Mustan maalipinnan hoito

Yleistä keskustelua aiheen sivusta, kuten valokuvaus, tietokoneet jne.
Mattamusta
Viestit: 1
Liittynyt: To Maalis 31, 2016 8:42 pm

Mustan maalipinnan hoito

Viesti Kirjoittaja Mattamusta » Pe Huhti 01, 2016 12:38 am

Tuli sitten hankittua helposti ylläpidettävä perusmusta auto. Nyt olisi aika suorittaa autolle ensimmäinen kunnollinen pesu talven jälkeen ja kaipaisin vinkkejä oikeisiin pesuaineisiin, välineisiin ja vahaukseen. Autoa ei ole mahdollista pestä omassa pihassa, joten aivan ensimmäiseksi pitäisi löytää Helsingistä TI-halli, jonka hanasta saisi vettä omaan ämpäriin. Ja pesu kahden ämpärin tekniikalla, tottakai. Mutta mistä putiikista mahtaisi saada hiekanerottimia ämpärin pohjalle tai varta vasten autonpesua varten tehtyjä ämpäreitä?

Olen yrittänyt välttää talven aikana harjapesua ja auton perä ja kyljet ovat keränneet pinttynyttä likaa. Autoa on pesty silloin tällöin Autopesu-Centerin TI-hallissa liuotinpesulla, mutta eipä se lika ole tietenkään mihinkään lähtenyt ilman mekaanista hankausta ja kunnon käsinpesua. Kaipaisinkin nyt vinkkejä hyvästä autoshampoosta, joka poistaisi myös pinttymät. Ja mielellään ainetta, joka löytyisi suoraan Motonetin hyllystä.

Autolle pitäisi antaa kunnon vahakäsittely pesun jälkeen. Auto on jo muutaman vuoden ikäinen ja käynyt edellisen omistajan aikana sen verran harjapesuissa, että lakkapinnassa on hiusnaarmua ja pyörrejälkiä. Varaston nurkissa pyörii pullo Prestan Fast Waxia, mutta onko aineesta mihinkään ja sopiiko vaha mustalle maalipinnalle? Onko kokemuksia Prestan Fast Waxin kestosta ja peittääkö tuote hiusnaarmuja? Autoglymin Ultra Deep Shinea on myös kehuttu, mutta siitäkään ei ole omakohtaista kokemusta. Kumpi on hellävaraisempi tai oikeaoppinen tapa vahan levittämiseen; levityssieni vai mikrokuituliina?

Tietenkin olisi mukavaa ulkoistaa koko operaatio, mutta mahtaakohan Helsingistä löytyä luotettavaa autopesulaa, joka pesisi auton ilman riskiä likaisista pesusienistä ja kumilastoista.

cele
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Elo 10, 2016 10:21 am

Re: Mustan maalipinnan hoito

Viesti Kirjoittaja cele » Su Elo 13, 2017 1:38 pm

Jatkan vanhaan otsikkoon.

Kuinka vaikeaa on mustan auton pitäminen naarmuttomana? Yksi mikä on pohdituttanut on vahaamisessa väkisinkin tapahtuva mekaaninen hankaus. Muun värisiä autoja olen vahannut Bilt Hamber Double Speed Waxilla ja jonkin verranhan hankaamista jo levitysvaiheessa tapahtuu, vaikka levityssienen etukäteen kastelisi ja näin saisi sen pehmeämmäksi. Muun värisissä autoissa tämä ei ole ollut ongelma, mutta mustista ei kokemusta. Eli pitäisikö näissä vaihtaa helpommin levittyviin ja kiillottuviin vahoihin?

Vastaa Viestiin