Sivu 1/1

Back to basics: Esipesu Bilt Hamber Auto-foamilla ja ilman

Lähetetty: Ke Tammi 16, 2019 11:58 pm
Kirjoittaja Projectech
Uusia harrastajia on tullut runsaasti sen jälkeen, kun Pesukintaalla on esipesun tärkeyttä viimeksi tarkemmin käyty läpi. Teimme videon, jossa nähdään, minkälainen likaharso auton pinnalla on pelkän painepesurilla tehdyn vesihuuhtelun jäljiltä ja kuinka puhdas pinta on Bilt Hamber Auto-foamin avulla. Useinhan esipesutulos näyttää paremmalta kuin onkaan, koska auto jää märäksi shampookinnastuksen aloittamiseen saakka.

Pesukohteeseen oli kerätty likaa parin viikon ajan märissä/suolaisissa talviolosuhteissa ja likaa oli kuivatettu kiinni lämpimässä säilyttämällä.

Videota on nopeutettu jonkin verran kauttaaltaan ja erittäin rajusti vaahdon valumisen sekä pinnan kuivumisen osalta.

https://www.youtube.com/watch?v=bZjbwA3nMsk

Hyvän esipesutuloksen vinkkilista:

1. Mikäli tavoitellaan käyttöautoon riittävää pesutulosta pelkän esipesun avulla kosketuksettomasti, tulee esipesuaine valita huolellisesti. Bilt Hamber Auto-foam on tähän testatusti varma valinta.

2. Vaahdon koostumuksessa kannattaa pyrkiä Auto-foamin kanssa sopivasti valuvaan olomuotoon. Älä tavoittele paikalleen jämähtävää vaahtoa.

3. Anna vaahdon vaikuttaa riittävän pitkään, muttei kuitenkaan kuivumiseen saakka. Pesuolosuhteet, auton likaisuus, pinnalla oleva suojatuote jne. ovat kaikki osatekijöitä, joilla on merkitystä sopivan vaikutusajan pituuteen. Yleensä pari minuuttia on jo riittävä ja yli viiteen minuuttiin venyttämistä ei kannata yrittää.

4. Pese painepesurilla vaahto ja lika pois huolellisesti. Väliin jääneitä kohtia ei helposti huomaa auton ollessa märkä, joten ainoa tapa onnistuneeseen lopputulokseen on edetä järjestelmällisesti. Lievästi likaisen auton kesäpölyt voi huuhdella kerralla ylhäältä alas edeten, mutta selvästi likaisemman auton tapauksessa on parasta irrottaa lika ensin alhaalta ylös edeten ja lopuksi kuljettaa lika ja vaahto pois ylhäältä alas.

5. Mitä vähemmän vettä pesuri tuottaa, sitä enemmän aikaa huuhteluun tulee käyttää. Videolla käytössä oleva pesuri tuottaa n. 15 litraa minuutissa ja aikaa pelkän perän huuhteluun käytettiin yli minuutti. (Videolla kaksinkertainen nopeus huuhtelun kohdalla)

6. Huuhtele riittävän läheltä, koska hyvä esipesutulos muodostuu esipesuaineen ja painehuuhtelun yhteisvaikutuksella. Varsinkin pienituottoisten pesureiden suihku menee hienojakoiseksi vesisumuksi jo yllättävän pienellä etäisyydellä.

7. Käytä aina viuhkasuutinta, ei pistesuutinta. Vältä myös pyörivän pistesuuttimen käyttöä, sillä riskit sen kanssa ovat vastaavat kuin tavallisellakin pistesuuttimella.

8. Perustason kotikäyttöön tehtyjen painepesureiden painetta ei kannata säätää ainakaan merkittävästi alemmas maksimista, koska se vaikuttaa suoraan myös vesimäärään, joka pienellä pesurilla on muutenkin rajallinen. Jos painetta halutaan turvallisuussyistä alentaa, hanki pesuriin hieman suurempi suutin, jolloin paine alenee, mutta vesimäärä pysyy samana. Sopiva viuhkan leveys on 20-25 astetta. 40 asteen viuhkalla pitää pienituottoisella pesurilla pestä jo erittäin läheltä, joten siitä ei ole vastaavaa hyötyä pesunopeuteen.

Muutama kuva pesusta ja muuta sanailua löytyy Autonpesuvälineurheilua-blogistamme.