
Tuote toimitetaan tällaisessa 5 litran kanisterissa:

Avalanchea annosteltiin foam lancen pullon pohjalle 2,5 cm ja pullo täytettiin vedellä. Vahvuudeksi lancen pullossa tuli 13 %. Avalanche tuoksuu appelsiinille ja on väriltään hieman punertavaa:

Lance asetettiin maksimiseokselle, joka tässä tapauksessa oli n. 10 %. Kokonaisvahvuudeksi auton pinnalla saatiin siis n. 1,3 %.
Vertailupariksi valittiin vastaavanlainen vaahdotettava ja vahaturvallinen esipesuaine, Bilt Hamber Auto-foam. Aine laitettiin normaalisti laimentamattomana pulloon ja lancen nupista väänneltiin vahvuudeksi auton pinnalla valmistajan suosittelema n. 4 %.
Kuvamateriaalissa esiintyvän auton pinnassa olevasta LSP:stä (=suojatuotteesta, "vahasta") ei ole tietoa, eikä myöskään siitä, millä autoa on pesty. Se on kuitenkin saanut osakseen jonkintasoisen käsinpesun viikkoa ennen tätä testiä ja oli silloin puhdas. Ei "pesukinnaspuhdas", mutta keskivertoautoilijan mielestä siis


Heti aluksi kävi selväksi, että Avalanche käyttäytyy eri tavalla kuin Auto-foam. Sillä on kyky pitää pintaa peitossa varsin hyvin, vaikka koostumus onkin jo hyvin vetisen näköistä auton pinnalla esim. puolen prosentin luokkaa olevalla seoksella. Tällä vahvuudella testiä ei kuitenkaan lähdetty tekemään, vaan pysyteltiin valmistajan erilaisten suositusten keskivälin yläpuolella.
Avalanche muodostaa hyvin pientä kuplaa, eikä sillä ole taipumusta paksuun vaahtoon edes siinä määrin kuin Auto-foamilla. Vaahto valuu kuitenkin hitaammin kuin Auto-foamilla, eli vaikutusaikaa saadaan jonkin verran enemmän. Vaahdon pysyvyys maahan valuttuaan on myös selvästi pitempi kuin Auto-foamilla.
Avalanche-vaahtoa @ 1.3 %:

Ja sitten ne videot. Pesussa käytettiin molemmilla aineilla niin samanlaista etäisyyttä ja pesutekniikkaa kuin mahdollista. Molemmat videot ovat viisinkertaisella nopeudella pitkästymisen välttämiseksi.
Vasen etuovi / Avalanche
Oikea etuovi / Auto-foam
Vaikutusaika oli Auto-foamilla tarkoituksella hiukan lyhyempi, ettei pinta alkanut yläosistaan kuivahtaa liikaa. Pesun jälkeen märkänä tällaisen melkein ei-minkään-värisen siniharmaan auton pinnat näyttivät puhtailta. Kylkilistan alapuolelta pintaa kevyesti sormin pyyhkimällä irtosi Avalanchen puolelta jonkin verran likaa. Auto-foamin puolella vastaavaa ei ollut havaittavissa. Jotta tästä saisi jonkinlaisen vertailun tehtyä, taittelin kuitupyyhkeen ja pyyhkäisin kymmenen sentin levyisen kaistaleen kylkilistan yläpuolelta koko etuoven mitalta molemmilta puolilta. Annoin liinojen kuivua yön yli, jottei mahdollinen erilainen imeytynyt vesimäärä antaisi väärää kuvaa lian määrästä.
Auto-foam vasemmalla, Avalanche oikealla:

Huom! Älä kokeile tätä kotona

Tällä kertaa, näissä olosuhteissa ja näillä vahvuuksilla tulos oli tällainen, oikeastaan hyvin pitkälti odottamani kaltainen. Avalanche on hieno tuote, mutta suositellulla vahvuudella se ei mielestäni aivan yllä Auto-foamin tasolle pesutuloksessa. Jos vahvuutta nostetaan lähes Auto-foamilla käytetyn tasolle, tulos voi muuttua. Valmistajan annostelusuosituksen maksimitasolla ollaan n. 2,5 prosentin paikkeilla. (Tämä siis 2 tuumaa Avalanchea litran lance-pullon pohjalle laittamalla ja vedellä täyttämällä ja sen jälkeen lancesta 10 % seoksen ruuvaamalla, joka ei tosin kaikilla lance+pesuri -yhdistelmillä toteudu).
Avalanche on riittoisa ja tehokas esipesuaine, jonka käytön jälkeen on hyvä siirtyä turvallisesti kinnaspesuun

Kokeiluita jatketaan ja kohtahan tässä jo päästään testaamaan tehoa suolatuilla teillä ajettuun autoon

Ennakkotilaustaan odottaville tiedoksi, että tätä kirjoitettaessa meillä on Avalanchea varastossa ainoastaan tämä yksittäinen testikanisterillinen ja ensimmäisen myyntierän saapumista joudutaan vielä hetkinen odottamaan.