Foorumimuutos 30.5. alkaen

Foorumin yleiset säännöt ja ohjeet
Avatar
Hynde
Site Admin
Viestit: 4250
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2010 11:36 pm
Paikkakunta: Sipoo / Ylläs

Foorumimuutos 30.5. alkaen

Viesti Kirjoittaja Hynde » Ti Touko 28, 2013 6:51 pm

Arvoisat foorumilaiset!


Foorumin ylläpitoon kuuluvien moderaattoreiden toimesta on viimeaikoina käyty keskustelua foorumin tulevaisuudesta, sekä tulevista suuntalinjoista. Yhdeksi kehityskohteeksi nousi foorumin yleinen keskusteluketjujen jako ja osiointi. Nykyinen käytössä oleva jako ei valitettavasti tue optimaalisesti tiedonjakoa ja –hallintaa pitkässä juoksussa.

Uudelleen organisoinnilla haluttiin taata tiedon mahdollisimman helppo löytyminen ja käytettävyys niin kokeneemmille foorumilaisille, kuin aloittelijoillekin. Samalla vähennettäisiin painetta käyttää massiivia ”ohjeita aloittelijoille” -ketjuja ja kannustaa yhä useampaa luomaan uusia ketjuja. Tulevaisuudessa foorumin yhä kasvaessa tämä nyt toteutettava muutos tulee näkymään entistä merkittävämpänä tekijänä kaikkien foorumilaisten kohdalla selkeyttäen tiedon lokeroimista oikeisiin osoitteisiin.

Jokaisen meidän viihtyvyys ja aktiivisuus foorumilla on yhteinen asia. Samoin rento ja avoin ilmapiiri on kantava voima foorumilla, jonka perustava idea on toimia harrastajalta harrastajalle foorumina. Avointa ilmapiiriä on pyritty vaalimaan ja turhan tiukkaa moderointia välttämään. Kaikille on pyritty antamaan mahdollisuus ilmaista itseään hyvän maun rajoissa, mutta samalla on haluttu päästä eroon turhasta ”känniääliökirjoittelusta”.

Kirjoittelu antaa kuitenkin myös julkisen kuvan foorumin vierailijoille. On suotavaa, että vierailija kiinnittää ensimmäisenä huomionsa vaikkapa foorumin laadukkaisiin näyttämöketjuihin, kuin vähäpukeiseen moderaattoriin… :D Tästä johtuen yleistä offtopic keskustelua ohjataan jatkossa jäsenille ketjuun, jossa se on nähtävillä ainoastaan kirjautuneille käyttäjille.

Alla olevassa kuvassa on esitetty foorumin uusi aluejako. Foorumilla tullaan järjestämään lyhyt käyttökatko 30.5.2013 klo 21:30 alkaen, jolloin ylläpito suorittaa tarvittavat muutokset. Käyttökatko kestänee arviolta noin reilun tunnin.


Kuva


TUOTTEET & TEKNIIKAT osio on pyritty lokeroimaan niin, että se mahdollistaa loogisen tiedonhaun ja –säilyttämisen. Uutena osiona on avattu Auton korikorjaus ja maalaus, johon toivotaan teknistä- ja käytännöntietoa aiheesta. Samoin DIY ketju on siirretty tähän osioon.

ESIRIPPU osio on jaettu selvemmin detailing aiheiseen näyttämöön, sekä käyttäjien autot & projektit osioon. Näyttämö on tarkoitettu puhtaasti foorumin tuotteet & tekniikat aiheita myötäilevien kunnostusprojektien esittämiseen. Projektit osioon toivotaan kattavampia esittelyjä käyttäjien omista autoista historioineen, tekniikkoineen ja projektikertomuksineen. Samoin tähän osioon pyydetään kirjoittamaan kertomukset kunnostusprojekteista, jotka eivät sääntöjen puitteissa mahdu näyttämölle. Foorumilaisille on annettu mahdollisuus valita projektit osiossa joko julkinen tai privaatti vaihtoehto, joka näkyy ainoastaan kirjautuneille käyttäjille. Esirippu osioon tulee oma ohjeistuksensa kirjoittamisesta.

YLEISEN osion suurin muutos on offtopic ketjujen siirtäminen jäsenet osion alle. Tämä tarkoittaa sitä, että ko. ketjut näkyvät ainoastaan kirjautuneille käyttäjille. Tänne ohjataan todelliset offtopic keskustelut, kuten ilostuttaako, mitä tänään syötäisiin jne. Keskustelualueelle jätetään yleiset keskusteluaiheet, kuten kamerat, valokuvat jne.

Kauppapaikka on jaettu myös detailing aiheisten tuotteiden myymiseen ja ostamiseen, sekä selkeästi niistä poikkeavien tuotteiden kaupankäyntiin.

Ylläpito toivoo aktiivista kirjoittelua ja uusien topicien aloittamista. Älä siis turhaan epäröi tai pelkää uuden aiheen avaamista. Mikäli epäröit avata uutta ketjua, koska et ole varma sen oikeasta paikasta, kysy rohkeasti joltain moderaattorilta. Voit myös avata ketjun, vaikka et olisikaan varma sen oikeasta paikasta, koska ylläpito siirtää sen kyllä oikeaan osoitteeseen, mikäli katsoo näin tarpeelliseksi.

Muutoksen jälkeen kaikki uudet aiheet tulee avata uusiin osioihin. Ylläpito huolehtii olemassa olevien ketjujen siirtämisestä uusiin paikkoihin.

On päivän selvää, että nyt ja aina löytyy aiheita, jotka koskettavat kahta tai joskus useampaakin ketjua. Aukotonta jaottelua on mahdoton tehdä, eikä se ole tarpeellistakaan. Valitse siis kirjoittaessasi mielestäsi parhaiten ketjuusi sopiva osio.

Jokaisen foorumilaisen ajatus on yhtä tärkeä. Tämä foorumi on meitä varten, joten tuo äänesi tarvittaessa kuuluville uudessa Ylläpito – Palautteet & Parannusehdotukset osiossa:

viewforum.php?f=45


Hyvää kesää ja viihtyisää ajan viettoa foorumilla toivottaa,


Seal team six / Ylläpito
Kaikki liha tottelee kuria...

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4526
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Foorumimuutos 30.5. alkaen

Viesti Kirjoittaja TKe_ » To Touko 30, 2013 8:59 am

Tuo käyttökatko alkaa luultavasti tuntia aiemmin riippuen miten ehditään paikalle. Kun muutostyöt alkavat niin tulen ottamaan foorumin pois käytöstä muutostöiden ajaksi.

pesuadmin
Site Admin
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Huhti 30, 2010 9:50 pm

Re: Foorumimuutos 30.5. alkaen

Viesti Kirjoittaja pesuadmin » To Touko 30, 2013 8:59 pm

Foorumin rakenteelliset muutokset alueisiin on nyt tehty. Käyttäkää uusia alueita jatkossa. Ylläpito siirtää olemassa olevat viestit oikeisiin paikkoihin.

Palautteet & mahdolliset ongelmatilanteet: viewforum.php?f=45

Avatar
TKe_
Site Admin
Viestit: 4526
Liittynyt: To Elo 12, 2010 8:21 pm

Re: Foorumimuutos 30.5. alkaen

Viesti Kirjoittaja TKe_ » To Touko 30, 2013 9:14 pm

Kaikki olemassa olevat 'Projekti' -kirjoitukset on siirretty yksityis -alueelle. Jos kyseisen kirjoituksen omistaja haluaa projektistaan julkisen niin laittakaa jollekin modelle YV:tä asiasta.

Vastaa Viestiin