Otsonointi laitteista

Sisätilojen ylläpito
markok
Viestit: 92
Liittynyt: Ke Touko 05, 2010 6:22 pm
Paikkakunta: Siilinjärvi

Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja markok » La Helmi 19, 2011 12:22 pm

Täällä on varmaan henkilöitä, jotka käyttävät otsonointilaitteita. Tässä ollaan muutaman kaverin kanssa mietitty jos ostaisi laitteen omaksi kun lähistöllä ei ole vuokrattavana ja muutenkin kovin isoa porukkaa ei tarvitsisi olla kun vuokrauksen hinnalla saa jo laitteen omaksi. Tarvitsisin kuitenkin vähän vinkkejä millainen laite on sopiva auton otsonointiin.

Paljonko auton otsonointiin tarvitaan otsonia? Tehot on ilmotettu mg/h niin paljonko tuottoa pitäisi vähintään olla? Jos hankin laitteen, jonka teho on vaikka 2000mg/h niin saavuttaako tuolla tupla-ajalla saman tuloksen kuin laitteella joka tuottaa 4000mg/h vai onko asia niin yksinkertainen?

Otsonointilaitteitahan on kahta perus tyyppiä. Sähköpurkaukseen perustuvia ja UV-säteilyyn perustuvia. Kumpiko näistä on parempi? Itse ainakin olen kuullut, että sähköpurkaukseen perustuvat laitteet kehittävät sivutuotteena typenoksideja, jotka aiheuttavat korroosiota. Onko UV-säteilyyn perustuvissa laitteissa haittavaikutuksia? Olen myös kuullut, että otsonointi heikentäisi muoviosia. Pitääkö tämä paikkaansa?

Matias.
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Syys 23, 2011 10:44 pm

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Matias. » Pe Syys 23, 2011 11:16 pm

Vanha ketju mutta kirjoitellaan jotain.

Autoon riittää kyllä pienin otsonaattori. Ostin keväällä Allergi Apu -firmasta Blue Line 500:en kun pari vuotta sitten ostamastani vetoautosta ei tullut raikasta pelkästään putsaamalla.
Etsiskelin ensin jotain vuokravehjettä mutta kyllästyin kyselemään ja ostin oman.

Hyvin toimii. Vielä pitäisi laittaa ohuella letkulla ilmanvaihtoputkistoihin otsonia jotta tuloilma lämmityslaitteen puolellakin olisi raikas.

Otsonoinnissa pitää kaikki auton reiät olla kiinni. Nykyotsonaattori tekee otsonin huonetilan hapesta ja sen vuoksi ilma ei saa vaihtua. Hapettumisprosessi ei ole täydellinen
jos koko ajan tulee uutta ilmaa peliin.

Jonas_
Viestit: 343
Liittynyt: La Elo 21, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Paimio/Turku

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Jonas_ » To Loka 06, 2011 8:55 pm

Onko jollain jotakin tietoa, mistä saa ostettua Otsonointi-koneita ? En löytänyt googlella :( Ja samalla tottakai suosituksia hyvistä koneista.

Osgard
Viestit: 436
Liittynyt: Ti Heinä 27, 2010 5:22 pm

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Osgard » To Loka 06, 2011 8:58 pm

Mites olis vaikka tosta edellisestä viestistä? http://www.allergia-apu.fi/index_tiedos ... eeraus.htm

fibolt
Viestit: 732
Liittynyt: La Maalis 12, 2011 5:34 pm
Paikkakunta: Helsinki/Vantaa/Suomenniemi

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja fibolt » Pe Loka 07, 2011 12:20 am

Hankin aikoinaan Crystal Air Ozone Gun 1000 -laitteen autojen ym. otsonointia varten. En ole erityisemmin perehtynyt laitteen spekseihin, mutta toistaiseksi on ajanut asiansa hyvin mm. as.vaunuissakin. Taitaa tuolla olla jokin mitätön vaikutus sisämateriaalien haurastumiseen, mutta valintana on -> haisteleeko jaskan hajuja vai käyttääkö tuota ja kärsii "promillen tuhannesosan" haurastumisvaikutuksesta.. :)
Kaivoksela "Detailing" Autotalo - Tunteella ja Taidolla

Matias.
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Syys 23, 2011 10:44 pm

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Matias. » Pe Loka 07, 2011 7:09 pm

fibolt kirjoitti:Hankin aikoinaan Crystal Air Ozone Gun 1000 -laitteen autojen ym. otsonointia varten. En ole erityisemmin perehtynyt laitteen spekseihin, mutta toistaiseksi on ajanut asiansa hyvin mm. as.vaunuissakin. Taitaa tuolla olla jokin mitätön vaikutus sisämateriaalien haurastumiseen, mutta valintana on -> haisteleeko jaskan hajuja vai käyttääkö tuota ja kärsii "promillen tuhannesosan" haurastumisvaikutuksesta.. :)
Ei nuo nykyautojen muovit pahastu otsonista. Eri asia oli 60-70 -luvun vehkeissä. Kumimattoja ei kannata otsonoida. Ainakaan kovalla teholla.
Kokeilin yhtä mattoa isossa suljetussa laatikossa ja tehot oli täysillä kaksi tuntia. Matto oli kait luonnonkumia ja oli haljennut useammasta kohdasta.

Eli tolua vain noille matoille. Mutta tosiaan taisi n. sadan litran laatikossa olla aikamoinen otsonipitoisuus.........

samiaa
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 18, 2017 11:41 am

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja samiaa » Ma Syys 18, 2017 11:45 am

Pahoittelut jos vanhojen ketjujen nostaminen ei ole suositeltavaa, mutta kerääntyy ainakin tieto aiheesta yhteen ketjuun.

Auton putsauksesta pari kysymystä kun on tullut vain asuntoja posoteltua.

- Mikä idea on sillä otsonimäärän säädöllä, eli eikö aina kannata posottaa maksimilla? Mulla on 1000mg laite ja autonpuhdistuksessa kysymys on, miksi kannattaa säätää pienemmälle?
- Pitääkö peittää teipillä ilmanvaihtoaukot?
- Onko järkeä jossain kohtaa laittaa puhallin päälle että saa kanaviin kanssa otsonia?
- Muuta, mitä?

Näitä laitteita on vuokrattavanakin aika paljon ja varmasti olisi hyvä että jonkinlainen seikkaperäinen ohje olisi foorumilla? Kävin läpi ketjut mutta ei oikein for dummies ohjeita ole saatavissa.

Sampo N.
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Syys 30, 2014 12:06 am

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Sampo N. » Pe Syys 29, 2017 10:12 pm

Meillä on sellainen, jota ohjeen mukaan käytetään puoli tuntia. Sisäilman kierto autoon päälle ja täts it.

Olivat yhdessä autoliikkeessä pitäneet konetta pari vuorokautta autossa. Oli kuulemma tahmeat muoviosat sen jälkeen.

Fromi
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2016 6:19 pm

Re: Otsonointi laitteista

Viesti Kirjoittaja Fromi » La Syys 30, 2017 10:27 pm

Pikkukoneet ei poista tupakan hajua perusteellisesti, vuorokaudenkaan käytöllä. Itsellä 4000mg otsonaattori, joskus senkin kanssa vaatii sellasen 24h käsittelyn, jotta tupakan haju lähtee. Otsoni on todella myrkyllistä, joten suosittelen tuulettamaan 2-3h ennenkuin menee tilaan.

Vastaa Viestiin