Penkkien sisäpesu

Sisätilojen ylläpito
renze
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 08, 2012 1:58 pm

Re: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja renze » To Elo 08, 2013 10:34 am

Eli ongelmana ei ole niinkään pelkäämäni lämmittimien rikkoontuminen vaan jumalattoman pitkä kuivatusaika. :shock:
Ajattelin kuivauksen kestävän 2-3 päivää mutta viikon kuivattelu ei oikein onnistu käyttöautolle.
Ehkä kokeilen niin, että otan etupenkit jokatapauksessa autosta ulos. Sitten on tilaa paremmin ja ajan kanssa putsaan penkit tuolla kärcherin pesurilla.

Avatar
JUMA
Viestit: 2196
Liittynyt: Ti Touko 04, 2010 6:49 pm
Paikkakunta: Vantaa, Martinlaakso

Re: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja JUMA » To Elo 08, 2013 2:57 pm

Edellisestä autosta pesin penkit pesuhuoneessa. Pesun jälkeen painehuuhtelukoneella niin kuivaksi kuin vaan mahdollista. Painelemalla saa veden nousemaan aina uudelleen pintaan. Hidasta hommaa, mutta onnistuu. Toki sitä vettä ei tartte läträtä niin, että menee hirmuisen syvälle se vesi. Sitten kun ei enää vettä lähtenyt imemällä, niin pistin saunaan. Seuraavana päivänä autoon. Sauna ei ollut kuin n. puoli tuntia päällä. Niin, että vähän kerkesi lämpötila nousta. Ja tuli aivan kuivaksi penkit.

Kerran olen kaverin irrallaan olleet penkit pessyt vähän suuremmalla vesimäärällä. Toki näissä ei HIRVEÄSTI ollut pehmusteita. Jotkut Subarun puolikuppipenkit(?). Nekin imin niin kuivaksi kuin vaan mahdollista. Nämä tosin sai tallilla kuivua hyvän tovin ennen autoon laittoa.

Teidu
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Maalis 01, 2013 9:12 pm
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja Teidu » To Elo 08, 2013 5:30 pm

Kesähelteillä kun pesee painehuuhtelulaitteella niin nopeimmillaan tunnissa on kuivunut istumakuivaksi. Itse suihkutan painekannusta pesuaineen vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja sitten pieni harjaus perään ja pelkällä vedellä huuhtelu. Lopuksi vielä toki pelkällä imulla kuivausta.

Urran
Site Admin
Viestit: 8533
Liittynyt: To Heinä 01, 2010 2:58 pm
Paikkakunta: Kerava-Vantaa akseli

Re: RE: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja Urran » To Elo 08, 2013 6:18 pm

Samoin toimin kun Teidu. Mielestäni melkein 90% tapauksista on turha pitää muuta kuin vettä säiliössä.
Vain YKSI LSP!

Juha U
Viestit: 4634
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 8:24 pm

Re: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja Juha U » To Elo 08, 2013 10:49 pm

Teidu kirjoitti:Kesähelteillä kun pesee painehuuhtelulaitteella niin nopeimmillaan tunnissa on kuivunut istumakuivaksi. Itse suihkutan painekannusta pesuaineen vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja sitten pieni harjaus perään ja pelkällä vedellä huuhtelu. Lopuksi vielä toki pelkällä imulla kuivausta.
Näin huomasin itsekin viimeeksi kun penkit pesin autosta. Oli todella kuuma ilma ja varjossa kun pesin niin kuivuivat sitä mukaa kun siirtyi toiseen. Ainut vaan et pesijällä soijaa pukkas pintaan mut eipähän paleltanu :)

Sapetti
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2010 2:38 pm

Re: Penkkien sisäpesu

Viesti Kirjoittaja Sapetti » Su Heinä 14, 2019 3:28 pm

Tuli hiljattain tehtyä kangaspenkkien pesu ja nukkien poisto kaverin autoon. Pintaa oli puhdistettu liian kovalla harjalla ja kuivapesuaineella, tuloksena lähinnä nukkaantunut penkki.

Ensin penkit imuroitiin, sitten pintaan levitettiin 1 % APC (Motox tehopesu), harjausta pehmeällä tiskiharjanpäällä (niin pehmeällä, että kestää pidempäänkin pyyhkiä kämmenselkää) ja huuhtelu painehuuhtelulaitteella (Strömen tekstiilipesuri) pelkällä vedellä.

Penkkien kuivuttua pinta oli puhdas, mutta aiemmin harjaillusta kohdasta edelleen nukkainen. Asentajanhanskat (pitävällä pinnalla on kätevä silitellä nukkaa eri asentoihin) käteen ja Lidlin viisiteräinen partahöylä kouraan. Penkin höyläystä yhteen suuntaan (kevyesti liu’uttaen, ei paineaen), välillä nukkien puhaltelu pois höylästä ja höyläystä vastakkaiseen suuntaan. Kädellä pyyhkien nukat eri asentoon ja höyläystä sekä myötä- että vastakarvaan. Lopputuloksena nukkaantunut pinta erottuu vain läheltä ja tarkkaan katsoen. Olisi kenties saanut paremmankin höyläystä jatkamalla, mutta käyttöautossa loppuun viimeisteltyä pintaa ei omistaja kokenut tarpeelliseksi.

Vastaa Viestiin