Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Sisätilojen ylläpito
Juuzo
Viestit: 723
Liittynyt: La Elo 20, 2011 10:09 am
Paikkakunta: Lahti

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Juuzo » Ti Heinä 19, 2016 7:29 am

Pesuaika riippuu täysin välineistä, aineista, lähtökohdasta, lian tyypistä ja halutusta lopputuloksesta. Jos ei ole koskaan pesty niin aikaa kannattaa varata ihan tunneissa ja reilusti.

Mitä tarkoitat pesuveden vaihdolla? Painehuuhtelulaitehan työntää säiliöstä puhdasta vettä ja imre likaisen eri säiliöön. Samoin jos pesuaineen annostelee suihkepullolla, ei likavettä tule käytettyä missään vaiheessa uudestaan.

Muksu
Viestit: 134
Liittynyt: La Loka 08, 2011 5:19 pm
Paikkakunta: Skavaböle, Tuusula

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Muksu » Ke Heinä 20, 2016 12:31 pm

Jorie kirjoitti:En tiedä onko tämä oikea topicci kysyä, mutta pitäisi penkit pestä.
Mietin että kauan ensi kertalainrn pesee mustia kangaspenkkejä, noin suunnilleen?
Mitä kannattaa pesussa ottaa huomioon? Paljon yhdellä pesuvedellä kannattaa pestä ennen vaihtoa?

Kyllä siihen useampi tunti menee, kun rauhassa ja huolella tekee. Ei ole hätäisen miehen hommaa lainkaan. Aamupäivällä kun aloittaa niin iltapäivällä on valmista. Hyvä pitää pieniä juoma- ja verryttelytaukoja. Hiki voi tulla ja työskentelyasennot ei ole aina ergonomisimpia.

Alkuun koko auton huolellinen imurointi + kumi/(irto)kangasmattojen pesu. (ja näin irtomatot saa kuivua muun putsin aikana)

Itse aloitan yleensä kuskin jakkarasta, sillä se on (pois lukien PERHEautot varauksin) yleensä likaisin, kun on eniten käytettykin. Ja näin aloittaen se alkaa myös ensimmäisenä kuivumaan, jolloin autoa on mukavampi siirtää pesun jälkeen (toki pyyhkeen tarvitsee ahterin alle silti).

Yleensä sumuttelen kuivaan penkkiin ensin pesuaineen sumutinpullolla vaikuttamaan ja pehmittämään likaa (koneessa pidän vain puhdasta vettä). Aineen vaikuttaessa virittelen pesuria kuntoon, kaivelen pakista harjat ja rätit, haen puhdasta vettä ämpäriin jne.
Ensimmäisellä imulla kaikki mitä irtoaa ja sitten imuhuuhtelu perään. Pesuainetta pintaan ja likaisuudesta riippuen joko uutta imua ja huuhtelua tai sitten suoraan hankausta joko pehmeällä tekstiili/heppaharjalla tai puhtaalla pesusienellä penkin materiaalista riippuen. (Harjan/pesusienen huuhtelua varten otan omaan ämpäriinsä lämmintä puhdasta vettä, jota vaihdetaan tarvittaessa.)Sitten taas imua ja huuhtelua tarpeen mukaan. Kun näyttää siltä, että kaikki lika on irronnut, niin viimeinen huolellinen kuivausimu. (Jossain välissä on hyvä muistaa sumuttaa takapenkille pesuaine vaikuttamaan).
Autot joissa pääntuet lähtee irti, olen nypännyt ne ulos ja pessyt irrallaan.

Etupenkkien sivut voi olla hankalat pestä koneella ja jos ei ole kovin likaiset, niin suosittelen pyyhkimistä kostutetulla mikrokuituliinalla, jottei jää rajoja pestyn ja pesemättömän välille. Hyvä myös muistaa, että uudemmissa autoissa on etupenkkien ulkoreunoissa airbagit.

Siitä sitten takapenkille, jossa on hyvä vetää raja johonkin saumaan (esim 60/40 kaatuva takapenkki, niin siihen taitoskohtaan on hyvä rajata ja pestä loput apparin puolelta.) Viimeisenä apukuskin penkki, joka on sitten oikeakätiselle helppo viimeinen rypistys kaiken äherryksen jälkeen. 8-)

Takana touhutessa on hyvä myös putsata etupenkkien selkänojat takaapäin. Varsinkin perheautoissa voivat helposti olla kuraisia kengänjälkiä täynnä.

Oviverhoilujen kanssa tuo kostutettu mikrokuituliina on myös hyvä konsti.

Auton kiinteä lattiaverhoilumatto voi olla vähän hankala kuivattava koneen suuttimesta riippuen, eli sitä ei kannata kostuttaa turhan paljoa. Itse kuivaan verhoilumaton hankalat paikat (Kärcher Puzzi 100) pelkällä letkunpäällä ilman kahvaa.

Liikaa ei kannata lotrata ja työskentelytapaa kannattaa aina peilata kohteen likaisuuden mukaan. Myös oma työtapa kehittyy kun pari kertaa pistää sirkuksen pystyyn.

Sitten koko auton kuivatus. Lämpimällä kesäkelillä auto aurinkoon ja lasit raolleen, jotta kosteus pääsee pois. Muulla kelillä joko lämpimässä tallissa ovet auki tai sitten sisätilanlämmitin pöhisemään ja lasit raolleen sopivasti, jotta kosteus pääsee pois, mutta lämpö ei karkaa liiaksi. Viileällä kelillä kosteus tiivistyy ikkunoiden sisäpinnalle, eli ne kannattaa pyyhkiä vasta kuivatuksen jälkeen.

Työvälineiden valinnassa on hyvä ottaa huomioon pestävä materiaali. Vaikka pesusieni onkin pannassa auton päällipesussa, niin penkkeihin sitä on hyvä kokeilla. Samoiten monesti täälläkin mainitut pehmeät heppaharjat (Tokmanni, Puuilo) sekä vaateharjat. Juuriharjat, tiskiharjat sun muut kovat voivat repiä kuidut rikki, jolloin penkki näyttää kuin se olisi ollut kissojen raapimapuuna. Joku täälä joskus sanoikin, että millä pystyt omaa poskea/kämmenselkää harjaamaan, niin sillä uskaltaa penkkejäkin kokeilla. Penkkien materiaaleissa on toki laatueroja automerkeistä riippuen, mutta yleensä nuo on tehty aika hyvin puhdistusta ja elämää kestäviksi.

Jotkut ihmiset haluavat autoonsa nahkaverhoilun, "Kun se on niin helppohoitoinen". Tosin niille ihmisille se hoidon helppous on sitä, että suklaat ja jäätelöt on helppo pyyhkiä rätillä pois. Yleensä kaikenlainen imurointi, pesu ja suojauskäsittely unohtuu. Kangassisusta ei ole niin anteeksi antava lyhyellä aikavälillä, mutta pienellä äherryksellä paljonkin elämää nähneestä saa uudenveroisen pesemällä. Kun taasen paljon elämää nähnyttä nahkasisustaa ei niin helpolla pelastetakaan (tai no toki näitäkin näkee Näyttämöllä :good: )

Tuossa nyt jotain ajatuksen virtaa, kun heinäkuisella toimistolla on vähän hiljaista....
"Tokihan rahalla hyvää saa, mutta täydellinen pitää tehdä itse"

JamppaL
Viestit: 10
Liittynyt: To Heinä 17, 2014 5:56 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja JamppaL » Pe Loka 07, 2016 7:22 pm

Onko kellään mitään vinkkiä antaa kun Kärcherin SE6100 pesurista ei tule vettä? Siitä puhtaan veden säiliöstä puuttui tiiviste ja kävin hakemassa uuden, mutta ei mitään eloa. Imuri kuitenkin toimii. Vähän longshot hakuammuntaa, mutta kysytään kuitenkin ennen kuin vien ensiviikolla vehkeen huoltoon..

Avatar
Daatta
Viestit: 425
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:43 pm
Paikkakunta: Salo

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Daatta » Ma Loka 10, 2016 4:43 pm

Varmista ettei pesuainesuutin ole tukossa. Puhaltaa letkun päähän, pitäisi vähintään pihinää kuulua. Georgeen jäi kerran pesuaineet letkuun, suutin meni niin hyvin tukkoon ettei auennut kuin paineilmalla puhaltamalla.

JamppaL
Viestit: 10
Liittynyt: To Heinä 17, 2014 5:56 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja JamppaL » Ma Loka 10, 2016 9:33 pm

Kärcherin merkkihuollossa annettiin seuraava vinkki jonka laitan tähän alle jos joku muu joskus painii saman asian kanssa, oma pesuri siis hörähti täyteen toimintaan.

Pumpussa voi olla ilmakupla jonka takia se ei lähde pumppaamaan, koneen etuosasta kannattaa irrottaa pesuaineletku ja painaa varovaisesti jollain siihen pesuaineliittimen sisäänmeno kanavaan samalla kun laittaa pumpun päälle ja katsoo tuleeko vettä läpi.

MTa
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 9:59 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja MTa » To Heinä 13, 2017 10:14 pm

Harkinnut tässä pesurin hankintaa ja mietityttää että pärjäisiköhän sitä kotioloissa Kärcherin 4001:llä. Pesua tulisi lähinnä auton penkeistä, turvaistuimista ja satunnaisesti sohvakalustosta. Jos hankkii astetta kalliimman, niin meneekö se tässä käytössä ihan hukkaan? Aikaa tietysti varmaan isommalla säästyy, mutta käyttöä on kuitenkin sen verran harvoin että silläkään ei ole niin suurta merkitystä. On tää taas jotenkin niin kauheen vaikeeta :)

Lueskelin samalla eri pesuaineista, ja tuli mieleen että mitähän lasten turvaistuimille voisi käyttää? Surfexia on, mutta tuntuu laimennettunakin vähän turhan rajulta noihin palkki-istuimiin missä kakarat pyyhkii kuolaista naamaansa istuimeen. Olisikohan jotain raikkaan tuoksuista hyvin puhdistavaa ainetta mitä voisi käyttää sekä noissa turvaistuimissa, että ihan normi penkeissä?

Avatar
Projectech
Apupoika
Viestit: 1185
Liittynyt: Ti Marras 30, 2010 10:57 pm
Paikkakunta: Laitila
Viesti:

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Projectech » Pe Heinä 14, 2017 11:51 am

Surfex-HD toimii kyllä, kun sen saa painehuuhtelulaitteella hyvin pois pinnoilta, mutta jos kohde ei aivan niin tehokasta ainetta vaadi, niin Chemical Guys Fabric Clean on mukavamman tuoksuinen :)
Palveleva autonhoitotuotteiden erikoisliike
Laatutuotteita pieniin ja suuriin autonhoitotarpeisiin, ohjeet ja vinkit kaupan päälle. Ota rohkeasti yhteyttä! autonhoitokauppa.fi

JaniH
Viestit: 1732
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:47 am
Paikkakunta: Eura

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja JaniH » Ma Heinä 17, 2017 7:12 am

Mulla on käytössä 4002 malli, ostin sen joskus 2013 alkuvuodesta ja sillä on pesty kymmeniä sohvia ja varmaan noin 100-150 auton penkit ja edelleen pelittää kuin uusi, letkun olen liimannut kahvaan pari kertaa uudelleen kiinni kun on irronnut, 4001 on käsittääkseni lähes sama kone.
Ainoa ominaisuus tuossa on mistä en pidä se että likavesien tyhjennystä varten täytyy kone purkaa.
Jos Jumala kulkisi keskuudessamme niin hänkin käyttäisi Meguiar'sia

MTa
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 9:59 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja MTa » Ti Heinä 18, 2017 2:44 pm

Ok, kiitos näistä! Eiköhän tämä tuohon 4001/4002 hankintaan kallistu ja sitten Surfexin kaveriksi CG Fabric Cleania. Tietää sitte mitä kesälomalla tekee kun sinne saakka joskus päästään :)

AimoPamaus
Viestit: 8
Liittynyt: La Joulu 12, 2015 1:10 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja AimoPamaus » Ti Tammi 02, 2018 3:04 am

Uppista, tekstiilipesuri olisi saatava.
Nyt tekosyyllä "koira kävi sohvalla" harhautan hallituksen ja vedin ostohousut jalkaan. :roll:

Melkein painoin entteriä kärsserin 6.100 mallista, mutta onneksi muistin missä löytyy muutakin kun kotirouvien kokemuksia.

Olisko jonki kumpi tuosta,
https://www.ebay.co.uk/itm/George-Carpe ... SwLVZVhcs6" onclick="window.open(this.href);return false;

tai
https://www.ebay.co.uk/itm/Numatic-GVE3 ... SwyQtVrk29" onclick="window.open(this.href);return false;

vai jokumuu mikämistä?

My.Ai.Hu
Viestit: 27
Liittynyt: Su Touko 22, 2016 8:27 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja My.Ai.Hu » To Tammi 04, 2018 8:09 pm

Itse hankin viime kevääksi tuon numatic:n ja mitä muistelen vanhoja käfhereui'ä niin
sovampi peli. tosin välissä kymmenkunta vuotta mutta imurin teho
onkuin toiselta palneetalta.
imuteho -> nopeammin kuivavat penkit

t M

eljas
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2014 2:22 pm
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja eljas » Pe Tammi 05, 2018 9:20 am

Vuosi sitten tuli hommattua George ja siihen lisäksi se pisin saatavilla oleva letku niin ei tarvitse koko ajan olla siirtämässä pömpeliä. Voin kyllä sanoa että on todella hyvä tuote mutta vertailua esim. Kärcheriin en pysty tekemään, kun en ole niitä käyttänyt. Uskoisin, että ostamalla Georgen et pety!
BMW 135iA '08
BMW 330xdA '02

AimoPamaus
Viestit: 8
Liittynyt: La Joulu 12, 2015 1:10 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja AimoPamaus » Pe Tammi 05, 2018 11:17 pm

George tilattu chemiclean.co.uk

Sivustolla oli jokin bugi ja se ei lisännyt ostoskorissa ALV hintaan.
Roskapostikansiosta lopulta löysin sitten heidän yhteydenoton ja pahoittelut asiasta, piti antaa hyväksyntä veloittaa vielä alvit.
Vastus tuli minuuteissa ja ja pömpeli lähti heti sumusaarilta kohti pohjolaa. Ainakin tähän asti hyvä palvelu.

Alvin kanssa hinta jäi samaan kun täysi kitti ensimmäisessä linkissäni.

Sampo N.
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Syys 30, 2014 12:06 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Sampo N. » Ti Tammi 09, 2018 10:52 pm

Milläs jengi pesee öljytahroja pois jakkaroista? :|

Avatar
Bastard
Apupoika
Viestit: 788
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 1:34 pm
Paikkakunta: Seinäjoki / Reisjärvi
Viesti:

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Bastard » Ke Tammi 10, 2018 1:00 pm

Nanolex Race Film Remover.lla. Painehuuhtelulaitteella loppusilaus.
- 303, Autobrite Direct, Auto Finesse, Bouncer's, Britemax, Meguiar's, Microfiber Madness, Monello, Nanolex, Rupes, Scholl Concepts - www.shineld.fi
Detailing Store: Pohjankaari 4, 60120 Seinäjoki, 040 5530871, info@shineld.fi

Avatar
Lowlife
Viestit: 989
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Lowlife » La Joulu 08, 2018 9:07 am

Onko numaticilla suomessa edustajaa/myymälää?
Black isn't a color, it's a career.

tols
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 18, 2013 11:55 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja tols » La Joulu 08, 2018 2:53 pm

Lowlife kirjoitti: La Joulu 08, 2018 9:07 am Onko numaticilla suomessa edustajaa/myymälää?
Kysäiseppä tuolta: www.alfacleaning.fi

Avatar
Lowlife
Viestit: 989
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Joulu 17, 2018 8:00 am

tols kirjoitti: La Joulu 08, 2018 2:53 pm
Lowlife kirjoitti: La Joulu 08, 2018 9:07 am Onko numaticilla suomessa edustajaa/myymälää?
Kysäiseppä tuolta: www.alfacleaning.fi
Kiitos, tämä tuli taas kalliiksi. :D
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 989
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ma Joulu 17, 2018 4:17 pm

Kysyin tuolta alfasta siis georgea uudeksi pesuriksi ja soittivat perään. Että suosittelevat HenryWashia sensijaan nykyään, ni tilasin sit sen ja tavallisen henryn perusimuriksi. Vanha kalusto poistui käytöstä tapaturmaisesti. :D
Black isn't a color, it's a career.

Avatar
Lowlife
Viestit: 989
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 12:15 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Lowlife » Ke Joulu 19, 2018 5:08 pm

Lowlife kirjoitti: Ma Joulu 17, 2018 4:17 pm Kysyin tuolta alfasta siis georgea uudeksi pesuriksi ja soittivat perään. Että suosittelevat HenryWashia sensijaan nykyään, ni tilasin sit sen ja tavallisen henryn perusimuriksi. Vanha kalusto poistui käytöstä tapaturmaisesti. :D
Kuva

Tänään Henkat saapuivat. Washin kasaaminen oli tosi simppeliä ja tuli vähän himassa testailtua mattoon ja sohvaan, ihan hyvin tuntuu ryystävän nesteitä. Pitää tehdä joku kangassisusta putsi jossain kohtaa. Ihanat noi kaikki messinki liittimet, tuntuu niin laadukkailta vs mun edellisen pelin liitokset.

Toi PesuHenkka tekee siis kaiken saman kuin George, paitsi kuivapuolen muutospalat puuttuu. Mutta tosta normaaliHenkasta käy noi kuivapuolen romut suoraan PesuHenkkaan ni tarvittaessa vois tilaa ne erikseen jos olis tarvetta. Mä vaan tykkään putää kuiva ja märkäimurin erikseen, oon laiska vaihtelee mitään ja tohon kuivaanHenkkaan tulee kuitenkin kytkettyä beast päähän ni senkin kanssa edestakas jumppa jää veks.
Black isn't a color, it's a career.

Saippua
Viestit: 615
Liittynyt: La Elo 15, 2015 11:30 am

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Saippua » Ke Joulu 19, 2018 9:19 pm

Oon kyllä hieman kateellinen... :mrgreen:

Avatar
EeKi
Viestit: 393
Liittynyt: Su Tammi 16, 2011 10:50 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja EeKi » Ti Loka 29, 2019 11:55 am

Hyvä että tuli tämäkin topikki luettua läpi, kärsserei vähän kattelin mutta päädyin Georgen. :good:

Turponieminen
Viestit: 15
Liittynyt: To Syys 12, 2019 8:12 pm

Re: Painehuuhtelulaitteet/pesevät imurit

Viesti Kirjoittaja Turponieminen » Ke Helmi 05, 2020 8:12 pm

Itse en aikanaan tätä ketjua lukenut ja tuli tuollainen kärcher 5.100 hommattua. Ei mennyt kauaa, kun puhdasvesisäiliön imuputken tiiviste oli hukkunut ja Kärcherin huollon kautta sitten selvisi, että tyyppivika, lähtee irti ja hukkuu helposti. Uusi tiiviste maksoi kolmisen euroa. Noh tietääpä seurata sitä jatkossa ettei lähde yhtä helposti karkuun.
Nyt kuitenkin se pienempi läpinäkyvä suulake ruikkii vedet mustan lukituspalan välistä. O-rengas on ehjä, mitähän tuolle keksisi tehdä?

Vastaa Viestiin