nahkaratin korjaus

Sisätilojen ylläpito
Jartsi
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2012 1:54 pm

nahkaratin korjaus

Viesti Kirjoittaja Jartsi » Ma Maalis 19, 2018 4:14 pm

Hinauksen ja siihen liittyvän korjaamokäynnin jäljiltä nahkarattiin ilmestyi joko vetoketjusta tai teräväreunaisesta sormuksesta n. 10-15cm pitkä hammastava vaurio. Kyseessä on muutoin täysin virheetön ja hyvin hoidettu VW:n ratti, eli herkkää mattanahkaa. Kuva ongelmasta:

Kuva


Reklamoin korjaamoa, mutta he kieltäytyivät vastuusta vedoten siihen, että haalareissa ei ole vetoketjuja eikä asentajilla teräväreunaisia sormuksia..

Koska vaurio on juuri ratin otepinnalla ja tuntuu nahkaa vasten ikävälle, haluaisin tuon korjata/korjauttaa. En nyt kuitenkaan haluaisi vaihtaa rattia tämän vuoksi.

Löytyisikö täältä mestareilta kokemusta vastaavan damagen onnistuneesta paikkauksesta (ja metodeista)?

Avatar
Sportpug
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 2:16 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: nahkaratin korjaus

Viesti Kirjoittaja Sportpug » Ma Maalis 26, 2018 8:58 pm

Itsellä vastaavat kokemukset katsastuksen jälkeen. Mulla lähti ihan vain aikansa tuota pintaa sormella hieromalla ja tasoittunut nyt puolessa vuodessa ihan näkymättömiin. Samalla tavalla matta kolme vuotta vanhan a-mesen ratti.
Likaiset autot ovat ehtymätön luonnonvara

Jartsi
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2012 1:54 pm

Re: nahkaratin korjaus

Viesti Kirjoittaja Jartsi » Ke Maalis 28, 2018 10:46 am

Kiitoksia vinkistä :thumb:

Vauriota voisi lähestyä ensin puhdistuksella ja sitten suojausaineella hieroen. Mulla on Furniture Clinicin setti, joten sillä voisi kokeilla josko vaurio tuosta hälvenisi. Jos ei auta, niin sitten vaikkapa rankemmat puhdistusaineet ja Scuffmaster dye tilaukseen. Sitten vielä joku hieno ratinsuoja tulevia korjaamo- ja katsastuskäyntejä varten vaikka motonetistä ;)

Liquidleatherin eli gliptonen kamoja ei taida olla vielä kotimaisilla kauppiailla hyllyssä?

Vastaa Viestiin