkin maalipinta oli erinomaisessa kunnossa, ei mitään pikipaskoja, pinttynyttä tms. vaan oikein puhdas oli. Ennen kaikkea auto (punainen vielä väriltään!) oli täysin ruosteetoon ja maalipinta ei ollut himmentynyt. Tosin ei sillä oltu ajettukaan kuin 70 tkm, mutta kyllähän aika olis voinut pahemminkin patinoida jos ei olis pesty säännöllisesti.

Vähän kyllä vannoutuneena autonpesijänä ja Zaino-miehenä ihmetyttää vieläkin, mutta pakko se on vaan niellä. Sama kai se millä pesee, kunhan pesee usein :good:

Avatar
Markku M.
Viestit: 467
Liittynyt: Ke Syys 12, 2012 1:11 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Markku M. » Ti Syys 25, 2012 1:01 pm

Juu, kyllä sitä tuli joskus pimeällä keskiajalla omiakin autoja Fairylla pestyä. Samalla tuli ihmeteltyä, että miten ei nämä vahat kestä auton pinnassa kuin maksimissaan kahden pesun ajan...
.:R32

powermitsu
Viestit: 1154
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 5:01 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja powermitsu » La Syys 29, 2012 11:02 am

masaf2 kirjoitti:Pakko kertoo esimerkki K11 vm. 1999 Micrasta, jonka vaimoni isovanhemmat uutena ostivat tuona vuonna. Ko. autoa ei ikinä vahattu, vaan aina vaan pestiin Fairylla. Kun vaimoni papan kortti loppui, sai vaimoni tuon auton. Senkin jälkeen pesi Fairylla, eikä vieläkään vahattu. Minä vahasin sen ensimmäistä kertaa vasta joskus v. 2010 kun sitä alettiin myymään. Silloinkin maalipinta oli erinomaisessa kunnossa, ei mitään pikipaskoja, pinttynyttä tms. vaan oikein puhdas oli. Ennen kaikkea auto (punainen vielä väriltään!) oli täysin ruosteetoon ja maalipinta ei ollut himmentynyt. Tosin ei sillä oltu ajettukaan kuin 70 tkm, mutta kyllähän aika olis voinut pahemminkin patinoida jos ei olis pesty säännöllisesti.

Vähän kyllä vannoutuneena autonpesijänä ja Zaino-miehenä ihmetyttää vieläkin, mutta pakko se on vaan niellä. Sama kai se millä pesee, kunhan pesee usein :good:

Seokset vaikuttaa ja se missä autoa pidetään.. pidettiinkös micraa kenties tallissa? Ja toinen on toki toi vähäinen käyttö ja silloinkaan ei varmaan ajettu mitään kehä kolmosta loskapaskassa.

Wax On
Viestit: 88
Liittynyt: Su Loka 07, 2012 1:45 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Wax On » Ti Loka 09, 2012 11:16 am

Tuli kans heti mieleen että ko. Nissan Micra ei varmaan pääasiallisesti ole auringossa joutunut seisomaan. Ainakin pihapuiden varjossa jos ei katon alla...

Ikiniä en ole Fairya käyttänät autoon, paitsi nyt sitä harkitsen kun tulossa on perusteellinen pesu ja hankaus Lime Primellä ja joistain kohdista jollain karkeammallakin kamalla ja sitten se talvivahaus perään ensimmäistä kertaa kunnon aineilla (Dodon vaaleat tuplavahat).
Kesällä levitetty Korrekin vahaa tuntuu istuvan tiukasti ja paksuna joten siksi harkitsen fairya. Lasolia vielä rättiin ja varmistuspyyhkäisyt ennen hankaus-aineita. Itse asiassa pitää hommata vielä Wolfin raudanpoistajaakin...

Pikkutarkka (mutta pihi) kaverini pesi pitkään mustaa Nissan Qashqaita fairyllä, kunnes huomasi että pöly suorastaa tarrautuu maalipintaan. Huokaisin, kun maailma alkoi taas näyttää loogiselta.

Omaa koslaa on maaseudulla 18 vuotta pidetty tallissa yöt ja viimeiset vuodet ennen omistajan vaihtumista seissyt koko ajan tallissa. Siellä ei ole ollut tapana suolata teitä. Onneksi auton väri on valkoinen.
Voi olla että johtuu vain lisääntyneestä omasta kiinnostuksesta, mutta tuntuu että tänne Hesaan muutettuaan auton takaosan kylkiin on tullut paljon lisää pikkunaarmuja. Muutoin takakylkien maalipinnat ovat ylivoimaisesti parhaassa kunnossa versus muut pinnat. Tätä menoa ei kauaa. Väittäisin syyksi sitä kun on jonnin verran ahdasta kotiparkkiksella ja varsinkin kauppojen parkkiksilla, joilla ventovieraat puuskuttavat kantamustensa kanssa vetoketjut (takkien) auki, toisten ventovieraiden autojen keskellä ja välissä.

Ja nyt kun on toi parisuhde ollut harrastusta haittaamassa, niin täytyy sanoa että ei ne puolisot aina tunnu ymmärtävän varoa pintoja. Sieltä hiekkaiselta asfaltilta nousee käsiveska herkästi takakontin päälle jossa sitä on kätevää käännellä ja väännellä etsiessään taas kerran jotain mikä on hukassa, mutta eihän omalle kultaa mennä tylyttämään "mokomista pikkuasioista": nehän voi helposti saada sen käsityksen että "tää auto on sulle tärkeämpi kuin minä".
/Wax Off

Juha U
Viestit: 4642
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja Juha U » Ti Loka 09, 2012 9:50 pm

No joo voihan sille puolisolle silleen nätisti sanoa, jos se vaikka ymmärtäisi. Itse aikoinaa opetin tytön pienenä hyville tavoille ja kannatti se ei ikinä oo tehnyt mitään jälkiä meidän autoihin. On sillä hyvä muisti. Sunnuntaina vietiin meidän poni uuteen kotiin Hartolaan ja hän näki miten alle kymmenen vuotias lapsi hankasi rukkasella vanhempiensa kuraista auton kylkeä.
Meidän tyttö melkein meni Nissanin viereen vahtimaan, ettei se lapsi vaan tuu meidän autoa hieromaan. Meni Ot:si mutta oli niin hienosti tytöltä toimittu :yahoo:

peuge
Viestit: 300
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 6:08 pm

Re: Fairy

Viesti Kirjoittaja peuge » La Loka 13, 2012 12:07 pm

Fairyn koostumuksesta on käyty keskustelua eri yhteyksissä. Tällaista tietoa löysin haulla fairy koostumus.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE FAIRY ORIGINAL Käsitiskiaine

Jonka mukaan koostumus on tämä:
Etanoli, 1 - 5%
Natriumlauryylieetterisulfaatti, 20 - 30 %,
Amiini, C10-16- alkyylidimetyyli, N-oksidi, 5 - 10 %

Prosentit yhteensä vain 26 - 45 %, lisänä ainakin vettä

Natriumlauryylieetterisulfaatti
Kaikkein yleisin ja kustannustehokkain pesevä tensidi shampoihin ja suihkusaippuoihin. Käytetään yleisesti myös käsitiskiaineissa ja muissa vaahtoavissa pesuaineissa.
Lähde: Sama kuin yllä

Sitten on hyvä lukea saippuasta ja tensideistä josta päästään taas tuohon natriumlauryylieetterisulfaattiin josta taas käytetään myös nimeä Sodium Laureth Sulfate . Nuo luettuaan voi ehkä päätellä sisältääkö fairy suolaa (=ruokasuola, natriumkloridi). Tässä käytetään natriumkloridia (NaCl) viskositeetin säätöaineena. Tuosta voisi päätellä että on aivan mahdollista että jokin pesuaine sisältää suolaa=ruokasuolaa=natriumkloridia.

Varmuutta asiaan ei tällä selvittelyllä kai tullut. Entä sitten sisältävätkö autoshampoot suolaa eli sisältävätkö ne saippuaa, tensidejä tai muilla nimillä ilmaisten natriumlauryylieetterisulfaattia tai Sodium Laureth Sulfate josta myös käytetään nimeä SLES? Vai olisiko mahdollista että niissäkin käytetään natriumkloridia (NaCl) viskositeetin säätöaineena?

Vastausta noihin kysymyksiin pitäisi sitten pohtia kokonaan omassa ketjussa.

Vastaa Viestiin